Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm benim eşim bildiğin gibi 17 ocak perşembe günü varikosel ameliaytı oldu
şimdi pazartesi günü iğne ve macun kürüne başlayacak
inş bizdede sperm çıkışı olup hamişler kervanına katılırız :26:

yok canım bzmde sadece solda vardı hızımız düşük dü bizim bakalım bend keçi boynuzuna başlatırım heralde haftasonu bz hiç pansuman yaptırmadık dr hiç öle bişi demedi ve bnm eşim hala dinlenio işe gtmedi senn ki nasıl aynı gün gitti

amin nevacım benimm allah razı olsunnn dualrın içinn rabbim inşş bizleride çok bekletmezz bende senin için dua ediyorum canım güzel haberlerle gelmen dileğiyle...

Listemizin Son Hali

betoka ............31 ocak 2012

mutluluk84……... Ocak 2012…...….……..Ekim 2012
shsnm……….26 Nisan 2012…………….Ocak 2013
esraaaaa………..8 mayıs2012………..…..Ocak 2013
suveyma……….15 Haziran 2012……….

gece_yolculuğu…….10 Eylül 2012……..……..En kısa zamanda sağlıkla yine gelicek bebişi:))

nisann83……...11 Eylül 2012 ……

Onlyliz………...12Eylül 2012………

ayseem…..…...29 Eylül 2012……..

ayşenaz2013…....1Ekim 2012……..

poyrazmeltem……..20 Ekim 2012………Ocak 2013……………….sayı 32mil/ml hız (a+b)% 32 morfoloji(kruger) % 9 1.derece varikosel

Neva …………..30 Ekim 2012………

akmelek………5 Kasım 2012…………

limoncello…….20 Kasım 2012…….

fd_dilek………..5 Ocak 2013………….

cdursun……….14 Ocak 2013………

cemrem29……. 17 Ocak 2013

aysgl_42……..18 Ocak 2013

ozlem_ahmet…..21 Ocak 2013…..

AMELİYAT OLACAKLAR

mehel…………30 Ocak 2013

emha.......... 31 ocak 2013

Hamile kalanlara baktımda genelde 8.9. aylarında hamile kalmışlar :)

nisancım slm nasılsın bizim ameliyatlarımız arka arkaya bakalım biz ne zman hamile kalıcaz inş arka arkaya hamiş oluruz bizde arkadaşımm:)

iyiyim canım çok teşekkürler sen nasılsın... Sayfaları okkudum bayadır giremiyorudm foruma.. ne güzel hamile haberleri gelmiş gözlerim dolduuu ... Dün akşamda kuzenimdeydik 3 aylık hamile , okdar güzel ufacık çoraplar ufacık ayakkabılar almışkiii bizim durumumuzuda aileden kimse bilmiyor kendimi zorr tuttum .
İnşallah canımm amaa sen benden önce hamile kalacakmışsın gibi geliyor.. Bizim sayımız sizden daha düşüktü ... ve ameliyattan sonrada halaaa test yaptırmadık çok merak ediyorum ne olduu diyee...
Allah ne verirse herşeyin hayırlısını versin.. Dualarımızı kabull etsin..

Anladım yani olma ihtimali var ameliyatsız , güzel haber bu

seni çok iyi anlıyorum canım aynı şeyleri bende yaşıyorum o yüzden kimseyle görüşmek istemiyorum hep aynı soru e hadi sıra sizde artık acele edinn zaman geçiyor!!!inan bende sıkıldım ...allah bize sabır versinn ...canım hiç öyle deme neyin ne olcağı hiç belli olmuyor bak 3 ay 4qy 8 aya bir hamile kalan arkadaşlarımız var sayıda önemli dğeil bence nisancım bu allahın takdiri diyelimm hangimiz kalırsak kalalım ilk son hiç farketmez bu topikte inşallah herkesin yüzü gülerr .....aminn canım allah herşeyin hayırlısını versinn dualarım hepimiz için(((

cnm allah kucağına almayı nasip etsin sağlık sıhhatle
darısı bizlere de olsun inşllhhhhhhhhhhhhhhhh
cnm sizin durumunuz ne idi anlattırmısın kısaca ben bilmiyorumda(((

amin canım cümlemizin iinşallah.canım bizim durumumuz şöyle:tarihten de anlaşılacağı üzere 3yılı doldurmak üzereyiz evliliğimizde.evlendiğimizden beri hiç korunmadık.zaten durumumuz da biraz tuhaf,eşimde isteksizlik var,öyle çok sık birlikte olmayız.buna rağmen 1.5 2 sene dolduğu halde çocuğumuz olmadı,eşime dedim hep bi doktora gidelim muayene olalım sorun var mı yok mu öğrenelim diye,ama eşim istemiyordu,şimdi olmaz,bişeyim yok benim gibi falan neyse en sonunda ikna oldu doktora gitmeye,sperm tahlilinde sayılarımız düşük çıktı,sonra doktor ultrason istedi,burda da varikosel olduğu ortaya çıktı.30 ekimde de ameliyat olmuştu.bende de hipotiroidi çıktı,bu da gebelğe engelmiş.ben de 3 aydır levotiron kullanıyordum ve değerlerim düzelmişti,hala da kullanıyorum doktorum devam et dedi.canım anlayacağın ikimizde de sorun vardı,demek ki ameliyat da işe yaradı,çünkü tek ilikşi olmuştu bu ay inşallah canım sizler de beklemzsiniz fazla

canım bizimki aslında çok nazlıdır ama drun gazına geldi galiba dr normal hayatına devam edebilirsin sadece ağır kaldırma üşütme beslenmene dikkat et zorlama kendini işe bile gidebilirsin dedi. iki gün sonra pansumana gel demişti ama gitmedi evde yaptık. bende istiyorum aslında keçiboynuzu falan kullanmayı ama bizimki istemez teklif bile etmedim. zaten dr a bile gitmesi için uzunca bi süre söyletti beni. ameliyat olması bile beni mutlu etti açıkcası

duygularımı çok güzel ifade etmişsin canım.. : kimle görüşmeye kalksam ilk sorulan soru o oluyor artık ne diyeceğimi bilemiyorum

dediğin gibi Allah'ın takdiri.. hepimizin yüzü gülsün inşallah .... zman geçiyor eşim doktora gitmek istemiyor ( 6. ayda belli olur demişti doktor. neymiş 6 yı bekliyor üffffffffff -- ama sonuçta 3. ayda da ne olup bititiğini görmek istediii bilmiyorum nolcak.. içime atmaktan okdar yoruldum kiii

Anladım cnm ama keşke içse cok faydalıymıs

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...

arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...

anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...

bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...

anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...

anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..

anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...

anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...

anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...

bu yazıyı bi yerde okudum ve çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim. tabi biliyorsunuz ki etrafımızda bunları bilmeyen o kadar insan varki sanki bizleri üzmek için birbirleriyle sözleşmiş gibiler daha bugün yaşadım hala etkisindeyim çocuk yokmu diye sorup hemen ardından şunu dene bunu dene diyip beni sinirlendiren. Rabbim sabır versin bol bol Allahtan buraya takılıyorumda kafam rahatlıyo iyiki varsınız

nisancım sende emir vaki yap o halde aaaaa öyleyse böyle yani cnm kusura bakmasınlar biz kendimiz kadar onlarıda düşünüyoruz çabalıyoruz neyin inadı bu anlamıyorum ...sonuçta onların durumlarına göre hareket ediyor doktorlar..vallahi ben ne yaptım biliyomusn nisancım en iyi labarutuvardan randavü aldım şu saatte gidiyosun dedim kibarca sperm hormon ve hatta dna hasarını bile yaptırdım eşime ..o oda sağolsun kuzu kuzu yaptırdı..sonuçta zaman kaybetmek istemediğimi oda bilyor.Bide ben kaan aydosla mailleşiyordum o bizee direk ankaraya gelin dedi dna hasarrından bahsetti eğer sayınız normalse bile dna bozuksa hamillelik oluşmaz oluşsa bile düşükle sonuçlanır dedi dedi korktuk açıkcası eşimde onun mailiini gördükten sonra ikna oldu allaha şükür ...sen onun iyiliğini düşünüyosun sonuçta ya ters giden birşey olursa diye düşünmeden edemiyor insan burada düşük yapan çok arkadaşımız var biliyosun ağır şeyler allah kimseye yaşatmasın ama yaşamak istemiyorsanda kafan rahat olmalı bazen bu sorular insanın içini kemiriyor inan bence sizde yaptırmaslısınız hem içine atma hiç birşeyi arkadaşım bu tek onun sorunu değil ikinizin sorunu ...üzme kendini tatlım yine konuşurz ok çok öptümmmm seni...

çokkk teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için bende en kısa zamanda ona randevu alıcam .. yoksa böyle olmayacak..
Bu arada sen İSt. damıydın ?

Arkadaşlar hepinize merhaba ben hikayemi yazıp sizi umutlandırmak istedim. Eşimle 7 yıl flört edip 2010 dada evlendik. Her şey süperdi hayalimiz hiç beklemeden hemen hamile kalmam ve aşkımızı ikimize benzeyen bir bebekle taçlandırmaktı. Aylar geçtikçe umutlarım yerini hüzne bıraktı. Artık eczanelerden gebelik testi almaya çekinir olmuştuk. Eşimin işi dolayısıyla Güneydoğunun küçük bir ilinde yaşıyorduk. Kendi isteğimle doktora gittim gereken testlerin hepsi yapıldı sorun yok cevabı aldım doktordan ama olmuyordu bir türlü çift çizgiyi göremiyordum. Aylarca da ayrı kalıyorduk bazen eşimin işinden dolayı. Arkadaşlarıma kendimce uydurduğum çok ayrı kalıyoruz galiba doğru zamanı yakalayamıyoruz bebek için yalanını söylüyordum. Ama her seferinde göz yaşlarıyla testteki tek çizgiyi görmek beni mahvediyordu. Günlerden bir gün ben silik de olsa çift çizgiyi gördüm ama karnım felaket ağrıyordu. Doktora gittim beta Hcg 5 i geçmişti. Ondalık değerle hamilesin dedi doktor 1 hafta sonra gel keseye bakalım dedi. Eve geldim eşime söyledim eşim ağlamaya başladı. Sevinçten çıldırdık ikimiz. Eşim o akşam nöbetçiydi o işine gitti bende tek başıma kaldım evde. Gece aniden kanamam başladı eşim işten izin alıp gelemedi sabah erken saatte hastaneye gittik beta hcg m düşmüştü. Doktor düşük yapıyorsun dedi ve beni eve gönderdi... Eşimle 1 yıllık evliliğimiz süresince 9 ay ayrı kaldık sonra verdiğimiz kararla eşimin işinden istifa etti. Bizde memleketimize yerleştik. Etrafımdaki herkes hadi artık bebek yapın deyip duruyordu annem bile bizim korunduğumuzu düşünüyordu ama biz evliliğimizin başından beri hiç korunmamıştık. Ben tekrar bir kadın doğum uzmanına muayene oldum yine bir sorun yok cevabını aldım. Artık eşim kendini sorgulamaya başladı sorun bende mi acaba diye. Memleketimizde olduğumuz için hastaneye de gitmeye çekiniyordu çünkü her yer akraba tanıdık. Neyse evliliğimizin 2. yılında artık benim psikolojim iyiden iyiye bozulmuş saat gecikmeyen adetim aylarca gelmiyordu. Adet söktürücülerle adet oluyordum. Kimseye de anlatamıyorduk derdimizi benim yaşadığım yerde tek bir arkadaşımda yoktu. Tek dayanağım internetti. Burada bir forumda gebe kalmaya yardımcı jel öğrendim aldım kullandım adetim gecikti yine umutlarımın yerini göz yaşı aldı yine hamile değildim. Eşimi ikna ettim sonunda bi ürolağa gitti. Zorda olsa sperm testi verdi. Doktor sperm sonuçlarının iyi olduğunu ama tek taraflı (sol) varikoseli olduğunu ameliyat olmazsa ilerde sorun yaşayabileceğini söylemiş eşime. Yaşadığımız yer küçük olduğu için biz hemen ameliyat kararı vermedik. Bende bu arada tek arkadaşım internette saatlerce zaman geçiyor araştırma yapıyordum. Doktor sitesinde bulduğum bi ürolağa eşimin sperm testi sonuçlarını yolladım oda Ankara ya gelmemizi sperm Dna hasar testi yaptırmamızı teklif etti. Bizde bunun üstüne Ankara ya gittik eşimle. Uykusuzluktan doktoru beklerden bir kafede uyuyakaldım neyse doktordan eşimde varikosel olduğu cevabını aldık ertesi günde sperm Dna hasar testi yaptırdık. Sonuç 1 ay sonra hüsrandı. Eşimin hiç sağlıklı spermi yoktu. :18: acilen ameliyat olması kararını aldık. Bulduğumuz ile de çok iyi üroloji doktorları gelmişti. Onlarla görüştük Ankara daki doktorumuzu da tanıdıkları için bizlere çok yakın samimi davrandılar eşimi 2 gün içinde varikoselden ameliyat oldu aynı gün ayaklandı ertesi gün taburcu oldu. Tedavimizi buradaki ve Ankara daki doktorlarımızın ikisinin gözetimi altında devam ettik. Ankaradaki doktorumuz ilaç tedavisi başladı. Her ay eşim hormon testi veriyordu sonucu mail yoluyla ankaradaki doktorumuza gönderiyorduk. Bu arada eşim keçiboynuzu pekmezi nohut ısırgan otu çayı kullandı. Kırmızı etten uzak durdu. Ankaradaki doktorum disiplinli ve inançlı bir şekilde tedavimize devam ettiğimizde 6 ay 1 sene içinde doğal yollarla hamile kalacağımı söylemişti. Bende de adet gecikmesi hat safaya ulaştı 2 ayı geçiyor yine adet olamıyordum. İlaç kullandım. Eşimin ameliyatının üzerinden 6 ay geçti aklımızdan çıkardık artık bebek konusunu. o ay adetim yine 10 gün kadar gecikmişti. o gün evimin bütün camlarını saatlerce özene özene silmiştim akıntımda bi gariplik vardı kendimi yordum ondan dedim önce ama dayanamadım. Evde 2 tane gebelik testi vardı ertesi sabah eşim işe gider gitmez kalktım ve yaptım testi inanamadım önce 2. çizgi çıktı sonra 1. çizgi. hemde hiç görmediğim kadar koyulukta hemen eşimi aradım daha iş yerine varmamıştı dedim hamileyim tabi inanmadı. Test yaptım dedim o test bozuktur dedi. Biraz konuştuktan sonra telefonu kapattım hamile olmadığıma bende inandım. yatağıma dönüp uykuma devam ettim.akşam eşim işten gelir gelmez o kalan tek testide kendi gözünün önünde yapmamı istedi yaptım testi önceki yaptığım test gibi ikinci çizgi önce çıktı. yine kopkoyuydu rengi. Yok canım bozuk bunlar dedi. Yarın ben yeni bi test alayım onu yap dedi. Ama ben randevuyu almıştım bile hastaneden. eşime haber verdim randevu saatini hastanede buluştuk benimle beraber doktorun odasına girdi doktor kandan önce ultrasondan bakalım bi dedi. açtım karnımı bakar bakmaz var var dedi ben bişi anlamadım hocam ne var dedim eşim ağlamaya başladı yattığım yerden ayağımı sıkıyordu doktor hamilesin dedi ultrason ekranından benim küçük bebeğimin kalp atışını gösterdi. Miniğim büyümüşte kalbi atıomuş ama annesi hiç fark etmemiş bile. eşimle eve gelene kadar şaşkınlıktan birbirimizle konuşmadık bile eve gelince sarılıp hüngür hüngür ağladık. Hemen eşimin Ankaradaki doktoruna teşekkür maili attık. Oda bizimle beraber sevindi sağolsun. Şimdi 35+2 hamileyim. Rabbim kimseyi sınamasın kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah. Umudunuzu yitirmeyin lütfen. Selam ve dua ile....

asena çok güzel yazmışsın rabbim sağlığıyla bebeğini kucağına versin inşallah ömür boyu mutlu olun çok duygulandım inan dualarını eksik etme bizlerdende

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…