Amin Allah razı olsun çok sağol. İnanın bu süreç çok ama çok zor bir süreç... yaşadığınız sağlık sorunları bir tarafa birde insanların hadi bebek yapın bebek nerede söylemleri insanı daha çok yaralıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canim yakinlarda arastirma hast. Olsa giderdim ama esim cok korkuyor bide onun doktoru ozelde calisiyor baskasina gitmek istemedi. Bide bundan once ilacti muayeneydi okadar para gittiki ..heralde gozune gelmiyor .ama ben yinede teklif edicem.devlete saglikta daha cok guveniyorum ama doktoru degistirmeye yanasirmi bilmemtesekkur ederm
amin canım cümlemizin iinşallah.canım bizim durumumuz şöyle:tarihten de anlaşılacağı üzere 3yılı doldurmak üzereyiz evliliğimizde.evlendiğimizden beri hiç korunmadık.zaten durumumuz da biraz tuhaf,eşimde isteksizlik var,öyle çok sık birlikte olmayız.buna rağmen 1.5 2 sene dolduğu halde çocuğumuz olmadı,eşime dedim hep bi doktora gidelim muayene olalım sorun var mı yok mu öğrenelim diye,ama eşim istemiyordu,şimdi olmaz,bişeyim yok benim gibi falan neyse en sonunda ikna oldu doktora gitmeye,sperm tahlilinde sayılarımız düşük çıktı,sonra doktor ultrason istedi,burda da varikosel olduğu ortaya çıktı.30 ekimde de ameliyat olmuştu.bende de hipotiroidi çıktı,bu da gebelğe engelmiş.ben de 3 aydır levotiron kullanıyordum ve değerlerim düzelmişti,hala da kullanıyorum doktorum devam et dedi.canım anlayacağın ikimizde de sorun vardı,demek ki ameliyat da işe yaradı,çünkü tek ilikşi olmuştu bu ayinşallah canım sizler de beklemzsiniz fazla
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek
Hiç sebep yokken iki de bir belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek
Türbelere gidip Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye gözyaşlarıyla dua etmek demek
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, hadi gel artık tükeniyorum diye yalvarmak demek
Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...
bu yazıyı bi yerde okudum ve çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim. tabi biliyorsunuz ki etrafımızda bunları bilmeyen o kadar insan varki sanki bizleri üzmek için birbirleriyle sözleşmiş gibiler daha bugün yaşadım hala etkisindeyim çocuk yokmu diye sorup hemen ardından şunu dene bunu dene diyip beni sinirlendiren. Rabbim sabır versin bol bol Allahtan buraya takılıyorumda kafam rahatlıyo iyiki varsınız
yüce rabbim bebeginizi sag salim kucagınıza almayı nasip eder insallah..rabbim hepimizin yüzünü güldürür insallah..Arkadaşlar hepinize merhaba ben hikayemi yazıp sizi umutlandırmak istedim. Eşimle 7 yıl flört edip 2010 dada evlendik. Her şey süperdi hayalimiz hiç beklemeden hemen hamile kalmam ve aşkımızı ikimize benzeyen bir bebekle taçlandırmaktı. Aylar geçtikçe umutlarım yerini hüzne bıraktı. Artık eczanelerden gebelik testi almaya çekinir olmuştuk. Eşimin işi dolayısıyla Güneydoğunun küçük bir ilinde yaşıyorduk. Kendi isteğimle doktora gittim gereken testlerin hepsi yapıldı sorun yok cevabı aldım doktordan ama olmuyordu bir türlü çift çizgiyi göremiyordum. Aylarca da ayrı kalıyorduk bazen eşimin işinden dolayı. Arkadaşlarıma kendimce uydurduğum çok ayrı kalıyoruz galiba doğru zamanı yakalayamıyoruz bebek için yalanını söylüyordum. Ama her seferinde göz yaşlarıyla testteki tek çizgiyi görmek beni mahvediyordu. Günlerden bir gün ben silik de olsa çift çizgiyi gördüm ama karnım felaket ağrıyordu. Doktora gittim beta Hcg 5 i geçmişti. Ondalık değerle hamilesin dedi doktor 1 hafta sonra gel keseye bakalım dedi. Eve geldim eşime söyledim eşim ağlamaya başladı. Sevinçten çıldırdık ikimiz. Eşim o akşam nöbetçiydi o işine gitti bende tek başıma kaldım evde. Gece aniden kanamam başladı eşim işten izin alıp gelemedi sabah erken saatte hastaneye gittik beta hcg m düşmüştü. Doktor düşük yapıyorsun dedi ve beni eve gönderdi... Eşimle 1 yıllık evliliğimiz süresince 9 ay ayrı kaldık sonra verdiğimiz kararla eşimin işinden istifa etti. Bizde memleketimize yerleştik. Etrafımdaki herkes hadi artık bebek yapın deyip duruyordu annem bile bizim korunduğumuzu düşünüyordu ama biz evliliğimizin başından beri hiç korunmamıştık. Ben tekrar bir kadın doğum uzmanına muayene oldum yine bir sorun yok cevabını aldım. Artık eşim kendini sorgulamaya başladı sorun bende mi acaba diye. Memleketimizde olduğumuz için hastaneye de gitmeye çekiniyordu çünkü her yer akraba tanıdık. Neyse evliliğimizin 2. yılında artık benim psikolojim iyiden iyiye bozulmuş saat gecikmeyen adetim aylarca gelmiyordu. Adet söktürücülerle adet oluyordum. Kimseye de anlatamıyorduk derdimizi benim yaşadığım yerde tek bir arkadaşımda yoktu. Tek dayanağım internetti. Burada bir forumda gebe kalmaya yardımcı jel öğrendim aldım kullandım adetim gecikti yine umutlarımın yerini göz yaşı aldı yine hamile değildim. Eşimi ikna ettim sonunda bi ürolağa gitti. Zorda olsa sperm testi verdi. Doktor sperm sonuçlarının iyi olduğunu ama tek taraflı (sol) varikoseli olduğunu ameliyat olmazsa ilerde sorun yaşayabileceğini söylemiş eşime. Yaşadığımız yer küçük olduğu için biz hemen ameliyat kararı vermedik. Bende bu arada tek arkadaşım internette saatlerce zaman geçiyor araştırma yapıyordum. Doktor sitesinde bulduğum bi ürolağa eşimin sperm testi sonuçlarını yolladım oda Ankara ya gelmemizi sperm Dna hasar testi yaptırmamızı teklif etti. Bizde bunun üstüne Ankara ya gittik eşimle. Uykusuzluktan doktoru beklerden bir kafede uyuyakaldımneyse doktordan eşimde varikosel olduğu cevabını aldık ertesi günde sperm Dna hasar testi yaptırdık. Sonuç 1 ay sonra hüsrandı. Eşimin hiç sağlıklı spermi yoktu. :18: acilen ameliyat olması kararını aldık. Bulduğumuz ile de çok iyi üroloji doktorları gelmişti. Onlarla görüştük Ankara daki doktorumuzu da tanıdıkları için bizlere çok yakın samimi davrandılar eşimi 2 gün içinde varikoselden ameliyat oldu aynı gün ayaklandı ertesi gün taburcu oldu. Tedavimizi buradaki ve Ankara daki doktorlarımızın ikisinin gözetimi altında devam ettik. Ankaradaki doktorumuz ilaç tedavisi başladı. Her ay eşim hormon testi veriyordu sonucu mail yoluyla ankaradaki doktorumuza gönderiyorduk. Bu arada eşim keçiboynuzu pekmezi nohut ısırgan otu çayı kullandı. Kırmızı etten uzak durdu. Ankaradaki doktorum disiplinli ve inançlı bir şekilde tedavimize devam ettiğimizde 6 ay 1 sene içinde doğal yollarla hamile kalacağımı söylemişti. Bende de adet gecikmesi hat safaya ulaştı 2 ayı geçiyor yine adet olamıyordum. İlaç kullandım. Eşimin ameliyatının üzerinden 6 ay geçti aklımızdan çıkardık artık bebek konusunu. o ay adetim yine 10 gün kadar gecikmişti. o gün evimin bütün camlarını saatlerce özene özene silmiştim akıntımda bi gariplik vardı kendimi yordum ondan dedim önce ama dayanamadım. Evde 2 tane gebelik testi vardı ertesi sabah eşim işe gider gitmez kalktım ve yaptım testi inanamadım önce 2. çizgi çıktı sonra 1. çizgi. hemde hiç görmediğim kadar koyulukta hemen eşimi aradım daha iş yerine varmamıştı dedim hamileyim tabi inanmadı. Test yaptım dedim o test bozuktur dedi. Biraz konuştuktan sonra telefonu kapattım hamile olmadığıma bende inandım. yatağıma dönüp uykuma devam ettim.akşam eşim işten gelir gelmez o kalan tek testide kendi gözünün önünde yapmamı istedi yaptım testi önceki yaptığım test gibi ikinci çizgi önce çıktı. yine kopkoyuydu rengi. Yok canım bozuk bunlar dedi. Yarın ben yeni bi test alayım onu yap dedi. Ama ben randevuyu almıştım bile hastaneden. eşime haber verdim randevu saatini hastanede buluştuk benimle beraber doktorun odasına girdi doktor kandan önce ultrasondan bakalım bi dedi. açtım karnımı bakar bakmaz var var dedi ben bişi anlamadım hocam ne var dedim eşim ağlamaya başladı yattığım yerden ayağımı sıkıyordu doktor hamilesin dedi ultrason ekranından benim küçük bebeğimin kalp atışını gösterdi. Miniğim büyümüşte kalbi atıomuş ama annesi hiç fark etmemiş bile. eşimle eve gelene kadar şaşkınlıktan birbirimizle konuşmadık bile eve gelince sarılıp hüngür hüngür ağladık. Hemen eşimin Ankaradaki doktoruna teşekkür maili attık. Oda bizimle beraber sevindi sağolsun. Şimdi 35+2 hamileyim. Rabbim kimseyi sınamasın kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah. Umudunuzu yitirmeyin lütfen. Selam ve dua ile....
çokkk teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için bende en kısa zamanda ona randevu alıcam .. yoksa böyle olmayacak..
Bu arada sen İSt. damıydın ?
merhaba emha,
öncelikle geçmiş olsun. cnm benim eşimde 20 ekimde ameliyat oldu. bizde ozelde yaptırmıştık. 1000 tl vermiştik. özel sağlık sigortaları karşılamıyor maalesef. erkekler için bu durum daha hassas, bu yuzden nereye guvendiyse orada ameliyatını olsun bence. ameliyat sonrası benim eşim sinirliydi, belki narkozun etkisi bilmiyorum. biz bu sorunu eksiklik gibi gormesekte onlar erkekliğiyle bağlantılı dusunup daha hassas oluyorlar. sonrasında "vay ben kendi dr.a gidecektim, bu dr. şoyleydi, boyleydi" demesin. tabi bu benim nacizane fikrim, benim eşim ilk kendine geldiğinde hemen ameliyat yerine bakmak istemişti :) arkadasların dediği gibi ameliyathane soğuk olduğu için geldiğinde üşüyebilir. yanına çorap almayı unutma, bir sure ameliyat onluğu ile yatacağından hemen giydirirsin. evde uyurken bacaklarının arasına yastık koyarsa daha rahat edecektir. ilk gunler şişlik olması normal, telaş yapmayın olur mu? zamanla şişlik inecek, normal haline kavusacaktır. kolay bir operasyon olduğu için ertesi gun araba kullanmak, dısarı cıkmak isteyebilir ama birkaç gun evde yatarak dinlenirse iyileşme sureci daha cabuk olacaktır. tekrar geçmiş olsun..
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek
Hiç sebep yokken iki de bir belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden kork
up bir sürü dua etmek demek
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek
Türbelere gidip Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye gözyaşlarıyla dua etmek demek
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, hadi gel artık tükeniyorum diye yalvarmak demek
Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...
bu yazıyı bi yerde okudum ve çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim. tabi biliyorsunuz ki etrafımızda bunları bilmeyen o kadar insan varki sanki bizleri üzmek için birbirleriyle sözleşmiş gibiler daha bugün yaşadım hala etkisindeyim çocuk yokmu diye sorup hemen ardından şunu dene bunu dene diyip beni sinirlendiren. Rabbim sabır versin bol bol Allahtan buraya takılıyorumda kafam rahatlıyo iyiki varsınız
Canim oyyle huzunlendirdinki beni zaten son 2senedir herseye uzulur aglar oldum. Rabbim bu cektiklerimizin mukafati olarak oyle guzel evlatlar verecekki bbu cektiklermizi unutturacak..
Rabbim her duayi isitir ve tamam der verir.rabbim her duayi isitir bekle der ve daha iyisini verir.rabbim her duayi isitir sabir der ve ennn iyisini verir. Rabbim hepimize hayirli ve saglikli evlatlar nasip eder.
Bana sorarsaniz beni en cok uzen kelime '' anne olunca anlarsin ''
Bilmeden soyluyorlar belki ama oyle icim aciyorki ben anne olup anlamak icin 2 senedir aglamadigim dua etmedigim rabbime yalvarmadigim gun gecmedi...
Insallah hepimiz anne olurda anlariz..aminn
Allah razi olsun canim.soyledikleriniz okadar onemliki hepsine dikkat edecegim insallh. Corap ve hirka alirim mutlaka.sislik bilgisi icin coookk tesekkur ederim cunku esim hergun nekadar kesilir sisermi acirmi diye- sanki ben olmusum gibi- bana soruyor.)bunu bilmem iyi oldu telas yapmayiz.tesekkur ederim ..
benim yarın dr kontrolüm var bu sefer aşılama yapıcaz artık siz yaptırdınızmı..
canım biz ameliyat olalı 5 ay olucak 1 aydaha bekleyelim diyoruz doktorumuz bekleyin dedi doğal yolla gelir bebeğiniz dedi bizde sabırla bekliyoruz ama 6 aya kadar olmazsa bende düşünüyorum artık aşılama canımm ama korkuyorum inşş geerek kalmadan gelsin bebeklerimiz hepimiz için tek dileğim bu inan siizn değerler nasıldı peki?
bizede normal yolla olur demişti dr hatta proxeeddiye bi ilac verdiameliyattan sonra 6 ay ilac kullandık ama hiç bi düzelme olmadı hatta ameliyattan sonra ileri hareketlilik %18 okadar düştü.ameliyat öncesinde %40lardaydı durum vahim yani .biz 1 senedir normal yolla deniyoruz olmuyor artık aşılama bu hafta sonu aşılama yapılacak hakkımızda hayırlısı olsun..
cok begendim canım cok güzelmiş gözlerim doldu okurken..aynı seyler banada soruluyor yapsanıza artık bi bebek sanki biz istemiyoruz..rabbim büyük dualarımız kabul olacak insallah...
iyi geceler kızlar,haberleri merak ediyorsunuz biliyorum,şimdi girebildim anca.kan testi sonucumu almak için saat üçte gittim ama çıkmamıştı,biraz bekle dediler ama bir saat bekledim hala çıkmamıştı,doktor da pazartesi günü öğreneceksinn artık dedi,kısacası öğrenemedim.eve gelirken de bi test daha aldım ve o da pozitif çıktı çok şükür.inşallah da sağlıklı bir gebeliktir kızlar dua edin bana.Allah'ım da en kısa zamanda sizlere de nasip etsin inşallah
arkadaşlar çok üzgünüm dualarınıza ihtiyacım var dün keseyi gördük ama rahimde kan var dedi dr düşük tehlikesi dedi dr.dualarınızı bekl.
arkadaşlar çok üzgünüm dualarınıza ihtiyacım var dün keseyi gördük ama rahimde kan var dedi dr düşük tehlikesi dedi dr.dualarınızı bekl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?