Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

benim bugn aşılamam oldu suan evde yatıyorum dinleniyorum..
bizim 1 seneden beri olmuyodu ne ilaclar tedaviler gördük ama olmadı ve bize varikoseli ilk ögrendiğimiz zaman aşılama demişti dr ama ben normal yolla olacak diye tutturdum tabi olmadı ve en bası geri döndük. artık bundada vardır bi hayır diyorum benim dr gecen ay yumurta catlatma hapı verdi ve yumurtalarım cok güzel büyüdü ve gelişti.dün gene gittim dr yumurtalara baktı 11 tane yumurtam gelişmiş yarın asılamanı yarın yapalım dedi hatta ikiz olsun da gör bakalım dedi dr :)keske olsa...
kızlar bana dua edin haftaya cumarteside tutup tutmadıgını ögrenicez.rabbim bebek isteyen herkeze saglıklı sıhhatli özürsüz kusursuz hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda...

Hayırlısı olsun,Allah çabalarınızı görsün ve utandırmasın inşallah.
Değerleriniz nasıldı ki?

betoka selam canımm dularımız seninlee ...aşılama oldun demek alllah hayırlısı ile meleğine kavuşmak nasip etsinn ..merak ettim nasıl aşılama zormu pahalımı işlem sırasında acı çekiyormsun çok sru sordum sanırımm biraz bilgi verirsen sevinirz canımm

tesekkür ederim.insallah ya allahım cabalarımızı bos cevirmesin..biz özelde yaptırdık ama bu ay okadar pahalı olmadı oda hapla oldugu için 150 lira sperm yıkama işlemine. 100 lirada dr verdik.ama igneyle olursa biraz daha pahalı 400 hastane dr, 400de ilaclar tutuyomus bu ay hapla tutmazsa önmüzdeki ay igneyi deniycez artık...geleyim yapılısına simir testi yaptırdınızmı bilmiyorum ama onun acısı kadar (biraz acıdı) uzun sürmedi 5 dakika kadardı..sonra yarım saat hastanede yattım ve eve geldim.insallah tutar ((cok ümitli degilim aslında. nasip diyorum

merhaba betoka arkadşım Hayırlısı olsun, inşallah tutar benim durumumda seninle aynı eşimde varikosal var ama benim dok da üroloji dok ameliyata gerek yok demişti eşimde sperm yavaşlığı var diğer değerleri normal dört aydır denedik olmadı doktor beklemek istemezseniz aşılamaya geçelim dedi eşim normal yoldan olsun istedi ve ameliyat oldu ben ameliyat olacağı gün öğrendim istemiyordum ameliyat olmasını bakalım artık hayırlısı. Şu an beklemekten başka birşey yapamıyoruz

tesekkür ederim canım nekadar oldu ameliyat olalı. biz 6 ay boyunca ilac kullandık o bile fayda etmedi bide bizim cift taraflı oldu.ameliyattan önce %40larda olan hareketli sayısı ameliyat sonrası bide ilac takviyesiyle bile %18 düştü tabi bizim morallerde düştü..benimde eşim olmak istemiyodu ben cok istediğim için oldu simdi cok vicdan azabı cekiyorum ama geriye dönemiyoruz işte biz su 1 aydan beri asılama yaptırcaz diye keci boynuzu pekmezi,bal ve portakal sıkıp içti %18 oran %36 ya yükselmiş tavsiye ederim yani)

kızlar doktor gerek yok demesine rağmen eşim ameliyat olmaya karar verdi.
size sorum şu eşiniz ameliyattan sonra kaç günde işe başladı. benim eşim bankacı bankalar izin ve rapor konusunda çok katı maalesef rapor alsan başka şubeye tayinin çıkıyo o yüzden eşim ctesi ameliyat olup ptesi işe giderim diyo ama ben kızıyorum 2 günde işe gidilmez diye sizin eşleriniz ne süre işe gitmedi iyileşme süreci ne kadar sürüyor

benim eşim calısmıyordu o yüzden 1 hafta yatıp dinlendi ama bizede dr 2 günde ayaklanırsın demişti hatta mikrocerrahi işlemse daha cabuk iyilesiyor bildiğim kadarıyla..agrısı acısı olmazsa kalkabilir sorun olmaz herhalde..

canım inşallah meleğin tutunur. benim eşim ameliyat olalı 8 ay oldu ama hala sonuç iyi değil. benimde yumurtalar az ve kalitesiz çıktı. doktor klomen verdi ve daha fazla beklemeyin bir kere bile olsa aşılama yapalım dedi. şimdi ilaç içiyorum ilaç bittikten iki gün sonra gel yumurta takibi yapalım dedi. Allah emeklerizin karşılığını versin inşallah.

insallah canım insallah ben 1 senedir bekledim normal yolla olur diye keske beklemeseydim en azından böyle sansımız biraz daha yüksek.benimde catlatma hapıyla yumurtalarım büyüdü onun öncesinde büyümemişti hiç merak etme bizlerin tedavisi erkeklere göre biraz daha kolay ... en kısa zamanda kavusalım artık bebeklerimize... ((

canım sana birkaç sorum olacak cevaplarsan memnun olurum.
doktor klomen verdi adetin beşinci günü başla, beş gün boyunca günde üç tane iç dedi. ardından iki gün ara verip üçüncü gün yanıma gel yumurtaların büyümüş mü bakalım dedi. bu arada eşimle birlikte olabilirmiyim yoksa olmamalımıyım.
bir de size maliyeti ne kadar oldu.

benim de 4.gün basladı günde 2 taneydi 5 gün içtim yumurtalarım gayet iyiymiş byümüş o yüzden catlatma ignesi bile vurmadı.valla biz birlikte olmadık ama bende dr sormustum olabilirsiniz zaten birlikte olsanızda bebek olmaz gibisinden konustu yumurtlama günü olmadıgı için herhalde..bizim bu ay hapla oldugu için dr 100 lira aldı siperm yıkama işleminede 150 lira alındı yani 250 ye mal oldu.ama bidahaki ay tutmazsa igneyle yapacak dr 450 alıcak hastane ve yıkamayla birlikte ilacta 400 tutuyormus böyle yani insallah tutarda igneye gerek kalmaz ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM.

başka sayfaları gezerken bızım durumumuzda bırıne rastladım kızlar benı çok umutlandırdı doğrusu sızlede paylaşmak istedım.benım bu aralar bıraz umuda ıhtıyacımvar sanırım bıraz canım sııkkın hergun okuyorum yazdıklarınızı ama yazmak gelmıyor içimden hepinizi çok sevıyorum ıyıkı varsınız..
Giriş tarihi: Mar 2011 Mesajlar: 52

oldu sonunda ...

3 yıllık evliyim ilk başta çocuk düşünmediğimiz için korunduk nerden bilecektikki sonradan olmayacağını :) ilk 6 ay korunduktan sonra çocuk yapmaya karar verdik bi 6 ay denedik olmadı.kadın doğuma gittim bütün testlerimi yaptırdım kontrol ettirdim kendimi yumurta çatlatma iğnesi bile vuruldum en sonunda doktor bana sende sorun yok gelip durma dedi eşin sperm testi yaptırsın dedi.yaptırdık sonucu doktora götürdüğümde bana direkt sizin çocuğunuzun olması imkansız dedi başımdan aşağı kaynar su dökse bu kadar canım acımazdı.spermleri çok az dedi 50 bin miş 20-25 milyon olması lazım dedi bin nerde milyon nerde...ürolojiye gitmemizi söyledi.gittik dr. varikosel var dedi ameliyat lazım dedi ameliyat oldu çoğalır zannettik 4 ay sonra test yaptırdık hepten gitmiş :)..bi aile dostumuz laboratuvarda genetik bilimci onunla konuştuk proföserlerle bağlantısı var göstermiş sonuçları prof.demiş ameliyat sonrası 4 ay çok kısa bir süre sıfıra inip tekrar yükselebilir demiş en az 9 ay beklesinler beklemek istemezlerse tüp bebek yapsınlar demiş.bizde beklemeye karar verdik zamanı gelince tekrar yaptırdık 2 milyon olmuş prof.haklı çıktı :).ama bu seferde canlı sperm bulunamamış.eşim iş kazası geçirmişti yanmıştı bu yüzdendir dediler.tüp bebeğe karar verdik canlı sperm bulunamadığından tüp bebek bile yapamayacağımız söylendi.bigün eşimle kahvaltı yaparken dediki biz ne anormal bi çiftiz bizim yerimizde başkası olsa yıkılır isyan eder bende dedim benim içim rahat ben rabbimden istiyorum o verirse olur doktor moktor bi yere kadar neler olmuyoki hayatta.o kadar çok dua ettimki ve o kadar çok dua aldımki ben onların sonucu diyorum.eylül ayındaydık şubatı beklemeye karar verdik canlı sperm bulunursa tüp bebek yaptırcaz...hayatımıza devam ettik kursa falan yazıldım herşeyi unutmaya karar verdik şubata kadar.bu arada etraftan hep sorular bebek yokmu bebek yokmu düşünmüyoruz demekten yorulmuştum onlarda artık yemiyordu.hep bende sorun var sanıyolardı bende hiç demedim eşimde sorun diye...1 hafta günüm geçiyordu ama yinede ihtimal vermedim hiç okadar çok test yapmıştım o kadar çok hayal kırıklığı yaşamıştımki.normalde hiç geçmezdi yinede yaptım hafiff bi çizgi uyku sersemimiyim acaba dedim eşime gösterdim oda evet var dedi havalara uçtuk.o aile dostumuzu aradık söledik oda profa sölemiş oda hadi lan demiş :) tıbben imkansız olan şey oldu meğer bize tüp bebek yapamazsınız derlerken ben hamileymişim.doktora gittim 5 haftalık hamilesin dedi.şimdi oğlum 55 günlük ve hergün veren rabbime şükrediyorum.rabbim isteyen herkese nasip etsin.demem o ki hiç bi zaman umudunuzu yitirmeyin hep inanın hep isteyin rabbim ol derse herşey olur ...

limoncellomm slm canımm nasılsın paylaşımın için tşkler hayatımm insan ümitleniyor ama nedense biraz zaman geçsin yine ümidi kırılıyor ne bilimm bu aralar benimde hiç keyfim yok yazmak bile istemiyorum inan çok sinirliyimm üzerimde bir ağırlık var doktora gittik bekleyin diyor başka birşey demiyor sözde iyi buldu sonuçlarımızı ben yinede çok tatmin olmadım((kaan aydosta aynı fikirde ilaç bile önermiyorum doğal yolla olur dedi ama yinede içim rahat değill allah hakkıımızda hayırlısını versin arkadaşım bende sizleri çok seviyorumm bir süre uzaktan takip edicem bende sizleri listeye adını yazmak isteyen olursa sizde ekleyebilirsiniz yada kendileri kimse atlanmasın umarım beni anlyorsunuzdur hepinizi öpüyorum iyi geceler...

aynen kızlar bende bu aralar çok mutsuzum(çok sinirli artık ümidim hiç kalmadı gibi bişey...yazılanları okuyorum burayı takip ediyorum ama bir kelime bile yazmak cnm istemiyor.olmuycak sanırım...bu ayda kırmızılar geldi((((

ewet anlaşılan hepimiz aynı durumdayız hele bıde buna aybaşları eklenınce hemen karaları bağladık neyse bıkaç gun sonra normale donerız ınşallah..akmelek benımde butun belırtıler başladı salı gunu gelıcek gıbı umarım gelmez ama hiç öle bir durum yok genede umut dunyası(((
ıyı bakın kendınıze arkadaşlar..

bende dahilim bu umutsuzluk kervanına...hiç ümidim kalmadı artık yoruldum hem beynen hemde bedenen..

Kızlar ya daha öğrenemedim sonucumu,hormona bakan aletler bozuk olduğu için sonuç çıkmamış.ebe hanım da bence %90 hamilesin dedi,fazla kafana takma bi kaç gün içinde gene haberleşir bakarız dedi.evde oturuyom ben de şimdi:108:

cnm baska yere gtseydn ben olsam catlardımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…