Akmelek canım yaa izmir şifada ameliyat olan sizdiniz değil mi orda spermiyograma kruger e göre mi bakıyolar canım nasıl bakıyolar?
evet cnm şifada olduk ameliyatımızı.spermiyogramada kruger yöntemine göre bakıyorlar.testmi yaptırıcaksınız cnm.ameliyat olalı 3 ay oldumu yoksa?bizde 5.ayımızı doldurduk ama hala bişey yok(artık tüpe gidicez sanırım (
yok canım daha olmadı 3 ay 2. aydayız henüz de ben farklı 1-2 yerde yaptırmayı düşünüyorum da o yüzden araştırma yapıyorum. canım bence daha tüp bebek düşünmek için çok erken. bizim doktorumuz asıl düzelmenin 6. aydan sonra başladığını ve 9-12 ay arasında maksimum seviyeye çıktığını söyledi. bir 6. ayı geçirin bakalım sonra 1 daha yaptırırsınız. hatta eşimi ameliyat eden doktor 3. ayda spermiyogram istemedi, 6. ayda istedi. çünkü 3. ayda hemen düzelme olması biraz düşük ihtimal bu defa çiftlerin psikolojisi olumsuz etkileniyor dedi ama biz yine de görmek için yaptıracağız kötü çıkarsa da zaten üzülmeyeceğiz hazırladık kendimizi.
bence sen de hemen tüp felan deme 5 ay kısa bir süre yani spermlerin düzelmesi için çünkü her ne kadar doktorlar erkek infertelitesi en kolay tadevi edilen infertelite dese de hiç öyle değil tam tersi çünkü 3 ayda 1 yeni üretüm olduğu için bu elimizi kolumuzu bağlıyor. benim eltim de kist vardı ameliyat oldu 2 ay sonra hamile kaldı...yumurtlaması olmayan kadınlar bile ilaçla yumurtlaması sağlanıyor ama bu spermleri düzeltmek epey zaman alıyor maalesef.. biraz sabır canım 6. aydaki spermiyogramdan sonra karar verin bence
yok canım daha olmadı 3 ay 2. aydayız henüz de ben farklı 1-2 yerde yaptırmayı düşünüyorum da o yüzden araştırma yapıyorum. canım bence daha tüp bebek düşünmek için çok erken. bizim doktorumuz asıl düzelmenin 6. aydan sonra başladığını ve 9-12 ay arasında maksimum seviyeye çıktığını söyledi. bir 6. ayı geçirin bakalım sonra 1 daha yaptırırsınız. hatta eşimi ameliyat eden doktor 3. ayda spermiyogram istemedi, 6. ayda istedi. çünkü 3. ayda hemen düzelme olması biraz düşük ihtimal bu defa çiftlerin psikolojisi olumsuz etkileniyor dedi ama biz yine de görmek için yaptıracağız kötü çıkarsa da zaten üzülmeyeceğiz hazırladık kendimizi.
bence sen de hemen tüp felan deme 5 ay kısa bir süre yani spermlerin düzelmesi için çünkü her ne kadar doktorlar erkek infertelitesi en kolay tadevi edilen infertelite dese de hiç öyle değil tam tersi çünkü 3 ayda 1 yeni üretüm olduğu için bu elimizi kolumuzu bağlıyor. benim eltim de kist vardı ameliyat oldu 2 ay sonra hamile kaldı...yumurtlaması olmayan kadınlar bile ilaçla yumurtlaması sağlanıyor ama bu spermleri düzeltmek epey zaman alıyor maalesef.. biraz sabır canım 6. aydaki spermiyogramdan sonra karar verin bence
ne bileyim cnm artık çok yoruldumözellikle çevre baskısı delirtiyor beni.hiç tanımayan insanlar bile varmı bebek diye doruyorlar yok dediğimdede yaa olsun olur inşallah diye cevap alıyorum.nerden biliyosun belki ben istemiyorum ama hemen damgayı yiyosun acıyarak bakıyorlar sana (artık sıkıldım çok.eşimde bekliyelim diyor ama ben artık beklemek istemiyorum sanki.tabii Allahım haırlısı neyse öyle versin inşallah..
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Biliriz ki bizler aciziz, günahlarımız da çok, gücümüz kudretimiz de yok; bu yüzden SANA dua ederiz. Biliriz ki SANA açılan elleri boş çevirmezsin, biliriz ki RAHMETİN büyük, hazinen sınırsız, kuvvet ve kudret SENDEDİR ve günahlarımızı affedensin, duaları kabul edensin, bunu biliriz. İşte bunu bildiğimiz için dua ederiz, sadece SENDEN isteriz, yalnız SENDEN umarız. "Lailahe illallah Muhammeden resullallah" deriz.
"Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum”
Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) ,ashabına ,evlatlarına, torunlarının ruhlarına, yeryüzünde ki gelmiş geçmiş tüm peyagamberlerin ruhlarına, tüm evliyaların ruhlarına, sevdiğin ve duası makbul kullarının ruhlarına, silsileyi aliyye büyüklerinin ruhlarına hediye ettik. SEN kabul eyle RABBİM. Onlari vesile ederek SENDEN istiyoruz, mübareklerin hatırı için ALLAHIM.
Ya Zül Celali Vel Ikram..
Biz;rahmetinden bebekler istiyoruz, annebaba olmak istiyoruz, sevmek istiyoruz yavrumuzu. Bebeklerimizi kucağımıza almayı, kucağımızda uyutmayı, doya doya koklamayı, evlerimizde emeklediğini görmeyi, ellerinden tutup yürütmeyi, saçlarını okşamayı, gözlerine bakmayı istiyoruz. Sessiz hanelerinimizde çocuk sesleri duymak istiyoruz, okula yollamak, büyütmek, vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi, mürvetini görmeyi istiyoruz.
Rabbim, bizler de annelik duygusunu tadalım ne olur, yavrumuzu kucağımıza alıp sevelim, uyutalım, ninnilerle büyütelim.
Analı-babalı hep güzel günlerini görelim yavrumuzun. Hastalandığımızda bir bardak su verecek evlatlarımız olsun. Bayramda seyranda gözlerimiz yollarda kalmasın, kapılarımızı çalacak, ellerimizi öpecek evlatlarımız olsun. Yaşlandığımızda yanımıza gelecek, arayıp-soracak, titreyen ellerimizi tutacak, hatrımızı soracak, gözlerimize sevinç katacak evlatlarımızı nasip et YA RABBİM.
Ne olur RABBİM, bizi mahsun ve boynu bükük bırakma. Gözyaşlarımızı, sevinç gözyaşlarına çevir ALLAHIM. Bizlere de ana-baba olma duygusunu nasip et, bizlere merhamet et. Sen merhamet edensin, rahmetin sonsuz, hazinen sınırsız.
Ana-baba olmamamız için bizleri sebeplere sürükle, bizlere yardımcı ol, işlerimizi kolaylaştır ALLAHIM.
Biz biliriz ki her sıkıntı, zorluk SANA kolaydır. Biz biliriz ki birşeyin olmasını istediğinde ona sadece “OL“ dersin, o da olur. Bundan evvel bizler hiçbirsey değilken bizleri yarattın, yoktan var ettin.
Bizler ve tüm bebek sahibi olmak isteyen kulların için hayırlı ve tez zamanda, sağlıklı ve en hayırlısından, rahmetinden bebeklerimizi lütfetmeni istiyoruz RABBİM.
EL AÇTIK, KAPINA GELDIK YALVARIYORUZ.
Aciziz hiçbirşey yapamayız biz. Dua ile sadece SENDEN isteriz.
SEN HERŞEYE KADİRSİN! EVVEL OLAN AHİR OLAN SENSİN. VARİS OLAN, KAFİ OLAN, SAFİ OLAN, RAHMAN VE RAHİM OLAN, HAYYUM KAYYUM OLAN SENSİN. KUDRET SENİN ELİNDEDİR.
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Allah, La ilahe illallah, Zül celali vel ikram, el-Hayyül Kayyüm, er-Rahmanü’r Rahim, Allahü’r Rahmanü’r Rahim, Allahu la ilahe illa hüvel Hayyül Kayyüm, Rabb, el-Hannanü’l Mennanü Bediüs semevati vel ardi zül celali vel ikram, Allah’u la ilahe illa huvel Ahadüs Samedüllezi lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehu küfüven Ahad.
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
EL - FATIHA KIZLAR BU DUAYI BİR TOPİKTE BULDUM VE ÇOK İÇİME İŞLEDİ.HEPİMİZ DUAMIZI OKUYALIM RABBİM HEPİMİZİN DUASINI KABUL EYLESİN.AMİN
çok çok güzel bır paylaşım gercekten,Allah razı olsun.Rabbım dualarımızı kabul etsın
arkadaşlar bende geçen yazmıştım buraya arada girip bakıyorum varmı güzel haberler ama olumlu haberler yok ama en azından kötü giden haber de yok..zaman öyle geçiyorki benim eşimde martın 13.de olmuştu ameliyat 4 gün sonra 1 ay olacak.bu ay çok rahat geçti benim için beklemediğim için kafamda rahattı 2 ay daha gider kafa rahatlığım heralde yapım gereği biraz sabırlıyım ama bu çok hassas bi konu hayırlısı diyelim arkadaşlar eşimin arkadaş çevresinden varikosel ameliyatı olan çok arkadaşı oldu size şöyle söyleyim en uzun süren 1,5 sene oda tam artık tüp bebeğe gidiyordu konturol için kan verdi hamile olduğunu öğrendi oğlu oldu başka arkadaşı eşi 5.ayında hamile kaldı. başka 10.ay üstüne ve benim arkadaşımın eşi oldu 2.ayında hamileydi hemde 2 taraflı ve çok ilerlemişti şunu dicem bu söylediğim kişiler hepsi aynı bizim yollardan geçti ALLAH nezaman nasibinde kaderinde yazmışsa ozaman verdi.hep olumlu düşünün ve rahat olalım en önemlisi bu bizim sağlığımız iyi olsunki gerisi gelsin burda ismini tek tek yazamadığım arkadaşlar hepimize bu duyguyu rabbim bize hayırlı zamanda yaşatsın..burdan bi arkadaş yazmıştı okudum hep iyi değil kötüyüde örnek alacaz diye çok doğru bir kelime hayatta öyle şeyler varki ALLAH bize zamanı geldiğinde sağlıklı evlallatlar versin Taktir ALLAHIN Hepinize dua ediyorum iyi şanslar diliyorum :) iyi haberler yakın yakın zamnda duyarız inşallah..
cnm allahım hayırlı olan en kısa zamanda versin inşallah:)inşallah çok beklemeyiz.yaş daha fazla ilerlemeden.sizin ameliyat öncesi değerleriniz neydi cnm varikosel dereceniz falan.bi sakıncası yoksa yazabilirmisin.
akmelek seninde 5 ay olmuş sanırım ameliyat olalı içimden bir ses öyle söyledi çok yakındır gelecek beklediğin güzel bebişin öyle yoğun hissetim ama şunu söliyim psikoleji çok önemli herşeyi oluruna bırak stresten bile olmuyor.ben korunmayı bıraktım 7 aydır bütün düzenim bozuldu gününde olan adetim saçma sapan olmaya başlamıştı tamamen strestendi..
Arkadaşlar varikosel nedir ? Çözümü nedir ? Araştırdık ama net bişey bulamadık. Doktor bize sadece varikosel dedi başkada birşey demedi izleyecegimiz yol nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?