Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ahh kızlar daha 2 sene çocuk düşünmüyoruz fakat benim eşimde bir kaç sene önce bu ameliyetı geçirmiş ve doktor tekrar olman gerekebilir demiş , açıkçası ben çocuğumuz olmayacağından korkuyorum bu nedenle böyle bir ihtimalimiz var dedi eşim bana Şimdiden kara kara düşünmeye başladım , Allah hepimizin yardımcısı olsun

merhaba kızlar evliliğimizin 1.yılında çocuğumuzun olmaması nedeni ile doktora gittiğimizde eşimden sperm testi istendi ve sonuç 1 milyon 400 çıktı.ve direk tüp bebeğe yönlendirildik.maddi durumdan dolayı 2 yıl sonra tüp bebeğe karar verdik.rapor vs.işleri için ürologa gittiğimizde eşimde varikosel olduğunu öğrendik.ama eşim ameliyat olmak istemedi.ve biz tüp bebek yöntemiyle 1 evlat sahibi olduk.allah bütün isteyenlere bu duyguyu tattırsın.şuan oğlum 7 yaşında ve biz ikinci çocuk için tekrar tüp bebek merkezine gittik geçen hafta sonuç malesef negatif çıktı.şimdi eşime ısrar ediyorum belkide ameliyat olsan kolay yoldan olucak diye ama ikna edemiyorum.ameliyattan sonra spermlerinin çıkacağına inanmıyor.sperm çoğaltıcı bazı ilaçlar varmış şuan bende onları araştırıyorum.ümidinizi sakın kaybetmeyin

canım üzülme tüp bebek yönteminde başarı oranları çok yüksek bence vakit kaybetmeyin.bizde bu yöntemle çocuk sahibi olduk ümidini kaybetme iyi düşün iyi olsunn

canım üzülme tüp bebek yönteminde başarı oranları çok yüksek bence vakit kaybetmeyin.bizde bu yöntemle çocuk sahibi olduk ümidini kaybetme iyi düşün iyi olsunn

benim eşim ameliyat olacak tekrar bakalım ondan sonra deneyeceğiz tabiki eğer olmazsa başka şeyler deneriz ama ben yinede karamsar düşünmüyor değilim tabiki herşeyin hayırlısı

s.a kızlar ben geçen yazmıştım eşim ocakta varikosel ameliyatı oldu ve dün sperm testti yaptık benim eşim azolsperm hastası
yani menide hiç sperm yok
hormon testtleri düzelmeye başlamış ve sperm testtinde evliliğim boyunca ilk defa rakam gördüm
1.000.000 milyon hücre çıktı yani sperm öncüsüymüş varikosel işe yaramış testleri yaptıkça burdan bildiricem hamdolsun yaradanım ilk kez sayı gördüm acayip mutlu vee hüzünlüyüm bundan bile böle oluyosam spermin kendisi çıksa ne yapıcam inş herkes vurda olumlu sonuçlar alır şimdilik alalha emanet olun hayırlı gecelerrrrrr

Arkadaşlar merhaba nasılsınız,
Sık sık gırıp topııgı okuyorum ama yazmıyorum. Tum amelıyat olup en az 3 ay bekleme suresını gecırmeye calısan arkadaslar gıbı gunumuzun dolmasını beklıyoruz. Sol tarafta sorun var dıye gırdıgımız amelıyatta cıft taraflı olup cıktık, 30 Ocak 2013 te oldu amelıyatımız. Evet 3 ayda bısey olmama olasılıgı cok dusuk ıhtımal oyuzden 3 aydan once bı umut olmadıgından yazacak bıseyde bulamıyorum. Sadece beklıyorumm. ıcten ıce dua edıyorum

onumuzdekı ay evlılıgımızın 3 yılı dolacak ve bız hala tedavımızın sonucunu beklıyoruz. Allah hepmızın yardımcısı olsun,sonucunun ne olacgını bılmeden beklemek ne zormus..daha nelerı ogrenecegız acaba.
Doktorumuz bıze hıcbır ılac vermedı 3 ay bısey beklemeyın yaza ınsallh guzel haber alırsınız dedı.Amacımız bu ama tabıkı bunyeden bunyeye degısıyor. Eşim kur kullanmayı nohut vs yemeyı hıc bırseyı kabul etmıyor. Verılen ılacları duzenlı kullnmıyor.. bu amelıyat surecı ıkımız ıcınde ıyı oldu bır bakıma bıraz bu cocuk olsun saplantısından uzak 3-5 ay yasıyoruz/yasayacagız..Umarım sonrasında yıne dunyayı kendımıze dar etmeyız.

bu 3 aydır ne ınternette arastırma yapıyorum,ne kendımı dınlıyorum..herseyı bı kenara ıttım,Okadar bunaltmısımkı kendımı 2 senedır..Sankı ne zamndır ılk defa nefes alıyorum. evet hala sorunlar ve beklentı bı kosede var onu bır turlu kafamdan sılemıyorum ama daha az dusundugumu farkettım..

Rabbim hepımızın yar ve yardımcısı olsun..ınsallh saglıklı sıhhatlı bır bıcımde guzel haberlerımızı verırız.hepınıze ıyı geceler

Son düzenleme:
Kızlar benim esim 2012 Mart ameliyat oldu. 2012 haziranda hamile kaldım
.2012 Ağustos'ta bebisim karnımda öldü.
Durmadım 2012 Kasım'da tekrar hamile kaldım simdi cok şükür 25. Haftamizdayiz. Doktorumuz Mert akıeke biz memnun kaldık. Kolay bir ameliyat strese girmeyin sakın nette saçma sapan bir sürü şey yazıyor okuyup moralinizi bozmayın sakın.

canım tepecik oyle evet bende mecburıyetten gıttım oraya bashekım tanıdıgm cunku ahmet bey dededıgım doktor zaten hastane ıcınde ozel bakıyordu ama bu ay adetımde gıtmıcem artık oraya baska doktora gıdıcem esıme gore belkıde adet olmıcam :) umut edıyo heray ınsallah dıyorum bende ama bakalım bugun tekahutu aradım evraklarım ıstanbula ulasmıs bugun heyet toplandımı yoksa onumuzdekı hafta cuma mı onu ogrenmemıs hemsıre pzt gunu onu ogrencem ınsallah buguun toplanmıs olurda bende onumuzdekı hafta onayımı alırım . canım benım esım kasım 2011 de amelıyat oldu 3. ayda 2kat arttıs 6 ayda 6 kat artıs oldu esımın degerlerınde bızım doktorumuzda bıze hıcbır ılac onermemıstı ama ben 1 ay sonra basladım vıtamın ve kurlere esıme ve onlar sayesınden arttııgna ınanıyorum 6.aydan sonra bız 3 ay hıcbırsey kullanmadık arttı nasılsa dıye yan gelıp devrıldık :) bızım spermlerde yerle bır oldu tabı :) ılgısızlıge hıc gelemıyolar :))) daha sonrada esımın tayın durumları falan vardı cok streslı gunlerımız oldu ve hıcbırsey kullanamadık sımdı ıse esım tekrardan vıtamın ve kurlerı kullanıyo ınsallah faydası ollur dıye dua edıyorum canım bende bakalım ınsallah degerler artar banka guzel bı odeme yaapr bebıslerımıze kavusuruz tez zamanda :)

en eski bızım amelıyatımız sanırım kasım 2011 arkadslar cok sukur artısıda gorduk ınısıde gorduk suanda subatta yapılan en son testımız

1 ml de 24 mılyon

ılerı hızlı %60 morfolojı 2 bu morfolojı benı delı edıyor sayı hız artıyorda bu morfolojı yerınde sayıyor ınsallah onuda duzeltıcez

esım suanda evıcap-cınko-omega3 l-argının kullnıyor. varıkosel konusunda gercekten cok guzel tecrube edındım yasayarak ve okuyrak bılgı sahıbı oldum en son doktorumuz sız bence bana sormayın bılgılerınız gayet ıı demıstı :) gel gelelım bılgıler ıı de bızım sıpalar popolarını kaldıramıyor dedım :) ınsallah tez zamanda hepımzıın kucagı dolsun arkdaslar topıge yenı gelen ve esı yenı amelıyat olan olucak olan merak ettıgınız ne varsasorun elımden geldıgı kadar bılgımın yettıgı kadar seve seve cevaplarım herşey bebiş ıcın degılmı :)

güzel artış siizn deeğerler bizden daha iyi .. Şu morfoloji benmde çok canıımı sıkıyor . ne yapsam bilemiyorumm. şuan bizde sadece proxedd plus kullanıyoruz. arada keçiboynuzu kürü yapıyorum. artık herakşam yapamıyorum .ama dediğiniz gibi ilgisizliğe hiç gelmiyo spermler aşılama olmaya karar verdiğimizde düşüşi olmuştu biraz doktorda beklemeyelim bence dedi neden düşmüş fln dedi ... tabi aşılama kararı ile ben yine kürlere ilaçlara başladım. yıkanmaya gittiğinde spermler eski sayısına yükselmişti. 1 ml 20 milyon.. ama iştee morfolojiiiii

canım varikoselin tek tedavisi ameliyat, bence ameliyatınızı olun ve eçok kolay bir ameliyat 1 günde taburcu oluyorsun.. tabii bıçak yarası kolay deil illaki dinlenmesi gerekli okadar..

merhaba canm, amin inşallah mayıs ayında güzel haberler veririz hepimiz.
Aşılama süreci evet yorucu oluyor amaa beklemesi daha zorr adetin 3. günü başlayan yumurta geliştiren iğneler yaptım karnımdan ve 2 gün ara ile , ve yumurta büyümeye başladığındada hemen hemen her gün yumurta takibine gittim. ,Bu sefer kaç mm oldu yumurtalarım die die dr gidiyorsun : ) daha sonra çatlama iğnesi veriyor onuda evde kendin karnından ypaıyorsun.. vee aşılama günü eşşinin spermelri yıkanıyor ,hazırlanıyor aşılaman yapılıyor. çok kısaa bir işlem 5 dakikada bitiyor, orada 15-20 dk yatırıyorlar. eve gelip yine biraz dinlendim yattım. şuan bekleme sürecindeyim vee zman durmuş gibi diyebilirim. Sormak istediğni bişey varsa seve seve cevaplarım .. Alalhım hayırlısı ile güzel haberler alırız inşallah.. öptüm.

bnmde esımde grade 1 varıkosel var ama degerlerı morfolojısı duzgun doktor ne ılac verdı nede amelıyat dedı. mayıs ayında bı daha sperm testı yptrcaz bklm. bnde pkoluyum. sdce adet duzenszlıgımm var her ay 3 5 gun atıyo. bznde atmıyo.bı kere klomen kullandm ymrta takıbı yapıldı cok ıyı sonuclr aldık catladı ymrtam kendılıgınden ama bebıs olmdı. sogan suyu ıctm gene ymrtam oldu catladı ama yıne bebıs olmadı. ıncır suyu ıctm tammmm 19gun adetım gelmedı tarlusalla sokuldum hytmda ılk defa.. pzrtesıde rahım fılmı cekılcem rbbm hyrlısnı verır ıns cnm yaa. morfolojı olmyp bebegı olanda cokkk...

sıze tavsıyem proxeed plusı tek basına kullanmasın esınız once evıcap-cınko-l-argının kullansın 3 ay boyunca 3 ayın sonunda sadece proxeed kullansın proxeed tek basına yeterlı gelmıuyor cunku dıgerlerı ıle vucuda depo yapılıp ustune proxeed kullanınca morfolojıde artıs oluyor ben bu seklde yukseltttım moroflojıyı danıstıgım doktorlarda bu sekılde kullanmanın daha ıı olucagını soylemıstı tabıkı karar sızın fıkır vermek ıstedım ben. 1ml 20 mılyon kotu degıl tam sınır zaten asılamada hız onemlı tup bebekte ıse kadın onemlı zaten erkekten en ıyı en kalıtelı ve morfolojısı duzgun olan spermı secıyolar. evıcap morfolojıyede ııy gelıyor buarada e vıtamını zaten kecıboynuzun pekmezınıde yedırebılırsınız..

selam ben uzun zamandır burayı takip ediyodum ama ilk kez yazıyorum 2 bucuk yıllık evliyim bir yıl çocuk düşünmedik fakat daha sonra da düşündük doktora falan gittik ben de bi sorun yoktu eşim bi kaç ay geç gitti tedavi için ve gittiğinde varikosel tanısı konuldu 16 ocakta ameliyat oldu 3 ay doldu ama biz bıraz bekleyelım sonra tekrar teste bakarız die düşündük fakat eşim sol yumurtalığının hep ufaldığını sölüyodu bugun doktora gitti sol taraf gercekten küçülmüş bu da ameliyat sırasında olmuş fakat doktorumuza gitmemiştik eşim doktorunu aradı o da bana gel dedi benım görmem lazım dedı analayacagınız moralim çok bozuk eşimin de biz daha ameliyat sıkıntısını atlatmamışken bu çıktı fakat herşeye ragmen ben şükrediyorum allahıma içimi dökmek istedım iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…