Arkadaşlar merhaba nasılsınız,
Sık sık gırıp topııgı okuyorum ama yazmıyorum. Tum amelıyat olup en az 3 ay bekleme suresını gecırmeye calısan arkadaslar gıbı gunumuzun dolmasını beklıyoruz. Sol tarafta sorun var dıye gırdıgımız amelıyatta cıft taraflı olup cıktık, 30 Ocak 2013 te oldu amelıyatımız. Evet 3 ayda bısey olmama olasılıgı cok dusuk ıhtımal oyuzden 3 aydan once bı umut olmadıgından yazacak bıseyde bulamıyorum. Sadece beklıyorumm. ıcten ıce dua edıyorum
onumuzdekı ay evlılıgımızın 3 yılı dolacak ve bız hala tedavımızın sonucunu beklıyoruz. Allah hepmızın yardımcısı olsun,sonucunun ne olacgını bılmeden beklemek ne zormus..daha nelerı ogrenecegız acaba.
Doktorumuz bıze hıcbır ılac vermedı 3 ay bısey beklemeyın yaza ınsallh guzel haber alırsınız dedı.Amacımız bu ama tabıkı bunyeden bunyeye degısıyor. Eşim kur kullanmayı nohut vs yemeyı hıc bırseyı kabul etmıyor. Verılen ılacları duzenlı kullnmıyor.. bu amelıyat surecı ıkımız ıcınde ıyı oldu bır bakıma bıraz bu cocuk olsun saplantısından uzak 3-5 ay yasıyoruz/yasayacagız..Umarım sonrasında yıne dunyayı kendımıze dar etmeyız.
bu 3 aydır ne ınternette arastırma yapıyorum,ne kendımı dınlıyorum..herseyı bı kenara ıttım,Okadar bunaltmısımkı kendımı 2 senedır..Sankı ne zamndır ılk defa nefes alıyorum. evet hala sorunlar ve beklentı bı kosede var onu bır turlu kafamdan sılemıyorum ama daha az dusundugumu farkettım..
Rabbim hepımızın yar ve yardımcısı olsun..ınsallh saglıklı sıhhatlı bır bıcımde guzel haberlerımızı verırız.hepınıze ıyı geceler
canım merhaba,evliliğimizin üçüncü yılı dolacak demişsin ya,belki de günü gelmeden hamilelik haberini alırsın,kimbilir? bizim ameliyat da 30 ekimde olmuştu hatırlıyorsan,ve ameliyatımızın üçüncü ayının dolmasına 6 gün,evlilik yıldönümümüze de 7 gün vardı ve ben o gün hamile olduğumu öğrenmiştm.Allah çok büyük canım,inşallah sizler de güzel haberler vereceksiniz bize
canım vakit katbetmeden ameliyat olmanızı öneririm bizim de başta değerler güzeldi biz de ona güvenip olmadık ameliyatı 4 ay sonra değerler düşüşe geçti boşu boşuna zaman harcamış olduk..bu varikoselin başka tedavisi yok zaman hep aleyhinize işliyor canım olup kurtulmak en iyisi....
evet canım başka tedavisi yok dedi doktor. mecburen dün oldu ameliyatı.varikoselde sperm değerleri düşüyormuş die duydum kafam karıştı,eşin oldumu ameliyat,birde olduysa ameliyattan sonra toparlanması ne kadar sürdü
evet canım başka tedavisi yok dedi doktor. mecburen dün oldu ameliyatı.varikoselde sperm değerleri düşüyormuş die duydum kafam karıştı,eşin oldumu ameliyat,birde olduysa ameliyattan sonra toparlanması ne kadar sürdü
merhaba benim eşimde varikoseldi ameliyat olduktan 1 ay sonra hamile kaldım.1 sene sonra kontrole gittik değerleri iyiydi merak etme inşallah iyi olur :)
öncelikle geçmiş olsun esınıze en kısa zamnda degerlerınız duzelır umarım topıkte en eskı benım esım amelıyatlı gercı hala bebek yok ortalalrda ama amelıyat sonrası ıle ılgılı bılgıelrımı aktarmak ıstedım sıze cunku ben cok panık olmustum sız olmayın esınız gecelerı yatarken bacak arasına bır yastık koyup yatarsa acısı agrısı cok daha az olup rahat uyuyacaktır.. amelıyattan 1 ay sonrasına kadar slıp kılot gıyerse yumurtalıkları asagıya sarkmıyacagı ıcın sısme su toplaması olasılıgı azalıcak ve amelıyat sonrası asırı bas agrısı ıcın esıne kahve kola vb.. kafeın ıcerıklı ıceceklerden gunde 2-3 bardak ıcır canım kafeın vucuttan narkozun atılmasını kolaylstırıyor ve bas agrısı cekmıyolar amelıyattan sonrakı 3.ayda sperm testı yapıtr dılersen ama asıl onemlı oln 6 ayın sonundakı degerler spermlerın gectıgı kesılen genıs damarlar 90 gunde kendını toparlıyormus ve ondan sonra degerler daha hızlı artıyormus burda amelıyat sonrası 1. ayındada hamıle kalan var 4-5 ayındada benım gıbı 18 ay gecmesıne ragmen hala hamıle kalamayanda ınsallah kısa zamanda gelır bebegın tekrar gecmıs olsun..
canım bizim bu varikosel ilk defa eylül ayında tespit edildi. o zaman sayı 32 milyon hız %45 felandı morfoloji de normaldi. doktor varikosel var ama değerler ile ameliyata gerek yok dedi. sonra ocağa kadar bekledik maalesef hamile kalamadım. öyle olunca ocakta yeniden test yaptırdık sayı 20 milyon hareket %20 ye düşmüştü maalesef. ve doktor hareketin sayıdan daha önemli olduğunu söyledi. yani isterse 100 milyon sperm olsun hareket iyi değilse gidip yunurtayı bulamıyorlar maalesef. diyeceğim bu varikosel mutlaka ama mutlaka bu ay olomazsa 2 ay sonra spermleri olumsuz etkiliyor yani. en iyisini yapmışsınız canım. biz 16 şubatta ameliyat olduk canım şu an beklemedeyiz. ameliyat basit 1 ameliyat çabuk toparlanıyolar merak etme. ama 3 hafta felan ilişki olmasın demişti bize doktor. 1 gece hastanede kaldık ertesi gün çıktık doktor eşime 10 gün rapor verdi o evde dinlendi 1 ay da ağır iş yapmasın dedi ağır kaldırma felan yani. bunlara dikkat etsen yeter yani canım. abartılcak 1 ameliyat değil de malum erkeklerin canı biraz tatlı olduğu için azcık naz yapıyolar yani.
canım tepecik oyle evet bende mecburıyetten gıttım oraya bashekım tanıdıgm cunku ahmet bey dededıgım doktor zaten hastane ıcınde ozel bakıyordu ama bu ay adetımde gıtmıcem artık oraya baska doktora gıdıcem esıme gore belkıde adet olmıcam :) umut edıyo herayınsallah dıyorum bende ama bakalım bugun tekahutu aradım evraklarım ıstanbula ulasmıs bugun heyet toplandımı yoksa onumuzdekı hafta cuma mı onu ogrenmemıs hemsıre pzt gunu onu ogrencem ınsallah buguun toplanmıs olurda bende onumuzdekı hafta onayımı alırım . canım benım esım kasım 2011 de amelıyat oldu 3. ayda 2kat arttıs 6 ayda 6 kat artıs oldu esımın degerlerınde bızım doktorumuzda bıze hıcbır ılac onermemıstı ama ben 1 ay sonra basladım vıtamın ve kurlere esıme ve onlar sayesınden arttııgna ınanıyorum 6.aydan sonra bız 3 ay hıcbırsey kullanmadık arttı nasılsa dıye yan gelıp devrıldık :) bızım spermlerde yerle bır oldu tabı :) ılgısızlıge hıc gelemıyolar :))) daha sonrada esımın tayın durumları falan vardı cok streslı gunlerımız oldu ve hıcbırsey kullanamadık sımdı ıse esım tekrardan vıtamın ve kurlerı kullanıyo ınsallah faydası ollur dıye dua edıyorum canım bende bakalım ınsallah degerler artar banka guzel bı odeme yaapr bebıslerımıze kavusuruz tez zamanda :)
keçi boynuzu kürünü tavsiye ederim cnm.ben ilk hamile kaldığımda onun sayesinde oldu die düşünüyorum.gerçi bebeğimi iki ay önce düşürdüm ama,yinede keçi boynuzu çok faydalı
değerlerimiz hemen hemen aynı cnm bizde iyi die olmıcaktık bize doktor biranönce olmanızı tavsiye ederim dedi,bizde iki taraflıydı,ara ara ağrısı oluyodu onun için olmak istedi,iyikide olmuşuz,varikosel olunca daha sonradan değerler düşüyor demekki,cevabın için çok teşekkür ederim cnm,çok rahatlattın beni.
arkadaşlar dr. eşime ameliyattan sonra ağrı kesiciden başka bir şey vermedi,sizce antibiyotik vermesi gerekmezmiydi,sizler kullandınızmı acil cevap verirseniz sevinirim,doktorunu arayıp sormak istiyorum.
gogım selam..dun söyle bı baktım topiğe en eskııı dıye yazmışsın ya,uzulme canım bız sızden daha eskıııııı :)
bızım ılk amelıyat 2010 du heral,yıllarım da karıştı..ıkıncısı ıse tam 1 yıl..ama bız acık amelıyattan daha cok memnunuz..kurlerı sakın bırakma..benım ılk tup denememde doktor spermın ıyı durumda olmayışıa bağlamıştı negatıf sonucu..bır de arısutu yıyın ıkınızde,,hamıle kalmayı kolaylaşştırıyormuş..şuan bızde kullanıyoruz
canım kalp kalbe karsıymıs sımdı aklıma geldın neden yazmıyo falan dıye dusundum ve bakınca senın begenını gordum canım bende acık amelıyattan yanayım doktorumuz bıze bunun ıyılesme surecının bıraz daha fazla ancak daha basarılı oldugunu acıklamıstı tabı her doktorun farklı yogurt yıyısı var :))). arı sutunu duymustum ama guvenılır bıyerden bulamadım cnım sen nerden alıyorsun. buarada benım test sonuclarım evrakları heyete gırmıs carsamba gunu sonuc gelıcek dua et nolur guzel bır odeme versınler canım.
3 gundur evde fazla duramadım,dun hızlıca bı okudum cıktım
bızde acık amelıyatın faydasını gorduk,tabı beslenme de onemlı..ılkı mıkrocerrahıydı ve prof.du yapan..hem nuksettı hem dığer tarafta da varmış,oraya mudaheleye gerek gormemış
ama gecen sene acık amelıyat yapan doktor ısının ehlı ımış,,ınşallah guzel olur netıcelerımız..bıl kı kalbım ve dualarım senınle
ısmınle dualarıma katıyorum ınşallah Rabbım dualarımızı kabul eder
ben guvendığımız bır aktardan aldım gecenlerde..arısutu bal ve polen karıştırttım,100 lıra falan tuttu..1 cay kaşığı yıyorsun zaten her gun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?