Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Cok stresliyim esime de yansıtıyorum. Haklısınız saglık icin ameliyat olması lazım. Ondan sonra hayırlısı artık

yapmayın erkekler dusunmuyo etkılenmıyo gıbı duruyor ancak gercekten cok etkıelnıyolar yedıremıyolar kendılerıne sız stres yaaprsanız olmaz en azından esınıze yansıtmamaya calısın benım her ay duzenlı 2 yumurtam olurdu kendı kendıne catlrdı ben stresten sıfır yumurta oldugu ayı bılıyorum oyuzden stres bızım dusmanımız lutfen yapmayın sakın davranın ne kadarlık evlısınız?

2 yıllık evliyiz

Esimin hem sayı, hem hareket hem de morfoloji sorunu var. Morfoloji 1 hareketli 5 ameliyattan sonra yine tup bebek yapmak zorunda kalırsak diye korkuyorum.

Arkadaşım bence ameliyat olmanız en iyisi olacaktır çünkü varikosel olunca tüp bebeği deneseniz bile tutma ihtimali çok düşük oluyor ne yazık ki bu da sizin hem maddi hem manevi yönden yıpratır diğer arkadaşların da dediği gibi varikosel ileride de eşine sorun çıkartabilir bence en iyisi ameliyat olmak zaten zor bir işlem değil küçük bir operasyon hem ameliyattan sonra doğal yoldan bebek sahibi olabilirsiniz denemekte fayda var benimde eşim varikosel ameliyatı oldu şimdi 8 aylık hamileyim darısı bütün bekleyen arkadaşlarımın başına

arkadaşlar çok rahatlattınız cevaplarınız için çok teşekkür ederim ben biraz fazla kafaya taktım bu durumu galiba rahatlamam lazım aslında varikoseli çok takmamak gerekiyor eşim ameliyat olmadan önce hamile kalmıştım ama bir buçuk aylıkken düşük yaptım varikoselle hamile kalınsa bile düşük oluyormuş die duymuştum mutlaka ameliyat olunması gerekiyor korkan arkadaşlarda kormasınlar ameliyat olmanızı tavsiye ederim,çevremde bir kaç kişi var ameliyat olupta hamile kalan.

Biz cok sabirsiziz hersey hemen olsun istiyoruz olmayinca hayata kusuyoruz bu bir rahatsizlik ve eslerimiz bunun icin tedavi oluyor..herseyde bi hayir var ama biz ser-i gormeden sukretmiyoruz evet yolumuz uzun ve zor ama sukurler olsun bu yolda tek degiliz. Varikosel olan kisilerde dusuk ve genetik bozukluk bebekler ve hamilelikler olusuyormus. Bu ihtimal ama rbbim bizi boyle birseyleimtihan etmesin .rabbim hepimize sabir ve bu zor yolda kolayliklar saglasin herkese iyi calismalar

günaydın sabah uyanır uyanmaz bankanın tekahutunu aradım ve korktugum basıma geldı bu degerler tup bebeklık degıl devlet hastanesı rapor verırse eeger bızde onaylarız demısler burdakı banka hemsıresıde bız ugrasmayalım dıye sızden onay alıyoruz devlet hastanesıyle ugrastıktan sonra sızden onay almamıza gerek yok zaten demıs kem kum etmısler sinirlerım bozuldu valla çirkeflik yapmak ıstemıyorum :) yaaprsam sorunlu bı sekılde onay almak ıstemıyorum cunku off off sabah sabah sınırler tepeme cıkardılar mantıksızlıklarına kızıyorum yanı mantıklı bı acıklama yapamıyolar

canım çok üzüldüm 3 kuruş para vermemek için yaptıklarına bak yaa insanı sinir stres sahibi yapıyorlar gerçi devlette aynı bildiğim kadarıyla rapor almak oldukça zor yani uğraştığın didindiğin de cabası

canım mantıksız olan olay devlet hastanesınden rapor alın bızde onaylarız dıyolar devletten aldıktan sonra onun onaylamasına gerek kalmıyokı zaten bu sacmalık yanı sımdı esım arıcak konusucak ıstanbul takahutte tanıdıgı var bakalım sorucak mantıklı bı acıklama yapsınlar dedı. kadın dıyokı bıde sız yapın tup bebegı bıze faturayı gonderın oderız nasıl yanı ozaman onay vermısmı oluyosunuz dıyorum hyr dıyo ınankı sınırımden hem guluyorum hem aglıyorum sınır edıyolar benı ben zaten devlet hastanesınden gunumu aldım hazıran ayına ozamana kadar beklemıyım ugrasmıyım dıye bu yola basvurduk kı (banka doktoru yonlendırdı bızı bu yola) en kotu ıhtımal hazıran adetımde gıdıcem hastaneye

canım bence de eşin iyice araştırsın çünkü sen ilk banka ödeyecek dediğinde de ben çok şaşırmıştım hatırlarsan çünkü yani ödeyeceğini sanmıyodum hatta sonra işte eşime de söyleyince tüp bebeği ödemez banka demişti o da yani.hatta şu eşimin ameliyatı için bankanın anlaşmalı hastanesinde olduk biz ama yine de eşim bankayı aramıştı biz ödeme yapacak mıyız diye o zaman demişler ki biz (yani banka) sadece türk tabipler odasının asgari olarak uygun gördüğü ameliyatların ödemesini yapıyoruz. mesela kapalı ameliyatı banka ödemiyormuş sadece açık ameliyatları yani devlet ne ödüyorsa banka da onu ödüyor aslında.

siz de iyice araştırın da biz öderiz deyip sonra ödemezler felan sıkıntıya girmeyin canım yani.

canım benım esımın calısıtıg bankanın sartları var 3 yıllık evlılık 35 yas altı calısanın 5 yıllık calısmıslıgı olması bu sekılde bankanın tup bebgı odedıgı yaklasık ızmırde 35 hasta var ve benım gorustugum 2 aıle var bankanın odemesı ıle tup bebek yapmıslar yanı kısacası oduyor esım konusucak bugun ama bızım dusuncemız buyuk olasılık esımın sperm degerlerı en son yapılan testte yuksektı cunku ben ona takılıyorum bu dgeerler tup bebeklık degıl demısler zaten dusuk cıkmasını ıstıcegım hıc dusunmemıstım valla. buarada benım esımın amelıyatınıda karsıladı hıc sorun yasamadık onlarda sızın devlet bankasıydı sanırım yanlıs hatırlamıyorsan bızım ozel banka canım saglık yonundan cok faydalandım ben gercektende cok guzel artıları vardı hatta burdkı hemsırede cok sasırdı kac hastaya onay aldık dedı bu sekılde bakalım esım konusuyor ben zaten suan onay alsam gene hazıran sonu yada temmuz adetınde yapabılcem tup bebegı ama ıste ınsan sabırsız oluyo sanırım sonuc ıcın

anladım canım evet değerler yüksek ise ondan reddetmiş olabilirler haklısın. ama sebepsiz infertelite diye bişey de var yanii hiç bir sorun olmamasına rağmen de olmayabiliyo o zaman neden değerlere felan bu kadar takılıyolar ki ben de anlayamadım. tam bilmiyorum ben bu rapor olayını canım :26: bizim de özel banka ama her bankanın farklı olabilir belki uygulaması. bizim ameliyatı da ödedi, her türlü özel doktor muayenesi, spermiyogram, ultroson hepsini ödüyo bizimki de. belki de ben eşimden bakılmadığım için bizimkini ondan da ödemiyo olabilir. ben sgklıyım çünki eşim üzerinden bakılmıyorum ondan da olabilir yani canım.

evet canım senın sgk olayı bu yonu etkılıyor olsun varıdr bı hayır dıyorum sımdı burdan ses cıkmassa hazıran ayında randevum var canım gıdıcem ordan alıcam ınsallah canım esım gene olumlu yonde bakıyor belkı ozamana kadar hamıle kalıcakmısım erkekler daha cok umıtlı sanırım :)

inşallah canım allah söyletmiştir belki de eşine bunlara hiç gerek kalmaz inşallah erkekler bizden daha temiz kalpli vallahi ondan içlerine doğuyo onların

benim ki de öyle sen sinir stres yapıyosun kendine boş yere diyo annem de sorun onda onun umuru değil sen üzülüyosun diyo sanırım biraz eşlerimiz gibi bizim de rahatlamamız lazım

:))) onda bende olayı degılde canım zaman gectıkce ınsan stres yapıyor bızımde doktorumuza ve benım anneme kalsa kafamızdan attıgımız zaman olucak onlar bunu savunuyo :))) gecen gun demıstım esımın arkdasının 8 yıl ustune kendılıgınden oldu denemedıklerı yol kalmamıstı onlarda dıyor bıze kafanızdan atın gercekten cok etkılenıyo dıye bende basarabılırsem basarıcam cnım atıcam afamdna amaannn bebekte neymıs sımdı kakası gazı maması ugrasılmazz dıcem :)

fd dılek merhaba canım nekadr olmustukı senın esın amelıyat olalı? bukadr umutsuz olma lutfen. hepımızın ıstedıgı kucuk umutlar. moralını bozma lutfen

3 ay oldu tatlım ameliyat olalı umutsuz olmak bende istemiyorum ama gerçekten çok morelim bozuk allah yardımcımız olsun.

Peki sonra ameliyat oldunuz mu? Spermlerin durumunda düzelme var mı?
bız bır de değil 2 amelıyat olduk,,ilki mıcrocerrahıydı ve nuksettı,ayrıca cıfttaraflı ımış ama tek taraflı yapılmış..ılk 3 ay duzeldı sonra tepetaklak olunca bızı tupe yonlendırdıler..goruşmede ben acaba amelıyat olup mu tedavı olsak deyınce gerek yok hemen gecelım tedavıye denıldı..gectık tabı..herşey oyle yolunda gözüküyordu kı ama sonuç negatıf+dondurulmuş embrıo da negatıf...spermın yapısındakı bozukluktan kaynaklanabılır denıldı..sonrasında soluğu guvendığımız bır urolojı uzmanında aldık,acık amelıyat oldu ve hemen de kurdu vıtamındı fındık fıstıktı ne bulduysam yedırdım,,Rabbıme sukurler olsun kı suan daha ıyı durumu..sadece hız problemımız var ama o da ıyıleşır ınşallah..tabı gönul normal olsun ıstıyor ama bır sure sonra tup olsun aşılama olsun,yeterkı hayırla olsun dıyorsun

canım ödenek ısıne canım sıkıldı benım de..muhtemelen spermın durumu ıyı oldugundan böyle oldu..inşallah güzel sonuçlanır eşının tekar görüşmesı..hastane onaylasa zaten devlet de oduyor..bana da dıyorlar bazen,at kafandan..kafadan neyı atıyorsun kı?şapka mı bu..ustelık koskoca bır toplum baskısı uzerındeyken..dıle kolay..yaşamayan anlayamaaaaaaz

aynen canım yasamayan anlamıyor ne hıssetıgımızı ne dusungumuzu kımse bılmıyor sımdı adetımı beklıyorum adetın 2,3 gunu dr dılek aslan var ona gıdıcem bakalım yumrutalarım nasıl en azından ona bı bakılsıne sım spermıyogram yaptırsın dılek hanımın esıde urolojı uzmanı cunku bıraz boyle bakınayım dıyorum ne dıcek o doktor daha onceden tup bebek merkezınde calısyordu cunku hazırandada randevum var zaten gıdıp rapor ıcın evrakları verırım

canım vardır bundada bi hayır.o kadar sıkma canını.belki tüp bebeğe gerek kalmadan gelicek bebeğin.en son sperm sonucları düşük değildi demişsin.kactı ?

canım vardır bundada bi hayır.o kadar sıkma canını.belki tüp bebeğe gerek kalmadan gelicek bebeğin.en son sperm sonucları düşük değildi demişsin.kactı ?

hayırlısı dıyorum artık canım evet dusuk cıksa uzulurum yuksek cıksa gene uzulurum hale geldım en son sayımız 24 mılyon ıdı ınsallah gerek kalmaz deııgn gıbı bır sure kafadan atmaya calısıcam ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…