hormonlarında sıkıntı yok normal degerler..sayıda en son ml de 20.6 olmustu ama morfolojıde ve hızda sıkıntı var evıcap 400 mg lık galıba cınko da zınco galıba onları alıcam bugun...proxeed varmıs sanırım ama onu ben mardınde yasadıgım ıcın burda bulamadım nette guvenılır alabılecegım bı yer var mı ? yardımların ıcın tesekurla gogii ıns Rabbım tez zamanda senıde bızıde kavusturur mınıgıne Allah ugraslarını ve bızımkılerı de bosa cıkarmasın dermansız dert vermesın...biz isteyelım...vermek ıstemeseydı ıstemeyı vermezdı guzel rabbım..bu aglamalrı gulmelere cevırır ıns..
biz mardindeyız mardın ve dıyarbakır gıtmedıgımız doktor kalmadı kımılerı tek taraf kımısıde cıf deyınce kafamız karıstı en son meoriale gıttık ordakı doktora tam karar vermısrık kı tek taraflı dedı ama bızım psıkolojımızı cok rahatlattı saolsun..diy da dadoc yapacak ama kıme sorsak onu onerdı murat atar hoca.. 1o hazıranda amelıyat olucak hoca ızıne cıktıgı ızın malesef ...inş herkesın hakkında hayırlısı olur da bıran once kavusuruz bebıslere...
kızlar biz 16 şubatta ameliyat olmuştuk 3 ayımız dolduğu için cumartesi günü spermiyogram için doktora gittik doktor boşuna yaptıracaksınız değerler iyi gelmeyecek buna baştan hazır olun dedi. 3 ayda düzelme olması mucize olur dedi yine de çok istiyosanız yaptırın ama ameliyat öncesi değerlerden düşük çıkacak büyük ihtimalle buna hazırlıklı olun dedi beni de azarladı ben sana sabır edeceksin demiştim sen 3. ayda başladın hemen dediameliyattan sonra 1 yıl içinde hala değerler düzelmez ise o zaman yardımcı üreme tekniklerini düşünmeye başlayın dedi bu şekilde hemen düzelmedi diye bazı doktorlar hastalarını hemen tüp bebeğe yönlendiriyolar ama çok yanlış dedi spermler tam sağlığına kavuşmadan zaten tüp bebek tutması ihtiali de düşüyor dedi. en az 9 ay bekleyin 9 ay sonunda hala kötü gelirse o zaman düşünmeye başlayın daha çok erken felan dedi.
valla bilmiyorum eşimin de zaten arayıpta bulamadığı şimdi doktor öyle dedi diye en az 9 ay bekleyeceğiz öncesinde ne aşılama ne bişey hiçbişey yapmam diyor :18: ayrıca acelecisin diye bir ton da azar işitttim kızlar sonuçlar henüz çıkmadı ama bende durumlar böyle
kızlar biz 16 şubatta ameliyat olmuştuk 3 ayımız dolduğu için cumartesi günü spermiyogram için doktora gittik doktor boşuna yaptıracaksınız değerler iyi gelmeyecek buna baştan hazır olun dedi. 3 ayda düzelme olması mucize olur dedi yine de çok istiyosanız yaptırın ama ameliyat öncesi değerlerden düşük çıkacak büyük ihtimalle buna hazırlıklı olun dedi beni de azarladı ben sana sabır edeceksin demiştim sen 3. ayda başladın hemen dediameliyattan sonra 1 yıl içinde hala değerler düzelmez ise o zaman yardımcı üreme tekniklerini düşünmeye başlayın dedi bu şekilde hemen düzelmedi diye bazı doktorlar hastalarını hemen tüp bebeğe yönlendiriyolar ama çok yanlış dedi spermler tam sağlığına kavuşmadan zaten tüp bebek tutması ihtiali de düşüyor dedi. en az 9 ay bekleyin 9 ay sonunda hala kötü gelirse o zaman düşünmeye başlayın daha çok erken felan dedi.
valla bilmiyorum eşimin de zaten arayıpta bulamadığı şimdi doktor öyle dedi diye en az 9 ay bekleyeceğiz öncesinde ne aşılama ne bişey hiçbişey yapmam diyor :18: ayrıca acelecisin diye bir ton da azar işitttim kızlar sonuçlar henüz çıkmadı ama bende durumlar böyle
Hakkınızda hayırlısı inşaalah.Doktorunuz doğru olanı söylemiş ama beklemek söylemek kadar kolay değil.Sizin yine 3 ay olmuş benim eşim nisanda ameliyat olduğu halde düşünüp duruyorum iyileşme oldumu diye.İnanın sizi çok iyi anlıyorum.Doktorunuz bence iyi biri ki sizin hem ümidinizi hem paranızı boşa harcamak istememiş.Sonucunuz düşük bile olsa sakın üzülmeyin.Stres ve üzüntü sperm değerlerinden daha önemli.Bende düşünmemeye çalışıyorum hem değerlerden çok rabbimin nasibide önemli inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle evlat sahibi oluruz.Kendinizi üzmeyin.Hakkınızda hayırlısı olsun.
canım doktorun senı en kotuye hazırlamasına bısey demıcem ama okadar kesın konusmasına anlam veremedım benım esım amelıyat olmadan oncekı sayısı 8 mılyondu 3.ayda 48 mılyon olmustu 6 kat artmıstı yanı 3.ayda hala dusuk gelıcek dıye bukadar kesın konusmasına uyuz oldum kusura bakma :) tabıkıde sen 3.aydakı degere aldanma spermler kendını 90 gune yakın zamanda yenılıyor ancak 6.aydakı sonuc daha onemlı stres yapma sperm testı ıcınde ssk karsılamıyor ıse doktora gıtmene gerek yoktu bız hep ozele gıdıp sperm testı dıyoruz 3 gun cınsel perhızlı gıdıyor esım ve osekılde yaptırıyor 2 gunde de yaptırdıgı oldu bazen yanı dıcegım doktora gıtmeyebılırdınız test ıcın cnım sonuclar gelsın bakalım kotude gelse morelınu bozma onemlı olan 6.aydakı degerler
canım sizin baya iyi yükselmiş ama burda da gördüğümüz kadarı ile sizin gibi olan çok azınlıkta. genel ilk 3. ayın değerleri düşük geliyor diğer arkadaşlara da bakınca. doktorun demek istediği 3. ay değerleri kötü geldi diye hemen tüp bebek düşünmeyin dedi. gereksiz tüp bebek uygulamaları yapılıyor para için dedi. ben ameliyattan sonra 1 yıl geçmeden önermiyorum tüp bebek dedi. eşime de mantıklı geldi doktorun yolundan gidiyor yanibakalım sonuçlar nasıl gelcek. canım benim eşim ssk lı değil banka mensubu bizim banka biraz titiz senin gidip kafana göre yaptırdığın spermiyogramı ödemiyormuş. ancak 1 doktora gideceksin o doktor spermiyogram isteği yapacak o istek kağıdı ile laboratuara gidip yaptırdığında ödüyor. o yüzden doktora gitmek zorundayız yani. ama ssk da spermiyogramı ödüyor diye biliyorum. yani gidip devlet hastanesinde veya üniversite hastanesinde de yaptırsan para ödemiyosun da işte eşimin ona vakti olmuyo işten izin alamadığı için mecbur özel hastaneye gidiyoruz.
ve kızlar spermiyogramları imkanınız varsa 2 farklı yerde yaptırın hele 1 tanesi tüp bebek merkezi ise mutlaka başka 1 yerde daha yaptırın ben farklı başlıklarda da okudum özellikle tüp bebek merkezlerinde sonuçlar daha düşük çıkıp devlet hastanesinde felan daha yüksek çıkabiliyomuş.
canım sizin baya iyi yükselmiş ama burda da gördüğümüz kadarı ile sizin gibi olan çok azınlıkta. genel ilk 3. ayın değerleri düşük geliyor diğer arkadaşlara da bakınca. doktorun demek istediği 3. ay değerleri kötü geldi diye hemen tüp bebek düşünmeyin dedi. gereksiz tüp bebek uygulamaları yapılıyor para için dedi. ben ameliyattan sonra 1 yıl geçmeden önermiyorum tüp bebek dedi. eşime de mantıklı geldi doktorun yolundan gidiyor yanibakalım sonuçlar nasıl gelcek. canım benim eşim ssk lı değil banka mensubu bizim banka biraz titiz senin gidip kafana göre yaptırdığın spermiyogramı ödemiyormuş. ancak 1 doktora gideceksin o doktor spermiyogram isteği yapacak o istek kağıdı ile laboratuara gidip yaptırdığında ödüyor. o yüzden doktora gitmek zorundayız yani. ama ssk da spermiyogramı ödüyor diye biliyorum. yani gidip devlet hastanesinde veya üniversite hastanesinde de yaptırsan para ödemiyosun da işte eşimin ona vakti olmuyo işten izin alamadığı için mecbur özel hastaneye gidiyoruz.
ve kızlar spermiyogramları imkanınız varsa 2 farklı yerde yaptırın hele 1 tanesi tüp bebek merkezi ise mutlaka başka 1 yerde daha yaptırın ben farklı başlıklarda da okudum özellikle tüp bebek merkezlerinde sonuçlar daha düşük çıkıp devlet hastanesinde felan daha yüksek çıkabiliyomuş.
canım bende sana bunu demek ıstedım ama doktorunda kesın kotu cıkıcak gıbı konusması sacma geldı bızım banka doktor yazsada odemıyor :)) bızde hep tup bebek merkezlerınde yaptırıyoruz testı zaten sadece tup bebek merkezlerı ve unıversıte hastanelernde morfolojı krugere gore bakılıyor dıger yerlder who sıstemıne gore bakılıyor bızım amelıyat 7 kasım 2011 deydı bende 1 sene bekledım degerler artmasına ragmen olmadı ıste bılıyosun kımı boyle kımısı amelıyattan sonra ılk 3 ayda hamıle kalıo hepımzıın durumu farklı gercekten sen sımdı hıc stres yapmasonuclar nasıl gelırse gelse rahat ol gercekten enazından 6-7 ay kafandan at ben cok ınanıyorum spıkolojının etkıledııgıne bırcok arkdasım uzun yıllar sonra kafasından attıgı ay hamıle kaldı kafadan atmak buyuk marıfet zaten ama enazından dene canım belkıde kendılıgınden gelıcek kucuk sıpa :)
siz cebinizden mi ödüyosunuz o zaman canım? yok bizim mesela kent hastanesi ve medical park ile anlaşma var 2sinden birine ürolojiye randevu alıyoruz doktor da spermiyogram isteği yapıyo öyle para ödemiyoruz tatlım. valla streste değilim zaten nasıl olsa olmıcak modundayım hatta bugün sabah kahve falımda resmen kocaman hamile kadın çıktı bakan kişi bana da gösterdi amaann kesin ben değilimdir bir başkasının haberidir diyorum artık alıştık duruma...
canım kent hastanesı ıle bızım anlasmamız bıttı medıcal park ıle var orasıda bana uzak ve begenmedık bız medıcal parkı anlasmalı hastaneye gıdersek odemıyoruz bızde ama esım ordan oraya gıtmek ıstemıyo yakınımda tup bebk merkezı var orda yaptırıyoruz canım. fala ınanma falsızda kalma demısler benımde cıkıo bende aynı oyel dusunuyorum hmm acaba kım hamıle falan dıyorum sureklı :)) ınsallah bıgun bız hamıle olucazz sız netaraftaydınız cnm ben bronovada oturyorum sen karsıyakamıydın oyle hatırlıyorum ama yanılıo olabılırım :)
evet canım karşıyakadayız. ben dışarda sordum 50 tl ile 90 tl arası fiyatlar verdşler spermiyogram için o yüzden banka ödüyoken bedava yaptıralım diyoruz :))) zaten çok para gidiyo valla su gibi bari bu cebimizden gitmesin diyoruz canım.... geçen benim doktorum da öyle dedi sen sağlıklı bir kadınsın elbet anne olacaksın kendini üzüp durma dedi ama arada efkar basıyor işte maalesef. bugün tüp bebek ile hamile kalan bir arkadaşımın bebeğinin 1. yaş günü çok güzel bir yazı yazmış okurken gözlerim doldu işyerinde olmasan ağlayacağım vallahi...herhalde biz de öyle olacağız canım...
dogru hatırlamısım :) 120 tl ye yaptırıyoruz bızde canım kruggere gore bakılıo haklısın vala herseye para alınıyo hersey para bende artık boyle ısyan etmemek ıcın kendımı zor tutuyorum bende cok duygusalım cnm baska topıklerde bıseyler okuyorum tvde goruyorum hemen akıyo yaslar bukadar cok bekledıkkı cok zor gunlerden gecerek sahıp olucaz ınsallah bebıslere onlar cok kıymetlı olucak buyuzden canım bızım ıcın tum anneler ıcın kıymetlı tabıkıde ama bız farklı olcaz kendı acımızdan :) doktorun morel vermesı cok guzel canım kımısı hyr gıdın tup bebek yapın baska carenız yok dıyende cok dr var
allah bugünümüzü aratmasın canım ne yapalım bu da bizim imtihanımız yani. sen raporu nerden çıkarıyosun tepecikten mi?
arkadaşlar merhaba sizinle bişey paylaşmak istiyorum benim 4 gün önce adet olmam gerekiyordu ama olamdım..bugün dayanamadım 1 saat önce test aldım eczaneden yaptım veeee test ikinci çizgi çok silk çıktı..acaba bunun sonucu ne ya emin olamadım..ne yapsam bilmiyorum(
buyuk olasılık hamılesın canım tebrıkler en kısa zmaanda kanda baktır allah devamını getırsın saglıkla da kucagına versın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?