merhaba,
eşim ameliyattan sonra ilk testini oldu ve sonuçlar şöyle; toplam sperm sayısı 17 milyondan 22.4 milyona çıkmış, morfoloji 1 den 2 ye çıkmış. nasıl sizce? bu arada eşim 4 şubatta ameliyat olmuştu. Bu 4.ay oluyor, doktor öyle istemişti ve hiç bir takviye kullanmadık. bana düşük geldi, sizce nasıl?
İyi geceler arkadaşlar nasılsınız?Topik ne sessiz tatildemi herkes?Bende memlekete ailemin yanına geldim.Kocacığım yalnız kaldı.Kendisini nadasa bıraktım :) Hem zaman geçmiş olucak biraz diye düşünüyordum gelirken ama maalesef düşüncelerde benimle geldiği için çok değişen birşey olmadı.Aile özleminin yarattığı stresi attım tabi.Sizler nasılsınız?Yokmu kimseciklerde gelişme inşaallah herkesin spermcikleri kımıl kımıl olur :)Hayırlı haberler almak dileğiyle. :)))
canım benım ,tup bebekte gercekten önemlı değilmiş,gecen gıttığım doktor da buna ıkna ettı benı..sen yıne bıtkısel şeylerı atlama,özellikle keçiboynuzu pekmezını*bız dun spermıyogram yaptırdık sayımız 24 mılyonhızımız %30 neden dusuyo bu hız morfolojı sıfır (((((( artık dusunmek ıstemıyorum doktor tup bebekte onemlı degıl bızım ıcın bırtane saglıklı olan yetıcek dedı ama ben cok kafama taktım hızını sımdı esımın dayısından mersınde dayısı caksır koku ve otu ıstcem terkar ılk 3 ayda onunla cok yukselmıstı tekrar ona bslııyalım dıyorum
kızlarr selamm bikaç zamandır kendimi iyi hissetmiyodum kafamda sürekli düşünceler ya öyle olursa ya böyle olursa diye en sonunda psikiyatriste gitmeye karar verdim. doktor bu bebek olayını takıntı haline getirdiğimi söylediobsessif kişilik bozukluğu mu neymiş galiba ve kaygı bozukluğu anksiyete dedi. aman diyim çok kafaya takıp benim gibi olmayın kızlar kendinize dikkat edin bana 2 tane ilaç verdi onlara başladım. ayrıca psikiyatrist bebek için cinsel ilişkiye girmenin çok yanlış olduğunu söyledi. 2 taraf üzerinde de baskı yarattığını ve cinsel hayatı çok olumsuz etkileyeceğini söyledi. bebek yapmak için değil istediğiniz için birlikte olun bunu bir ödev haline getirmeyin dedi.
bu arada eşimin 3. ay sperm sonuçları iyi geldi ama sürekli stres altında doktor doğanın normal giden düzenini sen strese girerek bozuyorsun dedi. hamilelik fikrini ertele dedi. daha gençsin 30 yaş ne ki dedi zaten ilaç kullanıyorum şu an. yani benim durumum kulağınıza küpe olsun canlarım kendinizi çok sıkmayın sonra sağlığınızdan olmayın.
arkadaslr uzun arlıklarla yazsamda hergun burayı takıp edıyorum..hamıle kalan arkadasalrı tebrı ederım Allah saglıklı sıhhatlı kucakarına alamayı nasıp etsın..sorum su olucak esım haftaya amelıyat olucak ben kecı boynuzu ıncır kuruyemıs caksır ıcırıyorum esıme gogı nın tavsıyesıyle (cok tesekurler) evıcap ve cınko kullanıyoruz amelıyatan sonra proxeede baslıcaz okuyorum da herkes neler neler kullanıyo bıze de ekstra tavsıye edeılecegınız vıtamın var mı q 10, argının ,argınmax, l cartının bunları okuyorum sızce hangılerının alayım ?
yada ekstar tavısye edıcenız ne var lutfen yardım
canım benım ,tup bebekte gercekten önemlı değilmiş,gecen gıttığım doktor da buna ıkna ettı benı..sen yıne bıtkısel şeylerı atlama,özellikle keçiboynuzu pekmezını*
canım benım bende oyle dusunuyorum ama genede ınsan duzelsın ıstıyor nedense en son gorustugum merkez benıde emrıyo dondurulması ıcın ıkna ettı donduralım ılerde kullanılır falan dedı ama asıl sorun ben netlesemedım merkez olayında kafam cok karıstı sımdı 3 merkez var kafamda hepsı ıcın ıyı ve kotu yorumlar yapılıyor hangısnı secıcıegım konsuunda cok karıstı kafam
bız dun spermıyogram yaptırdık sayımız 24 mılyonhızımız %30 neden dusuyo bu hız morfolojı sıfır (((((( artık dusunmek ıstemıyorum doktor tup bebekte onemlı degıl bızım ıcın bırtane saglıklı olan yetıcek dedı ama ben cok kafama taktım hızını sımdı esımın dayısından mersınde dayısı caksır koku ve otu ıstcem terkar ılk 3 ayda onunla cok yukselmıstı tekrar ona bslııyalım dıyorum
melek ve minel arkadaşlarım tebrik ederim.Allah sağ salim dooğurmayı da nasip eder inşallah. böyle zor bebeklere daha çok seviniyorum ve hepiniz için dua ediyorum kızlar. eşime sınıfta kaldın ve tüp bebek bile çok zor diyen doktora çok kızgınım. ultrasonumu gözüne sokasım var gerçekten. inşallah bebeğim bana sıkı sıkı tutunurrrrr. insan zor bulunca çok korkuyor gerçekten ya bişey olursa diye.
inşallah kızlar en kısa zaman da sizlerede nasip olur.
3. ay da artmaz diye de bişey yok. bizim 3. ayda çok arttı ve o ayın sonuna hamile kaldım. yani 4. aya girmeden. umudunuzu yitirmeyin. benim en beklemediğim anda geldi mucizem
senimde gözün aydın minell ALLAH güzel bir hamilelik nasip edip sorunsuz kucagına almayıda nasip etsin inşallah canım
canım benim tüp bebekten önce aşılama denesen?(denedin mi bilmiyorumda) hani daha kolay bi sürec ve sayıda cokta düşük değil.
kızlarr selamm bikaç zamandır kendimi iyi hissetmiyodum kafamda sürekli düşünceler ya öyle olursa ya böyle olursa diye en sonunda psikiyatriste gitmeye karar verdim. doktor bu bebek olayını takıntı haline getirdiğimi söylediobsessif kişilik bozukluğu mu neymiş galiba ve kaygı bozukluğu anksiyete dedi. aman diyim çok kafaya takıp benim gibi olmayın kızlar kendinize dikkat edin bana 2 tane ilaç verdi onlara başladım. ayrıca psikiyatrist bebek için cinsel ilişkiye girmenin çok yanlış olduğunu söyledi. 2 taraf üzerinde de baskı yarattığını ve cinsel hayatı çok olumsuz etkileyeceğini söyledi. bebek yapmak için değil istediğiniz için birlikte olun bunu bir ödev haline getirmeyin dedi.
bu arada eşimin 3. ay sperm sonuçları iyi geldi ama sürekli stres altında doktor doğanın normal giden düzenini sen strese girerek bozuyorsun dedi. hamilelik fikrini ertele dedi. daha gençsin 30 yaş ne ki dedi zaten ilaç kullanıyorum şu an. yani benim durumum kulağınıza küpe olsun canlarım kendinizi çok sıkmayın sonra sağlığınızdan olmayın.
cnım benım 2 asılamam var 1 amelıyat oncesı dıgerı amelıyat sonrası aslında 3. denıyebılırm ama artık osurec bana daha cok streslı gelıyor tup bebek daaha kolay gelıyo ınankı en son asılamamda cok streslıydım asılama ıslemı benı cok gerıyor
ALLAH Razı olsun canım..inşlallah sizlerede nasip olur...
canım benim kusura bakma bilmyodum. şu 3 ayların yüzü suyu hürmetine bu topikteki bebek isteyen herkese bebek nasip etsin inşallah artık diyecek lafta bulamıyorum. ama ilerde inşallah hepimiz anne olucaz ve o bebekler eminim çok şanslı olacaklar çünkü onları sabırsızlıkla bekleyen anne babaları var :)
estf. ne kusuru canım onemlı degıl ınsallah cnım her annebabanın bebegı kıymeltıdır dıyorum ama bızımkıler bırbaska olucak emınım bende buna cnım.. cok yıpranıyoruz cok uzuluyoruz ama olcak ınsallah sonunda guzel gunler gelıcek
olcak olcak :)kafadan atmayı becerebilsek belki daha kolay olur ama.sen kaç yaşındasın bilmiyorumda ben daha 22 yaşındayım daha çok erken aslında ama sabırsızlanıyorum.
gercekten senın ıcın daha erken canım sabırsızlanmam cok normal ben 28 yasındayımesım 33 yasında ve artık gercekten cok fazla stres oluyorum duusndukce bazen hıc olmıyacak gıbı gelıyor bazen cok rahat oluyorum duygularımda dengesız yanı yas benı canıı cok sıkıyor yumurta rezervımde dusus olur falan dıye korkuyorum acıkcası tup bebegıde sanırım 1 kere denıyebılcem ınsallah elım bos kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?