Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba mesajını okudum ve çok üzüldüm seni anlıyorum bazen ben de hiç bebeğim olmayacak gibi düşünmüyor değilim ama umutsuzluğu bir kenara bırak. Şu an en son ihtiyacın olan şey umutsuzluk. Sen elinden geleni yap doktora git tedavini ol çabala ama umutsuz olma. Biz ameliyatın 4. ayı doktora gittik doktor da daha çok yeni bebek işi sabır işi bekleyeceksin sabredeceksin dedi. Eğer ameliyatın üstünden 1 yıl geçtiyse ve değerleriniz düzelmediyse çareyi başka yerde arayın tüp bebek, aşılama gibi. Ama ne olur kendini yıpratma her şey güzel olacak:) Tabi her şeyin üstünde kader var Allah ne zaman ol derse o zaman olacak.

Canım şimdilik bir belirti yok 4 gün kaldı bata
Sanırım aynı zamanda adet olacağız ya da müjdeli haberi alacağız, benim de 3-4 günlük bir bekleme sürecim kaldı. Nasıl gidiyor senin, bende hiçbir değişiklik yok gerçi şu an hamile olsan da belirti olmuyor ama insan kendini dinliyor nedense hakkımızda hayırlısı bakalım

U umudumol1907 aslında bu sabah erken gebelik testinde negative i gördükten sonra çok umutsuzluğa kapıldım yoksa iyiydim. 17 ay bitiyor bebek isteyeli. ameliyat olalı 6 ay oldu henüz. sayı ve hareket düzeldi ama morfolojinin 2 olması beni düşündürüyor işte ama neden doktor da onun üstüne düşmüyor. hiç depresif bir insan da değilim ama şu an dünyaya küsesim var o kadar iyi değilim. yine de iyi dileklerin morelin için çook teşekkür ederim. Rabbim hepimizin yüzünü tez zamanda güldürsün inşallah.

tatlım umutsuzluğa kapılma, aynı duyguları ben de yaşadım, zaman zaman yaşıyorum da ama hep kötü gidecek diye bir şey yok, Rabbim inşallah güldürür yüzümüzü tez zamanda ama sen ümidini kesme, en olmaz denen zamanda ne lütuflar geliyor, ne kapılar açılıyor, elbet vardır bu lütfun da zamanı

canım aynen bende de bir değişiklik yok, göğüslerim hafif acıyor ama her adet döneminde olabiliyor, bir de afedersin çamaşırımda ufak leke oluyor kireç gibi, ama çok az, söylemesi ayıp çalışmadan sonra içerde kalanlar olabilir diye düşünüyorum, ne bileyim dediğin gibi belirti için çok erken, hayalkırıklılığı yaşamamak için hamileymişim gibi düşünmüyorum

Bizim ameliyattan 8 ay sonraki değerimiz ameliyat öncesi ile aynıydı hiç de düzelme yoktu o sırada ben doktora gittim ameliyatı tavsiye etmiyoruz biz dedi bana. Ameliyat olmadan da gelsek tedaviye başlasak olur muydu dedim olurdu dedi bana. Ama her şeyde bir hayır vardır deyip yola devam ettik rahim filminde tüplerimde sıvı çıktı belki de bu yüzden olmuyor bebeğimiz ama bilemiyorum. Geçen yaz 4-5 doktora gittim hepsinin söylediği de birbirinden farklı hep moral bozukluğu. En iyisi güvenebileceğin derdini anlayan seninle doğru dürüst konuşan ve bence en önemlisi sana moral verebilen bir doktorla sürece devam edebilmek. Doktorumu çok seviyorum Allah razı olsun ondan her sorumu cevaplıyor ve inanılmaz pozitif biri:) demem o ki moralini bozma güvendiğin bir doktorla yola devam et ve sen de tüm tahlillerini yaptır, belki seninle ilgili de bir sıkıntı vardır, vakit kaybetmemen için söylüyorum

Senin de ilk aşılama değil mi öyle hatırlıyorum. Doktor ban hamilelik oluşmazsa adetinin bitimine yakın gel dedi öbür ay aşılama yapmıcam ara vericem dedi yumurtalıklarını daha fazla yoramam dinlenmen lazım dedi. Benim iğne tedavisiydi o yüzden mi öyle söyledi acaba sana ne dedi doktorun

bana doktor sonraki süreçle alakalı bir şey söylemedi açıkçası canım, o gün hemşireyle konuştuk işlem bitince, olumsuz ihtimalle ilgili bir şey söylemedi, bir hastayla konuştuk o söylemişti yine adetin ikinci günü geliyoruz diye. yardımcı olan hemşire benden daha mutluydu o gün, teknik olarak çok başarılı geçti filan dedi, ben de hayırlısı dedim, ümit etmekten korkuyorum

U umudumol1907 benim doktorumdan ben de çok memnunum çok iyi bir adam adet olduğumda tekrar gidip gözükeceğim ve kesinlikle hsg isteyeceğim bir o kaldı çünkü. kistim yok adetler düzenli yumurtlama var. umarım hsg den de iyi bir sonuçla dönerim. rahimde sıvı neden olurmuş canım bir de ne gibi bir sıkıntı yapıyormuş?

Aslında hiçbir sıkıntım yoktu doktor aşılama öncesi tedbir amaçlı rahim filmi istesi. Tüplerin kapalıysa aşılamayı boşuna yapmış oluruz dedi. Rahim filminde de tüplerinde sıvı var dedi, ben bişeyler sorayım kafama takıldı dedim, takılmasın önemli bişey değil dedi ama eve gelip araştırdım ki enfeksiyon sonrası tüplerde sıvı birikebiliyormuş bu sıvı da tutunmaya engel oluyormuş ve bebek tutunsa dahi bu sıvı bebeği zehirliyormuş. Bana sorsan hiç bir belirti şikayet hiçbişeyim yoktu. Ama yapacak bişey yok. Benim durumum ne aşamada onu da bilmiyorum ama doktor ilaç vs bişey vermedi. 2 aşılama yaptıktan sonra tüplerim alınacak sanırım öyle işte. Biz de 2 yıl bekledik hep eşimde sorun var sanıyorduk ama sorun bendeymiş. Bendeki sorun da ne kadar zamandır var onu da bilmiyorum neyse daha fazla içini karartmayayım

U umudumol1907 olur mu canım benim ne içimi karartması dertleşiyoruz sadece. peki bir şey soracağım rahim filmini çektirmek kolay mı sen zorlandın mı?

U umudumol1907 olur mu canım benim ne içimi karartması dertleşiyoruz sadece. peki bir şey soracağım rahim filmini çektirmek kolay mı sen zorlandın mı?
Abartıldığı kadar zor bişey değil sadece hassas bölge olunca insan biraz çekiniyor, toplamda odaya girip çıkmam 10 dakikayı buldu, aslında ağrılı bişey değil sadece bir sıvı enjekte ediyorlar o sırada biraz adet sancısı gibi karın ağrısı oluyor ama asla dayanılamayacak bir şey değil hele ki bayılıp da yapmaya gerek yok bence. Aklında soru işareti kalmasın bence yaptır bir an önce

Hanımlar benimde aynı 4 gün var detime

U umudumol1907 ben kesinlikle çektireceğim adetimin 8. günü zaten. korkmuyorum da merak işte insan canı tatlı ama bebek için her zorluğa razıyım tabi ki yeter ki olsun. sağ ol tatlım.

Amin canım amin inşallah artık 3 yıl oldu biz bebek isteyeli yorulduğumu hissediyorum zaman zaman 3 yıldır her ay bir hüsran yaşıyorum hep bir beklenti ve sonu hep negatif hamilr olabilirim düşüncesiyle tam 3 yıldır hasta olsam da antibiyotik kullanmıyorum ben riske atmamak için... Hep bi umut işte... Ama bu ay eşim testi yaptırmadığı için hiç çalışmalara dikkat etmeyi düşünmüyorum sanki umudum kalmadı bir anda öyle bi his garip hissediyorum yani bu ay da kendi kafamı dinliycem Allah nasip ederse eder zaten diyorum. Allahtan ümidimi kesmemeye çalışıyorum benim ne haddime Allahtan ümit kesmek diorum o mucizelerin yaratıcısı vakti zamanı gelmediği için nasip etmiyodur daha diyorum kendi kendime hep ama insanız tabi gücümüz sınırlı sabrımız sınırlı... aaah ahhh Rabbim bizlere dayanma gücü versin inşallah kızlar hadi biriniz çıkın ben hamileyim diyerekten şenlendirin buraları havalara falan uçalım böle yüzümüz gülsün inşallah Allahımmm amiinnnnn amin amiiinnnnn dualarım sizin için :)

Z ZeynepTerzi Allah bu dertle sınanan herkese sabrını ve dermanını çok aratmadan versin inşallah. bende artık çok ama çok zorlanıyorum. Allah ın takdiri asla isyan etmiyorum ama bazen herkes hamile Allah ım benim de olsun diyorum. bu evlat özlemi hiçbir şeye benzemiyormuş. kendimi hiç bu kadar çaresiz ve yarım hissetmemiştim. hiç tanımadığım ve sahip olamadığım bir şeyi seviyor ve özlüyorum ama o bir türlü gelmiyor..

Canım bi arkadaşım dediki bana bigün yine böle yıkıldığım günlerdi ; "Eğer Allah sana bir evlat nasip etmiycek olsaydı eşinin varikosel olduğunu da öğrenemezdin ameliyatta olamazdı dua da ettirmezdi sana" dedi Allah bu duayı sana ettiriyosa kabul edecektir buna inan dedi sadece... Zaman... Sabır... Böyle düşününce umudum diri kalıyo her umutlarım söndüğünde bunu düşünüyorum. Belkide gerçekten Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmazdı bize. Duasını dahi ettirmezdi belki içimize evlat isteğini vermezdi belkide ... Allahın verdiği de imtihan vermediği de imtihan oyüzden olucaksa hayırlısı olsun çocuğu olan insanlar çocuklarıyla imtihan olabiliyolar çocuğu olmayanlarda bu şekilde sabırla imtihan oluyorlar işte herkes bir imtihanda bizim için hayırlı olanı bi Allah bilio ıyüzden bişileri Allaha havale etmek ona bırakmak rahatlatıyo içimi az da olsa çok bunaldığımda Allahım sen bilirsin doğrusunu diyorum ve çok düşünmemeye çalışıyorum İnşallah bir gün hepimizin beklenen haberini alıcaz burdan inanalım buna hepbirlikte şimdi değil belki belki aylar belki yıllar sonra olucak bilemiyoruz zamanını ama olucak inşallah buna inanalım kızlar inanmak çok önemli Rabbim inancımızı da umutlarımızı da hep arttırsın güç versin bizlere inşallahhhh

amin ne kadar güzel yazmışın. allahım hayırlı evlat versin hepimize

kızlar dün çok güzel bir yazı gördüm, japonlar kırılan eşyalarını altınla tamir eder ya da yapıştırırlarmış, nedeni şu;
" Bu felsefeye göre bir eşya ya da insan bir hasara uğramış, bir acı çekmiş ise bundan bir ders almış ve bir bu konuda bir hatıraya sahiptir. Bu yüzden dolayı da artık daha önceki halinden çok daha güzel ve değerlidir. İşte bu yüzden dolayı da kırılmış eşyaları altınla tamir edip eski halinden daha güzel hale getirmeye çalışıyorlar. "

ne kadar güzel bir yaklaşım, çektiğimiz acılar kadar insan oluyoruz belki de, belki bebeğimizin değerini daha az bilecektik, şu anda olduğu gibi birbirimizin acılarına bu kadar duyarlı olamayacaktık, çevremizdeki başka acıları görmeyecektik, bu acılara katlanabileceğimizi bilmeyecektik... iyi ki yaşıyoruz demiyorum ama hayatımız o kadar da berbat gitmiyor ne dersiniz, bu yaşadıklarımızı bir altınla onarıyordur Rabbim, kim bilir belki anne olmayı nasip ederek onarır...

Z ZeynepTerzi ve seyyah2015 ikinizi de görmeden tanımadan seviyorum. yazdıklarınızı okuyunca biraz da olsa rahatladım. doğru söylüyorsunuz. veren de Allah alan da. sorgu sual olmaz hikmetinden. Rabbim hepimizin bu iyi niyetini emeklerini çabalarını dualarını boşa çıkarmasın bizi kapısından eli boş çevirmesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…