Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar merak ettiğim birsey var.Acaba tüp bebekle çocuk sahibi olanlar hastanede akrabaları eşi dostu hastsneye geldiginde tüp bebek olduğunu öğreniyorlar mı mesela saklayıp kimse bilmese ki öyle istiyoruz millet bu devirde lafa çok düşkün birde bnm eşimin yiyeni ebe bana sürekli kendi dogurtacak gibi ima ediyo birde hani gitmem o hastaneye ama işte bebekle ilgilenirim kuvezde flnda diyo eee ben varikoseli herkezden saklıyorum napcam ben yaa o ogrenirse herkez öğrenir bana yardım kızlar milletin ağzına düşmek istemiyorum bilmem yanlis mi düşünüyorum//// artık tüp bebek düşünmeye basladim birde bu sıkıntı oldu bana

Canim aslında etik kuralları aşan olmazsa kimse ogrenmiyo. Ama ben sana bir şey anlatayım art niyet ne gor:) tup bebekte üçüncü tedavimdryim. Ama bizim ilk tedavisinde kullandığımız ilaçları eczacı bi akraba sistemden görmüş. Kayinvalideme hamile mi tesadüfen ilaçlarını gördüm demiş. Onun çalıştığı eczaneden vakti zamanında basit bi enfeksiyon için ilaç almıştık. Tee 3 yıl önce. Saklamis zaar tc no yu:) eee ilaçları niye kullanirsin en basit aşılama icin:) o kadar saklama o kadar gizleme fis oldu. Densiz gel bana sorsana. Hala sinir oluyorum aklıma geldikçe.

Burda bi Careler caresi var. O da tarihe geçecek. Ameliyat tan 2 ay sonra hamile kalan tek arkadaşımız. Doğum bile yapmıştır şimdiye sanirim:)

Merhaba kizlarrr ben sizi kaybettim ya bulamadım bildirimde gelmedi hiç takii sen beni etiketleyene kadar çok sevindim görünce aklimdasiniz sürekli Nasılsıniz ıyimisiniz,, bu arada doğurmadim daha 31 haftaligiz az kaldı ama hayirlisiyla inşallah

Az kalmış annesi maşallah. Bende dedim unu eledi unuttu bu güzellik. Ee annelik telaslari tabi. Cinsiyet neydi tatlım. Her şey yolunda demi.

Az kalmış annesi maşallah. Bende dedim unu eledi unuttu bu güzellik. Ee annelik telaslari tabi. Cinsiyet neydi tatlım. Her şey yolunda demi.

Hic unuturmuyum ben sizleri çok şükür Rabbime hersey yolunda kızımız olacak insallah sen naptin özetle geçmişe baktım 3. TuP bebek tedavisindemisin insallah hayirli olumlu pozitif sonuclar alirsin hepinize hergün dua ediyorum rabbim en kisa zamanda sizede nasip etsin inşallah

İnşallah canım benim
Pts günü transfer var. İnşallah güzel olur bu kez her şey.

Selam kızlar
Salı günü yumurtalar toplandı 10 olgun yumdan 3 ü döllenmiş.ikisi 1. Kalite Diğeri orta 2. Gün embriyosu olarak donduruldu
Transfer im eylülde.
Drum varikosel ameliyatının hiçbir önemi yok dedi.
Morfoloji 1 cıkmıs esimde çok zorlamış bu durum mikroenjeksiyon yapmıslar..
Riske atmamak için 2. Gun dondurduk dediler embriyo az cunku
Kızlar dua edin, cok zorlu bir surec gercekten
Tez zamanda hepimiz guzel haberler verelim inşallah

kaç ay oldu eşin ameliyat olalı canım?benim eşime de 3 ay sonraya gün verdiler ameliyat için.dr acil değil dedi

artik burda güzel bir haber veren olsada umut olsa gerçekten ne kadar zorMuş yasayan bilir bu duyguyu...bizimde umidimiz kalmadı iki ay daha beklicegiz sonra asilama yaptircagiz inşallah bu surecde iyi bir haber veririz kizlar.dualarim sizlerle..

Arkadaşlar ameliyattan sonraki 3.ay bitti. Test yaptirdik uzulmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum. Sayi artmis hareketlilik ayni. Morfoloji düşmüş. Dr o degiskenlik gösterir bu kadar uzulme dedi. Halbuki en önemli şey morfoloji değil mi :'(

Eklentiler

• Screenshot_2016-08-26-15-57-13-1-1.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot_2016-08-26-15-57-23-1.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 79
Bizimde öyle olmuştu ilk testimiz. Ameliyattan öncesine geri döndük bir sonrakinde. Hiic bir degisiklik yok testimizde bir buçuk yıl oldu. Hatta ben5ucuncu tüp tedavimdeyim. Ben bu yrologkarla kadın dogumcular arasındaki cevap farklarina da bi anlam veremiyorum. Üroloji ye göre bir yıl beklenmeli. Kadın doğuma göre hiç bir faydası yok bir an önce hareket edilmeli. Çok ilginç valla. Canım Rabbim bir an önce yüzünüzü güldürsun.

Canim üzüldüm ne diyeyim bilemiyorum. Galiba bunlara kendimi hazirlamaliyim. Ben çok umutlanmistim bosunaymis... 191 milyon sperm var ama morfoloji 1 olduktan sonra neye yarar :'( :'( :'(

Canim üzüldüm ne diyeyim bilemiyorum. Galiba bunlara kendimi hazirlamaliyim. Ben çok umutlanmistim bosunaymis... 191 milyon sperm var ama morfoloji 1 olduktan sonra neye yarar :'( :'( :'(
O morfoloji duzelecek güven bana. Spermler ameliyat ta sifirlandigi için kendini zor yeniliyor. En kötü ihtimal eski haline dönecek. O umut hiç bitmiyor arkadaşım. Tüp de olsa her ay adet beklesen de ayrı bir umut. Ama tavsiyem ne biliyor musun? 6 aydan sonra hiiic beklemeyin. Valla burdaki kimseyi uzmemek için demiyorum bişi ama tüp bebek te iyi sonuç alan hastalık grubuyuz. Dogaldaysa nerdeyse hiç yok burdaki bi kaç arkadaşımız hariç. Onlar da yüzde 2 ye falan tekabül ediyor. Teker teker terfi ettik zaten tüp bebek topiklerine.

O kadar çok şey yaptik ki keçi boynuzu kuru, caksir suyu, bal polen, proksed plus, presedd jel... Umutlarim bugün sonlandi arkadasim artik dediğin gibi tüp bebek asamasi DNA hasar testleri bekliyor bizi... Rabbim hepimizin gonlundekini tez vakitte verir inşallah.

kaç ay oldu eşin ameliyat olalı canım?benim eşime de 3 ay sonraya gün verdiler ameliyat için.dr acil değil dedi
Cnm sakın beklemeyin 3 ay fln biz o hataya düştük bari siz düşmeyin biz ahustostan araliga kadar bekledik ameliyat oldu halbuki simdi 1 yıl olmuştu ve ben tüp bebege başlamıştım bile amq halaa bekliyorum 1 yıl dolsunda baslayim diye..İyice arastir ve en yakın zamanda olun ameliyatı acil degilde neymiş bu nsl bi düşüncedir Ya Rabbim...3 bekle demek begenin kucağına 3 ay daha geç alman demek sabrın varsa bekleriz diyosaniz siz bilirsiniz zaten ayları sayaa sayaa gelmedik mi bu günlere zaman su gibi kimimiz 1 yılını bekliyo kimiz 6 ayını bekle bekle bitmiyor Allahim şu varikosel denilen mubteladan tüm eslerimizi kurtar Amiinn..

ameliyatın 9. ayındayız hala gebelik yok, keçiboynuzu pekmezi ve e vitamini kullandık, şimdi keçiboynuzu özüne geçtik. onlarda sanırım oluşmuş spermler üzerinde etki ediyormuş burda mı okudum bilmiyorum. Öyle olabilir gerçekten de çünkü ameliyat öncesi eşimin spermleri iyi durumdaydı morfolojide hala biraz bozukluk olsada iyi durumda olan spermler döllenme yapabilir ameliyat olmadan bi deneyin demişti doktor ama eşim riske atamam belki genetik bi bozukluk olur bebekte dedi. Ne illet bi hastalıkmış, geçen ay eşimin halası bana kısır dedi herkesin ortasında kurduğu cümleler o kadar küçük düşürücüydü ki içime oturdu. Ameliyattan haberi yoktu dayanamadım söyledim oralı bile olmadı hala laflarında ısrar etti sorun sensin. Artık çok takılmıyorum derken bu lafları duymuş olmak beni baya üzdü, biliyorum bir hafta sonra adet günüm ve yine kırmızılar beni bekliyor ama bi dileğim olsa onu bayramda hamile olarak geçirmeyi dilerdim, bir ay önce kısır dediği gelinin kısır olmadığını göstermek için. Evli olan arkadaşlarımın birer birer çocuğu oldu ve artık onlar bile bizimle takılmak istemiyor çocuğumuz yok diye. koca şehirde eşim ve ben yapayalnız kaldık ne kadar ilginç bir dünya. bazen keşke ameliyat olmasaydın diyorum üzülüyor eminim demesem çok daha iyi ama zamanı geriye getiremediğim gibi elimizden de bi şey gelmiyor. Tüp bebek için bekleyelim diyor doktor 3 ay daha beklicez sanırım aşılama yapalım dicek onu kabul etmeden tüp bebeğe geçmek istiyorum. Umarım hepimizin yüzü bir an önce güler. Biraz içimi dökmüş gibi oldum kusura bakmayın

canım bizim de 10 ay oldu..Eşimin tarafı çocuk konusu olduğunda inşallah çocuğu olur diyorlar yani benden olmadığını düşünüyorlar...Niyeyse oğullarına hiç toz kondurmazlar..
Ben henüz patlamadım senin gibi ama insan üzülüyor..
Çocuğu olan arkadaşların böbürlenmelerini duymaktansa yalnız kalmak iyidir be tatlım...
millet çocuk yapabildiği için seni 2. sınıf görüyor
Ben de eşime keşke ameliyat olmasaydın diyorum özellikle de ameliyat yerindeki kesiği gördükçe üzülüyorum
boşunaymış gibi geliyor.
kaç bayramdır doğum günüdür anneler günüdür babalar günüdür hayal kuruyorum
içten içe umutlanıyorum işte bu güne özel hediye olur hamile olurum diye
ama sonuç hüsran
Mutlu olmak bizim de hakkımız...keşke derdimize dert ekleyenlerin bu tavırları olmasa..
İnşallah Rabbim bize de nasip edecek bebişlerimizi kucaklamayı...
beklemek zor

Çok çaresiz gibiyiz gibi geliyo bu illet bizi zamanımızı hayatımızı çevremizi insanlsrla iletisimimizi herseyi ama herseyi değiştirdi Rabbim hepimize sabır ve şifa versin. Ameliyat izini gördükçe kahroluyorum... Millette ne çocuk görmediği çıktı yaa...Bnm yeni eltim oldu 1 aylık evli heran çocuğu olabilir bnm yok ya hani anladınız siz olursa da olsun ona bile alıştırdım kendimi ne yapayim elimden birşey gelmiyor

Kızlar motivasyonunuzu bozmayın lütfen. Çok zor bi süreç ama ne yazık ki savaş vermeden olmuyor. Ben ameliyatın 6. Ayında tüp bebeğe başladım herkesin erken demesine rağmen. İyi ki de baslamisim çünkü o da hop diye olmuyo 3. Sonucu bekliyorum çünkü. Ki tüp bebek Dr m dedi artık beklemeyin diye sağolsun. Tüp bebekte de nasıl bir süreç bekliyor bizi bilemeyiz. Öyle dusunilmicek de bişi değil kızlar paranız varsa. Çünkü Varikosel stresine bakarak tüp bebeğin her aşaması umut dolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…