Arkadaşlar geçen hafta bir yıldır bebeğimiz olmuyor diye eşim dr.a gitti ve varikosel teşhisi konuldu ameliyat olacak .sperm hareketsiz ve çok azmış hergün dikkatlice hiçbşr ayrıntıyı kaçırmadan araştırıyorum inş.6 ay da hem sayısı hemde hareketliliği artar sabırlı bekleyişimiz başladı dua edin
geçmiş olsun canım, Rabbim şifa versinArkadaşlar geçen hafta bir yıldır bebeğimiz olmuyor diye eşim dr.a gitti ve varikosel teşhisi konuldu ameliyat olacak .sperm hareketsiz ve çok azmış hergün dikkatlice hiçbşr ayrıntıyı kaçırmadan araştırıyorum inş.6 ay da hem sayısı hemde hareketliliği artar sabırlı bekleyişimiz başladı dua edin
Merhaba kızlar size sorularım var. Biz de bir yılı geçti çocuk istiyoruz olmuyor. 4 ay önce eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerlerimiz çoooook düşüktü. Sayı totalde 5milyondu ileri hareketli 500binlerde falan o derece yani. Geçen hafta bir umutla tekrar test yaptırdık sayı daha da düşmüş. Doktorumuz hiç düşünmeyin tüp bebek dedi. Bayramdan sonra bi kere daha test vericek bir başka doktor da düşme olması normal 6ay ila 1 yılda vücut kendini toparlar daha erken dedi. Sizce ne yapayım bu arada psikolojim bitmiş vaziyette stresten boyun ağrıları başkadı prolaktinim zaten yüksekti daha da artmıştır tahmin ediyorum. Bu halde tüp yaptırsam tutar mı o da ayrı bi stres unsuru benim için.
canım geçmiş olsun, herkeste aynı olur mu bilmem ama genellikle bu ilk altı ay zor geçiyor, insan ameliyatın olumlu sonucunu görmek hatta bebek haberi almak istiyor, ama biraz sabırlı olmak lazım. doktor bize de 4-6 ay kesin bekleyin demişti, o zaman o kadar gözümde büyüdü ki anlatamam. ama şimdi ameliyatın üzerinden 11 ay geçti, bu süreçte her ay biraz daha rahatladım ve faydasını çok gördüm. bu arada farklı merkezlerde testi tekrarlamakta fayda var, bizim bir hastanede ameliyattan 3 ay sonra tüm değerler sıfır çıktı, on gün sonra tekrarladık hepsi normaldi.bazen testi yaptırdığın merkez,eşinin stresi vs. her şey etkiliyorMerhaba kızlar size sorularım var. Biz de bir yılı geçti çocuk istiyoruz olmuyor. 4 ay önce eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerlerimiz çoooook düşüktü. Sayı totalde 5milyondu ileri hareketli 500binlerde falan o derece yani. Geçen hafta bir umutla tekrar test yaptırdık sayı daha da düşmüş. Doktorumuz hiç düşünmeyin tüp bebek dedi. Bayramdan sonra bi kere daha test vericek bir başka doktor da düşme olması normal 6ay ila 1 yılda vücut kendini toparlar daha erken dedi. Sizce ne yapayım bu arada psikolojim bitmiş vaziyette stresten boyun ağrıları başkadı prolaktinim zaten yüksekti daha da artmıştır tahmin ediyorum. Bu halde tüp yaptırsam tutar mı o da ayrı bi stres unsuru benim için.
Arkadaşım allah razı olsun. 164.75 degerim:) cts artış kontrol edilecek. Anam yok arttı mi yok kese yok kalp heeep kaygı. Rabbim size de nasip etsin arkadaşım cook Sağol.E Eylulde_gel canım sonuçların kesinleşti mi? ne yaptın doktora gittin mi?
Öncellikle geçmiş olsun arkadaşım
stres yapmamaya çalış her ne kadar üzülsen de çünkü iki taraflı sorun olduğunda bebek sahibi olmak zorlaşıyor
who kriterlerine göre mi 5 milyon.... biz geçen bir test yaptırdık 8 milyon çıktı 20 milyon olmalıymış
doktor kaç olmalı dedi sayı
en azından ileri hareketli sperm var bu da bir şans
üzülme ya bende aynısıyım..esımde de dustu sayı suan ıyı...ben ılerı hız sıfırla dogal yoldn hamıle kaldım ama gelısmedı dustu...bence hemen genetık test yaptırın ve tup bebek deneyın...zman hızlı gecıo bızı oyaladılar hep 2 yılım gectıMerhaba kızlar size sorularım var. Biz de bir yılı geçti çocuk istiyoruz olmuyor. 4 ay önce eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerlerimiz çoooook düşüktü. Sayı totalde 5milyondu ileri hareketli 500binlerde falan o derece yani. Geçen hafta bir umutla tekrar test yaptırdık sayı daha da düşmüş. Doktorumuz hiç düşünmeyin tüp bebek dedi. Bayramdan sonra bi kere daha test vericek bir başka doktor da düşme olması normal 6ay ila 1 yılda vücut kendini toparlar daha erken dedi. Sizce ne yapayım bu arada psikolojim bitmiş vaziyette stresten boyun ağrıları başkadı prolaktinim zaten yüksekti daha da artmıştır tahmin ediyorum. Bu halde tüp yaptırsam tutar mı o da ayrı bi stres unsuru benim için.
Arkadaşım allah razı olsun. 164.75 degerim:) cts artış kontrol edilecek. Anam yok arttı mi yok kese yok kalp heeep kaygı. Rabbim size de nasip etsin arkadaşım cook Sağol.
Who kriterlerine göre benim dediğim total değerimiz mililitrede değil. Toplamda 50 milyon olması gerekirken bizim 5 milyondu ilk testimiz şimdi ameliyattan sonra daha da düşmüş gözüküyor. Şöyle 6 ayı dolduralım diyorum hem dediğiniz gibi biraz rahatlarım belki. Öğretmenim okuldan izin alıp tüp bebek yaptırma süreci de beni strese sokuyor olmadı sömestra doğru tüpe geçeriz. Bu değerlerin pek de düZeleceğini sanmıyorum. Tabi Allah bilir ama pek umutlu değilim.
Çooook sevindim Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Tadını çıkar olumlu düşün sen bunu fazlasıyla hakettin. Kötü şeyleri aklına getirme.Arkadaşım allah razı olsun. 164.75 degerim:) cts artış kontrol edilecek. Anam yok arttı mi yok kese yok kalp heeep kaygı. Rabbim size de nasip etsin arkadaşım cook Sağol.
who kriterlerine göre biraz düşük evet...takviye kullandınız mı kürler ilaçlar..?
3 ay keçi boynuzu kürü kullandık. Ameliyattan sonra 3aydan fazla proxed plus bi de bal polenli bi karışım. Son testten sonra bıraktık hepsini.
yuppiiii çok sevindim...Uzun zaman sonra buradan hamile haberi de aldık ya...
Artık yol açıldı sayılır..Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip eder inşallah
Çok mücadele ettin uğraştın..anne olmak hakkındır canım arkadaşım
hayırlı uğurlu olsun
Rabbim size de nasip etsin kızlar. Hepimizin hakkı bu. Ama siz benim gibi ugrasmayin doğal yoldan hemencecik oluversin inşallah. Valla eminim sizde oylesinizdir de Kalbimdeki bağı duyguyu anlatamam size. Çok iyi geldi bana buralar ve sizler. Sizi cok seviyorum. Rabbim hepimizin yüzünü guldursun, kucagini doldursun inşallah.Çooook sevindim Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Tadını çıkar olumlu düşün sen bunu fazlasıyla hakettin. Kötü şeyleri aklına getirme.
anladım siz de bizim gibi takviyelerden fayda görmemişsiniz
en son gittiğimiz ürolog eşime klomen verdi yumurtlıkları uyarıp sperm üretimi sağlaması için
15 gün sonra test yapacağız işe yararsa yazarım
denemekten başka çare yok
Bizim ürolog hiç öyle şeylerdn bahsetmedi. Direkt tüp dedi aşılama kesinlikle olmaz dedi. Siz tüp düşünmüyor musunuz ?
Ben düşünüyorum da eşimi ikna edemiyorum. Maddi olarak da birikim gerek.
artık bu ilacı da kullandıktan sonra sayıda bir değişiklik olmazsa belki kendiliğinden durumu farkeder diye ümit ediyorum
Bizim durum who kriterlerine göre sperm sayısı 28 milyon /ml
ancak ileri hareketli sperm %0
ileri hareketli sperm olmayınca doğal yoldan gebelik de olmuyor, aşılama da olasılık çok düşük
geriye tüp bebek kalıyor. Bu arada ameliyat olalı 11 ay oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?