Ben de eşimi 7-8 ayda doktora gitmeye ikna ettim. Benim abarttığımı stresten olmadığı ı düşünüyordu. Sonrasında test sonucu çok kötü çıktı ameliyat falan. Hala o dönem aklıma gelince eşime büyük bir öfke duyuyorum. Bazen hiç konuşmak istemiyorum o benim kadar üzülmüyor diye içten içe onu suçluyorum. O da benim gibi olsa daha kötü olur aslında biliyorum. Antidepresan kullanmak istiyorum ama onu da kullanamıyorum bu stres bi yerime vuracak en sonunda.
Merhaba kızlar size sorularım var. Biz de bir yılı geçti çocuk istiyoruz olmuyor. 4 ay önce eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerlerimiz çoooook düşüktü. Sayı totalde 5milyondu ileri hareketli 500binlerde falan o derece yani. Geçen hafta bir umutla tekrar test yaptırdık sayı daha da düşmüş. Doktorumuz hiç düşünmeyin tüp bebek dedi. Bayramdan sonra bi kere daha test vericek bir başka doktor da düşme olması normal 6ay ila 1 yılda vücut kendini toparlar daha erken dedi. Sizce ne yapayım bu arada psikolojim bitmiş vaziyette stresten boyun ağrıları başkadı prolaktinim zaten yüksekti daha da artmıştır tahmin ediyorum. Bu halde tüp yaptırsam tutar mı o da ayrı bi stres unsuru benim için.
Arkadaşlar moralim çok bozuk.. eşime de belli edemiyorum. Ameliyattan sonraki 4.ayimiz bitti ilk testi yaptırdık. Zaten sayı oldukça düşüktu. Şimdi ml'de 600binlerde çıkmış. Daha toparlanmaya başlamamış demekki demiş doktor. Bu çok uzun bi süreç nasıl bekleyeceğiz ki normal değerlere ulaşmasıni.
Dünden beri içimden sordugum soru su: bizim tedavisiz çocuğumuz olmayacak mi..
Hadi birileri bana umut versin.. nasıl olumlu olunur onu tekrar göstersin.. "hiç düşünmüyorduk o ay hamile kaldım" rahatlığı nasıl olur kafadan nasıl uzaklaştırilir bu düşünceler anlatsın....
E Eylulde_gel canım okadar sevindim kiRabbim dualarını kabul eyledi :) inşallah değerlerin günden güne katkat artar ve kalp atışını duyduğunu da okuruz burdan sağsağlim kucağına da alacaksın rabbimin izniyle inşallahhhhh ben bu ay yine hastalndım zaten ben de artık normal yolla olamayacağını düşünmeye başladım oyüzden 2 aydır hiç çabalamıyorum da akışına bıraktım. Ama eşimle uygun bir anda tüp bebek konusunu konuşmak istiyorum bakalım ne zaman konuşabilirim bilmiyorum çünkü kesinlikle tüp bebek istemiyor birikim de gerekli bu süreç için oyüzden buaralar konuşup tüp bebeğe ikna etsem de 5,6 ay kadar beklememiz gerekicek zaman bizim için çok değerli artık yaş geldi 29 a @seyyah2015 canım sen de inşallah bu süreci hayırlı sonuçlarla atltıcaksın dua ediyoruz hepimiz rabbim yardımcımız olsun
Canım inşallah gerek kalmadan gelir bebişin.eger karar verirseniz bu 6 aylık süreçte sende eşinde vitamin takviyesine baslayın.tüp bebekte bu çok önemli.
Benimde bu ay transferim var.
14 yumurtadan 10 olgun çıktı.üç tanesi döllendi.bir tanesi 1. Kalite ikisi orta kalite olmak üzere 2. Gün donduruldu.
Eşimin morfoloji çok kötüymüş 1 çıkmış
Benimde yumurtalarım orta kaliteymiş.çikolata kistinden dolayı kalitesi bozuluyormuş.
Vitamin ilacı 1.5 ay kullandım ama yinede en az bi 6 ay kullansaydım belki iyi olurdu düşüncesi var.eşiminde morfoloji bu kadar kötü çıkmıyordu testte bilseydim onada vitamin içirirdim.
Tüp bebek drum sadece bana vitamin yazdıNe vitaminleri kullandınız sen ve eşin? Doktor mu tavsiye etti?
Yazdıklarım moral mi verir moralini mi bozar bilemiyorum ama doktorunun cümlesi bana umut verdi. Demek ki daha toparlanmaya başlamamış, demiş yani toparlanacak ama henüz erken. Yani bende şöyle bir psikoloji var bu değerler hiç değişmeyecek heralde 5 yıl sonra da böyle kalacak mesela. Bu arada değerlerimiz sizinkinden de kötü.
Geçenlerde bi yerde okumuştum Sana Allah dedirten dert birçok mutluluktan daha hayırlıdır gibi bişey. Ben bu süreçte çok fazla Allaha yöneldim bu benim için büyük bi terapi oldu özellikle çok bunaldığım zamanlarda. İnanıyorum ki Rabbim dualarımızı kabul edecek. Sabrımızla sınanıyoruz hepimiz ki ben kendimi sabırsız bir i olarak görürdüm. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Sadece biraz daha sabır...
Canim allah razı olsun. Rabbim en kisa zamanda size de nasip etsin inşallah. Valla kuzum hala devam ediyo tedirginlikler vesveseler. Şu kalbi de bi duyayim rahatlicam allahın izniyle...E Eylulde_gel canım okadar sevindim kiRabbim dualarını kabul eyledi :) inşallah değerlerin günden güne katkat artar ve kalp atışını duyduğunu da okuruz burdan sağsağlim kucağına da alacaksın rabbimin izniyle inşallahhhhh ben bu ay yine hastalndım zaten ben de artık normal yolla olamayacağını düşünmeye başladım oyüzden 2 aydır hiç çabalamıyorum da akışına bıraktım. Ama eşimle uygun bir anda tüp bebek konusunu konuşmak istiyorum bakalım ne zaman konuşabilirim bilmiyorum çünkü kesinlikle tüp bebek istemiyor birikim de gerekli bu süreç için oyüzden buaralar konuşup tüp bebeğe ikna etsem de 5,6 ay kadar beklememiz gerekicek zaman bizim için çok değerli artık yaş geldi 29 a @seyyah2015 canım sen de inşallah bu süreci hayırlı sonuçlarla atltıcaksın dua ediyoruz hepimiz rabbim yardımcımız olsun
Arkadaşlar moralim çok bozuk.. eşime de belli edemiyorum. Ameliyattan sonraki 4.ayimiz bitti ilk testi yaptırdık. Zaten sayı oldukça düşüktu. Şimdi ml'de 600binlerde çıkmış. Daha toparlanmaya başlamamış demekki demiş doktor. Bu çok uzun bi süreç nasıl bekleyeceğiz ki normal değerlere ulaşmasıni.
Dünden beri içimden sordugum soru su: bizim tedavisiz çocuğumuz olmayacak mi..
Hadi birileri bana umut versin.. nasıl olumlu olunur onu tekrar göstersin.. "hiç düşünmüyorduk o ay hamile kaldım" rahatlığı nasıl olur kafadan nasıl uzaklaştırilir bu düşünceler anlatsın....
canım geçmiş olsun, 10 ya da 15 gün arayla testi tekrarlatabilirsin aslında, ama farklı ve güvenilir merkezler bulmanı öneririm. her merkez özenli yapmıyor testi, mesela örneği en geç yarım saat içinde analiz etmek gerekiyor, bir keresinde bizimkini 1.5 saat bekletmişler tüm değerler sıfır çıktı, yıkıldık haliyle, 3-4 gün sonra başka hastaneye gittik tüm değerler normaldi.
söylediğin gibi bana da bazen hiç bebeğimiz olmayacakmış hissi geliyor, ama varsa nasibimizde olur inşallah. hep söylediğim ve düşündüğüm bir şey var. bebek ya da çocuk Allahın bize vereceği sonsuz nimetten sadece biri, başka nimetlerde olduğu gibi (iş, eş, aş, huzur, para, nefes alabilmek.....) her insana eşit nasip olmuyor, biraz beklememiz gerekecek, belki de hiç olmayacak. bugüne kadar param az olduğunda isyan etmedim, ne zaman evleneceğim diye dertlenmedim, ama bir nimet verildiği zaman şükretmeye çalıştım elimden geldiğince. bebek konusu diğerlerine göre daha zor bir alan ama böyle baktığımda daha kolay dayanıyorum bu sürece. bu konuyu sık düşünmemek için elinden geldiğince meşguliyet oluşturmaya çalış canım. depresif dönemlerin olabilir, bu dönemlerde kendini zorlayıp dışarı çık, misafir ağırla ya da misafir ol.. velhasıl kelam bebek konusundan uzak durmaya çalış. çünkü hayat bir yandan akıyor. bizim bir yıl olacak neredeyse ameliyat olalı. geriye baktığımda zor dönemlerim de oldu ama bu süreçte işime sarıldım, tatil yaptım, örgü öğrendim, kitap okudum, eşimle arkadaşlarımla güzel zamanlar geçirdik, arada iki aşılama yaptırdım olumsuz oldu, ağladımama çok şükür iyiyim, burada güzel insanlar tanıdım, birbirimizi tanımadan yaralarımızı paylaştık, sevindik, birbirimize sabır aşıladık..
biraz uzun oldu ama hem sana hem kendime yazdım, inşallah Rabbim dularımızı hayırlı zamanda kabul eder diyelim, beklediğimiz ve sevindiğimiz haber hayrımıza olsun...
canım hiç sorma ben neredeyse çalışma saatlerim dışında buradaki bebek, gebelik belirtlileri daha sonra varikoselle alakalı sayfalarda vakit geçiriyordum sürekli, yarardan çok zarar görmeye başlamıştım, her adet dönemimde şafak sayıyordum, şaka gibi ama adete 10 gün kala gebelik testi bile yaptım, insan artık gerçekleri bile inkar eder hale geliyor. çok şükür atlattım o dönemleri, sanırım 2 aydır filan yumurtlama dönemlerimi bile takip etmiyorum. bir süre sonra evlilikle arkadaşlarımla ilgili bakış açım değişmişti, çok kısa sürdü aslında ama etkisini çok hissettim. evliliğimle ilgili mesela cinsel yaşantımız bebek olacak mı olmayacak mı üzerine gibi olmuştu, arkadaşlarımı bebeği olanlar ve olmayanlar diye ayırıyordum ve bebeği olmayanların yanında daha rahattımRabbim razı olsun canım.. içimi ferahlattı yazdıkların.. gercekten bunca nimete sükürler olsun. evlat da bu güzel nimetlerden olsun inşallah hepimize.. zor surec ama çok sey öğrendik hakkaten :) adet günlerini saymaktan kurtulabilsem rahatlayacagım inşallah ben de. şimdiki adımım bu. okul da başladı biraz aklım dağılır inşallah. hepimize hayırlı haberler gelsin..(şu emoji bile ne kadar güzel ya..)
canım hiç sorma ben neredeyse çalışma saatlerim dışında buradaki bebek, gebelik belirtlileri daha sonra varikoselle alakalı sayfalarda vakit geçiriyordum sürekli, yarardan çok zarar görmeye başlamıştım, her adet dönemimde şafak sayıyordum, şaka gibi ama adete 10 gün kala gebelik testi bile yaptım, insan artık gerçekleri bile inkar eder hale geliyor. çok şükür atlattım o dönemleri, sanırım 2 aydır filan yumurtlama dönemlerimi bile takip etmiyorum. bir süre sonra evlilikle arkadaşlarımla ilgili bakış açım değişmişti, çok kısa sürdü aslında ama etkisini çok hissettim. evliliğimle ilgili mesela cinsel yaşantımız bebek olacak mı olmayacak mı üzerine gibi olmuştu, arkadaşlarımı bebeği olanlar ve olmayanlar diye ayırıyordum ve bebeği olmayanların yanında daha rahattımyeni evlenenlerden bebek haberi gelecek diye korkuyordum. bunları kimseye eşime bile itiraf edemedim ama ne kadar hoşlanmasam da bu duyguları yaşadım. ama bu ben değildim ve bir şeyleri değiştirmeye karar verdim, çok şükür geçti gitti, hala eskisi kadar bebeğimiz olmasını istiyorum, hala çift çizgiyi her ay bekliyorum ama bu her anımı kapsamıyor
canım geçmiş olsun öncelikle, değerler üç ay için normal gibi geldi bana. ameliyat öncesine göre ilerleme olması daha önemli tabi. doktorların istediği aslında A maddesindeki ileri hızlı hareketli sperm oranının artması. bunun için de zaman gerekiyor. takviye için e ve b vitamini, keçiboynuzu özü sıklıkla öneriliyor. biz de uzun süre kullandık. bir de ameliyat sonrası bir doktor progeny m diye bir ilaç yazmıştı. bu saydıklarımın hepsini bir arada kullandı eşim. trental diye bir ilaç var, eşimin bir arkadaşına faydası olmuş, eşim de kullandı bir süre, faydası olmuştur belki ama baş ağrısı, uyku, gerginlik gibi yan etkileri oldu eşime o yüzden bıraktık onu. bu saydıklarım sonrasında değerler arttı ama hangisinden kaynaklı bilmiyoruz. mümkün olduğunca kola vb. hazır gıdalardan kaçınıyoruz. meyve, çerez gibi şeyler tüketmeye de çalıştı. ama yine de bir üroloğa danışmakta fayda vardır her zaman.Miktar : 1.5 ml
PH : 7.8
Likefikasyon Süresi : 15
Viskosite :Normal
Lökosit : Nadir
Spermatozoa Sayısı : 12 milyon/ml
Toplam Spermatozoa Sayısı : 18 Milyon
Hareket Değerlendirilmesi : % 70
A Progresif Hareketli : %5
B Yavaş İleri Hareketli : % 40
C Yerinde Hareketli : % 25
D Hareketsiz % 30
Nadir Lökosit Görülmüştür. Canlılık Oranı % 70 Civarındadır. AGLUTİNASYON (-)
Varikosel Ameliyatı olalı tam 3 ay oLdu. Sağ Ve Sol Taraflı.Ameliyattan sonra ki ilk 3 aylık Test.Biz Hiç Anlamıyoruz Lütfen Yardımcı olursanız sevinirim. Sonuçlar Değerler nasıl ? Ameliyattan sonra 3. aydaki ilk testimiz.Ve Yiyecek olarak ne gibi şeyler yemeliyiz takviye etmeliyiz ?? Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.
canım öncekine göre düşüş var görünüyor, ama ilk altı ayı baz alıyor doktorlar. yeni spermler yanlış hatırlamıyorsam 74 gün sonra üretiliyormuş. bizim de çift taraflıydı ameliyat. sayı iyiydi ama hareketlilik düşüktü, zaman içinde dalgalanma gösteriyor ama yavaş yavaş artıyor. bu düşüş moralinizi bozmasın, ameliyat sonrası zaman ve stres yapmamak en önemli faktörlerSeyyah2015 öncelikle çok tesekkur ederim cevabın için.bu ameliyattan sonra 3. Aydaki ilk test ama ameliyat olmadan önce sanki değerler bana daha iyi hibi geldi o yüzden bir şey anlayamadım.
AMELIYAT OLMADAN ONCEKI DEGERLER 2 tarafli varikosel
Toplam spermatozoa sayısı 300 milyon
Hareket deģerlendirmesi %85
A progresif hareketli %15
B yavaş ileri hareketli %30
C yerinde hareketli %40
D hareketsiz %15
Canlilik orani %85 civarındadır ve Aglutinasyon (+)
Bu degerler 2 taraflı varikosel Ameliyatı oLmadan önceki..sizce hangisi iyi.ameliyat öncesi mi yoksa ameliyat sonrasında ilk 3 ayda bir gelişme varmı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?