Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ben de aynı durumdayım. 3 arkadaş aynı Zamanda gebeliği planladık , ikisi planlanan ilk ay hamile kaldı şimdi 5 aylık gebeler . Ben de bir şey yok . Gün geçtikçe gözümün önünde karınları şişiyor her gün gelişimlerini görüyorum .. Allah herkesin çocuğuna can sağlığı versin , bize de en kısa zamanda nasip etsin . Bu ay hiç umutlanmadım beklemiyorum artık , nasipse olur

Kızlar bnde muayeneye gittim beklemekle birsey olmuyor aşılama için görüşmeye gittim yaş 22..3 yıllık evliyim 10 ay oldu eşim ameliyat olalı fakat ne gebelik nede başka bişey olmadi bu süreçte. .... Aşılama bile süreç istiyor yok adetin 2 günü gitmem gerek eşim test verecek hsg cekilecek muane olacam smerda istediler yazn yaptırdım dedim bnde sil baştan baslicaz dedi doktor yani yılbaşına ancak asilama olur böyle giderse düşünenler beklemesin bnm gibi korkuyo kapilmanin çaresi yok olmayinca olmuyor umudum da yok hayatta hamile olmayacak misim gibi anne olamayacakmisim gibi geliyo umutsuzluga kapıldım artık bu süreç insallah iyi gelir hayırla sonlanir hepimiz dua edelim Rabbim büyük o isterse hersey olur....Aşılama ile ilgili bilgisi ve deneyimi olanlar lütfen paylassin kafam karma karışık adetin 2 günü ne yapcaklar rahim filmi mi başka biseymi

canım geçmiş olsun, ben iki kez aşılama yaptırdım, her hastane aynı süreci mi yürütüyor bilmiyorum ama ben de rahim filmi çektirdim, kan tahliline bakıyorlar, ultrasonla da bakıyorlar. regl düzenini vs ayrıntılı bilgi alıyorlar, sperm tahlili de alıp tüm değerlere bakıp yumurtlarını geliştirecek ilaç- (gerek görürlerse iğne) takviyesi veriyorlar. sonra yumurtlarına ultrasonla bakıp gerekli büyüklüğe ulaştığında çatlatma iğnesi veriyorlar. çatlatma iğnesinden yanlış hatırlamıyorsam 1-1.5 gün sonra aşılama yapıyorlar. aşılama gününü boş geçip ertesi günden itibaren gün aşırı ilişki öneriyorlar. rahim filmini adet günü çekerler sanırım, yanında ped ve yedek çamaşır götürmeni öneririm. kanama bir-iki saat yoğun gelebiliyor (ama korkulacak bir şey değil, sadece içerde işlem yapıldığı için kanallar açılıyor sanırım). şimdilik hatırladıklarım bunlar canım, başka soruların olursa özelden de sorabilrsin

Bence umitsizlige kapilma rabbim verecek emin ol zamani var demekki umudunu kaybetme hic.

sağolun arkadaşlar. hem umuda hem de umutsuzluğa düşmemeye ihtiyacımız var galiba. İnşallah tam anlamıyla tevekkül edip hayırlı sonuca ulaşanlardan eylesin Rabbim bizi gibi bekleyenleri hepimizi..

Çok sagolun iyi ki varsınız demek istemezdim ama buda bizim bu dunyadaki imtihanimiz demek ki...Çarşamba ultrasonla bakacaklar randevu verdiler zaten daha önce 5..6 defa yaptırdım ama yinede bakacaklar sonra da adet gününü beklicem ona da 20.gün var daha... bnm aklima takilan adetin 2 günü bana ne yapacaklar rahim filmi adetliyken mi yapılıyor adetten 10 gun sonra mi kafam durdu resmen korku mu endişe mi bilmiyorum kızlar

devlet hastanesi mi? bende tup bbk işlemlerne basladm ofis çektiler rahm flmi degl.

ikinci gunu kan alırlar ve alttan ultrasonla bakarlar die biliorum aşılama yaptrmadm ama tup bbek surecndeym

Herkese merhabalar... sizlere bir sorum olacak ; bu ameliyattan sonra yıllar geçtikçemi iyileşme olur?

kızlar ümitsizliğinizi anlıyorum bazen insanın gerçekten dayanma gücü kalmıyor
ama burada belki de değerleri en kötü kişilerden biri bizdik...
üstelik ekonomik olarak çok sıkıntı çektiğimiz bir dönemdi
buradaki yaşça en yaşlı olan kişi de bendim 32 yaşım
bu kadar olumsuzlukta Rabbim nasip etti..
İnşallah hepinize en yakın zamanda kapılar açılır...

bilinç altımda hala bebeği kaybetme korkusu var bu kadar zor olduktan sonra
rüyalarımda düşükler kürtajlar görüyorum
Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Herkese merhabalar... sizlere bir sorum olacak ; bu ameliyattan sonra yıllar geçtikçemi iyileşme olur?

ben de merak ediyorum bunu.. hani diyelim ameliyattan sonra bir yıl içinde bebeğimiz oldu müjdeli haberi aldık, yıllar sonra 2.çocuk düşündüğümüzde de karşımıza çıkar mı sıkıntılı süreç yine ?

Kızlar hiç iyi değilim aglamaktan gözlerim şişti kimseye soyleyemiyorum eşime anneme uzulurler diye bugun doktora gittim hani aşılama öncesi kontroler yapilacak ilk olarak vajinal ultrason yapilcakti bugun yapildi 4 cm heterojen içerikli komplike kist mevcuttur yaziyor kağıtta haftaya doktor ne oldugunu soykeyecek inferlite oldugu için bugune randevu vermediker sonucu gosteremedim napicam ben bu ne demek haziran da fln hiç öyle bişey yoktu şok oldum kotu mu iyi mi ameliyat fln derlerse napicam lutfen yardim edin size çok ihtiyacim var kız kardeşim olmadigi icin ve varikosel kimse bikmedigi için kimseyle paylasamiyorum size ihtiyacim var

umarım kotu bırsey degldır kendnı uzme uzdükçe daha çok rahmımıze zarr verioruz. dua et bol bol arkadasm

kiiz dur hele ne yiprattin kendini öyle hemen. Canım vücut bazen fazla folikulden dolayi kist yapıp adetle atar kendini geri. Tam aşılama öncesi bende de olmuştu. Ve 2 3 yılda bir gecirirdim böyle bir şey. Hiç canını sıkma seninki de öyle

Sagolun kızlar simdi biraz daha iyiyim eşim neden agliyosun bisey mi var dedi akşam boyunca bi bahane buldum eve ilk girdiginde sen aglamissin dedi o öyle dedikçe daha çok aglayasim geldi hani kasım için aşılama olur diye çok umutlanmistik ondan dolayi çok etkilendim yarın başka bi hast. randevu aldım insallah iyi geçer en azından aşılamaya engel mi onu.ogrenirim ...Sizce engel mi hani önce tedafi ilaç fln kullandiktan sonra mı aşılama olur nsl oluyor bilenler lutfen yazsın

Canım geçmiş olsun. Geçen Ramazan Bayram'ında bende de kist olmuştu. Aşılama tedavisinin yan etkisi olarak. 3 cm di çapı. Kendine kendine vücuttan atıldı, Ağrı yapmıştı çok fazla ama çok şükür geçti. Seninki aynı tür kist mi bilmiyorum ama canım kötü bir şey olsaydı kanda filan bir şekilde çıkardı diye düşünüyorum.

Bendede aynı sıkıntı çıkmıştı evet ve çikolata kisti tanısı kondu. Aldırdım yine nuksetti beraber yaşayıp gidiyoruz işte :) gebeliğe engel teşkil edebiliyor ama bu asla gebe kalamazsin anlamına gelmiyor.. Olur mu olmazmı bunu sadece Allah biliyor.. uzmeyin kendinizi kötü bişi degil

Kan aldilar pazartesi sonuç alicam bakalim ne olcak bilmiyorum asilamaya engel mi bilmiyorum.Simdi ben asilamaya basvursam bana kist var deyip yapmazlar mı bileniniz var mı 4 cm kist ne kisti oldugu belli degil soylenmedi kan tahlilinden sonra mı belli olur nsl ogrencem kistin adını hani cikolata kisti mi vs cesitlerinden mi. Rabbim herkezin yardımcısı olsun hayirlisini versin bana umut oldugunuz teşekkürler

Selam Yasemin yaa ben topiğe gelmeyeli ne kadar olmuş maşallah bir çok arkadaş hamile. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bende bir gelişme yok eşimin değerleri düzeldi çok şükür. Ben de yumurtluyorum ama gel gör ki gebelik yok. Yarın tüp bebek merkezi olan bir hastaneye fikir almaya gideceğim. Ya histereskopi ya tüp bebek artık aklımdaki. Senin bebiş tüp bebekle mi geldi ?

seyyah2015 buralarda mısın canım? Sende var mı bir gelişme?

Ya o kadar uzun zamandır topiğe gelmemişim ki nickleri hatırlayıp yazamadım tek tek. Bir listemiz vardı o noldu

canım hoşgeldin tekrar :) çok şükür aramızdan bebişlerini beklemeye başlayanlar oldu. bende de tık yok hala. yarın tüp bebek için görüşmeye gideceğiz. reglim geldi gelecek gibi hissediyorum. bakalım hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…