- 29 Şubat 2016
- 101
- 93
- 13
- 37
İleri hız sayısı süpermiş sizin canım yüzde 35 çok iyi bi sayı maşallah size de inşallah tutunur bebeğin bu sefermasallahh canım harıka....ben yazmıstım gecen sayfalarda bızım amlıyat sonrası ılerı hız sıfır olarak kaldı...suan ıkıncı tup denemedeyım transferımın 5 gunu....bızımde ılerı hız yuzde 35 olmus msallah
Kızlar 20 gündür giremedim sayfaya bugün eşim test yaptırdı 11 aydan sonra bize göre oldukça gelişme var yarın doktora gidicez bakalım o nediycek tüp bebek için gidicektik ama bugün sonucu alınca bir umut doğdu içimize eşimle:) sonuçları hemen paylaşıyorum:
Sperm sayısı ameliyattan önce 4 mişyondu toplamda şimdi 54 milyona çıkmış
Toplam hareketli sperm yüzde 13 dü şimdi ise yüzde 48 olmuş
İleri hızlı hareketli yüzde sıfırdı şimdi yüzde 9 olmuş
Yavaş hareketli ve yerinde hareketli yüzde 13 ken şimdi yüzde 39 olmuş
Morfolojisi yüzde 4 şuanda (öncekini bilmiyoruz) ama yüzde 4 ve üzeri iyiymiş sanırsam :)
Sonucu alınca çok şaşırdık gerçekten çok iyi değil belki ama iyileşme olmuş en azndan ona şükrettik Şaşkınız hala hatta :) kullandığımız kürler ilaçlar mı etki etti yoksa ameliyat mı etkili oldu bilemiyorum yarın doktor ne diyecek bakalım belkide tüp bebek denemeden başka yöntemleri tavsiye eder ama biz direk tüp tedavisi için randevu almıştık bakalım yarın yazarım sizede doktordan çıkınca bizim eski değerlerle aşılama bile olmaz demişti doktorlar toplam 4 milyon sperm olduğu için etkili olmaz demişti ama şimdi 54 milyon olmuş siz ne diyorsunuz kızlar ortalama bi değer mi dersiniz yoksa ortanın bi tık üstümü sizce eğer doktor tüp bebek için biraz daha bekleyin derse bekleyelimmi? @seyyah2015 canım hadi hayırlısı sen de başlamışsın tüp tedavine :) sizin değerler en son nasıldı? @efsunsuz şuanda garip bi mutluluk geldi üstüme bukadar iyileşmeye şükrediyorum şuanda çünkü gerçekten daha kötüsüne hazırlamıştık kendimizi:)
Sperm kalitesiz olsa yumurtaya ulaşamaz , dölleyemez ki mesela bizim spermler
Gönlünü ferah tut , Rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin sana ,isteyen herkese ve bize
Allah razı olsun canım :) kruger kriterlerine göre bırmal hücre morfolojisi %4 diye yazıyo en altta bide yüzde 3-5 arası orta düzey , yüzde 5 ve üstü iyi düzey yazıyo eşimin yüzde 4 yani orta düzeye giriyor sanırım. İnternette yüzde 4 için iyi bir değer dio ama bakalım doktor nediycek yarın. Senin kaç haftalık oldu canım şuanda bebişin? Benim arkadaşımın da kendiliğinden oldu gebeliği (tüp denemişti tutmamıştı kendiliğinden hamile kaldı) o da düşük tehlikesi geçirdi kanamaları oldu ilk 4 ay hep evde dinlendi ilaçlar kullandı düşük önleyici şimdi 8. Ayı gördü çok şükür biraz zahmet çekti ama şuanda iyi oldukça bebişi de iyi hiç moralini bozma bence canım Rabbime dua et hep ve dinlenmeye çalış doktorun ne ilaç verirse düzenli bir şekilde kullancanım çok çok sevindim değerleriniz ne kadar iyi vaziyete gelmiş benim hamile kaldığım değerlere nazaran hele..
aşılama yapan arkadaşlara sormak lazım onların değerler nasıldı diye
bizim en son %0 dı ileri hızlı hareket... doktor bu sayı ile normal gebelik şansı çok çok az demişti..
who kriterlerine göre mi canım bu sonuçlar
açıkçası senin için çok mutlu oldum
Allah razı olsun canım :) kruger kriterlerine göre bırmal hücre morfolojisi %4 diye yazıyo en altta bide yüzde 3-5 arası orta düzey , yüzde 5 ve üstü iyi düzey yazıyo eşimin yüzde 4 yani orta düzeye giriyor sanırım. İnternette yüzde 4 için iyi bir değer dio ama bakalım doktor nediycek yarın. Senin kaç haftalık oldu canım şuanda bebişin? Benim arkadaşımın da kendiliğinden oldu gebeliği (tüp denemişti tutmamıştı kendiliğinden hamile kaldı) o da düşük tehlikesi geçirdi kanamaları oldu ilk 4 ay hep evde dinlendi ilaçlar kullandı düşük önleyici şimdi 8. Ayı gördü çok şükür biraz zahmet çekti ama şuanda iyi oldukça bebişi de iyi hiç moralini bozma bence canım Rabbime dua et hep ve dinlenmeye çalış doktorun ne ilaç verirse düzenli bir şekilde kullan
isotrexin. ama baska sivilce ilaçlarnda da aynı tehlike varmış. mesela imex kullansam dedım. hayır dedı doktr. yani hepsi aynı skıntı sen hangi ilacı kullanıosun?Acaba hangi krem bnde sivilce için krem kullaniyorum lutfen yazar misiniz
canm baska doktra sorduk yumurtalıklarım çok fazla calısıomus. küçük küçük çok yumrtam oluomuş onun içindn de catlayamayn bi yumrta kiste donüşüomuş ve adetle atılıomuş. yani önemli bir sorun degilmiş. dua edin de yumrtalarm olması gerekn gbi çalıssın ya byle olması da sornmuş çunku. bu kistler olursa tüp bebek tedavm hep ertelencekM melekruu canım polikistik over için pko yazması lazım poli birden çok demek polikist çokfazla kistleşmişyumurta demek m ile başlayan polinin tam tersi olması lazım mono olması lazım galiba lisede görmüştük ordan hatrlıyorum mono tek demekti sanırım poli çok demekti yani polikistik yok demek oluyor sanırım sende:)
sızede masallahh canım amın ınsallah gıdecegımız yollar hayırlı olurİleri hız sayısı süpermiş sizin canım yüzde 35 çok iyi bi sayı maşallah size de inşallah tutunur bebeğin bu seferbizim de yarın belli olacak bakalım doktor nediycek ona göre bir yol çizicez bizde:) ama hala inanamıyoruz yüzde sıfırlardan yüzde 48 e çıkmışız rabbim neyle verdi şifamızı bilmiyorum ama şükürler olsun emekler boşa gitmiyormuş diyorum içimden biz çabaladık Rabbim de iyileşmeyi nasip etti:) oyüzden çabalamayı bırakmıyoruz kızlar tam gaz devam... 20 gündür keçiboynuzu soğukpres özünü kullandı eşim belki o da etki etti çünkü bende kullanıyorum eşimle birlikte ve halsizliğim yok eskisi gbi saçlarım dökülürdü o bile azaldı şükürler olsun oyüzden onunda etkisi olduğunu düşünüyorum:)
Canım geçmiş olsun, inşallah atılır normal yolla, benim de 16 mm oluşmuş bu ay ama dr . 5 dakikalık bir işlemle aldı hemen ve tüp tedavisine başladık. Önce senin sağlığın önemli, sen iyi ol Bebek elbet gelir nasipse :) benim eşimin de bir testinde ileri hızlı değeri yüksek değildi ama aşılama yaptık canımMrb Kızlar benim kisttte doktorlar iki ay içerisinde atılır gözetim de olalim sık sık muameye gidecem büyüyor mu diye dua edin kızlar buyumesin yoksa çok sıkıntı yasicaz asilama tüp hepsi ertelenecek simdilik ilaç vermediler bekleyip görelim dediler insallah adetimde atılır gider hepimizin derdi neyse Rabbim sifamizi versin dua ile....Birde eşimin A yazan 0 çıkıyor ileri hızlı mi olmuş oluyor eger öyleyse aşılama yapılmaz mı
ayy bende de aynı sıkıntı var canm benmde tedavım once kıstten sonra da kullandgm sivilce kremnden dolayı ertelendı ocak ayına. ama korkuom bu kist geçmezse die ya. kür olarak ne yapablrız sence ?Mrb Kızlar benim kisttte doktorlar iki ay içerisinde atılır gözetim de olalim sık sık muameye gidecem büyüyor mu diye dua edin kızlar buyumesin yoksa çok sıkıntı yasicaz asilama tüp hepsi ertelenecek simdilik ilaç vermediler bekleyip görelim dediler insallah adetimde atılır gider hepimizin derdi neyse Rabbim sifamizi versin dua ile....Birde eşimin A yazan 0 çıkıyor ileri hızlı mi olmuş oluyor eger öyleyse aşılama yapılmaz mı
Ben de kendimi doktorun ellerine bıraktım , önce histereskopi yapılacak bana bir kaç ay normal denedikten sonra konuşacağız nasıl devam edelim diye... ne derse tamam diyeceğim. perşembe günü histereskopiye giricem ben de... İnşallah sorun her ne ise çözülür..Kızlar 2 gündür yazamadım biz çarşamba günü doktora gittik eşimle beraber hikayemizi uzun uzun dinledi sonra bize detaylı bir şekilde açıklayarak 3 seçenek sundu öncelikle 1 yıl içerisinde oluşan bu iyileşme çok iyi eski teste göre dedi ama erkek infertilitesinde olağanüstü iyileşmeler yani normale dönmesi noktasında çok görülen birşey değil dedi bundan sonraki süreçte de bundan daha iyi bir iyileşme görme olasılığınız düşük ama ilaçlarla sayısını hızını daha da arttırabiliriz istersek ondan bahsetmiyorum burda fakat spermin kalitesini arttırıp arttıramayacağımız hakkında yorum yapamam dedi şuanda 54 milyon spermin burdaki yüzdeliğe göre sadece 6 milyonu bizim işimize yarıyor dedi 1.seçeneğiniz aşılama oluyor bu sayıya göre ama sonrasında çok üzülürüz negatif sonuç olursa derseniz hiç denemeyelim onu çünkü tutma olasılığı yüzde 15 tutmama olasılığı yüzde 85 olan bir uygulamadan bahsediyoruz dedi 2.seçenek olarak biz biraz daha beklemek istiyoruz derseniz bekleyedebilirsiniz durumunuz orta seviyede kötü bir sonuç değil dedi hamile kalma olasılığınız da olabilir tabiki bu değerlerle ama aylarınızı yıllarınızı da alabilir bu süreç bunu göze almanız gerekir dedi 3.Seçenek olarak ta tüp bebek en yüksek ihtimali olan tabiki bu yöntem hem sağlıklı sperm ve yumurta açısından hemde zaman açısından size en başta önereceğim yöntem değil ama en sağlam yöntem bu dedi ve tüp bebek tedavisinde sevdiiğimiz bir hasta tipisiniz dedi kadında çok fazla sorunun olmadığı sadece erkek infertilitesi olduğu için hızlı yol alırız dedi bukadar yani canlar çok arada kalan bir çiftiz yani anlıycağınız biraz uzun oldu yazdıklarım ama kafam karıştı eşim de bikaç gün düşünelim dedi hala düşünüyoruzbakalım hakkımızda hayırlı olan neyse o nasip olsun ama ben bir iki ay daha denesek mi diye düşünmüyo değilim yumurtlama günlerime daha bi dikkat etsek olmazsa yine sonrasında da direkt tüp tedavisine başlarız diye düşünüyorum aşılama denemeden ama eşimle konuşamadık doğrudüzgün bu gece konuşucaz inşallah
Ben tam olarak hikayeni bilmiyorum ama eşimde de Varikosel vardı ama değerleri normal değere yakındı çocuğumuz olmadığı için doktor tek çareyi ameliyatta gördü ameliyat sonrası doktora gitmek için de 8 ay bekledik. 8 ay sonunda değerleri ameliyat öncesine çok yakindi kadın doğum doktoru boşuna ameliyat olmuşsunuz dedi ve tüp bebeğe yönlendirdi. Benimkisi univ hastanesi olduğu için rapor hakkınızı kullanın dedi önce 2 aşılama yapti ve iki asilama arası 1 ay ara verdi aşılamaya geçmeden önce de 1 ay rahim filmi ile geçti. Demem o ki aşılama bile yapacağım desen öyle hemen pat diye yapmıyorlar. Biz 2 olumsuz aşılama geçirdik ver sonrası tüp bebeğe geçtik ve şu an hamileyim. Bana sorarsan hiç bekleme insanı o kadar yıpratan o kadar üzen bir süreç ki. Sen bi taraftan üzülüyorsun bi tarafta da çevrendekiler tarafından üzülüyorsun. Eğer bulunduğun ilde univ hastanesi varsa asilamayla başla derim ben. Tabi hikayeni bilmiyorum sen kendi durumuna göre en doğru kararı verirsin. Herşeyi bir vakti zamanı var ona inancım sonsuz ama şimdiki aklım olsaydı daha önce giderdim doktoruma. Her zaman dualarimdasiniz.Kızlar 2 gündür yazamadım biz çarşamba günü doktora gittik eşimle beraber hikayemizi uzun uzun dinledi sonra bize detaylı bir şekilde açıklayarak 3 seçenek sundu öncelikle 1 yıl içerisinde oluşan bu iyileşme çok iyi eski teste göre dedi ama erkek infertilitesinde olağanüstü iyileşmeler yani normale dönmesi noktasında çok görülen birşey değil dedi bundan sonraki süreçte de bundan daha iyi bir iyileşme görme olasılığınız düşük ama ilaçlarla sayısını hızını daha da arttırabiliriz istersek ondan bahsetmiyorum burda fakat spermin kalitesini arttırıp arttıramayacağımız hakkında yorum yapamam dedi şuanda 54 milyon spermin burdaki yüzdeliğe göre sadece 6 milyonu bizim işimize yarıyor dedi 1.seçeneğiniz aşılama oluyor bu sayıya göre ama sonrasında çok üzülürüz negatif sonuç olursa derseniz hiç denemeyelim onu çünkü tutma olasılığı yüzde 15 tutmama olasılığı yüzde 85 olan bir uygulamadan bahsediyoruz dedi 2.seçenek olarak biz biraz daha beklemek istiyoruz derseniz bekleyedebilirsiniz durumunuz orta seviyede kötü bir sonuç değil dedi hamile kalma olasılığınız da olabilir tabiki bu değerlerle ama aylarınızı yıllarınızı da alabilir bu süreç bunu göze almanız gerekir dedi 3.Seçenek olarak ta tüp bebek en yüksek ihtimali olan tabiki bu yöntem hem sağlıklı sperm ve yumurta açısından hemde zaman açısından size en başta önereceğim yöntem değil ama en sağlam yöntem bu dedi ve tüp bebek tedavisinde sevdiiğimiz bir hasta tipisiniz dedi kadında çok fazla sorunun olmadığı sadece erkek infertilitesi olduğu için hızlı yol alırız dedi bukadar yani canlar çok arada kalan bir çiftiz yani anlıycağınız biraz uzun oldu yazdıklarım ama kafam karıştı eşim de bikaç gün düşünelim dedi hala düşünüyoruzbakalım hakkımızda hayırlı olan neyse o nasip olsun ama ben bir iki ay daha denesek mi diye düşünmüyo değilim yumurtlama günlerime daha bi dikkat etsek olmazsa yine sonrasında da direkt tüp tedavisine başlarız diye düşünüyorum aşılama denemeden ama eşimle konuşamadık doğrudüzgün bu gece konuşucaz inşallah
Evet canım bu sabah aldım randevuyu amin ya inşallah artık bu vesile olur...Z ZeynepTerzi hakkında hayırlısı olsun canım
seyyah2015 tedavin hayırlı olsun pozitif sonuc almak nasip olur ins
xpreiaZ kıs senin işlem bu persembe mi Allah kolaylık versin bebişin gelmese vesile olsun ins
Canim akisa bırak. .. 3. adette gitmişti benim.Kisti olupta sonrada kaybolan arkadaşlar nsl bi yöntem kullandı acaba kisti olanlara yardımcı olsa kür vs faydalı mı doktorlar ilaçta vermediler yoksa akışına mi bırakmak gerek
Canim akisa bırak. .. 3. adette gitmişti benim.
xpreiaZ canım güzel olsun her şey. Dr histereskopi de çizik aticak mi? baya ise yarayan bişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?