- 27 Şubat 2013
- 14.738
- 42.083
- 798
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #2.221
öyle canm halsınn...yapın demek kolay ama nasıl yapılacak soran yokk..
ve artık ilfertilite o kadr yüselmiş ki..10 ailede 4 ü çocuk sabihi olmak içi uğraşıyorlarr blki daha fazlaa.....
evet ya ben de çok duyuyorum çevremden, burda okuyorum eskisi gibi değil.bir de biz daha birinciyi yapamadık..Dün birisi anlatıyordu,ilk çocuğu aşılama ile yapmışlar.ikincisi normal şekilde olmuş.Yani çocuk ve evlilik tamamen kısmet işi onu çok iyi anladım
Dert etme canım 3 yıllık evli olma şartın var,3 kere aşılama yaptınmı zaten direk tüp bebeği devlet karşılıyor...ama anlamadığım 3 çocuk yapın deniliyor biz bu şart ve bu imkanlarla nasıl yapacağız anlamadım..bence çocuk yapmanın daha kolaylaştırılması lazım..en azından bizim gibileri düşünerek
proxeed plusun fiyatını ve ssk karşılamadığını öğrenince bende çok kızdımkendinde 3 çocuk var konuşması kolay yapın diye ama bi yardım kolaylığı yok
aaa ssk karşılamıyormuymuş o ilaçları çok enteresan ya...yani sanki kolay bişey hep arkadaşlar yazıyor kredi çekeceğim çocuk yapacağım...en azından olmayanlara yardım etsinler 1.çocuğu yapsın.3 taneyi düşüneceklerine :)))
proxeed plusun fiyatını ve ssk karşılamadığını öğrenince bende çok kızdımkendinde 3 çocuk var konuşması kolay yapın diye ama bi yardım kolaylığı yok
kızlar bugün benim sağ kasığımda fena bir ağrı var,adet sancısına benzer ama tek taraflı...kaç aydır dikkat etmiyordum ya da her ay aynı yumurtlanmıyor olabilir.bu ay bacağıma ve belime vuruyor ağrı,bugünler yumurtlama günlerim galiba ondan,bugün 13.günüm adet döngüm 27 28 29 günler sürüyor çalışmalara devam edeyim en iyisi,gerçi spermler ne durumda tamamen ona bağlı,belki vitamin keçiboynuzu ile artmıştır.Doktor yumurtlaman çok iyi demişti bana.
yorumladığın icin cok tsk ederim.cnm sömestr bi annemydeyim bi kaynana namdayım nrt bulamıyorum. Telefon fsn giriyom bağlantı sürekli gidiyor.Allah hepimizin yüzüne baksın
Nerden anladinda benim cirpi bacakli oldugumu Yani demek istedigim surekli stres gerginlik esimle bu bebek istemeden dolayi.Belki bebegimiz olursa daha mutlu oluruz diye dusunuyorum heralde kendimi ona mi adapte ettim ne bilmiyorum.Once hayirlisi tabi ki.Dua ediyorum bol bol insallah Allahim duyar hergun meryem suresini okuyorum haftada 3 kez yasin okumaya calisiyorum insallah Allahim kabul etsin tum isteyenlere duam olsun
Zor yaa cok zor Allahim kimsenin eline dusurmesin kimseyi kimseye dusurmesin birisine muhtacligimiz olcaksa o da Allahtan baskasina olmasin insallah.Bende bikeresinde demistim tup olursa yardim edersiniz heralde dimi demistim agzimdan cikti oylesine kaynanam bana ben kendi cocugumu kizimi kendi imkanlarimla yaptim bana kimse yardim etmedi herseyimi kendim yaptim dedi.Nasil bi annelik bilmem ogluna yardim edeceksiniz ama para hirsi demekki.Miras ev araba para kalmis cok mu lazim zamaninda yardim etmedikten sonra.Allahim dusurmesin kimsenin eline yine de beraber oturuorum elim mahkum.Durumunuz varsa hic isteme bile yardim edecek olan insan soyletmez bile altinin dugun bilezigin varsa sat sanki altin cokmu lazim birazda maasinizdan biriktirmeye baslayin 3-5 kar kardir simdiden baslayin,bosver benim tavsiyem.
Amin canim amin
hhaklsınn canım ..altın nerdee bende geldimm borçlu harçla adamala evlendimm ilk günler altınlrı sattık...zaten verin diye bir daha söylemem...en fazla kndi üzerime kredi çekerimm..hiç biri de bişy söyleyemez..RABBİM O GÜNLERE MUHTAÇ ETMESİNN...HAYIRLISI İLE NASİP ETSİN İNŞALLAH ...
bilirim ben:))))))
kendimizi bebeğe adapte ettiğimiz için başka hiç birşeyden mutlu olamıyoruz.çok yanlış aslında.
Allah dualarını kabul etsin canım :)
Canım yeni giriyorum foruma ne zamandır.şimdi gördüm sonuçlarınız çıkmış.çok sevindim.hayırlısı inşallah alırız artık güzel haberlerini.
Canım sizin bu sonuçlar WHO ya göre mi.Ameliyat öncesi morfoloji daha düşük değilmiy di yanlışmı hatırlıyorum?
ameliyat sonrası testimizi kendi doktorumuz dışında 2 doktora daha gösterdik pek olumlu konuşmadılar bu değerlerle normal gebelik olma ihtimali çok düşük dediler halbuki kendi doktorumuzun asistanı normal sperm değerlerine sahipsin artık demiş eşime...anlayan bilen bilmeyen yorum yapsın allah aşkına ya durumumuz ne kadar iyi ya da ne kadar kötü? ben birilerine yardımcı olumaya çalışırken burada kendime yardımcı olamıyorumdeğerlerimiz şu şekilde
Sperm konsantrasyonu 25,4
Hareketlilik(a+b+c) 61,4
ileri hızlıhareketlilik(a) 5,1
ileri yavaş hareketli(b) 36,6
yerinde hareketlispe( c) 19,7
Hareketsizlik(d) 38,6
Morph% normal WHO 33,8
Hareketli sperm konsantr 15,6
ileri hızlıhareketlilik(a) 1,3
ileri yavaş hareketli(b) 9,3
fonksiyonel sperm konsan 5,9
ortalama hız 8
sperm hareket indeksi 50
Toplam Sperm 76,2
hareketli sperm(a+b+c) 46,8
ileri hareket sperm(a+b) 31,8
fonksiyonel sperm 17,7
tatlım moral bozmak yok ama artık sızde su takvıye vıtamınlere baslasanız dıyorum.. bak kuzum ml de sayı en az 20 milyon olması lazım fakat oyle bı durumda da ılerı hızın en az %25-30 olması lazımkı gebelik sansı olsun evet sayınız su an ıyı sayılır ama ılerı hızlı dusuk.. gebelik olmaz deil ama uzun zaman gerektırebılır.. moralını bozma canım ama oyle oturupda beklemeyın dr vermedı dıe alt tarafı vıtamın kullanacaksınız ne zararı olabılırki.. ınsanllah bı an once hamıle kalırsında cekmezsın artık bu stresı bebeim
evet canım bir doktor evicap vermiş onu alıp kullanacağız hıza etkisi olur mu ki?..ya hızımız çok düşük neden düzelmedi acaba...sizin hızınız kaç canım?
tatlım sadece evıcap ıse yaramaz fazla multı vıtamın alın argınmaxı. bızım hızımızda dustu yenıle ama % 10 ileri hızlı % 30 ılerı yavas oldu.. ama ml dekı sayımız 40 milyon oldugu ıcın %10 u 4 milyon yapıyor.. sızde sayıya gore ılerı hızlı sperm yaklasık 1 bucuk mılyon fark burda cıkıyor tatlım.. sız ıyı bır multıvıtamın kullanınkı herseyı artırsın sadece hızı sayıyı deil...
ameliyat sonrası testimizi kendi doktorumuz dışında 2 doktora daha gösterdik pek olumlu konuşmadılar bu değerlerle normal gebelik olma ihtimali çok düşük dediler halbuki kendi doktorumuzun asistanı normal sperm değerlerine sahipsin artık demiş eşime...anlayan bilen bilmeyen yorum yapsın allah aşkına ya durumumuz ne kadar iyi ya da ne kadar kötü? ben birilerine yardımcı olumaya çalışırken burada kendime yardımcı olamıyorumdeğerlerimiz şu şekilde
Sperm konsantrasyonu 25,4
Hareketlilik(a+b+c) 61,4
ileri hızlıhareketlilik(a) 5,1
ileri yavaş hareketli(b) 36,6
yerinde hareketlispe( c) 19,7
Hareketsizlik(d) 38,6
Morph% normal WHO 33,8
Hareketli sperm konsantr 15,6
ileri hızlıhareketlilik(a) 1,3
ileri yavaş hareketli(b) 9,3
fonksiyonel sperm konsan 5,9
ortalama hız 8
sperm hareket indeksi 50
Toplam Sperm 76,2
hareketli sperm(a+b+c) 46,8
ileri hareket sperm(a+b) 31,8
fonksiyonel sperm 17,7
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?