Varmidir ?

freeGirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
492
667
53
merhaba kızlar. Birşeyi çok merak ediyorum çevremde de hiç görmedim çocuğuna bağırmadan anne büyüten anne varmıdır ? Mükemmel anne varmıdır? Benim iki cocugum var oğlum 1 yaşınsa, kızım 4 buçuk yaşında. Kızım inanılmaz yoruyor beni herşeye ağlıyor aslında sabrediyorum güzelce anlatıyorum ama anlamıyor ve ağlıyor o yuzden bazende bağırıyorum sonra hemen pişman oluyorum içim huzursuz oluyor kendimi sorguluyorum ben nasıl bir anneyim acaba diye. Gerçekten mükemmel anne varmıdır. Hani bu çocukları sabrını ne kadar zorlarsa zorlasın bağırmayan sakin kalan merak ediyorum.

Bende bağırıyorum bazen sık olmasa da bağıran anneler mutlaka var diye düşünüyorum.

Bağırmadan büyüten gördüm de mükemmel anne midir bilmiyorum açıkçası.
Şımarık çocukları vardı biraz ama bağırsa şımarmazlar mıydı sanmıyorum onunla alakalı mıdır..

Hayır. Bence yok. Ben öyle yaramaz, hiperaktif vs bir çocuğu olupta sakin kalan anne görmedim. Çocuk küçüklükten sessiz, sakin biriyse,anne de öyledir. Ama aksi olunca anne ister istemez yorulup sesini yükselttiği olmuştur. Bu da çocukların geceler özelikle sıçrayarak uyanmasına sebeptir. Onun için duyulan vicdan azabı sonra aklı eriyorsa yanına çağırıp konuşacaksın. Ermiyorsa öpeceksin. Ilgileneceksin. Gece yatırdığında dalsa bile alnına öpücüğü kondurup, özür dileyeceksin.

Bağırmadan büyüten gördüm de mükemmel anne midir bilmiyorum açıkçası.
Şımarık çocukları vardı biraz ama bağırsa şımarmazlar mıydı sanmıyorum onunla alakalı mıdır..
Çocugun her istediğini yapınca dagerçekten şımarıyor

Tam da yazdığınız gibi yapıyorum inşallah geçer bu zamanlar.

"Ben çocuğuma hiç bağırmadım. Üstelik çok zor bir çocuktu. Hep konuşarak hallettim"

Diyen insanlara ben inanmıyorum.

Benim 2 tane dünya güzeli yeğenim var. Kurban olurum onlara. Uzakta yaşıyorlar. Bazen oraya gittiğimde ya da onlar buraya geldiğinde benim bile bağırdığım oluyor.

Benim çocuğum yok. Ama olursa ben bağırırım. Kendimi tanıyorum.

Biz insanız. Önce insan olduğumuz için bazen öfkelenip bağırabiliriz. Kendimizi bu kadar kasmanın zorlamanin bir anlami yok.

Azar isitmek de hiçbir çocugun psikolojisini bozmaz. Çocukların psikolojisi pamuk ipliğine bağlı değil. Ben çok işittim. Allaha şükür turp gibiyim.

Allah hepimize bol sabır ve güc versin.

Bağırmamakla mükemmel anne olunmuyor. Öncelikle bu düşüncenizin değişmesi lazım. Mükemmel insan var mı ki mükemmel anne olsun?

Bu konuya yazdıktan sonra düşünmeye devam ettim. Çocuklar durmayınca sadece kadınların sinirleri gerilmiyor, tüm doğada da bu böyle. Her anne çocuğu edebiyle durmadığında çileden çıkabiliyor.

Benim cevremde var oyle anneler. Mukemmellik oyle bir sey mi bilemiyorum tabii. Mesela bugun bir tanesiyle gorustum,ben cocugumun okul saatine denk getirelim bulusmayi diye kirk takla atarken,o yaninda 2 bakiciyla beraber geldi evet gercekten bagirmayan bir anne,3 yildir taniyorum.

çok sık olmaaada bende bağırıyorum bizde insanız helede benim gibi 5 dk bile seni nefes aldıracak kimsen yoksa akşama kadar sana yapışıksa ve üstüne hamileyseniz bazen dayanamıya biliyoruz

Size soyle bi ornek veriyim mesela benimde buyuk oglum 4 yasinda cok aglayan bi cocuk herseye akliniza gelen gelmeyen sacma sapan absurt bir suru seye dayak yemisscesine aglar. Konusurum orta yol bulmaya calisirim iyice bagirarak aglamaya baslar bende bagiriyorum oyle yaptigi zaman esim de bana cok yuklemirdi bu konuda bagirma falan diye simdi kendisi 30 gundur izinde ikinci bebegimiz oldugu icin ve herseyine sahit olmaya baslayinca onunda sabrinin tastigi oluyo. Yani demem o ki birisi yazmis zaten gercekten sadece bakisici olan ve gunun sadece bi kismini cocuklariyla geciren anneler belki daha sakin kalabilirler herseyde ama bizim durumumuzda is kitaplardaki gibi yada uzman goruslerindeki gibi olmuyo malesef bencede cok kendimizi yipratmamiza gerek yok. Ne diyo Nil ablamiz elinden geleni yaptin daha ne.. Hadi simdi uyu guzel ANNE..

Valla ben bir öğretmenim burda bir konuda kendimce gerekli olduğunu düşündüğüm zaman çocuklara yüksek sesle müdahale ettiğimi söyledim diye linç etmişlerdi . Sorsan kendileri mükemmel... ( sözüm meclisten dışarı.)

Yuh yani bundan linç mi yediniz gerçekten:) ses yükseltme ya da sert konuşma aslında davranış yönlendirme tekniği ve gerekli de oluyor.

Bağırmayan anne, mükemmel anne midir?
Benim sesim çok çok nadir yükselir. Genel olarak sabırlıyım.
Motivasyonum ise, elbet büyüyecekler
Kendimi böyle sakinlestiriyorum.
Peki başarılı oluyor muyum? Çocuklara karşı evet, kendime karşı hayır.
Dis dolgularım düşüyor çenemi sıkmaktan.

Ben çocukken hassas bir çocuktum sanırım.
Yetişkin biri bana bağırdığındaki korkumu ve kalbimin agirlasmasini hatırlıyorum.
Çocuklarım böyle hissetmesin diye elimden geleni yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…