Varmidir ?

Antidepresan kullanan anneler bağırmıyor olabilir
Bi de çevresinde ananeler dedeler ablalar olan anneler daha az bağırıyo olabilir, bağıracağıma anneme bırakıp çıkıyorum diyen var tanıdığım.
Valla ben de arada koparıyorum kayışı, benimkinın bağır la bana bağır diye bitek halıya sıçmadığı kalıyo afedersin
Eşim çok az bağırırdı eskiden, bahçede hortumu alıp totosuna sokup soğuk suyu açtığı gün tüm mahalle duydu yani bağırınca biz çocuk bi rahatlıyo resmen az bağırıyoz da arıyo mudur özlüyo mudur nedir

Aslinda cocuklarimiz bagirmamizi gerektirecek hic birsey yapmiyor. Simdi arkadasim gel beraber dusunelim, muhtemelen gun icinde tahammul sinirinizi dolduran bircok sey oluyor ve en sonunda kizinizin yaptigi ufacik biseye patliyorsunuz cunku itiraf edin nefsiniz icin ona bagirmak daha kolay geliyor. Ve gun icinde sizi bunaltan baskasinin siniri (kv es vs.) O an kizinizdan cikartiyorsunuz aniden ama sinir bosalincada vicdan yapiyorsunuz. Kendimden ornek vereyim, kizim 1 yas civarindayken 1-2 aylik kisa bi donemde ara ara kizima bagirdigimi farkettim. Ben ona hic bagirmazdim savunmasiz masum cunku hic birseyi kotulugune bilerek yapmiyor. Sonra dusundun niye noldu neden bagirmaya basladim. Veee cok gecmeden farkettim ki, etrafimdakilere veremedigim sinir bozucu laflarin hareketlerin karsiligmis. Daha bugun sabah yine oldu, esim sinir edecek bisey yapti, icime atip kizimin yaptigina bagiriyomusum meger farketmeden. Artik 1 yildir kim olursa olsun kime kizdiysam aninda tepkimi gosteriyorum. Eee sinir falanda kalmayinca kizimin yaptiklari da gozume batmiyo. Esim kizacak diye ev topla bulasik yika cocugu it kenara, e bunun stresini yibe cocuktan aliyoruz. Simdi evladimin yuzundeki gulucukten baska hicbir sey on planda degil artik. Umrumda degil esimin biseyi yetismemis eksik olmus. Cok biliyosa kendisi yetistirsin 'ne guzel bi cocuk' diyecegi bi cocugu. Suan etrafimda cocugumdan sikayetci olan birini gormedim. Ailemden herkes ne akilli ne guzel bi cocuk masallah derler. Ama yetistirmesini hicbirinin eline birakmadim. Simdi 2 yasina girecek. Cok uzattim kusura bakmayin. Kisacasi baska seylerin baska kisilerin ofkesini yavrularimizdan almayalim. Saniyoruz ki bardak kirdi diye kiziyoruz, hayir evin faturasi yuksek gelmistir esimiz hesap soracaktir, aklimizda bu vardir ama saniyoruz ki bardak kiridi ona kizip bagirdim

Bütün gün çocuğuna bakmıyorsa, sabah ve akşam belirli saatlerde görüyorsa bağırmayabilir..
Yada sert bir disiplin altındadır çocuk, anne gözüyle bile idare edebilir, bağırmaya gerek olmayabilir..

Ama bu mükemmel annelik ölçütü müdür..
Bilemedim.

Ben kendi adıma söyleyim, son sinirima geldiğimde rica ediyorum yavrum, yeter sinirdayim lütfen diyorum.
Hala devam ediyorsa kulaklığımi takip, sakinleşince odasından gelmesini söylüyorum.

Tabi ki her zaman böyle olmuyor tam olarak, bazen de çığırımdan çıkıp bagirabiliyorum

Bu arada mükemmel anne baba bence yoktur..

ulasimiz
Mesajınıza güldüm yanlış anlamayın, bizim sabır ve sakinliğimizi ve oğlumun deli deli hallerini düşündüm de.
Keşke anne baba nasılsa çocuk direk öyle olsa, ama..
Öyle olmuyor o işler.
Daha önce de yazmıştım, yine yazayım, bizzat öz kuzenimin kızı, evde şiddete tanık oluyor, ve dünyanın en sakin, olgun, akıllı, uyumlu çocuğudur....

Öyle olmuyor o işler.
Daha önce de yazmıştım, yine yazayım, bizzat öz kuzenimin kızı, evde şiddete tanık oluyor, ve dünyanın en sakin, olgun, akıllı, uyumlu çocuğudur...

Açıkçası buna katılamayacağım..O çocuğun iç dünyasında kopan fırtınaları bilemeyiz.

Tabi sizin çocuğunuzun durumunda olan çocuklar da var fakat onlarında mutlaka bir şeyden etkilendiklerini düşünüyorum.
Bulundukları ortam( Evi dışındakiler)yada tv,tablet,telefon..

İç dünyasını bilemem, dışa vurumunu söylüyorum.

Oğlumda da ilk iki sene TV fişe bile takılı değildi ki, tablet vs zaten olamaz..

Bence fıtrat, erken büyüme sancıları..
Şuan 40 aylık son 6 aydır mükemmel.
Biz hep aynı anne babayiz..

Dönemleri oluyor kesinlikle.
Bir de fitrat..

ne güzel demişsiniz.
fıtrat mevzuu çok derin ve önemli.
anlayabilenler, idrak edebilenler için tabii..

onlar bağırır onlar anne, mükemmel olmak zorunda değiller ama siz bağıramazsınız siz mükemmel olmak zorundasınız, çelik gibi sinirleriniz, şefkat yorgunu bir yüzünüz olmalı, gülümsemekten çeneniz ağrımalı.
ironidir.

Tabi haklisiniz sizin ki daha 40 aylık bir minnoşmuş ben daha büyüktür diye düşündüm..

Mümkün olduğunca o dönemleri; 2 yaş ,5 yaş sendromlarını yumuşak bir geçişle atlatmalarını sağlarsak Ergenlik dönemlerini daha sorunsuz geçiriyorlarmış..
Yine ihale anne babaya kalıyor..

Tabi fıtratta önemli..Fakat yine de çevrenin etkisini, katkisini unutmamalıyız.

Ben çok huysuz ve zor bir çocuktum. Annem bir kez bile sesini yükseltmemiştir. Hep yumuşacıktı, hep konuşurdu tatlı tatlı. Ama tabi ki eskiden hayat daha kolay, ilişkiler daha samimi, insanlar daha tahammülkardı. Ben geçenlerde bi arkadaşla bu konulardan söz ederken belki de annem kadar sabırlı ve tahammülkar olamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum dedim. Hayat gerçekten artık her yönüyle daha zor. Ben öğretmenim ve tüm gün okulda tüm tahammül ve sabır stoğumu tüketiyorum. Çocuğum olsa eve gelip ona aynı sabrı gösterebileceğimi düşünmüyorum mesela. Yahu eve gelince kedimin yaramazlıklarına bile sabredemiyorum, çocuğuma nasıl dayanayım. O yüzden kendinizi çok suçlamayın. Ve evet ses yükseltmek ayrı zedeleyici cümleler sarf etmek ayrı şeyler. Küçük de olsalar kötü sözlerden çok yaralanabiliyorlar ve ömür boyu unutmuyorlar.

Sonunu okuyana kadar aha bir tane daha dedim ki, sonuna gelince oh çektim.

Sinirler geriliyor.. bazen o bagirmaya ihtiyaclari var.. biraz anne babadan korkmaya cekinmeyede.. ben arkadasi degilim annesiyim.. kotu cocuk olursa yer anne terligini poposuna:) bunda bisey yok

Gel de bağirma iki tane canavar gibi oğluşlarim var kavga etmezlerse kücük bı şey için tutturmaz büyükte sacma sapan nedenlerle kardesini dövmezse evet bağirmayan anneyim bu durumda her akşam en az iki kere bağirdiğim çıkıyor ortaya napalım canları sağolsun anneysek robotta değiliz biz de insaniz sabrimizin taştiğı oluyor tabi

Çok merak ettim, ben de çocukken çok sıçrarmışım uykumda, bunun bilimsel bir bağlantısı var mıdır bildiğiniz? Çok ilgimi çekti,
Ben Ergoterapistim, çok işledik zamanında bu konuları. Hele ki engelli ve bebekler/ çocuklar yoğunluk. Ürperme, sıçrama diyelim, bilinç kaybı olmadan silkinme benzeri hareketler genellikle iyi huylu, nöbet kabul etmediğimiz durumlardandır. Nadiren epilepsi ile ilişkilidir. Epileptik nöbet benzeri durumlardan ayırt etmek gerekir. Bu sıçrama korku, ateş, öksürük,havale vs'den gelebilir. Ola ki masum, ama yıllardır süren bir sıçramaysa, nürolojiye görünmelidir, aksi takdirde EEG yeterli olacaktır.

Allahım tersine çıkarmasın, biz payımıza düşen hırçınlığı fazlasıyla gördük, büyüdükce akillaniyor inşallah

Ben ergenlik döneminden şimdiden korkuyorum, inşallah dediğiniz gibi olur da, ordan yüzümüz güler bari

Çok teşekkürler değerli bilgiler için. Çocukken 3 kere havale geçirmişim, ki doktorlar 2den sonrası çok riskli dedikleri halde. Nasılsa hayatta kalmışım işte. Fakat çocukken sıçramalarım dışında bir de hala bu yaşımda bile aniden otururken silkinme ya da titreme gelir. Yakınlarım hala çok şaşırır çünkü bildiğiniz böyle anlık tepeden ayağıma kadar sarsılırım :) EEG çocukken çekilmişti bir şey çıkmamıştı. Sizce yine de nörolojiye gözükmem gerekir mi? Çok teşekkürler tekrar cevap ve ilginiz için.

Bir de ek, üniversite dönemine kadar bir de yarım bayılmaların olurdu, şunun gibi. Ekran kararıyor, hiç bir şey görmüyorum, sesleri net duyuyorum, konuşmaya ve cevap vermeye çalışıyorum ama durum geçtikten sonra yanımdakiler diyor ki “hayır asla konuşmadın sadece boğuk boğuk sesler çıkardın” Bense cevap verdiğimden o sırada çok emin oluyorum. Belki cevabınız için bu da önemli bir kriter olabilir diye belirtmek istedim.

Bnm ucuzlerim var, bu sene çıldırmış vaziyetteyim. Geniz etim sarkti sanki geceleri tikaniyorum.bazen. ins sadece arada bagririm((((

Valla bende bağırıyorum arada.
Zıvanadan çıkarıyorlar.
Hiç kötü anne oldugumu düşünmedim.
İnsanız yani bazen oluyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…