- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
Antidepresan kullanan anneler bağırmıyor olabilirmerhaba kızlar. Birşeyi çok merak ediyorum çevremde de hiç görmedim çocuğuna bağırmadan anne büyüten anne varmıdır ? Mükemmel anne varmıdır? Benim iki cocugum var oğlum 1 yaşınsa, kızım 4 buçuk yaşında. Kızım inanılmaz yoruyor beni herşeye ağlıyor aslında sabrediyorum güzelce anlatıyorum ama anlamıyor ve ağlıyor o yuzden bazende bağırıyorum sonra hemen pişman oluyorum içim huzursuz oluyor kendimi sorguluyorum ben nasıl bir anneyim acaba diye. Gerçekten mükemmel anne varmıdır. Hani bu çocukları sabrını ne kadar zorlarsa zorlasın bağırmayan sakin kalan merak ediyorum.
Rica ederimGerçekten çok teşekkür ederim ☺ Nasıl sevaba girdiniz bir bilseniz resmen içime su serptiniz
ulasimiz
Mesajınıza güldüm yanlış anlamayın, bizim sabır ve sakinliğimizi ve oğlumun deli deli hallerini düşündüm de.
Keşke anne baba nasılsa çocuk direk öyle olsa, ama..
Öyle olmuyor o işler.
Daha önce de yazmıştım, yine yazayım, bizzat öz kuzenimin kızı, evde şiddete tanık oluyor, ve dünyanın en sakin, olgun, akıllı, uyumlu çocuğudur....
Tabi bu kesinlikle doğru bir tesbitBu arada mükemmel anne baba bence yoktur
Öyle olmuyor o işler.
Daha önce de yazmıştım, yine yazayım, bizzat öz kuzenimin kızı, evde şiddete tanık oluyor, ve dünyanın en sakin, olgun, akıllı, uyumlu çocuğudur...
Açıkçası buna katılamayacağım..O çocuğun iç dünyasında kopan fırtınaları bilemeyiz.
Tabi sizin çocuğunuzun durumunda olan çocuklar da var fakat onlarında mutlaka bir şeyden etkilendiklerini düşünüyorum.
Bulundukları ortam( Evi dışındakiler)yada tv,tablet,telefon..
İç dünyasını bilemem, dışa vurumunu söylüyorum.
Oğlumda da ilk iki sene TV fişe bile takılı değildi ki, tablet vs zaten olamaz..
Bence fıtrat, erken büyüme sancıları..
Şuan 40 aylık son 6 aydır mükemmel.
Biz hep aynı anne babayiz..
Dönemleri oluyor kesinlikle.
Bir de fitrat..
Valla ben bir öğretmenim burda bir konuda kendimce gerekli olduğunu düşündüğüm zaman çocuklara yüksek sesle müdahale ettiğimi söyledim diye linç etmişlerdi . Sorsan kendileri mükemmel... ( sözüm meclisten dışarı.)
Tabi haklisiniz sizin ki daha 40 aylık bir minnoşmuş ben daha büyüktür diye düşündüm..İç dünyasını bilemem, dışa vurumunu söylüyorum.
Oğlumda da ilk iki sene TV fişe bile takılı değildi ki, tablet vs zaten olamaz..
Bence fıtrat, erken büyüme sancıları..
Şuan 40 aylık son 6 aydır mükemmel.
Biz hep aynı anne babayiz..
Dönemleri oluyor kesinlikle.
Bir de fitrat..
Sonunu okuyana kadar aha bir tane daha dedim ki, sonuna gelince oh çektim.onlar bağırır onlar anne, mükemmel olmak zorunda değiller ama siz bağıramazsınız siz mükemmel olmak zorundasınız, çelik gibi sinirleriniz, şefkat yorgunu bir yüzünüz olmalı, gülümsemekten çeneniz ağrımalı.
ironidir.
Ben Ergoterapistim, çok işledik zamanında bu konuları. Hele ki engelli ve bebekler/ çocuklar yoğunluk. Ürperme, sıçrama diyelim, bilinç kaybı olmadan silkinme benzeri hareketler genellikle iyi huylu, nöbet kabul etmediğimiz durumlardandır. Nadiren epilepsi ile ilişkilidir. Epileptik nöbet benzeri durumlardan ayırt etmek gerekir. Bu sıçrama korku, ateş, öksürük,havale vs'den gelebilir. Ola ki masum, ama yıllardır süren bir sıçramaysa, nürolojiye görünmelidir, aksi takdirde EEG yeterli olacaktır.Çok merak ettim, ben de çocukken çok sıçrarmışım uykumda, bunun bilimsel bir bağlantısı var mıdır bildiğiniz? Çok ilgimi çekti,
Allahım tersine çıkarmasın, biz payımıza düşen hırçınlığı fazlasıyla gördük, büyüdükce akillaniyor inşallahTabi haklisiniz sizin ki daha 40 aylık bir minnoşmuş ben daha büyüktür diye düşündüm..
Mümkün olduğunca o dönemleri; 2 yaş ,5 yaş sendromlarını yumuşak bir geçişle atlatmalarını sağlarsak Ergenlik dönemlerini daha sorunsuz geçiriyorlarmış..
Yine ihale anne babaya kalıyor..
Tabi fıtratta önemli..Fakat yine de çevrenin etkisini, katkisini unutmamalıyız.
Ben Ergoterapistim, çok işledik zamanında bu konuları. Hele ki engelli ve bebekler/ çocuklar yoğunluk. Ürperme, sıçrama diyelim, bilinç kaybı olmadan silkinme benzeri hareketler genellikle iyi huylu, nöbet kabul etmediğimiz durumlardandır. Nadiren epilepsi ile ilişkilidir. Epileptik nöbet benzeri durumlardan ayırt etmek gerekir. Bu sıçrama korku, ateş, öksürük,havale vs'den gelebilir. Ola ki masum, ama yıllardır süren bir sıçramaysa, nürolojiye görünmelidir, aksi takdirde EEG yeterli olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?