Varmidir ?

Bence bağırmak var ve çocuğa sözlü şiddet var. Ben bazen sesimi yükseltirim. Bir bakıyorum büyük olan küçüğün başına vuruyor birseyle. O zaman sesim yükselir. Lakin çocuklarıma sözlü siddette bulunmamak ve devamlı azarlayarak davranmamaya özen gösteriyorum hep. Kızdığım vakit bile sözlerimi dikkatli secerim. Ben cocukken hem dayak yerdim hemde azarlanirdim sürekli. Bunun öz güvenimi, güven duygumu nasıl kırdığını cok iyi bilirim. Insallah evlatlarım bunu yaşamaz.

Benim çoğunlukla şahit olduğum şey anne - baba evde ne kadar sakin, yumuşak huyluysa , hoşgörülü ise çocukları da o kadar sakin mizaçlı oluyor.

Anne baba ne kadar tabiri caiz ise patır- kütürse, bağıra çağıra diyalog kuruyorlarsa her an her şeye tepkililerse çocuklar da da bir o kadar agresif hareketlilik oluyor .

Mükemmel olmak bağırmamak değil canım. Mizacın serttir, anneden onu görmüşsündür. Benim annem bize asla bağırmadı, bende çocuğuma bağırmayı bırak kızamıyorum bile. Sende evlatlarını düşünüyorsun belli. Buraya kadar yazdığına göre. Sinirlenince çocuk bu diye düşünün. Anlamazki, padişah bile susturamamış çocuklarını. Sakin olun başka bişeye yönelin.

Yengem var...Kuzenlerim kendini yırtsa değil bağırmak sinirli bir bakışını bile görmedim...

Kimse kusursuz değildir. Dolayısıyla sosyal medyanın hayatımıza soktuğu "mükemmel anne" kavramı da hayal ürünüdür bana göre.

Çocuklarıma bağırmamaya, kalplerini kırmamaya çalışırım.
Az bağırıyorum sanırım. Dişlerimi istemsiz sıktığımı farkediyorum bazen.
Bu günler geçecek, büyüyecekler. Şimdi bana düşen sabır sabır sabır:)

Bencede çok haklisiniz teşekkür ederim yorumunuz için

Evet bende bu günler geçicek tesellisiyle avutuyorum kendimi

Konunun içine düştüm valla bende bugün ilk defa 2 yaşındaki oğluma 1 yaşındaki kardeşinin kolunu ısırdığı için kızdım . Biraz sesimi yükselttim oyun alanından alıp koltuğa oturttum ve yaptığının yanlış olduğunu kızarak söyledim. Pişmanmışım evet ama yine yaparsa ne yapacağımı bilmiyorum ikisi de evlat ikisi de küçük

Çocuklara bazen konuşmak yetmiyor. Hatta bazen buyuklere de yetmiyor. Ses tonu bu yüzden var. Sürekli bagirani tasvip etmem ama konusarak halledecegim diye yuzsuz cocuk buyutenlerde beni irrite ediyor. Hic kimse mükemmel değildir

Bunda pisman olacak ne var ki ?
Yaptığı için ceza almış kötü bir davranış çok yanlış bir davranış hatta çocuğunuzun yaptığı. Karsisina gecip aaa oğlum niye ısırdın kardesin ağlıyor bak diye hikaye anlatir gibi anlatcak degilsiniz ya

Çok merak ettim, ben de çocukken çok sıçrarmışım uykumda, bunun bilimsel bir bağlantısı var mıdır bildiğiniz? Çok ilgimi çekti,

Elbette ki öyle ama konu sahibinin dediği gibi insan kızınca üzülüyor işte ana yüreği ikisi içinde ayrı ayrı çarpıyor

Elbette ki öyle ama konu sahibinin dediği gibi insan kızınca üzülüyor işte ana yüreği ikisi içinde ayrı ayrı çarpıyor
Arsız yüzsüz olmasın da bilsin ayibi, hatayı, yanlışı. Aynı ses tonu işe yaramaz çocuğa her zaman konuşarak anlatamazsiniz hayvanlar bile ses desibelinden anliyor kızıp, mutlu olduğumuzu. Öyle düşünün doğa o yüzden ses tınısı koymuş bizlere. Az da olsa hata yaptığında ses yukseltilir bence uzulmeyin

Çevremde çocuguna bagirmayan tek bir anne yok.

En sabirlisindan tut en sabirsizina kadar.
Birtane var saniyordum o da gecenlerde laf arasinda bazen cildirttiklarini ve bagirdigini soyledi.

Kızıma bağırdığımda yaşadığım vicdan azabı kızımın ağlayıp zırlayıp beni çileden çıkarmasından dha üstğn geliyo ne yazık ki. Ama hala o bağırarak laf anlatma derdinden de kurtulamıyorum

Gerçekten çok teşekkür ederim Nasıl sevaba girdiniz bir bilseniz resmen içime su serptiniz

Aslında bagirmamak gerekli bana göre. Biliyorum çok zor amaa inanın çocuğumuzun bizden uzaklaşmasına, korkmasına sebep olmaktan baska bisey değişmiyor. Yapan cocuk bağırınca da yapıyor. Bana göre bir evladin anneden korkması doğru değil. Korkması gereken tipler belliykenn....

Cocugunuz yas itibariyle dogasina uygun davraniyor. Gormezden gelmeyi uzmanlar tavsiye ediyor. O zaman bu davranis kalibi sonuyor. Inanin cok zor,gormezden gelmek. Of bile dememeli yuzunuzun sekli degismemeli. Ama bunu yaptiginizda hemen bitiyor bu aglayarak istedigini yaptirma davranisi. Mizmizlanirken sizin konusmaniz, aciklamaya calismaniz olayi daha da buyutuyor. Ister istemez bir kisir donguye giriyor insan. Evde sorumluluk verin cocuklariniza. Takdir edin mutlaka. Bol bol sarilin,opun. Tabi babasi da. Evde kari koca huzurluysaniz bu yazilanlari da yaptiginiz halde hic birsey degismediyse cocuk psikiyatristini tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…