Tarafsız olmak senin sorunun ya da tercihin kibirle yazdığım tek yorum yok ayrıcaInsan haklarini savunmak karsit görüslere kibirle hakarete varan soylemler soylemek degildir hanimefendi. Hatta tam tersi insan hakları savunucuları "tüm" insanlarin haklarini savunur. Böyle vicdansız vs diyerek savunulmaz. Bu basit bir yaklasımdır, bunu yaptiginiz an tartismazsiniz, karsit gorusleri ortaya koyamazsiniz. Ama tabi bizim ulkede duygulardan vurunca tartisma kazanilmis olur, bilgilerin, gercegin pek onemi olmaz. Bakin ben konuyu disaridan okuyan, Suriyelilerle ilgili fikirlerini hic yazmamis biri olarak yaziyorum.
Kamplarda insan gibi yasatmak varken ortaliga salinip hem kendilerini hem bizi perisan ediyorlar. Gelmis bunu savunuyorsunuz bir de.
Ne kadar aliyolarsa o kadar kapasitesi olmali.
Soylediklerinizin hepsini zaten biliyorum. Siz bana ne anlatiyorsunuz? Geldikleri yere 5 yilda zerre uyum saglamayip surekli sorun cikaran tiplerin arasinda bulunuyorum.
Bana bos masal anlatmayin
Mesele şu ki burasi Türkiye ,ortak dilimiz Türkçe. O tabelalar kalkmalı! Bir zahmet dilimizi öğrensinler!
Siz geldiğiniz de kac kişi gelmistiniz sayı 4 milyona kadar miydi
Gittiğiniz yerlerde erkekleriniz kadınları taciz edip plajda kadin fotoğrafı çekiyor muydu
Demogoji yapıyorsunuz. MEMLEKETLERINDE SAVAS OLMASI BURADA ORTAK YASAM ALANLARINDA KURALLARI HICE SAYMALARINA INSANLARI SIKINTIYA SOKMALARINA VS VS VS SEBEP DEĞİL.
Daha nasil anlatabilirim?
Ahahhahh başıma bir şey gelmeyecekse evet desteklemiyor değilim gülümDaha dün bir kaç Kürtçe tabela asılacak dendiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi arapça tabelayı destekliyor.
G. doğuda d. Anadolu da Türkçe bilmeyen yüzlerce insan var , oraya da Kürtçe tabelalar asalım hadi destekliyor musunuz?
sulucan @birgarip insan
Dur tahmin edeyim ne dersiniz. Hı ülkenin bütünlüğü bozulur . Ben de diyorum ki ülkenin bütünlüğü bozuluyor. Tamam mı?
O zamanki nüfusa göre yine çok kalabalıktık rahat bir milyon insan sürgün edildi. Yok hiçbirisini yapmamışlar, hatta kadın erkek bir arada yüzyıllardır yaşadığımız için bizim dinsiz olduğumuzu düşünmüşler. Yani izole yaşadığımız kimseye salça olmadığımız halde durduk yere bizden nefret etmişler, zaten onu anlatmak istedim yazımda.Siz geldiğiniz de kac kişi gelmistiniz sayı 4 milyona kadar miydi
Gittiğiniz yerlerde erkekleriniz kadınları taciz edip plajda kadin fotoğrafı çekiyor muydu
Niye o n kürt vatandaşlar kendi diliyle okumak istediklerin de ikinci dil eğitim almak istediklerinde ortalık ayaga kalkmıştıNapiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?
Yoo asilsin. Ben irkci degilim. bosuna mors etmeye calisma.Daha dün bir kaç Kürtçe tabela asılacak dendiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi arapça tabelayı destekliyor.
G. doğuda d. Anadolu da Türkçe bilmeyen yüzlerce insan var , oraya da Kürtçe tabelalar asalım hadi destekliyor musunuz?
sulucan @birgarip insan
Dur tahmin edeyim ne dersiniz. Hı ülkenin bütünlüğü bozulur . Ben de diyorum ki ülkenin bütünlüğü bozuluyor. Tamam mı?
Valla ben kaldırmadım. İki dil bir bavul'u izledikten sonra hele..Niye o n kürt vatandaşlar kendi diliyle okumak istediklerin de ikinci dil eğitim almak istediklerinde ortalık ayaga kalkmıştı
Vallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..hahah konu türklerin de kötüsü var niye sadece suriyelileri sevmiyorsunuza dönmüş
Ben mi kaldirdim? Bana niye soyluyosun?Niye o n kürt vatandaşlar kendi diliyle okumak istediklerin de ikinci dil eğitim almak istediklerinde ortalık ayaga kalkmıştı
Valla ben de ortalığı ayağa kaldırmam. Benim ana dilim de türkçe değil, ama bu durum benim bu vatanı ölesiye sevmemi engellemiyor. Nefret dolu insanlar ile ırkçı insanların ortak özelliğidir: kendilerinden farklı olanı sevmezler.Valla ben kaldırmadım. İki dil bir bavul'u izledikten sonra hele..
Evet Türkler bu konuda ak pak diyemem onlarla yaşamayı ben secmedimYani bunu birtek Suriyeliler yapiyor, oyle mi? Pes size.. Kendi insanimizin milyontane tacizlerine gozunuz kapali demekki..
Yorum diye buna derimSuriyelinin fakiri çoluğu çocuğu kadını tamam ama ya genç askerlik yaşındaki erkeklerine ne demeli.? Benim askerim gidip orda savaşıyorsa onlar da savaşsınlar..Azcık şerefleri olsa zaten plajlarda yayıla yayıla yatamazlar..çok hümanist takılanları florya plajına alalım.. Benim ülkem burası.. Ekmeğimizi paylaşalım misafir edelim dedik iyice ev sahibi oldular başımıza.. Sosyete pazarlarında tatil beldelerinde bpy gösteren zengin suriyelileri kendi fakir milletine yardım etmeye davet ediyorum...Yeşilköy sosyete pazarında yanlarında 3 hamal sırtında küfe ve küfelerin içi silme kıyafet dolu.. Şimdi biz mi bunlara acıyalım onalr mı bize acısın.. Biraz gerçekçi olun.. Fatih'in adı küçük Suriye diye değiştirilirse böyle ciciş ciciş "ayyyyy ne kadar kötüsünüz.. Ne olmuş değiştirdilerse" dersiniz.. Yazık ki ülkelerindeki savaş bitse de gitmez bunlar.. Adana' da dolmuşta arapça " RAHATIMIZ YERİNDE. TÜRKLER'İN BİZİMLE BİR KARILARINI PAYLAŞMADIĞI KALDI" Diyen bir güruhla yaşıyoruz.. Varın siz düşünün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?