Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Tarafsız olmak senin sorunun ya da tercihin kibirle yazdığım tek yorum yok ayrıca

2 mülteci kampı ziyaret etti eşim, anlattıkları kalbimin kaldırdığı kadarı, kamplarda insan gibi falan yaşanmıyor.
Temizlik, gıda, ısınma, egitim başlıca problemler.
Yer olmaması da en büyük problem.
Kapasite kadar diyorsunuz, kapasiteyi aştık geri kalanınız ölün mü denmeli?

5 yılda uyum sağlama demişsiniz, insanlar 5 yılda eşler arasında uyum sağlayamıyor. Tamamen farklı bir ülke ve kültüre can ve mal güvenlikleri yokken, geldikleri günden beri aşağılanmaya maruz kalmışken, belirsizlik içinde, Nerede yaşayacaklar nerede çalışacaklar belli değilken, üstüne bir kısmı sağlık problemleri ile bogusuyorken ve ilk 2 sene hastanede tedavi olmaları bile mümkün değilken, siz ne uyumundan bahsediyorsunuz?

Bu bahsettiğiniz saygısızlıkların çoğunu gayet Türkler de yapıyor. Açın bakın komşu şikayet konularına burada da var bol miktarda. Onları da Suriye ye ölüme gönderelim ister misiniz mesela?

Mesele şu ki burasi Türkiye ,ortak dilimiz Türkçe. O tabelalar kalkmalı! Bir zahmet dilimizi öğrensinler!

Çok haklısınız! O tabelalar mutlaka kalkmalı. Yurtdışından gelen misafirimle caddede yürürken karşılaştığımı english Home, madame coco, Colins ve milyonlarcası yabancı isim olan dükkanları açıklamakta zorluk çektim. Bu arada hepsi de Türk firması. İngilizce olunca da aynı duyarlılığı gösterdiğinizi umuyorum.

Daha dün bir kaç Kürtçe tabela asılacak dendiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi arapça tabelayı destekliyor.

G. doğuda d. Anadolu da Türkçe bilmeyen yüzlerce insan var , oraya da Kürtçe tabelalar asalım hadi destekliyor musunuz?

sulucan Birgaripinsan

Dur tahmin edeyim ne dersiniz. Hı ülkenin bütünlüğü bozulur . Ben de diyorum ki ülkenin bütünlüğü bozuluyor. Tamam mı?

Siz geldiğiniz de kac kişi gelmistiniz sayı 4 milyona kadar miydi
Gittiğiniz yerlerde erkekleriniz kadınları taciz edip plajda kadin fotoğrafı çekiyor muydu

Yani bunu birtek Suriyeliler yapiyor, oyle mi? Pes size.. Kendi insanimizin milyontane tacizlerine gozunuz kapali demekki..

Demogoji yapıyorsunuz. MEMLEKETLERINDE SAVAS OLMASI BURADA ORTAK YASAM ALANLARINDA KURALLARI HICE SAYMALARINA INSANLARI SIKINTIYA SOKMALARINA VS VS VS SEBEP DEĞİL.

Daha nasil anlatabilirim?

Ne gibi sıkıntılar mesela ,biraz açıklama yaparsan her ülke vatandaşı başka ülkeye gittiğinde zorluk çeker ,sen yurt dışında bir ülkeye gitsen bocalamaz mısın? Alışma süreci olur insanların

Ahahhahh başıma bir şey gelmeyecekse evet desteklemiyor değilim gülüm

Siz geldiğiniz de kac kişi gelmistiniz sayı 4 milyona kadar miydi
Gittiğiniz yerlerde erkekleriniz kadınları taciz edip plajda kadin fotoğrafı çekiyor muydu
O zamanki nüfusa göre yine çok kalabalıktık rahat bir milyon insan sürgün edildi. Yok hiçbirisini yapmamışlar, hatta kadın erkek bir arada yüzyıllardır yaşadığımız için bizim dinsiz olduğumuzu düşünmüşler. Yani izole yaşadığımız kimseye salça olmadığımız halde durduk yere bizden nefret etmişler, zaten onu anlatmak istedim yazımda.

Napiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?
Niye o n kürt vatandaşlar kendi diliyle okumak istediklerin de ikinci dil eğitim almak istediklerinde ortalık ayaga kalkmıştı

Suriyelinin fakiri çoluğu çocuğu kadını tamam ama ya genç askerlik yaşındaki erkeklerine ne demeli.? Benim askerim gidip orda savaşıyorsa onlar da savaşsınlar..Azcık şerefleri olsa zaten plajlarda yayıla yayıla yatamazlar..çok hümanist takılanları florya plajına alalım.. Benim ülkem burası.. Ekmeğimizi paylaşalım misafir edelim dedik iyice ev sahibi oldular başımıza.. Sosyete pazarlarında tatil beldelerinde bpy gösteren zengin suriyelileri kendi fakir milletine yardım etmeye davet ediyorum...Yeşilköy sosyete pazarında yanlarında 3 hamal sırtında küfe ve küfelerin içi silme kıyafet dolu.. Şimdi biz mi bunlara acıyalım onalr mı bize acısın.. Biraz gerçekçi olun.. Fatih'in adı küçük Suriye diye değiştirilirse böyle ciciş ciciş "ayyyyy ne kadar kötüsünüz.. Ne olmuş değiştirdilerse" dersiniz.. Yazık ki ülkelerindeki savaş bitse de gitmez bunlar.. Adana' da dolmuşta arapça " RAHATIMIZ YERİNDE. TÜRKLER'İN BİZİMLE BİR KARILARINI PAYLAŞMADIĞI KALDI" Diyen bir güruhla yaşıyoruz.. Varın siz düşünün..

Yoo asilsin. Ben irkci degilim. bosuna mors etmeye calisma. Ayrica suriyelilerle kurtler bir degil ki kurtler bu ulkede multeci degil bu ulkenin vatandaslari. 3 5 sene once gelmediler ulkeye.

hahah konu türklerin de kötüsü var niye sadece suriyelileri sevmiyorsunuza dönmüş
Vallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..

Ya hu ülkemiz de yaşayan ,Ermeni ,İngiliz , Alman vs yok mu onlara diyormusunuz illa Türkçe öğrenip illa Türkçe konuşacaksiniz diye ?Kürt vatandaşların niye böyle bir zorunluluğu olsun

Konu sahibi dikkat et Suriyeli kızlar eşinin gazozuna ilaç filan atmasın ☺☺
Hırsızın hiç mi suçu yok acaba hem kendin diyorsun eşimin numarasını nerden bilecekler belli ki esin verdi sen önce evde ki ne hesap sor bence birde kocani oraya göndererek ne amaçladın acaba böcek ilaçı her eczanede markette var sen de az değilsin ☺

Valla ben kaldırmadım. İki dil bir bavul'u izledikten sonra hele..
Valla ben de ortalığı ayağa kaldırmam. Benim ana dilim de türkçe değil, ama bu durum benim bu vatanı ölesiye sevmemi engellemiyor. Nefret dolu insanlar ile ırkçı insanların ortak özelliğidir: kendilerinden farklı olanı sevmezler.

Yani bunu birtek Suriyeliler yapiyor, oyle mi? Pes size.. Kendi insanimizin milyontane tacizlerine gozunuz kapali demekki..
Evet Türkler bu konuda ak pak diyemem onlarla yaşamayı ben secmedim
Ama onların tacizcilerin tutup cezalandirilmalari yada yurt dışına gönderilebilmeleri gibi bir secenek var
Ama kapınıza gelen polis biz onlari bulamayız ne kimlikleri var ne bir şeyleri dediğinde bunu hatirlayin
Yorum diye buna derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…