Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Yanlışı meşrulaştırmak degil aslında yapılan.
Suriyeli lerden nefret ediyorum cunku bunu bunu bunu yapıyorlar... tahammül edemiyorum diyene,
E aynısını yapan Türk e nasıl tahammül ediyorsun deniyor...
Aslında olması gereken ben bu yanlıştan nefret ediyorum demek.
Burada milliyet adı geçme sebebi genelde o insanlara karşı tahammülsüzlükten.

Kadını çoluğu çocuğu neyse de eşek kadar sapasağlam adamlar burda yan gel Osman yatarken benim vatanımın aslan gibi çocukları o cehennemde ölürken kimse hümanizmden bahsetmesin.

Konu sahibi konu çığırından çıkmış iyi niyetli görmüyorum bu konuyu sanki kasıtlı açılmış gibi.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Daha 2 hafta önce suriyeli hamile bir kadına tecavüz edip çocuğuyla birlikte öldürenler kimdi?
Türk.

Kabul edin ya da etmeyin. Bu dünyada tüm ırkın iyiside var kötüsüde.
Kadının kocası ülkesine geri döndü ve giderken şunları söylemiş
" buraya canlarını , namuslarını korumak için gelmiştim. Gerek kalmadı"
Ne kadar ağır öyle değil mi?

Şimdi bu vahşeti tüm Türk milletne mal etsinler ister miydiniz?
Burda çoğu kişinin yaptığı direk istemiyorum demek yerine , olan olayların arkasına saklanmak.

Unutmayın yarın kimin ne olacağı belli olmaz..
İnsanları genellemeyin. İnsan insandır.

Ayrıca eger gittikleri yerde taşkınlik cikarmasalar insanlarin işlerine engel olmasalar suç islemeseler biraz toplum ve görgü kurallarından bi haber olsalar
Burada haklısınız bu yapılanlar yanlış ama biz neden yanlışa yanlışla karşılık verelim. Tam tersi bana her gün git bu ülkeden pis sığıntı gözüyle bakıp nefret eden insanlar oldukça bu beni düzelmeye sevk etmez hatta ters tepip tepkisel davranmama ve agresifleşmeme sebep olur. Hele hele bide masumsam ve sadece UYRUĞUM yüzünden bu yaftalamaya ve nefrete maruz kalıyorsam..

Ve emniyet suriyelilerin suça karışma oranını açıklamıştı geçen günlerde, anti suriyecilerin bir bakmasını dilerim.

Son düzenleme:

Türk firmalarının Marka ismini Türkçe koyamama kompleksi neden?

Ayrıca Arapça tabela talebinin Suriyeli lerden geldiğini düşünmüyorum.
Açıkgöz Esnafa sormak lazım bunun hesabını :)

Agziniza saglik..Bence en dogru ve en guzel yorum bu oldu kesinlikle. Olayin ozu bu cunku..

Bizi bu humanizm öldürecek :)

Kesinlikle katılıyorum

Tüm yorum yazan arkadaşlardan öncelikle özür dilerim gün içersinde net bağlantısı kuramadım ilerleyen saatlerden tek tek dönüş yapacağım

Ben suriyelilerden rahatsiz degilim fakat sizin dediginize de katiliyorum. Sadece kadinlar, cocuklar ve yaslilar gelmeliydi. Teroristlerin akin ettigi donemde abim askerdeyken catismada yaralandi, ki ona ragmen izin bile kullanmadi..Bircok sehidimiz oldu..Erkekler delikanlilar orada kalip vatani ve ailesi icin savasmaliydi..Bu konuda cok haklisiniz..

çoğumuz ona da tahammül edemiyoruz ki,
yani kaba saba konuşup bağıran çağıran, haraç keser gibi dilenen türke de, romana da, suriyeliye de tahammül edemiyoruz,
burda taciz konuları açıldığında şikayet ettiğimiz erkeklerin çoğu türk,
ya da huysuz kaynana konularındaki kaynanalar,
kötü komşu konularındaki komşular,
ama burda üzerinde konuşulan konu türklerin yanlış toplumsal davranışları değil, suriyelilerin yanlış toplumsal davranışları,
ben pis türk erkekleri sokağa tükürüyor dediğimde ama almanlar da tükürüyor demek ne kadar anlamsızsa, suriyeli sokağa pisliyor diyene ama türk de pisliyor demek o kadar anlamsız. alman da yapıyor diye ben türkten şikayet edemez miyim, ederim, aynı şekilde suriyeliden de ederim, faslıdan da.
yani karşı cevap ne olmalı, evet biz zaten pis ve kaba bir millettik, onlar da bizden farksızlar o yüzden hoşgörelim mi? bence hayır.
medya da tetikliyor bunu, "fast foodcuda suriyeli çocuğu dövdüler" e aynı hareketi türk çocuğu da yapsa döverlerdi, hatta ettiği küfürleri anladıklar için daha pis döverlerdi.
ve kabul edelim, bu ülkeye suriyeliler kadar kalabalık gelmeseler de asya halklarından, afrikadan azımsanamayacak sayıda göçmen geliyor, neden kimse onlardan şikayet etmiyor, mesele ırkçılık olsa pazarda saat, parfüm satan siyahilerden şikayetçi olunurdu, ama onların kime ne zararı olmuş...
zaten ben gibiler nasıl ırkçılık yapsın, bir tarafın boşnak, bir tarafım makedon, bir tarafım türkmen, ben diyemiyorum "şu"yum diye. ama biliyorum ki yıllar önce büyük annanemler, babannemler gidip aydına yerleştiğinde kucak açan aydın halkı, bugün suriyelilerden yaka silkiyorsa, bir nedeni olmalı.
türk insanı ırkçı değil, sadece bu kadar aşırı davranışlara tahammülsüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…