Vallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..
Ben seviyorumValla ben de ortalığı ayağa kaldırmam. Benim ana dilim de türkçe değil, ama bu durum benim bu vatanı ölesiye sevmemi engellemiyor. Nefret dolu insanlar ile ırkçı insanların ortak özelliğidir: kendilerinden farklı olanı sevmezler.
Diyorum ya illa kötülük dokunacak Suriyelili gelip yan komşusunu kesse kılını kipirdatmayacak bir sürü kişi olur ancak kendi ailesi zarar gormeliVallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..
Keşke suyeliler muhacirler kadar çalışkan ve şerefli olsa.. Temiz olsalar sizin gibi..suriyelileri övücez diye türkleri gömmek, bilemedim
ben yapsam çok konuşma muhacir derler
Hayır allah öyle insanın (hadi istediğiniz gibi söyliyim) suriyelinin belasını versin. Ama siz nefret söylemlerinizin nereye gittiğine azıcık dikkat edin. Suriyeli tecavüze uğrayan o hamile kadını unutmayın. Millet de sizin gibi nefret etse karşısındakine insan nazarıyla bakmasa halimiz yaman bakDiyorum ya illa kötülük dokunacak Suriyelili gelip yan komşusunu kesse kılını kipirdatmayacak bir sürü kişi olur ancak kendi ailesi zarar gormeli
Ev sahibini kira istemeye geldi diye öldüren suriyeli.. Haberlerde izlemiyorlar sanırım..Diyorum ya illa kötülük dokunacak Suriyelili gelip yan komşusunu kesse kılını kipirdatmayacak bir sürü kişi olur ancak kendi ailesi zarar gormeli
Keşke suyeliler muhacirler kadar çalışkan ve şerefli olsa.. Temiz olsalar sizin gibi..
Konuya söylenecek tek söz.3 hafta sonra taşındığınızda o Suriyeli komşu kızlar çıkacak hayatınızdan da ; senle baki kalan telefon numarasını niçin verdiği muamma eşin olacak .
O yüzden Bir daha ki apartmanda bir isveçli , uzak doğulu , meksikalı .... komşu kızlara denk gelmeden önce ; eşin ona yaklaşan karşı cinslerine karşı yelkenleri indirip , flörtözcülük oynuyor mu onu bir ele al .
Irkciymisim! Hadsiz! Şurada yazdigim iki satirdan irkci oldugumu cikarmis. Suriyelilerle yasamak istemiyorsan ırkçı damgasını yiyorsun. Seni Allaha havale ediyorum. Benden helallik istemelisinNe kadar ırkçı ve nefret dolusun! Allah vicdan merhamet versin. Senin bu söylediğini benim apartmanımda Türk yaptı iki kere kapımın önünde çocuk kakası vardı ve oturduğum muhit tek bir Suriyeli vatandaşın yaşamadığı bir muhit! Üst komşum bütün Ramazan boyu sabah 6 ya kadar çocuk vıcırtılarıyla , çat pat temizlik sesleriyle benim huzurumu bozdu ama bu kadar nefret söylemim olmadı! Mesajlarınızda her zaman bu itici ve çirkin dile rastlıyorum gerçi , konu Suriyeli değil sizin çirkin üslubunuz aslında!
Bilakis nefret söylemi içinde olanlar yapılan yanlışları meşrulaştırıyor. Aaa, o zaten suriyeli, pislik işte yaptığına bak.. aaa, sen de mi suriyelisin o zaman sen de pisliksin? Yaklaşım bu ne yazık ki.. suriyeli ya da türk demeden yapılan tüm yanlışlara neden birlikte hayır deyip karşı duramıyoruz.Cok tesekkur ederim :)
Bizden de var kotu illa ki, hicbir millet yuzde 100 iyi ya da kotu olamaz.
Ama suriyelilerin ya da baska bir milletin yaptığı yanlis davranışları ama turkler de yapiyor diye mesrulastirmaya calismak... bilmiyorum ama pek şık durmuyor...
İş burda çığrından çıktı zaten. Madem geliyorlarKonuda cok degisik seyler ortaya cikiyor. Mesela osmanlida surgun edilenlerin eziyet cektigi gibi. Osmanlinin hosgorusunu özleyenler de okur insallah bu konuyu.
Kadin, cocuk savasta ölmesin misafir olsun. Buna bir sey denmemeli. Ancak bir planlama olur. Bu insanlar insanca sartlarda bellir bir sure misafir olarak agirlanir. Bayramda bayramlasip geri donuyorlar. Ben anlamadim savas varsa neden gidiyorlar. Savas yoksa burada isleri ne. Tabii bunlarin tum sorumlusu planlamayi iyi yapamayan devlet. Biz ne dersek diyelim bosuna munakasa oluyor burada.
Bakin ne burada kafkas Turklerine ne Cerkeslere ne Balkan Türklerine ne yillardir burada yasayan Arapa Türke Kürte lafim yok olamaz da biz yillarca bir ulkunun insaniydikO zamanki nüfusa göre yine çok kalabalıktık rahat bir milyon insan sürgün edildi. Yok hiçbirisini yapmamışlar, hatta kadın erkek bir arada yüzyıllardır yaşadığımız için bizim dinsiz olduğumuzu düşünmüşler. Yani izole yaşadığımız kimseye salça olmadığımız halde durduk yere bizden nefret etmişler, zaten onu anlatmak istedim yazımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?