Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Vallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..

suriyelileri övücez diye türkleri gömmek, bilemedim
ben yapsam çok konuşma muhacir derler

Vallahi bizim milletimiz bir tuhaf ya.. Anlamamak için direniyorlar.. Ben bazen diyorum ki çok mu safız biz millet olarak.. Merhametten maraz doğuyor diyoruz cıkkkksss kimse anlamıyo..
Diyorum ya illa kötülük dokunacak Suriyelili gelip yan komşusunu kesse kılını kipirdatmayacak bir sürü kişi olur ancak kendi ailesi zarar gormeli

ARKADAŞ HAKLI BEN SURİYELİLERE HIC GÜVENMIUORUM HIC HUC . Neden mi tarihe bakun arkamzıdan vurdular bunlar . Gene ülkemizde rahat rahat yaşıyorlar ve pislik yapıyorlar . Yaşayanlar var . Sürekli ürüyorlar bebeleri sogukta alıp dilenıyorlar aptallar . Eve İngiliz Alman sevmem ama onlar böyle davranmıyor ülkede . Nefret ediyorum suriyeleilerden İnşAllah dönerler ama dönecek gibi degılelr. Görürsünüz on beş yirmi yıl gecsin bela olacaklar belaaa

3 hafta sonra taşındığınızda o Suriyeli komşu kızlar çıkacak hayatınızdan da ; senle baki kalan telefon numarasını niçin verdiği muamma eşin olacak .
O yüzden Bir daha ki apartmanda bir isveçli , uzak doğulu , meksikalı .... komşu kızlara denk gelmeden önce ; eşin ona yaklaşan karşı cinslerine karşı yelkenleri indirip , flörtözcülük oynuyor mu onu bir ele al .

Diyorum ya illa kötülük dokunacak Suriyelili gelip yan komşusunu kesse kılını kipirdatmayacak bir sürü kişi olur ancak kendi ailesi zarar gormeli
Hayır allah öyle insanın (hadi istediğiniz gibi söyliyim) suriyelinin belasını versin. Ama siz nefret söylemlerinizin nereye gittiğine azıcık dikkat edin. Suriyeli tecavüze uğrayan o hamile kadını unutmayın. Millet de sizin gibi nefret etse karşısındakine insan nazarıyla bakmasa halimiz yaman bak

Ev sahibini kira istemeye geldi diye öldüren suriyeli.. Haberlerde izlemiyorlar sanırım..

Keşke suyeliler muhacirler kadar çalışkan ve şerefli olsa.. Temiz olsalar sizin gibi..

Cok tesekkur ederim :)
Bizden de var kotu illa ki, hicbir millet yuzde 100 iyi ya da kotu olamaz.
Ama suriyelilerin ya da baska bir milletin yaptığı yanlis davranışları ama turkler de yapiyor diye mesrulastirmaya calismak... bilmiyorum ama pek şık durmuyor...

Suriyeli mülteciler hakkında yanlış bir politika uygulandı. Mülteci dediğin insanın belli bir toplanma bölgesi olur, kampı olur, mülteci dediğin geldiği ülkenin her tarafına yayılmaz. Mülteci dediğin adam sana sığınmıştır, senin ülkene sahip olmaya ya da ülkenin sahibiymiş gibi davranmaya kalkmaz. Karşımızda bizim yaşam tarzımıza ters, bizden daha alt seviyede, bizden daha cahil bir toplum var. Biz çok merhametli toplumuz, Suriyeliler milletin karısını kızını taciz etmek başta olmak üzere çeşitli saçmalıkları yapmasalar bu ülke onları yine bağrına basardı. Ama olmadı, yanlış yapıldı, kaldırabileceğimizden daha fazla sayıda insan aldık. Üstelik kucak falan açmak değil bu, 30 milyar dolar harcadık diyor, Türk sürünüyor Suriyeli sürünüyor. O para kimsenin hayatını düzeltmedi ki. Senin kendi milletin aldığın mülteciye düşman olduysa sen devlet olarak yanlış yaptın demektir. Bu görevler devletin üstüne düşer yoksa mülteciye elini veren kolunu kaptırırsın, adam bulmuş mis gibi ülkeyi, buranın vatandaşı olsun diye sürekli çocuk yapıyorlar. gitmez onlar buradan benden söylemesi. İş bitince yollayabildiğini ülkesine geri yollayacak, yollayamadığını artık burada eğitmeye, adam etmeye, bize uygun hale getirmeye çalışacak tabi bizim vergilerimizle.

Konuya söylenecek tek söz.

Konuda cok degisik seyler ortaya cikiyor. Mesela osmanlida surgun edilenlerin eziyet cektigi gibi. Osmanlinin hosgorusunu özleyenler de okur insallah bu konuyu.

Kadin, cocuk savasta ölmesin misafir olsun. Buna bir sey denmemeli. Ancak bir planlama olur. Bu insanlar insanca sartlarda bellir bir sure misafir olarak agirlanir. Bayramda bayramlasip geri donuyorlar. Ben anlamadim savas varsa neden gidiyorlar. Savas yoksa burada isleri ne. Tabii bunlarin tum sorumlusu planlamayi iyi yapamayan devlet. Biz ne dersek diyelim bosuna munakasa oluyor burada.

Irkciymisim! Hadsiz! Şurada yazdigim iki satirdan irkci oldugumu cikarmis. Suriyelilerle yasamak istemiyorsan ırkçı damgasını yiyorsun. Seni Allaha havale ediyorum. Benden helallik istemelisin

Bilakis nefret söylemi içinde olanlar yapılan yanlışları meşrulaştırıyor. Aaa, o zaten suriyeli, pislik işte yaptığına bak.. aaa, sen de mi suriyelisin o zaman sen de pisliksin? Yaklaşım bu ne yazık ki.. suriyeli ya da türk demeden yapılan tüm yanlışlara neden birlikte hayır deyip karşı duramıyoruz.

Kürtlerle Suriyeliler bir tutmak da çok saçma, kürtler çok eskiden beri bu ülkede yaşıyorlar, onlar da vatandaş, onlar da vergi veriyorlar yani onlar bu ülkede sığıntı değil. Kürdistan isteyenler zaten bölücü terör örgütünü destekliyorlar ve onlar teröristler, ben bizim gibi bu bayrağın altında yaşayan ve yaşamaktan memnun olan Kürtlerden bahsediyorum. Devlet içinde devlet olması imkânsız, bizim burada sokakta Kürt düğünü yapılıyor, düğün sonunda onuncu yıl marşı çalınıyor hoplaya zıplaya oynayıp marşa eşlik ediyorlar. Suriyeliyle aynı şey değil.
Bizim gibi derken, Kürt değilim, Türk'üm ve biz derken Türkler gibi bu bayrağın altında yaşamaktan memnun olanlar demek istedim.

İş burda çığrından çıktı zaten. Madem geliyorlar
Kadın çocuk yaşlı, bombalardan sakatlanmış insanlar gelmeli. Erkeklerin , delikanlıların hepsini göndereceklerdi gerisin geri.

Her akşam sahilde nargile keyfinde bir çoğu. Gördüğümü söylüyorum. Yalan yok.
Arkadaşların belirttiği gibi çok zor şartlarda olanlar da var.
Neyse..

Konuya gelecek olursak.
Problemin çıkış noktası senin eşin konu sahibi, suriyeliler değil.
Önce sen onunla ilgili sıkıntılarını çöz.

Eşine güvendiğini sanmıyorum .

Bakin ne burada kafkas Turklerine ne Cerkeslere ne Balkan Türklerine ne yillardir burada yasayan Arapa Türke Kürte lafim yok olamaz da biz yillarca bir ulkunun insaniydik
Ama Araplarin Birinci Dünya savaşında nasil arkamizdan vurduklari benim dedemin babasini vir damla su vermeden colden geçirdiklerini
Osmanli askerinin bagirsaginda canlı canli altin aradıklarını çabuk unutuyoruz

Ayrıca eger gittikleri yerde taşkınlik cikarmasalar insanlarin işlerine engel olmasalar suç islemeseler biraz toplum ve görgü kurallarından bi haber olsalar bu kadar kin oluşmazdi
Yine toplumsal sorun yaşanırdı ama bu kadar olmazdi
İnsanlara ırkçı yaftasi yapıştırmak kolay nedenleri sorgulamak zor

@turuncupijama onlar marka canım. Cahil olma !

sulucan hadi inşallah kardes halkımızın dillerini özgürce kullandığı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ben ırkçı değilim. İstediğiM tek şey herkese eşit davranilmasi.

@turuncupijama onlar marka canım. Cahil olma !

sulucan hadi inşallah kardes halkımızın dillerini özgürce kullandığı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ben ırkçı değilim. İstediğiM tek şey herkese eşit davranilmasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…