Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Bana sizin durumunuzda ilginç geldi. Hem şüphelenip hem eşimi yukarıya göndermem.
Zaten böcek ilacı için komşunun kapısını çalmam.

Böyle can hurac suriyeli savunan arkadaşları cok fazla oturdukları ilçelerde semtlerde şöyle bir bebekleriyle dolaşsinlar
Nedense en baş savunanlar buna hic yanaşmıyor
Çok biliyorsunuz herşeyi.

Can hıraç Suriyeli savunma gibi bir derdim yok. Benim de rahatsız olduğum çok nokta var.
Sadece biraz empati yapıyorum. Onların durumunda olmayı kimse istemez emin olun.

Ama sizde ki bu nefret ne olacak, onu bilemiyorum.

Baya sizde içli dışlı olmuşsunuz kızlarla eşinizi kapılarına yollayacak kadar ben olsam sadece apartmanda karşılaşınca merhaba merhaba ve kendi apartmanımızdada öyle yapıyoruz yni kimseye güvenç yok

Siz paylaşmayın, paylaşana da karışmayın.

Bu konuda haklısınız tabi ki ama,
çözüm: ''gitsinler ülkelerine, ne halleri varsa görsünler, banane ya'' değildir bana göre.
Evet ben paylaşmiyorum açlık sınırı altında yaşayan issiz milyonlarca Türkiyeli insan varken ben Suriyeliye yardım yapmak istemiyorum ama malesef fikrimizi soran olmuyor vergilerle prim borclariyla onların tüm masraflarını karşılamak durumunda kalıyoruz

Hangi kamu kurumuymuş o suriyelilerle dolu olan?

Suriyelilere bu kadar bilenenleri ve tahammulleri sifir olan insanlara sasiriyorum. Ister Suriyeli, ister Turk, ister Ingiliz lster Fransiz..Her milletin iyisi de vardir kotusu de.. Suriyelileri bu kadar kotuleyenlerin Turklerin yapmis oldugu tacizlerden daha 3 yasindaki bebege tecavuz ettiklerinden, bicaklama olaylarindan, magandalardan da haberi vardir umarim. Kim bilir onlarda turklerden ne cekiyor.. taslayan bile gordum! Sanki mukemmel duzende bir ulkeyi sirf onlar bozmus gibi itham ediliyorlar. Ki daha yeni bir turk suriyeli hamile hanima tecavuz edip katletti! Sirf bu yuzden bize de kotu gozle bakip bizi dislasalar kotulerle bizi bir gorseler bu dogru olur mu?

Ne kadar ırkçı ve nefret dolusun! Allah vicdan merhamet versin. Senin bu söylediğini benim apartmanımda Türk yaptı iki kere kapımın önünde çocuk kakası vardı ve oturduğum muhit tek bir Suriyeli vatandaşın yaşamadığı bir muhit! Üst komşum bütün Ramazan boyu sabah 6 ya kadar çocuk vıcırtılarıyla , çat pat temizlik sesleriyle benim huzurumu bozdu ama bu kadar nefret söylemim olmadı! Mesajlarınızda her zaman bu itici ve çirkin dile rastlıyorum gerçi , konu Suriyeli değil sizin çirkin üslubunuz aslında!

iyi ki sizin gibi merhametli,duyarli insanlarimiz hala var. Cok sukur boyle dusunenlere..

Yok kotu demiyorum. Ben sevmiyorum ve birlikte yasamak istemiyorum

Bir hafta on gün önce 9 aylık hamile kadinda eminim milletin kocasını tahrik etmiştir. 10 aylik bebeği de karnındaki bebeği de belki kızdır .. Sopayla karnına vurulan 20 yaşındaki kadinda komsusunu tahrik etmiştir sizin bu kısır aklınızla eminim.. Kocası neden buraya yazamıyor karılarımızı bari paylaşmayalım diye .. Öldürülen kadının basının kocasinin dediği su " bu olay şahsidir turkiyenin sucu yoktur" diye.. Neden bu olayı turke suriyeli ye mal ediyorsunuz??? Yada rusa ?? Ne alakası var .. Kim kime daha cok is aciyor pardon ?new bu şımarıklık ekmegını ağzına sen mı koyuyorsun surıyelılerın? Kocana sahip cıkmasını bilmeden mıllet e çamur atıp bu ısı de aah surıyelı kaltaklar 'a getırıyorsunuz! Neden bız buna şahsı bir mesele diyemıyoruz şerefsizce öldürülen surıyelı annenin ailesi gıbı? Suriyelilerin hatası olmaz demiyorum İNSANLAR hatasız olmaz ama bu SURiYELİ O .. Lar a nasıl lafı taşıyorsunuz pardon?? Bu kadar vicdansız olmaz .. Numarasını gökten almamışlar demi kocanızın? Bız buna kuyruk acısı diyoruz önce kocanıza kızın sonra kadınlara sıra gelir

İnsanları küçük gören kibirli bir uslupla; insan haklarından bahsetmeye çalışmak.. Çok ilginç. Şurada karsıt yorumlara saygı duyamayıp saldırıyorsunuz. Hiç samimi degil. Insanlari vicdansızlıkla, merhametsizlikle suçlayarak insan haklarını savunmak..Konu dışı yorum yaptım, cezama razıyım Kk yönetimi.

Napiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?
Hanimefendi bu ulkenin resmi dili Turkce tabelasi da Turkce olmali(ozenti ingilizce vs tabelalara da karsiyim) Trafik levhalarina bile arap alfabesiyle yazmislar. Ya za maz lar. Cok sukur kaldırılıyor darisi Fatihteki dukkanlarin başına

Hastaneye yer yapmışlar dediğin de sanki son model cihazlarla donanımı yapılmış her daldan uzman hekimlerin görevlendirildiği ultra lüks bir yer! 2 tane pratisyen doktorun olduğu ve günde 120 suriyelinin aynı yerde muayene olduğu bölümden bahsediyorsun değil mi "Suriyelilere özel bölüm" derken...

Konu cok baska yerlere gitmis. Yatay gecis vs denilmis de ,kendi vatandaslarimiz Kibrista okuyup denklik almak icin yirtiniyordu yillarca. Suriyede acaba hangi universitenin Turkiyede denkligi var acaba ? Ama biz alistik bu durumlara. Onlar belesten yatay gecis yapar, elin Kosovalisi ortaokul seviyesi sinavla tipa girer. Sonra onlara dilimizi bilmiyor diye ogretim gorevlileri kolaylik saglar. Yabanci uyruklu olmak daha faydali burda. 15 temmuzla asla kiyaslanmamali. Onca insan sokakalra dökuldu ölmeyi goze aldi. Bizler de kacip gitse miydik baska ulkeye? Hadi diyelim zorda kaldin geldin. Durmadan neden doguruyorsun ? 20 yasina gelmemis insanlarin 3 , 4 cocugu var. Neyse.

Konuya gelecek olursak, esinizi yukariya yollamaniz cok yanlis olmus. Neden boyle guven testleri yapiyorsunuz , testi de gecememis esiniz. Keske yapmasaydiniz bunu.

Evet aynen siz de öyle
Ben daha yeni küçük Suriye denilen Gaziantepten Antakyadan Kilisden geliyorum
Ve o insanların nasıl ilallah ettiklerini biliyorum
Dünyanın hiç bir yerinde sorgusuz sualsiz hirli mi hırsız mi tacizci mi sapık mi denilmeden ülkeden içeri alinmaz kimse de kalkıp bunu savunmaz
Ama bizim ulke de nedir bana ve aileme zarar vermedikce ne yaparlarsa yapsın denir
Bana dokunmayan bin yaşasın denir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…