- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
Çok biliyorsunuz herşeyi.Böyle can hurac suriyeli savunan arkadaşları cok fazla oturdukları ilçelerde semtlerde şöyle bir bebekleriyle dolaşsinlar
Nedense en baş savunanlar buna hic yanaşmıyor
Mesele bu zaten ermenice de olsa taşlanmamalı kimsenin buna hakkı yok.
Evet ben paylaşmiyorum açlık sınırı altında yaşayan issiz milyonlarca Türkiyeli insan varken ben Suriyeliye yardım yapmak istemiyorum ama malesef fikrimizi soran olmuyor vergilerle prim borclariyla onların tüm masraflarını karşılamak durumunda kalıyoruzSiz paylaşmayın, paylaşana da karışmayın.
Bu konuda haklısınız tabi ki ama,
çözüm: ''gitsinler ülkelerine, ne halleri varsa görsünler, banane ya'' değildir bana göre.
Hangi kamu kurumuymuş o suriyelilerle dolu olan?Gulecek birsey yok.Konu sahibi dogru soyluyor istedikleri universiteye sinavsiz girebiliyorlar ve yurtlar,indirimli ogrenci kartlari bu imkanlarin hepsini dibine kadar kullaniyorlar.Kendi ulkesinin vatandasina bu imkani saglamayanlar kul hakkindan bahsediyorlar bir de utanmadan.
Gayette ayila bayila Turkiye'de yasiyorlar ve bu saatten sonra kovsan da gitmeyecek turdenler.Suriyede calismayan evkadinina kim 1.400tl maas veriyor?Neden gitsin bir eli yagda bir eli balda.
Kamu kurumlari desen bunlarla dolu.Ama kendi vatandasimiz 3 sene 5sene kpss kursuna gidiyor,sinava hazirlaniyor sonuc yok!
Hastaneye gidiyorsun Suriyelilere oncelik.Sanki onlar 25 senedir Turkiye vatandasi biz multeciyiz,oyle bir muamale.
Dukkan acilyorlar vergi yok,kira yok,ustalik belgesi yok.
Bunlar bu imkanlari hakedecek ne yapti?
Cok sevdikleri(!)ulkelerinde savas cikti kosa kosa Turkiye'ye geldiler.Kendi vatanina sahip cikmayan insanlardan hersey beklenir,keske sadece bu konuda bahsedildigi gibi basit konular sorun olsa.
Mülteciler kendilerine ayrilan kamplarda yaşarlar. Vicdan merhametle alakasi yok. Cok komiksiniz valla. Kamplarda insan gibi yasatmak varken ortaliga salinip hem kendilerini hem bizi perisan ediyorlar. Gelmis bunu savunuyorsunuz bir de.
Okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Bej dedim mi devlet onlari krallar gibi yasatiyor diye. Zaten bu hale gelmesinde sorumlu onlar. Ne kadar aliyolarsa o kadar kapasitesi olmali. Bizim halkimiz merhametli cok da para harcamayalim hepsi birine bakti mi tamamdir kafasindan oldu zaten bunlar.
Soylediklerinizin hepsini zaten biliyorum. Siz bana ne anlatiyorsunuz? Geldikleri yere 5 yilda zerre uyum saglamayip surekli sorun cikaran tiplerin arasinda bulunuyorum. Kuflu bodrumlarda yasamlari mi kakasi gelen cocugunu donunu siyirip evimin onune yaptirmasina sebep? Savastan kacmalari mi gece vakti saat 1 2 iken cocuklarini sokaklara salip ciglik kiyamet ses cikarmalarina sebep? Ya da sinifindaki cocuklari döven çocuklarina laf soylemek yerine ona kizan ogretmene biz suriyeliyiz gibi sacma sapan tehditler savurmalari mi?
Geldigin yere uyum saglamayip surekli sorun çıkarırsan milliyetine bakilmaksizin tepki görürsün. Suan Suriyelilerden bikanlarin en az %50 si ilk geldiklerinde az cok yardim etmeye calisanlar.
Bana bos masal anlatmayin
Ne kadar ırkçı ve nefret dolusun! Allah vicdan merhamet versin. Senin bu söylediğini benim apartmanımda Türk yaptı iki kere kapımın önünde çocuk kakası vardı ve oturduğum muhit tek bir Suriyeli vatandaşın yaşamadığı bir muhit! Üst komşum bütün Ramazan boyu sabah 6 ya kadar çocuk vıcırtılarıyla , çat pat temizlik sesleriyle benim huzurumu bozdu ama bu kadar nefret söylemim olmadı! Mesajlarınızda her zaman bu itici ve çirkin dile rastlıyorum gerçi , konu Suriyeli değil sizin çirkin üslubunuz aslında!
Napiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?Mesele şu ki burasi Türkiye ,ortak dilimiz Türkçe. O tabelalar kalkmalı! Bir zahmet dilimizi öğrensinler!
Yok kotu demiyorum. Ben sevmiyorum ve birlikte yasamak istemiyorumBu kucuk dunyanizdan yola cikarak birseyler anlatmayi birakin.
Siz bir milletin kotu insanlariyla tanismis iseniz o milletin topu kotu demek degildir.
Sonra dilden dile dolaniyor onyargi ile karsilaniyor suriyeliler.
Dunya ve topraklar hepimize yeter merak etmeyin..
Napiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?
Hanimefendi bu ulkenin resmi dili Turkce tabelasi da Turkce olmali(ozenti ingilizce vs tabelalara da karsiyim) Trafik levhalarina bile arap alfabesiyle yazmislar. Ya za maz lar. Cok sukur kaldırılıyor darisi Fatihteki dukkanlarin başınaNapiyo tabelalar sana hadi anlat bakalim ne zarari var o tabelalarin? Ogrensinler tabi ogrenmek guzeldir de ogrenene kadar napacaklar? Yada nasil ogrenecekler?
Hastaneye yer yapmışlar dediğin de sanki son model cihazlarla donanımı yapılmış her daldan uzman hekimlerin görevlendirildiği ultra lüks bir yer! 2 tane pratisyen doktorun olduğu ve günde 120 suriyelinin aynı yerde muayene olduğu bölümden bahsediyorsun değil mi "Suriyelilere özel bölüm" derken...Kendilerin her gün bağıriş çağırışları ile güne merhaba diyorum. Bir de bunlara yapılan yardımlar var adamlar bizden zengin. Bursanın her yeri arapça dukkanlarla dolu !Bir de hastahaneye yer yapmışlar onlar için.
Kendi toplumunda ki azınlığa değer vermeyen canım ülkem ,maşallah eli sevgiyle kucakladı.
O dükkanlar Kürtçe, Ermenice olsa taşlanır yıkılırdı. Gercekten büyük haksızlık !
Evet aynen siz de öyleÇok biliyorsunuz herşeyi.
Can hıraç Suriyeli savunma gibi bir derdim yok. Benim de rahatsız olduğum çok nokta var.
Sadece biraz empati yapıyorum. Onların durumunda olmayı kimse istemez emin olun.
Ama sizde ki bu nefret ne olacak, onu bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?