Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Ben de size katılıyorum yani ülkemizde onca işsiz üniversite ye gidemeyen vs varken onlara ayrıcalık veriliyo
Ayrıca ben tek milletten yanayım
"Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözü ırkçılıksa evet ırkçıyım.

Sana ne benim vicdanimdan merhametimden terbiyesiz. Bir omur benimle mi yasadin da burda idrardan karakter analizi yapiyorsun? Haydi asabimi bozma. Terbiyeni takin haddini bil
Hiç şaşırmadım , zaten bu seviyede gidiyor senin mesajlar... kibledim cevap dahi vermiyorum Suriyeli kaka pis , siz ne kadar iyisiniz acaba? Şu üsluba şu cümlelere bak..

Ayrıca geldikleri mahallelerde insanları rahatsız eden kavga çıkaran da Suriyeliler..insanların huzurunu bozdular heryerdeler..

bunlar ne anlar rahat koltuktan oturup konuşuyorlar ... Halbuki kendı çocuklarının dışı ağrısa kıyamet kopar vicdanları eksılmıs ınsanlar bunlar yazıklar olsun sımarıklar

Iyi guzel savastan kactilar geldilerde cocuk bebek kadin neyse dana gibi adamlar butun gun cimlerde okuz gibi milleti kesiyosa ve onun yapmasi gereken seyi bizim mahmetcigimiz yapiyosa ve onlar yuzunden canindan oluyosa tabikide istemiyoruz gitsinler kendi topraklarinda ne olursa olsun yani. 1 askerimizi 1000 suriyeliye degismememiz lazm onlar bizim canimiz farkindasiniz dimi dunyanin her yerinde var insalara zulüm herkese yetiyor mu eliniz kolunuz niye suriyeli deyince bu melek tavırlarınız acaba. olduklari hic bir yerde huzur kalmadi yogun olarak bulunduklari yerlerden gecemez olduk ya kendi ulkemizde bize dayilanmaya basladilar

Ben hataydayım benı suriyeli sanıp " bunlardan da alaçam bı tane" dıyen de emınım tahrik olmuştur ve bu da benum suçum ve o bir turk ben bır türk ... Size soruyorum hiç canınız acıdı mı ??

Geçen markette alışveriş yaparken önümdeki sırada iki kadın vardi,birisi turk,diğeri suryeli aileye. Türk olan kadın cocuguna çikolata almıştı çocuk jelibonda isteyince paramız yok dedi gitti belki çocuğa eğitim amaçlıydı bilemiyorum ama kiyafetleride dokuluyodu onlar gitti,Suriyeli kadın kafasında güneş gözlüğü full makyaj alışveriş arabası dolu çocuklarina aldı ıvır zıvır gitti. Kasiyere sordum neyle geçiniyorlar ki diye,kasiyer devlet onlara yardım kartı verdi 750 liralık dedi. Ben şok where is the adalet...

Kendi vatanından kaçıp gelenin bu ülkeye ne faydası olacakta, külliyen zararlar, Suriyeliler sayesinde boşanmalar tacizler arttı ben ülkemde bunları istemiyorum, benim askerim o topraklarda can verecek onlar burada keyif sürecek ha Allahından bulsun hepsi.

HEPSI derken ? Suriyeli kadına tecavüz eden serefsizler de turk Allahımizdan mi bulalım tatlım ?

750 liralik yardim karti mi? Hic sanmiyorum..
Eger dogruysa bizim buradaki suriyeli hanimlari da acilen oraya yonlendireyim Cunku suriyeli birkac komsum var, dolaplarinda cikolatayi birakin bi peynir yumurta bile yok, hicbir sey alamiyorlar ne yazik ki..

Süper yorum

Bu ne tesaduf? Ayrica bu iddianin yalan oldugu kanitlanmis. Fakat Kizilay kart ile 100 tl indirim aldiklari dogruymus.. Cunku kimse kimseye 750 liralik yardim karti vermez.. Size kasiyer yanlis bilgi vermis ya da dalga gecmis..

Bi nokta da hem fikiriz ülkeye alındılar ama, çoğu zaman biz bazen de onlar mağdur işin bu boyutu beni aşar siyasi yorum yasak zaten.

Ben insan olarak ne yapabiliriz ? Üstümüze düşen nedir kısmındayım.

Muhtemelen savaş çıkmadan önce buraya yerleşenlerdendir onlar. (Türklerin Almanyaya çalışmak için gitmesi gibi yani.)Zaten durumları da iyidir. Kasiyer de muhtemelen herkes gibi, sosyal medya da yazılanlardan ötürü ''onlara da para veriliyor zaten'' diyordur.

Suriyeliler sayesinde boşanmalar, tacizler arttı ben ülkemde bunları istemiyorum.
Suriyeliler sayesinde boşanmalar mı arttı?
Adam olsunlar da boşamasınlar eşlerini madem.

Tetiklemek kelimesi çok doğru burada.
Şu amda Türk toplumunda inanılmaz bir Suriyeli nefreti oluştu. Ve bence başı çeken de tavırlar oldu.
Biri çıktı gelmeselerdi dedi.
Biri Çıktı oturdukları yerden para alıyorlar dedi (yalan)
Biri çıktı sınavsız üniversiteye giriyorlar dedi
(Şartlar konuda bir yerlerde yazıyor zaten bedavaya falan degil )
Biri çıktı oooo memuriyet verildi dedi
(Buna sadece güldüm)
Biri hastanede özel bölümleri var dedi...
Şimdi bu konularda mağdur herkes haketmeden kazanılan bu haklara isyan etti. Öyle bir hak varmış gibi gösteren ne amaçla gösterdi onu bilmiyorum...
Sebeplerden biri bu...

Bir diğeri ise söyleyeyim madem, sanırım öyle yada böyle ban yiyecegim :)
Bu meselenin çıkışının mezhep ayrılığı olması.
İnanın farklı din olsa bu kadar önemli olmaz.
Zaten sürekli birilerinin düşmanlığa sürüklemeye çalıştığı alevi-Sünni meselesi var Türkiye de. Allah tan pek işlemiyor, ara sıra kıvılcımlansa bile bir şekilde insanlar aklı başında davranmanın yolunu buluyor.
Ama Suriye de esed rejimi için Sünni leri katletti dendi.
Bu da nefret tohumlarından biri oldu.
Bu Türkiye de Alevi-Sünni olarak yansıdı. Yine iyiki bu kadar ileriye gitmedi mesele.
Bu bana göre Türkiye nin büyük sınavı oldu.
İster buna Türkiye üzerinde oynanan oyun diyin, ister siyasi olarak kullanılan mezhep savaşları, ister orta doğu problemi adı ne bilmiyorum.
İlgilenmiyorum da ismi ile. Ama aradaki fark bu.
Diğer milletlere kucak açan Türk ün, yıllarca Kürt sorunu diye kandırılması neyse bugün de Suriyeli meselesi o bana göre.

Bu konuda hak veriyorum. Erkekler erkek olsun da sağa sola yan gözle bakmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…