- 16 Haziran 2017
- 417
- 906
- 18
Ben sana nefret dolu oldugun icin Turklerden nefret ederler dersem hakaret etmis olmuyorum yani. Acikca da yazmışım. Ilk baslarda hicbir on yargim yoktu. Gelmis bana senin neferetin tetikliyor diyerek satasip ustune neler soyluyorsun?Ajahhajaaj ben de kendi görüşlerimi ifade ettim. saldırı yok. Terbiyesiz hadsiz diyen sen hee bide gerizekalı. sabaha dek sürer bu valla DAR-LAN-DUM
Elbette kardesce yasayabiliriz. Ama bakin kardesce.. kendi dilimzde egitim kendi dilimizde tabela diye birsey yok....
Tetikliyo olabilir misiniz dedim. Öyle üslupla öyle cümleler kurdunuz ki kendiniz söylediniz zaten 15yaş üstü erkek suriyeliye tepkinizi. Ben de dedimki saf bir suriyeli de olsa yani kapınza s...mamış masumundan bir suriyeli de olsa sizin bu nefretinizle 5dakka vakit geçirse tepkisel olarak türklerden nefret edebilir. Neden siz suriyelilerden hadi 15yaş üstü erkeklerinden ederken onlar sizden edemez mi yani nedir. Hakaret gibi mi geliyor? Ama siz bunu zaten halihazırda yapıyorsunuz. Nefret ediyorum ifadeniz de mevcuttur kaynak önceki sayfalarBen sana nefret dolu oldugun icin Turklerden nefret ederler dersem hakaret etmis olmuyorum yani. Acikca da yazmışım. Ilk baslarda hicbir on yargim yoktu. Gelmis bana senin neferetin tetikliyor diyerek satasip ustune neler soyluyorsun?
Valla ben daha cok darlandim. Tek basimayim sizin gibi ekurilerim de yok
Ya güzelim saniyor musun dertleri humanistlik falan? Siyasette yahudiler icin Hitler az bile yapmis diyenleri kimlerin begendigini de biliyoruz.vayy neler olmuş burada.. konu kapanmadan iki kelime de ben çızıktırayım haydi..
konu sahibi, kocanın telefon numarasının milletin elinde işi ne? kaldı ki açma kapını kimseye.. komşuluk tarihte kaldı artık..
diğer bir yandan da, bizim ülkeye gelen iki türlü Suriyeli var.. Zengin olup işini taşımış ve baya baya zengin olan, diğer taraftan da devlet yardımı ve vergiden muaf tutularak geçinenler.. ben bugün hala elimden gelen yardımı yapan biri olarak ikisini de sevmiyorum.. genel olarak pisler, ne bakmayı ne konuşmayı bilmiyorlar.. aynı bizim yurdum insanı gibiler işte.. yere sümküren mi ararsın, ebesinin sabunladığı günün üzerinde imamı bekleyen mi.. ben kampların daha insancıl hale getirilip orada yaşamaları taraftarıydım.. adamlar GaziAntep'de tarihi eserin içine yerleşti kimsenin gıkı çıkmadı.. Kaçak sigara dükkanı açıp vergisiz işletti, valimiz "biz ensarız onlar muhacir" dedi :) şaka gibi bir ülke olduk rabbime şükür..
neyse, hani demişler ya bizim millete söylense kıyamet kopar diye.. yok valla ben koparmıyorum.. hatta bu yüzden yurtdışına yerleşeceğim ama ben Suriyeliler gibi iltica edip, vergisiz, eğitimsiz, kanunsuz yaşamayacağım için aynı konumda olmayacağım.. (önceki sayfalarda komik bir benzetme yapılmış). benim gözümde Suriyeli hamile kadına tecavüz edip öldüren yurdum insanıyla, sahilde kadınlara sarkan Suriyeli arasında bir fark yok.. elimden gelse ikisini de yollarım Suriyeye.. Kurban olsun hepsi Türkiyede yaşayan sorunsuz Somalililere, İngilizlere, Kanadalılara..
Hanfendi anadolu zaten medeniyet mozaigi.. elbette farkli din dil irktan insanlar var elbette kardesce yasanabilir.. ama bir ulkenin resmi dilinde egitim gormenin nesi dayatma? Bu olmasi gerekendir. Amerikaya gidip ben turkce egitim gorcem turkce tabela isterim ingilizce de ogrenmem illaki dilimi yasicam diyebilir misiniz?? Gittiginiz yere uyum mu saglarsiniz? Bu ulkenin tek bir dili var. Ogrenmemek icin diretenlerin sorunu ne bunu cozmek lazim. Farkli dili olan insanlara turkce ogretmek turkce egitim vermek zorbalik ya da dayatma degildirki.. uyumdur ve olmasi gerekendir.. misal tunceli bildigim kadariyla egitimde basarili ve yuksek dereceler yapan bir il.. oradaki ogrencilere kendi dillerinde egitim verseniz ve bu cocuklar iki gun sonra ogretmen doktor vs olup ulkenin dort bir yanina ataninca insanlara nasil faydali olacak? Nasil iletisim kuracak? Egitim tek dilde olmalidir herkes yasadigi ulkenin dilini ogrenmelidir aksi zordur...Bu topraklarda bizden önce kimler yaşamış?İnsanlar kendi ana dilinden neden vazgeçsin ? Sende vazgecmezsin digerleride vazgeçmez,kardeşce yasamak diyip bu şekil dayatma yapmak doğru değil,
Bu topraklarda bizden önce kimler yaşamış?İnsanlar kendi ana dilinden neden vazgeçsin ? Sende vazgecmezsin digerleride vazgeçmez,kardeşce yasamak diyip bu şekil dayatma yapmak doğru değil,
Ya güzelim saniyor musun dertleri humanistlik falan? Siyasette yahudiler icin Hitler az bile yapmis diyenleri kimlerin begendigini de biliyoruz.
Ama tam adamına yazdın. Üniversitede çalışıyorum, gelen öğrencilerin intibakını ben yaptım, buraya gelmeden önce açık öğretime kayıt yaptırmışlar, burada üniversite hakkı olması için, bölümü bile uymuyor ama hakkı var. Haaa bu arada, odaya gelip "hoca senin bölüm mü seçeyim..... Bölüm mü hangisi iyidir" diyeni de gördü bu gözler. Hazırlık bile okumadan bölüme geldiler, ne Türkçe ne İngilizce. Kurs ayarladı okul Türkçe için ama gitmiyorlar.Allah aşkına kimi sınavsız almışlar, örnek gösterin bir tane.
Bir tutturmuşlar, sınavsız üniversiteye alınıyor diye.
Not: Genele yazdım, şahsi değil.
Ya güzelim saniyor musun dertleri humanistlik falan? Siyasette yahudiler icin Hitler az bile yapmis diyenleri kimlerin begendigini de biliyoruz.
Düzgün bir uslüpla, görüşlerimizi tartışıyoruz neticede. Irkçı, yabancı düşmanı falan olmazsınız merak etmeyin.Haaa bu arada, odaya gelip "hoca senin bölüm mü seçeyim..... Bölüm mü hangisi iyidir" diyeni de gördü bu gözler. Hazırlık bile okumadan bölüme geldiler, ne Türkçe ne İngilizce. Kurs ayarladı okul Türkçe için ama gitmiyorlar........Daha da yazardım da "ırkçı" "yabancı düşmanı" olurum. Yabancı gelsin ama hayrı varsa gelsin, benim vergimle maaş alıp, benim çocuğumun giremediği bölüme okumaya gelmesin. Benim de cevabım genel, sana değil.
+10000Hümanist arkadaşlar buradan hiç inandırıcı görünmüyorsunuz. Alın evinize birlikte yaşayın kardeşlerinizle ancak öyle inanırız yeterki benim vergim üzerinden duyar kasmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?