Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Iki veya daha cok karsit gorus cikinca insanlar nasil da birbirine saldiriyor,sasiriyorum. Guzel bir sekilde de karsit gorusleri olan insanlar konusup, fikrini beyan edebilir. Ki her goruse saygi duymak durumundayiz. Hakaret eden bile var, pes..Biz turkler birbirimizi yiyoruz zaten suriyelilere ne hacet..Bence birbirimize olan tahammulsuzlugumuz suriyeli mevzusundan cok cok daha muhim..

Ajahhajaaj ben de kendi görüşlerimi ifade ettim. saldırı yok. Terbiyesiz hadsiz diyen sen hee bide gerizekalı. sabaha dek sürer bu valla DAR-LAN-DUM
Ben sana nefret dolu oldugun icin Turklerden nefret ederler dersem hakaret etmis olmuyorum yani. Acikca da yazmışım. Ilk baslarda hicbir on yargim yoktu. Gelmis bana senin neferetin tetikliyor diyerek satasip ustune neler soyluyorsun?
Valla ben daha cok darlandim. Tek basimayim sizin gibi ekurilerim de yok

Elbette kardesce yasayabiliriz. Ama bakin kardesce.. kendi dilimzde egitim kendi dilimizde tabela diye birsey yok....

Bu topraklarda bizden önce kimler yaşamış?İnsanlar kendi ana dilinden neden vazgeçsin ? Sende vazgecmezsin digerleride vazgeçmez,kardeşce yasamak diyip bu şekil dayatma yapmak doğru değil,

vayy neler olmuş burada.. konu kapanmadan iki kelime de ben çızıktırayım haydi..

konu sahibi, kocanın telefon numarasının milletin elinde işi ne? kaldı ki açma kapını kimseye.. komşuluk tarihte kaldı artık..

diğer bir yandan da, bizim ülkeye gelen iki türlü Suriyeli var.. Zengin olup işini taşımış ve baya baya zengin olan, diğer taraftan da devlet yardımı ve vergiden muaf tutularak geçinenler.. ben bugün hala elimden gelen yardımı yapan biri olarak ikisini de sevmiyorum.. genel olarak pisler, ne bakmayı ne konuşmayı bilmiyorlar.. aynı bizim yurdum insanı gibiler işte.. yere sümküren mi ararsın, ebesinin sabunladığı günün üzerinde imamı bekleyen mi.. ben kampların daha insancıl hale getirilip orada yaşamaları taraftarıydım.. adamlar GaziAntep'de tarihi eserin içine yerleşti kimsenin gıkı çıkmadı.. Kaçak sigara dükkanı açıp vergisiz işletti, valimiz "biz ensarız onlar muhacir" dedi :) şaka gibi bir ülke olduk rabbime şükür..

neyse, hani demişler ya bizim millete söylense kıyamet kopar diye.. yok valla ben koparmıyorum.. hatta bu yüzden yurtdışına yerleşeceğim ama ben Suriyeliler gibi iltica edip, vergisiz, eğitimsiz, kanunsuz yaşamayacağım için aynı konumda olmayacağım.. (önceki sayfalarda komik bir benzetme yapılmış). benim gözümde Suriyeli hamile kadına tecavüz edip öldüren yurdum insanıyla, sahilde kadınlara sarkan Suriyeli arasında bir fark yok.. elimden gelse ikisini de yollarım Suriyeye.. Kurban olsun hepsi Türkiyede yaşayan sorunsuz Somalililere, İngilizlere, Kanadalılara..

Tetikliyo olabilir misiniz dedim. Öyle üslupla öyle cümleler kurdunuz ki kendiniz söylediniz zaten 15yaş üstü erkek suriyeliye tepkinizi. Ben de dedimki saf bir suriyeli de olsa yani kapınza s...mamış masumundan bir suriyeli de olsa sizin bu nefretinizle 5dakka vakit geçirse tepkisel olarak türklerden nefret edebilir. Neden siz suriyelilerden hadi 15yaş üstü erkeklerinden ederken onlar sizden edemez mi yani nedir. Hakaret gibi mi geliyor? Ama siz bunu zaten halihazırda yapıyorsunuz. Nefret ediyorum ifadeniz de mevcuttur kaynak önceki sayfalar

Son düzenleme:
Ya güzelim saniyor musun dertleri humanistlik falan? Siyasette yahudiler icin Hitler az bile yapmis diyenleri kimlerin begendigini de biliyoruz.

Bu topraklarda bizden önce kimler yaşamış?İnsanlar kendi ana dilinden neden vazgeçsin ? Sende vazgecmezsin digerleride vazgeçmez,kardeşce yasamak diyip bu şekil dayatma yapmak doğru değil,
Hanfendi anadolu zaten medeniyet mozaigi.. elbette farkli din dil irktan insanlar var elbette kardesce yasanabilir.. ama bir ulkenin resmi dilinde egitim gormenin nesi dayatma? Bu olmasi gerekendir. Amerikaya gidip ben turkce egitim gorcem turkce tabela isterim ingilizce de ogrenmem illaki dilimi yasicam diyebilir misiniz?? Gittiginiz yere uyum mu saglarsiniz? Bu ulkenin tek bir dili var. Ogrenmemek icin diretenlerin sorunu ne bunu cozmek lazim. Farkli dili olan insanlara turkce ogretmek turkce egitim vermek zorbalik ya da dayatma degildirki.. uyumdur ve olmasi gerekendir.. misal tunceli bildigim kadariyla egitimde basarili ve yuksek dereceler yapan bir il.. oradaki ogrencilere kendi dillerinde egitim verseniz ve bu cocuklar iki gun sonra ogretmen doktor vs olup ulkenin dort bir yanina ataninca insanlara nasil faydali olacak? Nasil iletisim kuracak? Egitim tek dilde olmalidir herkes yasadigi ulkenin dilini ogrenmelidir aksi zordur...

Bunların Suriye ye dönmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Mecburlar türkçe öğrenmeye
Bakın almanyaya göç eden türklere oranın dilinde eğitim alıyorlar dimi?
Eğer bu kadar musamaha gösterirsek yarın özerklik de isterler.
Benim ülkemde yüzlerce yıldır yaşayan laz zaza bulgar kardeşim türkçe eğitim görüyor da daha dün gelen Suriyeli neden arapça eğitim alıyor bunların özelliği ne?
Bunlar istediği üniv e giriyorken bizim çocuklarımız kaç yıl dirsek çürütüyor
Bu meseleye muhacir ensar gözü ile bakan lütfen biraz siyer okusun

Ya güzelim saniyor musun dertleri humanistlik falan? Siyasette yahudiler icin Hitler az bile yapmis diyenleri kimlerin begendigini de biliyoruz.

kekimi ye beni yeme deyip noktayı koymak lazım aslında.. daha bir hafta önce suriyeliler Ankarayı karıştırdı, yetmedi işverenini öldürdü başka bir Suriyeli.. çok değil 10 yıl sonra bağımsızlık istemeyeceklerini mi düşünüyoruz acaba? daha şimdiden Twitter da coşuyorlar..

Allah aşkına kimi sınavsız almışlar, örnek gösterin bir tane.
Bir tutturmuşlar, sınavsız üniversiteye alınıyor diye.

Not: Genele yazdım, şahsi değil.
Ama tam adamına yazdın. Üniversitede çalışıyorum, gelen öğrencilerin intibakını ben yaptım, buraya gelmeden önce açık öğretime kayıt yaptırmışlar, burada üniversite hakkı olması için, bölümü bile uymuyor ama hakkı var. Haaa bu arada, odaya gelip "hoca senin bölüm mü seçeyim..... Bölüm mü hangisi iyidir" diyeni de gördü bu gözler. Hazırlık bile okumadan bölüme geldiler, ne Türkçe ne İngilizce. Kurs ayarladı okul Türkçe için ama gitmiyorlar.
Ülkelerinde savaş var, zor günler geçirdiler amenna amaaa senin ülken yanmış sen tr ye gelmeden açıköğretim kaydı yapmışsın ki burada üni garanti olsun, işte böylesine de ben üzülmem bacım.
Bizde sınav kağıdında isim yapıştırmalıdır yani görülmez ama buna rağmen kağıtlar rezalet hocalar anlayıp fazla not veriyor, üç sene olmuş hala eğitim hakkı sürüyor. Avrupa'da git çal kapısını bir okulun bak bakalım alıyor mu, aklını alırlar valla adamın yabancı öğrenci öğrenim ücreti diye. Daha da yazardım da "ırkçı" "yabancı düşmanı" olurum. Yabancı gelsin ama hayrı varsa gelsin, benim vergimle maaş alıp, benim çocuğumun giremediği bölüme okumaya gelmesin. Benim de cevabım genel, sana değil.

Ve ülke sorunları söz konusu olunca sonuna kadar savaşmayı direnmeyi öğütleyen insanlarımızın Suriyeliler icin ulkelerinde savas var kaciyorlar napsinlar diye empatinin dibine vuran tatlı su hümanistliklerini de gördük/görüyoruz.

Suriyeli Türk Kürt ayrımı yapmayın Allah aşkına ya
Hepimiz insanız
Ben en çok o bebeklere üzülüyorum
Hepimizin başına gelebilir
Yıkanacak sabun bulamayabiliriz
Aç kalabiliriz
Giyecek ikinci bir kıyafet alamayabiliriz
Kötülükse bizim yurdum insanında kötüsü var.
Bırakın bu ayrımları
Yattığınız yatak rahat yedıgınız önünüzde yemedıgınız arkanızda
Eviniz yazın serin kışın sıcak
O cocukları kendı cocuklarınız gibi düşünüp empati yapın biraz
İnanın zor değil insan gibi yaşamak yardım etmek
1 ekmege muhtaç insanlara bir de siz vurmayın
Allah yardımcıları olsun
İnşallah toparlanıp dönerler memleketlerine
Kimse istemez bu sekılde yasamak ,dıslanmak, aç kalmak ,3 kurusa essek gıbı çalısmak.
Azcık empati

Bakın izmirliyim izmir fuarinin ününü bilirsiniz bu insanlar geldi geleli fuara gitmez olduk kapilarin önüne cimlere bulduklari her golgeye yatmislar insanlar yanlarından gecemiyor cunku laf atiyorlar kokuyorlar ve bir cok sey tamam bebekti cocuktu ayri da bu ne urdugu belirsiz adamlar niye yani ne geregi vardi rahat sokaga cikamaz olduk her yerde bi dilenci hep bi duygu sömürüsü ben alisverise ciktigimda iki dk hava almaya ciktigimda rahatsiz olmak zorunda miyim kendi cennet gibi topragimda

Düzgün bir uslüpla, görüşlerimizi tartışıyoruz neticede. Irkçı, yabancı düşmanı falan olmazsınız merak etmeyin.
Hangi bölümlerde okuyorlar mesela? Gerçekten kayda değer bölümler mi?

Ben suriyeliler her şeyimisss demiyorum. Anlattığınız adaletsizliklere ya da sıkıntılara çözüm getirilmesini evet istiyorum. Ama bunu onlara yallah suriyeye diyerek sağlayamayacaksınız. Bu nefret sadece kötülüğü körükleyecek. Saf masum temiz gençler bu bakışlarla karşılaşmayı haketmeseler bile siz onları SURİYELİ diye yaftalayacaksınız. Yaftaladınız bile. Yaptıkları güzellikleri görmeyeceksiniz. Siz görmedikçe yine siz adaletten uzaklaşacaksınız. Bunu dert eder misiniz sanmam.. Ne yapıyorsanız kendinize ruhunuza yapıyorsunuz / yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…