- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Nereye etmedin? Senin b.kun olmasin o yazan kimdi?emin olma onu bana dedı ve ben ona hakaret te etmedim tatlım bencede konuşma konusma
Kendi adıma suçlama olarak degil yada suçlama olarak algılandıysa bile ırkçılık degil eleştirdiğim.
Tahammülsüzlük. Irkçılık çok keskin bir ifade.
Etiler, Bağdat caddesi, Nişantaşı nda geziyorsanız istediğiniz gibi giyinirsiniz ve kötü bir tepki yada tacizle karşılaşma olasılığınız yok gibi bir şeydir.
Aynı kısalıkta şort, etek daha varoş bir semtte giydiğinizde başınıza gelecekler bellidir.
Oranın da insanlarından böyle olanlar var... ne yapılabilir bilmiyorum, yapacak bir şey olsa kendi memleketimizden başlardık.
Diğer bir gerçek kültür farklılığı. Bir Arap a Doğum kontrolünü anlatmanız imkansızdır.
Çoklukları ile övünen bir milletten bahsediyoruz.
Nasıl kültürel olarak çok eşlilik onlarda daha yaygın ve toplumlarında normal kabul ediliyorsa bu da öyle. Adamın öyle bir algısı yok.
Bana kalırsa eğitim falan verilmeli bir çok konuda uyum sağlamaları açısından. Devletin bu konudaki geçici çözümsüzlükleri ve politikasızlığı malum zaten...
En azından eğitim ve çocuklar adına daha çok şey yapılabilirdi.
Sorunları sıralamaktansa çözümlere yönelmeyi tercih ediyorum ama burada çok sert yorumlar oldu. Yardım edilecekse Türk e edilsin dendi mesela. Ya ikisine de edilsin... nedir bu esirgeme?
İnsan degil mi o da?
Hakaret etmedigim dedigi kapima s.ctiklarini soyledigimde senin b.kun olmasin o demesi. Hic hakaret eder mi?Senden bahseden kim ya aman.
Kendi adıma suçlama olarak degil yada suçlama olarak algılandıysa bile ırkçılık degil eleştirdiğim.
Tahammülsüzlük. Irkçılık çok keskin bir ifade.
Etiler, Bağdat caddesi, Nişantaşı nda geziyorsanız istediğiniz gibi giyinirsiniz ve kötü bir tepki yada tacizle karşılaşma olasılığınız yok gibi bir şeydir.
Aynı kısalıkta şort, etek daha varoş bir semtte giydiğinizde başınıza gelecekler bellidir.
Oranın da insanlarından böyle olanlar var... ne yapılabilir bilmiyorum, yapacak bir şey olsa kendi memleketimizden başlardık.
Diğer bir gerçek kültür farklılığı. Bir Arap a Doğum kontrolünü anlatmanız imkansızdır.
Çoklukları ile övünen bir milletten bahsediyoruz.
Nasıl kültürel olarak çok eşlilik onlarda daha yaygın ve toplumlarında normal kabul ediliyorsa bu da öyle. Adamın öyle bir algısı yok.
Bana kalırsa eğitim falan verilmeli bir çok konuda uyum sağlamaları açısından. Devletin bu konudaki geçici çözümsüzlükleri ve politikasızlığı malum zaten...
En azından eğitim ve çocuklar adına daha çok şey yapılabilirdi.
Sorunları sıralamaktansa çözümlere yönelmeyi tercih ediyorum ama burada çok sert yorumlar oldu. Yardım edilecekse Türk e edilsin dendi mesela. Ya ikisine de edilsin... nedir bu esirgeme?
İnsan degil mi o da?
Hakaret etmedigim dedigi kapima s.ctiklarini soyledigimde senin b.kun olmasin o demesi. Hic hakaret eder mi?
Kardeş sen bana terbiyesiz dedin ya ben de ne kadar terbiyeli olduğunu göstermek istedim. Aradım taradım senin ya da başkalarının seviyeye inen bir yorumumu bulamadım. Neyse kim daha terbiyeli yarışına girmek bunları bile yazmak ağrıma gidiyo. Benane naparsan yap.Peki o bana ne yazmis onu okudun mu?
Evet okudun ve görmezden geldin çünkü isine boyle geliyor.
bunu bana dedi cok terbiyeli hanim :) s.ci dedi bende dikkat et seninki olmasın o dedim :) sonra kendine swslendı
Ben demedim vallah hayatım boyunca küfür kullanmışlığım da yohtirOkudum okudum. Sonrasında nasıl yüzlü çıktı da kendisi terbiyeli oldu hayretler içindeyim.
hakaretse sende millet e etmiyeceksın senınkı ne oluyor saygı duruşu mu??sevmedıgımıze s.çtı demekte büyük saygı canımmmHakaret etmedigim dedigi kapima s.ctiklarini soyledigimde senin b.kun olmasin o demesi. Hic hakaret eder mi?
Yok olmaz
Kapıları kapatalım
Uluslarası İnsan Hakları Bildirgeleri falan imzalamış olabiliriz
Kriz anında yapılacaklarla ilgili mutabakata varmış olabiliriz
Ama Ayşe teyze ve Hasan amca memnun değil, onların sözü mutabakatların üzerine geçer
Bence sınırı kapatalım ölsünler mi Suriyeliler orada(!)
Nasıl fikir
Çok insancıl
Oh mis
Tek çözüm bu çünkü hiç eğitimdir, ekonomik maaş bağlamadır vs yok
Bir de girdikleri üniversite bile dokunmuş insanlara ya
Avrupada her üniversitede "Welcome Refugees" projesi var
Şartları bizden daha da hafif
Muglanin sahil kasabasinda yasiyorum .eskiden pazarda cocugum ozgurce gezer pazarcilar her gecen cocuga cani cekmistir diye meyve uzatirdi..kimse kimseyi itip kakmaz sakince yol verirdi.pazara gitmek icin can atan cocuk simdi goturme diye agliyor...cocugumu itiyorlar kadinlari taciz ediyorlar artik kapi kilitliyoruz eskiden yapmazdik...parkta cocugumu emzirebilirdim simdi 40 derece de ortu kullanmak yada eve kapanmak zorundayim...irkci degilim fakat karsimdaki insanlarda bir minnet duygusu gormuyorum.okulda turk cocuklarini dovecek cesaretteler.ne diyebilirimSon bir sey daha yazayim da cikayim şu konudan,
Ailem ve yakin akrabalarimiz 1985 de yasadigimiz ilin sahildeki ilcesinden yazlik almış, sanirim 1986 dan beri yani 30 yildan fazladir orada, ayni sitede ayni insanlar artik torunlariyla tatil yapiyor.
Ben cocukken dogudan/Güneydoğu'dan sokeye falan mevsimlik isciler gelirdi, izin gunlerinde kamyonla sahile gelir piknik yapar denize girerlerdi. Bir kisiden bu konuda sikayet olmadi, allahin denizi herkese yeter dediler. Ki bizim siteden plajda olanlar (erkekler calistigi icin) cogunlukla kadin ve cocuktu, ama bu insanlarin hicbir taskinligi olmadi ki.
Ayrica luna park getirirdi romanlar, onlar da gunduz denizde takilirdi, yine halktan bu konuda sikayet olmadi. Hatta birlikte calip oynadilar.
Simdi civardaki insaatlarda calisan suriyeli isciler geliyor bos gunlerinde plaja. Kundura ayakkabilari kumas pantolonlariyla oturup sigaralarini icip bagira cagira kizlari izliyorlar, kiz dediklerim de 13-14 yasinda cocuklar. Ve bunlarin yuzunden insanlar artik sitenin onundeki halk plajini degil ozel beach i kullanmak zorunda kaliyorlar, cogu torunuyla gelmis emekli, oyle zor durumdalar ki 30 yildir yasadiklari evleri satmayi dusunuyorlar.
Simdi bu insanlar sikayet etmesin de ne yapsin, irkciliksa neden kurtten, romandan, tatilci avrupalidan sikayetci degillerdi?
Eee sonuc? Bana satasana kadar kimseye bi sey soylemis miyim? Hayir! Agzini bozana terbiyeli oldugumu soylemis miyim? Hayir! Sana da ne oldugunu soylemisim. Uzatip niye bu kadar küçülttün kendini?Kardeş sen bana terbiyesiz dedin ya ben de ne kadar terbiyeli olduğunu göstermek istedim. Aradım taradım senin ya da başkalarının seviyeye inen bir yorumumu bulamadım. Neyse kim daha terbiyeli yarışına girmek bunları bile yazmak ağrıma gidiyo. Benane naparsan yap.
Ooo konu kurtce tabelalara kadar gelmis..Bakin sayin yurttaslarim burasi TÜRKİYE dili de TÜRKÇE..Tek bir bayraği tek bir dili var.. Begenmeyen DEFOLSUN GITSINNNNN
E ama kapima sictilar. Tam olarak neresini anlamiyorsun?Ta
hakaretse sende millet e etmiyeceksın senınkı ne oluyor saygı duruşu mu??sevmedıgımıze s.çtı demekte büyük saygı canımmm
Ben küçüldüğümü düşünmüyorum. Utanıp yüzleşemeyeceğim tek yorumum yok. Bana sataşana kadar kimseye bir şey söylemiş miyim dedin ya ben de sana sataşmamıştım halbuki, Hangi yoruma takıldın anlamadım. 15yaş üstü suriyeli erkek nefretini kendin söyledin ben bişi mi dedim. Ama sen bana yürüdün. Neden ben anlatsana birazEee sonuc? Bana satasana kadar kimseye bi sey soylemis miyim? Hayir! Agzini bozana terbiyeli oldugumu soylemis miyim? Hayir! Sana da ne oldugunu soylemisim. Uzatip niye bu kadar küçülttün kendini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?