Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Ha bu arada link attığın haberi de aç bir oku zahmet olacak. Ev kadını Suriyelilere 1400 lira verilecek mi yazıyor? Yoksa asgari ücret ırk ayrımı yapmadan herkese eşit verilecek mi yazıyor??? Güneşin altında çalışan aynı emeği veren iki insanın ne farkı olacakmış???? Yazıklar olsun şu zihniyete!

Kanun önünde eşit olduğuna da bakma , asgari ücreti olduğu gibi alanı 2 elin parmağını geçmiyor! Mutlu olabilirsin bu rezillik için!

Konunun milliyetcilikle zerre alakasi yok. Tum toplu yasam kurallarini hice sayıp icine eden insanlari istememek de suc oldu.

Ayrica yabancilara toprak satilmasina da karsiyim tabiki zamaninda az cok yazip cizmistik buralarda

Suriyelilere genel bir önyargı var sorun bu,sırf Suriye olduğu için insan oldukları hice sayılıyor ,birinin yaptığı hatadan hepsi sorumlu oluyor ,genelleme yapmak doğru değil ki sizde genelleme yapmışsınız

Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim
Sosyal Medya gibi çok sağlam(!) bir kaynaktan edindikleri bilgileri paylaşıyorlar bizimle.
O yüzden ispat edemezler.

Bu durum kocanızla alakalı daha çok, mesafeyi o koruyacak. Siz de sanırım ne var ne yok gözlemlemek için eşinizi gönderdiniz, eve falan çağırdınız, yoksa gerek yok...
Dediği gibi panoda numarası varsa belki gitmek istememesinin sebebi siz kıskanıyorsunuz diye olabilir. Yalansa başka bir şey olabilir.

Ülkesinde Suriyeli istemeyen pek sevgili arkadaşlar Marmaris'teki İngilizlerin varlığından haberi var mı? Adamların koyu ve adası var hadi buyrun bundada yapın milliyetçilik :)

kendi adıma söyleyeyim,
hiç kızımla yemek yerken yanımıza gelip kızıma boğazında kalsın inşallah diyen (kızım 5 yaşında)
para vermedim diye 5 koca erkek birleşip arabamı devirmeye çalışan
çocuğuna verdiğim montu yere atıp kar altında çocuğu incecik hırkayla dilendirmeye devam eden ingiliz görmedim.
görsem onlardan da rahatsız olurum.

Emeğinizi ya da Kanınızı daha pahalı kılan nedir hanfendi?

Niye Turk halkinin farki olmali? Bu milliyetcilik degil irkcilik dupeduz. Turkum ulkemi de milletimi de seviyorum ama irkcilik yapmiyorum insan olan herkesi seviyorum dili dini rengi ne olursa olsun insan insandir.

İnsanların konu hakkında fikirleri olması için illaki de orada yaşıyor olmaları gerekmiyor.
Mesela siz İstanbul da yasıyorsunuz sanırım ama burada dile getirdiğiniz her şey yanlış.
Kısmet olur da çocuklarım büyürse evet sosyoloji okuyup yapacağım zorunlu göçlerle ilgili araştırma yapabileceğim yüksek lisans.

Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim

Daha önce kendi ülkelerinde yuksekogretim sinavina girmis olmalari veya aldiklari not ortalamasinin buradaki universitenin ortalamasi ile tutmasi sarttir. Arkadas size 4 yil onceki haberi atmis..:) ki orada bile yuzde altmis basari istenmis..Benim universitemde ve bircok tanidigim arkadaslarimin universitesinde sinavsiz giren suriyeli hic ama hic yok. sinavsiz olsaydi okullar suriyeli ile dolardi, niye gitmesinler.. Arkadaslar asiri asiri salliyor. :)

Kaç İngilizle muhatap oldunuz ki :)

Kaç İngilizle muhatap oldunuz ki :)

işte diyorum ya olmadım, bana zararları yok, o yüzden şikayetçi değilim, zararları olsa onlarla ilgili de yakınırım :)
mesela ümraniyeye bir grup norveçli taşınsa, ışıklarda arabama vursa, norveçlileri sevmiyorum derim, sorun adamların milliyeti değil yani :)

Sartlar;
Başkanlık tarafından Suriye vatandaşlarına yönelik hazırlanan eğitim burs programı kapsamında, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye kaçan ve bazı şartları taşıyan Suriyeliye eğitim ve burs imkanı sağlanması amaçlandı. Burs sayesinde Suriyelilere belirlenen üniversitelerde eğitim, devlet yurtlarında barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluk Başkanlığı, bursla ilgili başvuruları aldı. İnternet üzerinden yapılan başvuruların değerlendirme aşamasına gelindi.
Adayların burs programından yararlanabilmeleri için Suriye vatandaşı olmaları, 1990 ve sonrasındaki yıllarda doğmuş olmaları şartı arandı. Çifte vatandaşlıklarından biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olanların da başvuruları kabul edilmedi. Türkiye'de bulunmasında kanuni bir engelinin olmaması gereken adaylardan bursu alabilmeleri için en az yüzde 60 başarı ile lise diplomasına sahip olmaları istendi. Ayrıca adayların Türkçelerinin belli bir seviyede olması ve başkanlık tarafından verilen Türkiye burslarından yararlanmamış olmaları da aranan şartlar arasında yer aldı.

Valla daha cuma günü işimle alakalı benden sahte belge isteyen Türk vatandaşını reddettiğim için 1000 tane beddua yedim. Diyorum ya günde 40 Suriyeli ile görüşüyorsam 10 tane Türk ancak oluyor. Suriyelilere yok deyince tamam diyorlar , Türklerin bazılarının yaptığı pisliği bir tane Suriyeliden görmedim. Eeee bana şimdi Türk vatandaşının dolandırıcı , ağzı bozuk olanı denk geldi diye "Türkler huzurumu bozuyor" mu diyeyim? Ne alaka Türk olması Suriyeli olması? Suriyelilerin hepsi mükemmel değil Türklerin hepsinin mükemmel olmadığı gibi.

Ben okuyorum ve okuduğumu da anlıyorum çok şükür.
Yine de sağolun

Ama siz, ne desek inanmayacağınız için boşuna çabalamaya gerek yok.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…