- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Yok ama kapimiza s.ciyorlar.Shhsgahaha sanki başınızda taşıyonuz vah yazık
Ha bu arada link attığın haberi de aç bir oku zahmet olacak. Ev kadını Suriyelilere 1400 lira verilecek mi yazıyor? Yoksa asgari ücret ırk ayrımı yapmadan herkese eşit verilecek mi yazıyor??? Güneşin altında çalışan aynı emeği veren iki insanın ne farkı olacakmış???? Yazıklar olsun şu zihniyete!Istanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
https://www.google.com.tr/amp/m.sab...02/17/suriyelilere-1300-tl-maas-verilecek/amp
Seninle burada tartisacak degilim ayrica.
Yasadigin yer beni anlamaya yetmez.
Konunun milliyetcilikle zerre alakasi yok. Tum toplu yasam kurallarini hice sayıp icine eden insanlari istememek de suc oldu.
Ayrica yabancilara toprak satilmasina da karsiyim tabiki zamaninda az cok yazip cizmistik buralarda
Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim
Sosyal Medya gibi çok sağlam(!) bir kaynaktan edindikleri bilgileri paylaşıyorlar bizimle.Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim
Ülkesinde Suriyeli istemeyen pek sevgili arkadaşlar Marmaris'teki İngilizlerin varlığından haberi var mı? Adamların koyu ve adası var hadi buyrun bundada yapın milliyetçilik :)
Emeğinizi ya da Kanınızı daha pahalı kılan nedir hanfendi?Istanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
https://www.google.com.tr/amp/m.sab...02/17/suriyelilere-1300-tl-maas-verilecek/amp
Niye Turk halkinin farki olmali? Bu milliyetcilik degil irkcilik dupeduz. Turkum ulkemi de milletimi de seviyorum ama irkcilik yapmiyorum insan olan herkesi seviyorum dili dini rengi ne olursa olsun insan insandir.Istanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
Ay cok komik yahayirli olsun sertifikalarin.da konu o degil.
Ben yasadigi yer acisindan soyledim ( Gumushane Istanbul'a nazaran daha kucuk ya,cok fazla suriyeli yok ya o sebepten ok?)Kucumsemek maksatli degil yani senin yaptigin gibi.
Sen sanirim suriyeliler uzerine yuksek lisans yaptin.
Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim
Açıp okumadınız sanırım.
kendi adıma söyleyeyim,
hiç kızımla yemek yerken yanımıza gelip kızıma boğazında kalsın inşallah diyen (kızım 5 yaşında)
para vermedim diye 5 koca erkek birleşip arabamı devirmeye çalışan
çocuğuna verdiğim montu yere atıp kar altında çocuğu incecik hırkayla dilendirmeye devam eden ingiliz görmedim.
görsem onlardan da rahatsız olurum.
Kaç İngilizle muhatap oldunuz ki :)
Açıp okumadınız sanırım.
''bazı şartları taşıyan belli sayıdaki Suriyeliye belirlenen üniversitelerde eğitim, devlet yurtlarında barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.''
Yani her önüne geleni almıyorlar. Adamlar kendi ülkesinde herhangi bir bölüm okuyordu ise muhtemelen burada da devam etmesi yönünde bir uygulama.
Valla daha cuma günü işimle alakalı benden sahte belge isteyen Türk vatandaşını reddettiğim için 1000 tane beddua yedim. Diyorum ya günde 40 Suriyeli ile görüşüyorsam 10 tane Türk ancak oluyor. Suriyelilere yok deyince tamam diyorlar , Türklerin bazılarının yaptığı pisliği bir tane Suriyeliden görmedim. Eeee bana şimdi Türk vatandaşının dolandırıcı , ağzı bozuk olanı denk geldi diye "Türkler huzurumu bozuyor" mu diyeyim? Ne alaka Türk olması Suriyeli olması? Suriyelilerin hepsi mükemmel değil Türklerin hepsinin mükemmel olmadığı gibi.kendi adıma söyleyeyim,
hiç kızımla yemek yerken yanımıza gelip kızıma boğazında kalsın inşallah diyen (kızım 5 yaşında)
para vermedim diye 5 koca erkek birleşip arabamı devirmeye çalışan
çocuğuna verdiğim montu yere atıp kar altında çocuğu incecik hırkayla dilendirmeye devam eden ingiliz görmedim.
görsem onlardan da rahatsız olurum.
Ben okuyorum ve okuduğumu da anlıyorum çok şükür.Sartlar;
Başkanlık tarafından Suriye vatandaşlarına yönelik hazırlanan eğitim burs programı kapsamında, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye kaçan ve bazı şartları taşıyan Suriyeliye eğitim ve burs imkanı sağlanması amaçlandı. Burs sayesinde Suriyelilere belirlenen üniversitelerde eğitim, devlet yurtlarında barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluk Başkanlığı, bursla ilgili başvuruları aldı. İnternet üzerinden yapılan başvuruların değerlendirme aşamasına gelindi.
Adayların burs programından yararlanabilmeleri için Suriye vatandaşı olmaları, 1990 ve sonrasındaki yıllarda doğmuş olmaları şartı arandı. Çifte vatandaşlıklarından biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olanların da başvuruları kabul edilmedi. Türkiye'de bulunmasında kanuni bir engelinin olmaması gereken adaylardan bursu alabilmeleri için en az yüzde 60 başarı ile lise diplomasına sahip olmaları istendi. Ayrıca adayların Türkçelerinin belli bir seviyede olması ve başkanlık tarafından verilen Türkiye burslarından yararlanmamış olmaları da aranan şartlar arasında yer aldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?