Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini

Tum suriye halki bunu dedi yani, oyle mi?

Burdan Yunanistan a kaçmak için gelmişlerdi bu ara.güvenlik önlemleri artınca yoklar

O zaman bi arkadaşın kapısını çalıp kuma alın diyen suriyeli kadınlar vardı

Evet geçen yan komşumun evinden sürekli bebek ağlaması sesi geliyordu en sonunda dayanamadım gidip kapıyı çaldım içeri girdim oturdum biraz bebek 10 aylık kimliği Yok Dr a gidemiyor geçici kimlik için 6 ay sonra gel demişler o zamana kadar bu bebek böyle ağlıcak içim parçalandı bi çok yardımım dokundu onlara burda bunlardan bahsetmicem.

Gerekirse Dr götürüp parasını ben vericem sanki Türkiye'de yaşıyorlarda güllük gülistanlık.

Dilimizde var bu karı koca deniyor bilmiyorsan diye hatırlatayım dedim başka bir manası yok
Biliyorum. Eyvallah
Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini
Yine kaynak sosyal medya galiba.
Velev ki dediler.
Bunu diyenler yüzünden çoluk çocuk kadın demeden hepsini mi suçlayalım?

Bir Türk'ün yaptığı kötü davranış, bütün Türkleri kötü yapmıyorsa
Suriyelilerin yaptığı kötü davranışlarda, tüm Suriyelileri kötü yapmaz.

Kendilerin her gün bağıriş çağırışları ile güne merhaba diyorum. Bir de bunlara yapılan yardımlar var adamlar bizden zengin. Bursanın her yeri arapça dukkanlarla dolu !Bir de hastahaneye yer yapmışlar onlar için.

Kendi toplumunda ki azınlığa değer vermeyen canım ülkem ,maşallah eli sevgiyle kucakladı.

O dükkanlar Kürtçe, Ermenice olsa taşlanır yıkılırdı. Gercekten büyük haksızlık !

Ben sızın gozunuzle bakmıyorum konuya konu sahıbı .
Yuz bulmayan kımse kımseyle fıngırdeşemez
Bunun dınle mılletle ırkla alakası yok .

Ayrıca gecen surıyelı bır kadın ve cocuguna yapılanlardan sonra çalkalanırken ortalık tutupta insanların hakkına girmeyin ırk kimlik sevdasına takılıp .

Daha bayramda bir grup insan grubunun tekme tokat ayakkabı boyayan iki suriyeliye saldırdıklarını gördükten sonra ülkem diye yanıp tutuşan sözde insanlarımızda masum değiller .
Her yerlelen aynı haklara sahip değil çünkü
Gördükleriniz kadar birde arka perdesi var bu insanların
Bir öğrememediniz insana ırkıyla hitap etmemeyi .
Ahlaksızlığın ırkı milleti olmaz
Lütfen bunu bu tür şeylerle karıştırmayın

Ailesi mülteciydi ama kendisi kamplarda kaldı mı şuan şüpheye düştüm emin olamadım yanlış olmasın düzeltmek isterim.

Bahsettiğim kitabı The Ultimate Safari, kampta kalan küçük bir kız çocuğunun ağzından anlatılıyor. Suriyelilere yallah diyen herkes okusa keşke..

tabi ki ölüme terkedilsin ya da sınır dışı edilsinler demiyorum,
ben hayvanları ya da çocukları sevmeyenleri, onlara şiddet uygulayanları, kaba, huysuz, gıcık, kompleksi, sonradan görme, görgüsüz, cimri vs vs birsürü çeşit insanı sevmiyorum zaten, e bunların hepsi ölsün mü tabi ki hayır, kendi akrabalarımdan da var sevmediklerim, başlarına kötü bişey gelse kahrolurum, ilk yorumumda da dediğim gibi suriyelilerin de çoğunu sevmiyorum, çünkü gürültücü, kaba ve özensiz geliyorlar bana, tabi ki gayet düzgün ve iyi olanı da vardır, ama iyisiyle kötüsüyle, ciddi bir suç işlemeyenlerim hepsinin bu dünyada en az benim kadar yaşam hakkı olduğunu düşünüyorum.
arada bir yerlerde demiştim tekrar söyleyeyim, ülkeme bir grup norveçli gelse, sabah yürüyüş yaptığım parkta bağıra çağıra dolaşsa, belediyenin kurduğu tuvalete turnikelerden atlayıp girse, yüzüme yüzüme anlamadığım dilde yüksek sesle bişeyler söylese norveçlileri de sevmiyorum derim, ama gaz odasına doldurup boğmam yani :)

Mesele bu zaten ermenice de olsa taşlanmamalı kimsenin buna hakkı yok.

Yapılanların karşılığını insanlardan beklemek yerine balık bilmezse halık bilir diyebilsek.. biraz hikmet sahibi olabilsek olabilsem.

Hayir kaynak sosyal medya degil 4-5 yerde is arayan Türk vatandaşları ve bunu söyleyen sayısı az buz değil
Onlar böyle düşünürken biz niye evimizi asimizi işimizi paylaşıyoruz
Sen eve gelip kapı çalan insanla her gün yetemeyecegini aç kalacağını bildiğin halde her gün yemeğini ve paranı paylaşır mısın
Biz niye bütün ülke haklarımızi paylaşıyoruz
Zaten az mi ac bilac işsiz insan vardi bir de ithal ettik
Ayrıca Suriyeli evlilikleri ve korkunc doğum oranları istatistikle kanitli
Çok zor durumda biri her yıl bir çocuk yapar mi

Mülteciler kendilerine ayrilan kamplarda yaşarlar. Vicdan merhametle alakasi yok. Cok komiksiniz valla. Kamplarda insan gibi yasatmak varken ortaliga salinip hem kendilerini hem bizi perisan ediyorlar. Gelmis bunu savunuyorsunuz bir de.
Okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Bej dedim mi devlet onlari krallar gibi yasatiyor diye. Zaten bu hale gelmesinde sorumlu onlar. Ne kadar aliyolarsa o kadar kapasitesi olmali. Bizim halkimiz merhametli cok da para harcamayalim hepsi birine bakti mi tamamdir kafasindan oldu zaten bunlar.

Soylediklerinizin hepsini zaten biliyorum. Siz bana ne anlatiyorsunuz? Geldikleri yere 5 yilda zerre uyum saglamayip surekli sorun cikaran tiplerin arasinda bulunuyorum. Kuflu bodrumlarda yasamlari mi kakasi gelen cocugunu donunu siyirip evimin onune yaptirmasina sebep? Savastan kacmalari mi gece vakti saat 1 2 iken cocuklarini sokaklara salip ciglik kiyamet ses cikarmalarina sebep? Ya da sinifindaki cocuklari döven çocuklarina laf soylemek yerine ona kizan ogretmene biz suriyeliyiz gibi sacma sapan tehditler savurmalari mi?
Geldigin yere uyum saglamayip surekli sorun çıkarırsan milliyetine bakilmaksizin tepki görürsün. Suan Suriyelilerden bikanlarin en az %50 si ilk geldiklerinde az cok yardim etmeye calisanlar.
Bana bos masal anlatmayin

Ben bizzat sahit oldugum birseyi anlatayim.
Esim devlet hastanesine birtakim tahlilleri yaptirmak icin gitti. Sigorta borcu varmis cok ta cuzi bir tutar yaptiramadi. Yanimizda ki suriyelilerin hepsinin hic sorgu suale cekilmeden islemleri yapildi.
Turk milleti Turkiyede cok gulluk gulistanlik yasiyor da sira Suriyelisine mi geldi.
Once kendi vatandasinizin refahini saglamak durumundasiniz.
Ben kendi adima bu kadar zorda kendi vatandasim varken vergilerimden elin Suriyelisine yapilan hibeleri helal etmiyorum

Onlar böyle düşünürken biz niye evimizi asimizi işimizi paylaşıyoruz
Siz paylaşmayın, paylaşana da karışmayın.

Ayrıca Suriyeli evlilikleri ve korkunc doğum oranları istatistikle kanitli
Çok zor durumda biri her yıl bir çocuk yapar mi

Bu konuda haklısınız tabi ki ama,
çözüm: ''gitsinler ülkelerine, ne halleri varsa görsünler, banane ya'' değildir bana göre.

Bu kucuk dunyanizdan yola cikarak birseyler anlatmayi birakin.
Siz bir milletin kotu insanlariyla tanismis iseniz o milletin topu kotu demek degildir.
Sonra dilden dile dolaniyor onyargi ile karsilaniyor suriyeliler.
Dunya ve topraklar hepimize yeter merak etmeyin..

Böyle can hurac suriyeli savunan arkadaşları cok fazla oturdukları ilçelerde semtlerde şöyle bir bebekleriyle dolaşsinlar
Nedense en baş savunanlar buna hic yanaşmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…