- 16 Haziran 2017
- 417
- 906
- 18
Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini
Evet geçen yan komşumun evinden sürekli bebek ağlaması sesi geliyordu en sonunda dayanamadım gidip kapıyı çaldım içeri girdim oturdum biraz bebek 10 aylık kimliği Yok Dr a gidemiyor geçici kimlik için 6 ay sonra gel demişler o zamana kadar bu bebek böyle ağlıcak içim parçalandı bi çok yardımım dokundu onlara burda bunlardan bahsetmicem.Çok gülüyorum sizlere. Mülteci kamplarının kapasitelerinden bihaber ama orada kalsaydı diyenlere. İnsanlar sanki burada Bodrum katlarda, küflü evlerde, kışın ısıtma olmadan yaşamaya memnun oluyorlarmışta büyükşehirlere gelmiş gibi davrananlara.
Ben de bu konuda insanlara zerre savunmaya geçmezdim, ama bu kadar pişkin bir şekilde insanların gokten taş düşse Suriye li demelerinden ve yaşadıkları şartları görmeden, bilmeden devletin onları krallar gibi yaşattıklarını zannetmelerinden bıktım.
Biliyorum. EyvallahDilimizde var bu karı koca deniyor bilmiyorsan diye hatırlatayım dedim başka bir manası yok
Yine kaynak sosyal medya galiba.Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini
Ailesi mülteciydi ama kendisi kamplarda kaldı mı şuan şüpheye düştüm emin olamadım yanlış olmasın düzeltmek isterim.Galiba yurtdışındaki politikacılar da göçmenlere sizin gibi bakıyor. Vicdan merhamet sıfır. Onlar hayvan değiller kampta yemeğini suyunu vereceksin susacaklar. Onlar da insan ve yaşamak istiyorlar insanca yaşamak. Nadine Gordimer, nobel ödüllü yazar, kısa hikayelerini okumanızı isterdim. Mülteciler ve kamplar hakkında ufak bir ufuk açabilirdi belki..
Onun da ailesi mülteciydi ve kendisi kamplarda kalmak zorunda kaldı ve evet nobel ödüllü bir yazar olarak karşımızda.. senden benden daha içli daha ruhlu daha insan ama tühhh mülteci
15 seneden fazla oluyor, iyi bir semtte lisedeydim, okul çıkışı dilenci bir kadın para vermeyene beddua ederdi.
Bir gün arkadaşlardan biri çıkıştı kadına,
Aldığı cevap,
Seni dağa kaldırtır s...ririm oldu. Karakola şikayet ettik 2 gün sonra kadın daha beter tehditlerle geldi...
Sizin başınıza gelmesi gerekmez. Bu işin milliyeti olmaz :)
Dünyanın her yerinde cinayet, tecavuz, hırsızlık var. Şimdi gelen 4 milyonda 10bin tane kansız çıktıysa geri kalanı ölüme mi terketmeli?
Mesele bu zaten ermenice de olsa taşlanmamalı kimsenin buna hakkı yok.Kendilerin her gün bağıriş çağırışları ile güne merhaba diyorum. Bir de bunlara yapılan yardımlar var adamlar bizden zengin. Bursanın her yeri arapça dukkanlarla dolu !Bir de hastahaneye yer yapmışlar onlar için.
Kendi toplumunda ki azınlığa değer vermeyen canım ülkem ,maşallah eli sevgiyle kucakladı.
O dükkanlar Kürtçe, Ermenice olsa taşlanır yıkılırdı. Gercekten büyük haksızlık !
Yapılanların karşılığını insanlardan beklemek yerine balık bilmezse halık bilir diyebilsek.. biraz hikmet sahibi olabilsek olabilsem.Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Hayir kaynak sosyal medya degil 4-5 yerde is arayan Türk vatandaşları ve bunu söyleyen sayısı az buz değilBiliyorum. Eyvallah
Yine kaynak sosyal medya galiba.
Velev ki dediler.
Bunu diyenler yüzünden çoluk çocuk kadın demeden hepsini mi suçlayalım?
Bir Türk'ün yaptığı kötü davranış, bütün Türkleri kötü yapmıyorsa
Suriyelilerin yaptığı kötü davranışlarda, tüm Suriyelileri kötü yapmaz.
Mülteciler kendilerine ayrilan kamplarda yaşarlar. Vicdan merhametle alakasi yok. Cok komiksiniz valla. Kamplarda insan gibi yasatmak varken ortaliga salinip hem kendilerini hem bizi perisan ediyorlar. Gelmis bunu savunuyorsunuz bir de.Galiba yurtdışındaki politikacılar da göçmenlere sizin gibi bakıyor. Vicdan merhamet sıfır. Onlar hayvan değiller kampta yemeğini suyunu vereceksin susacaklar. Onlar da insan ve yaşamak istiyorlar insanca yaşamak. Nadine Gordimer, nobel ödüllü yazar, kısa hikayelerini okumanızı isterdim. Mülteciler ve kamplar hakkında ufak bir ufuk açabilirdi belki..
Onun da ailesi mülteciydi ve kendisi kamplarda kalmak zorunda kaldı ve evet nobel ödüllü bir yazar olarak karşımızda.. senden benden daha içli daha ruhlu daha insan ama tühhh mülteci
Okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Bej dedim mi devlet onlari krallar gibi yasatiyor diye. Zaten bu hale gelmesinde sorumlu onlar. Ne kadar aliyolarsa o kadar kapasitesi olmali. Bizim halkimiz merhametli cok da para harcamayalim hepsi birine bakti mi tamamdir kafasindan oldu zaten bunlar.Çok gülüyorum sizlere. Mülteci kamplarının kapasitelerinden bihaber ama orada kalsaydı diyenlere. İnsanlar sanki burada Bodrum katlarda, küflü evlerde, kışın ısıtma olmadan yaşamaya memnun oluyorlarmışta büyükşehirlere gelmiş gibi davrananlara.
Ben de bu konuda insanlara zerre savunmaya geçmezdim, ama bu kadar pişkin bir şekilde insanların gokten taş düşse Suriye li demelerinden ve yaşadıkları şartları görmeden, bilmeden devletin onları krallar gibi yaşattıklarını zannetmelerinden bıktım.
Ben bizzat sahit oldugum birseyi anlatayim.Evet geçen yan komşumun evinden sürekli bebek ağlaması sesi geliyordu en sonunda dayanamadım gidip kapıyı çaldım içeri girdim oturdum biraz bebek 10 aylık kimliği Yok Dr a gidemiyor geçici kimlik için 6 ay sonra gel demişler o zamana kadar bu bebek böyle ağlıcak içim parçalandı bi çok yardımım dokundu onlara burda bunlardan bahsetmicem.
Gerekirse Dr götürüp parasını ben vericem sanki Türkiye'de yaşıyorlarda güllük gülistanlık.
Siz paylaşmayın, paylaşana da karışmayın.Onlar böyle düşünürken biz niye evimizi asimizi işimizi paylaşıyoruz
Ayrıca Suriyeli evlilikleri ve korkunc doğum oranları istatistikle kanitli
Çok zor durumda biri her yıl bir çocuk yapar mi
Allah düşürmesin kardeş ne diyeyim..Kamplarda insan gibi yasatmak varken
Bilmem ben gormedim. Varsa da artik umrumda degilŞu an genelleme yaptınız işte. 15 yaş üstü erkeklerinin hepsini aynı kefeye koydunuz.
Onların arasında da çok saygılı, iyi kalpli vs. insanlar yok mu, var.
Umrunuzda olmadığını anladım zaten. Şu saatten sonra ne söylesem boş.Bilmem ben gormedim. Varsa da artik umrumda degil
Sizin bu nefretiniz acaba onların kötülüklerini tetikliyor olabilir mi? Saf bir suriyeli genç delikanlı sizinle 5dakika bi yerde kalsa türklerden nefret ederek oradan çıkabilir. Öyle bir potansiyel var maşallahBilmem ben gormedim. Varsa da artik umrumda degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?