Ben de dogru oldugunu dusundugumu soylemiyorum zaten.. Ordaki mantık hatasina değinmek istedim.. Sakat zihniyetlere..Doğru degil. Velev ki doğru kabulünü yapamayacak kadar doğru degil.
Girdiğim evleri ben biliyorum. İki bacağını savasta kaybeden baba, 6 çocuk, çocuklardan en büyük kız 16 yaşında, rahatsız eden komşu...
Kızı bana verin Sizi rahat ettiririm diyormuş bir de. Yanına gidip hesap sorunca da size ne namusları size mi kaldı dedi. Yalan iftara demedi.
10 yaşında olan tekstil de çalışıyor ortacı, günlük 10 liraya 10 saat.
1400 lirayı bırakın 400 lirayı bile Türkiye ye geldiklerinden beri bir arada görmüş olduklarını dusunmuyorum.
Valla daha cuma günü işimle alakalı benden sahte belge isteyen Türk vatandaşını reddettiğim için 1000 tane beddua yedim. Diyorum ya günde 40 Suriyeli ile görüşüyorsam 10 tane Türk ancak oluyor. Suriyelilere yok deyince tamam diyorlar , Türklerin bazılarının yaptığı pisliği bir tane Suriyeliden görmedim. Eeee bana şimdi Türk vatandaşının dolandırıcı , ağzı bozuk olanı denk geldi diye "Türkler huzurumu bozuyor" mu diyeyim? Ne alaka Türk olması Suriyeli olması? Suriyelilerin hepsi mükemmel değil Türklerin hepsinin mükemmel olmadığı gibi.
kendi adıma söyleyeyim,
hiç kızımla yemek yerken yanımıza gelip kızıma boğazında kalsın inşallah diyen (kızım 5 yaşında)
para vermedim diye 5 koca erkek birleşip arabamı devirmeye çalışan
çocuğuna verdiğim montu yere atıp kar altında çocuğu incecik hırkayla dilendirmeye devam eden ingiliz görmedim.
görsem onlardan da rahatsız olurum.
Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.Suriyelilere genel bir önyargı var sorun bu,sırf Suriye olduğu için insan oldukları hice sayılıyor ,birinin yaptığı hatadan hepsi sorumlu oluyor ,genelleme yapmak doğru değil ki sizde genelleme yapmışsınız
Şu an genelleme yaptınız işte. 15 yaş üstü erkeklerinin hepsini aynı kefeye koydunuz.Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.
Ben kendi adima zerre on yargili degildim tamamen yasadiklarimdan sonra kendilerinden nefret ediyorum. Ozellikle 15+ erkeklerinden
Bunları yapan Türk görmediniz mi peki?
Bi suriyeli kadinla tanistim. Maddi Durumu cok kotuydu. Ulkelerinde durumlari cok iyimis zeytin tarlalari varmis. Her sey mahvolmus. Ailesi orda kalmis aglaya aglaya anlatti. 2 cocugu var biri benimkinden 1 yas buyuk digeri 1 yas kucuk. Evine goturdu beni ev diyebilirsek tabi. 1 gun yasayamazsiniz orda. Camiden yiyoruz dedi. Camiden aldiklari disinda 5 lirasi yok ekstra bir sey almaya. Bi de konu komsu verirse iste. Hic iftar cadirina falan gittiniz mi? Ben gittim. Oyle bol kepce olmaz yemekler. Muhtemelen camiden aldigimla benim karnim doymaz. Onlarinda doymuyidur. Bazen gece acikiriz yada cocuklarimiz acikir hopp 2 dk bir seyler hazirlariz. Yada evde hazir pasta kurabiyr falan vardir yeriz bir seyler. O kadin kadini gectim cocuklari gun icinde aciktiginda yiyecek yemek bulamiyor, ertesi gun camiden yemek cikmasini bekliyor. Bi cocuga nasil bekle dersin denir mi. Ayiptir soylemesi azcik para verdim. Hastam vardi oraya onun icin gitmistim. Soz verdim ben hep gelicem diye. Sarildik ohh misss valla insandi. Senden benden farki yok. Imkani olsa daha guzel giyinir daha guzel yasardi. Sonra bi sure hastamla ugrasip gittim onu gormeye. Her seyimi topladim kiyafet bi guzel de alisveris yaptim. Sizin corbaniz cok guzel demisti mercimek corbasi icin. Gittim bulamadim. O harabe evin kirasini odeyemedigi icin atmislar disari. 2 cocukla. Telefonu yoktu zaten. Aradim butun mahllede gitti dediler. Kim bilir noldu napiyor simdi. Allah yuzune baksin. Inanin merakli degiller burda onlari sevmeyen insanlarin yaninda assagilanmaya. Mecbur kalmislar. Savasta oldugunuzu dusunun. Kucuk cocuklariniz oldugunu. Onlarin kani aksin cani acisin ister misiniz? Psikolojileri bozulmasin diye zart olsa pedogog zort olsa pedogoga goturuyosunuz. Kimyasal silahlara maruz kalsin ister misiniz. Insani dugmelerinizi acin ya. Pis kokuyolar ne ya. Parfum alacak sabun alacak parasi yoksa kokar tabi. Kendinizi yerine koyun bu insanlarin. Ayni bizin gibi insanlar. Ulkelerinde.onlar da bizim gibi yasiyordu. Yarin ne olacagimiz belli mi? Ayni duruma dusersek nolacak?
Galiba yurtdışındaki politikacılar da göçmenlere sizin gibi bakıyor. Vicdan merhamet sıfır. Onlar hayvan değiller kampta yemeğini suyunu vereceksin susacaklar. Onlar da insan ve yaşamak istiyorlar insanca yaşamak. Nadine Gordimer, nobel ödüllü yazar, kısa hikayelerini okumanızı isterdim. Mülteciler ve kamplar hakkında ufak bir ufuk açabilirdi belki..Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.
Kamplardan çıkıp etrafa yayilmalarina asla musaade edilmeyecekti. Savastan kacan adamin istanbulda İzmirde Bursada isi ne?
Ben kendi adima zerre on yargili degildim tamamen yasadiklarimdan sonra kendilerinden nefret ediyorum. Ozellikle 15+ erkeklerinden
Dilimizde var bu karı koca deniyor bilmiyorsan diye hatırlatayım dedim başka bir manası yokEvet dilimizi bile bilmeyen adamı tıp fakültesine, hukuk fakültesine falan alıyorlar. Hep bizim öğrencilerimizin hakkını yiyorlar. Pis Suriyeliler.
Not: İronidir.
Bunlar diye bahsettikleriniz de sizin bizim gibi insan. Kullandığınız karı kelimesi de çok itici.
Çok gülüyorum sizlere. Mülteci kamplarının kapasitelerinden bihaber ama orada kalsaydı diyenlere. İnsanlar sanki burada Bodrum katlarda, küflü evlerde, kışın ısıtma olmadan yaşamaya memnun oluyorlarmışta büyükşehirlere gelmiş gibi davrananlara.Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.
Kamplardan çıkıp etrafa yayilmalarina asla musaade edilmeyecekti. Savastan kacan adamin istanbulda İzmirde Bursada isi ne?
Önce insan olduğumuzu düşünmek gerekir . Ve onların da.Bi suriyeli kadinla tanistim. Maddi Durumu cok kotuydu. Ulkelerinde durumlari cok iyimis zeytin tarlalari varmis. Her sey mahvolmus. Ailesi orda kalmis aglaya aglaya anlatti. 2 cocugu var biri benimkinden 1 yas buyuk digeri 1 yas kucuk. Evine goturdu beni ev diyebilirsek tabi. 1 gun yasayamazsiniz orda. Camiden yiyoruz dedi. Camiden aldiklari disinda 5 lirasi yok ekstra bir sey almaya. Bi de konu komsu verirse iste. Hic iftar cadirina falan gittiniz mi? Ben gittim. Oyle bol kepce olmaz yemekler. Muhtemelen camiden aldigimla benim karnim doymaz. Onlarinda doymuyidur. Bazen gece acikiriz yada cocuklarimiz acikir hopp 2 dk bir seyler hazirlariz. Yada evde hazir pasta kurabiyr falan vardir yeriz bir seyler. O kadin kadini gectim cocuklari gun icinde aciktiginda yiyecek yemek bulamiyor, ertesi gun camiden yemek cikmasini bekliyor. Bi cocuga nasil bekle dersin denir mi. Ayiptir soylemesi azcik para verdim. Hastam vardi oraya onun icin gitmistim. Soz verdim ben hep gelicem diye. Sarildik ohh misss valla insandi. Senden benden farki yok. Imkani olsa daha guzel giyinir daha guzel yasardi. Sonra bi sure hastamla ugrasip gittim onu gormeye. Her seyimi topladim kiyafet bi guzel de alisveris yaptim. Sizin corbaniz cok guzel demisti mercimek corbasi icin. Gittim bulamadim. O harabe evin kirasini odeyemedigi icin atmislar disari. 2 cocukla. Telefonu yoktu zaten. Aradim butun mahllede gitti dediler. Kim bilir noldu napiyor simdi. Allah yuzune baksin. Inanin merakli degiller burda onlari sevmeyen insanlarin yaninda assagilanmaya. Mecbur kalmislar. Savasta oldugunuzu dusunun. Kucuk cocuklariniz oldugunu. Onlarin kani aksin cani acisin ister misiniz? Psikolojileri bozulmasin diye zart olsa pedogog zort olsa pedogoga goturuyosunuz. Kimyasal silahlara maruz kalsin ister misiniz. Insani dugmelerinizi acin ya. Pis kokuyolar ne ya. Parfum alacak sabun alacak parasi yoksa kokar tabi. Kendinizi yerine koyun bu insanlarin. Ayni bizin gibi insanlar. Ulkelerinde.onlar da bizim gibi yasiyordu. Yarin ne olacagimiz belli mi? Ayni duruma dusersek nolacak?
Sanirim gormedim,
En azindan kizima yonelik 2 korkunc davranis oldu 5 yilda ikisi de suriyeliler tarafından gerceklestirildi, belki o yuzden bir fobi gelistirmis olabilirim.
Turklerin en kotu davranisi izinsiz yanagini minciklamak olmustur :)
Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuzBir de şunu ifade etmekt istemiyorum. Şu an zorunlu bir göç durumu var. Yoksa keyfi bir şey değil...
Asla yaptıkları yanlıslari veya kaosu savunmuyorum.
Şu an Suriyeli mültecilerle ilgili politikalara maalesef ki yanlış ilerliyor.
Geçici çözümler sunuluyor ama yanlış.
Bu insanlar burada kalıcı. Buna göre eğitim, yerleşim bölgeleri,hastane düzenleri vs.. düzenlemeli devlet.
İleride göçmen diyeceğiz belki de bu insanlara..
Şunu da söylemek istiyorum ki biz Allah korusun bir başka ülkeye mülteci olarak gitmek zorunda kalsaydım tüm Türkiye halkı olarak çok mu iyiyiz çok mu saygılı davranacaktik gittiğimiz ülkeye... Her sehrin, her ülkenin,her halkın iyisi kötüsü vardır. Kötüler her zaman daha fazla göze gelir.
Biz sağduyu ile davranmak zorundayiz.
Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuzBir de şunu ifade etmekt istemiyorum. Şu an zorunlu bir göç durumu var. Yoksa keyfi bir şey değil...
Asla yaptıkları yanlıslari veya kaosu savunmuyorum.
Şu an Suriyeli mültecilerle ilgili politikalara maalesef ki yanlış ilerliyor.
Geçici çözümler sunuluyor ama yanlış.
Bu insanlar burada kalıcı. Buna göre eğitim, yerleşim bölgeleri,hastane düzenleri vs.. düzenlemeli devlet.
İleride göçmen diyeceğiz belki de bu insanlara..
Şunu da söylemek istiyorum ki biz Allah korusun bir başka ülkeye mülteci olarak gitmek zorunda kalsaydım tüm Türkiye halkı olarak çok mu iyiyiz çok mu saygılı davranacaktik gittiğimiz ülkeye... Her sehrin, her ülkenin,her halkın iyisi kötüsü vardır. Kötüler her zaman daha fazla göze gelir.
Biz sağduyu ile davranmak zorundayiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?