Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Ben de dogru oldugunu dusundugumu soylemiyorum zaten.. Ordaki mantık hatasina değinmek istedim.. Sakat zihniyetlere..

Turklere alisik oldugumuzdan herhalde, korkmuyorum onlardan, ama dilini bilmedigim insanlar bagirip cagirinca korkuyorum,
Ama diyorum ya ben zaten insanlarin coguna, suriyelilerin geneline bayilmiyorum :)

Bunları yapan Türk görmediniz mi peki?

Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.

Kamplardan çıkıp etrafa yayilmalarina asla musaade edilmeyecekti. Savastan kacan adamin istanbulda İzmirde Bursada isi ne?

Ben kendi adima zerre on yargili degildim tamamen yasadiklarimdan sonra kendilerinden nefret ediyorum. Ozellikle 15+ erkeklerinden

Konuda Suriyeli kadınların yaptığı hiçbir şey yok. Neyle itham ediyorsunuz siz kocamız bize kalsın falan hayırdır? Tipik kocişim sendromuna yakalanmış kadın vakası.

Kafan çok güzelmiş kardeş, güle güle kullan.

Bir de şunu ifade etmekt istemiyorum. Şu an zorunlu bir göç durumu var. Yoksa keyfi bir şey değil...
Asla yaptıkları yanlıslari veya kaosu savunmuyorum.
Şu an Suriyeli mültecilerle ilgili politikalara maalesef ki yanlış ilerliyor.
Geçici çözümler sunuluyor ama yanlış.
Bu insanlar burada kalıcı. Buna göre eğitim, yerleşim bölgeleri,hastane düzenleri vs.. düzenlemeli devlet.
İleride göçmen diyeceğiz belki de bu insanlara..
Şunu da söylemek istiyorum ki biz Allah korusun bir başka ülkeye mülteci olarak gitmek zorunda kalsaydım tüm Türkiye halkı olarak çok mu iyiyiz çok mu saygılı davranacaktik gittiğimiz ülkeye... Her sehrin, her ülkenin,her halkın iyisi kötüsü vardır. Kötüler her zaman daha fazla göze gelir.
Biz sağduyu ile davranmak zorundayiz.

Cok gülüyorum sizlere. Hicbi sey bilmeyip "ama genelleme yapiyorsun yiaaa" diyen herkese.

Ben kendi adima zerre on yargili degildim tamamen yasadiklarimdan sonra kendilerinden nefret ediyorum. Ozellikle 15+ erkeklerinden
Şu an genelleme yaptınız işte. 15 yaş üstü erkeklerinin hepsini aynı kefeye koydunuz.
Onların arasında da çok saygılı, iyi kalpli vs. insanlar yok mu, var.

Bunları yapan Türk görmediniz mi peki?

Sanirim gormedim,
En azindan kizima yonelik 2 korkunc davranis oldu 5 yilda ikisi de suriyeliler tarafından gerceklestirildi, belki o yuzden bir fobi gelistirmis olabilirim.
Turklerin en kotu davranisi izinsiz yanagini minciklamak olmustur :)

Bi suriyeli kadinla tanistim. Maddi Durumu cok kotuydu. Ulkelerinde durumlari cok iyimis zeytin tarlalari varmis. Her sey mahvolmus. Ailesi orda kalmis aglaya aglaya anlatti. 2 cocugu var biri benimkinden 1 yas buyuk digeri 1 yas kucuk. Evine goturdu beni ev diyebilirsek tabi. 1 gun yasayamazsiniz orda. Camiden yiyoruz dedi. Camiden aldiklari disinda 5 lirasi yok ekstra bir sey almaya. Bi de konu komsu verirse iste. Hic iftar cadirina falan gittiniz mi? Ben gittim. Oyle bol kepce olmaz yemekler. Muhtemelen camiden aldigimla benim karnim doymaz. Onlarinda doymuyidur. Bazen gece acikiriz yada cocuklarimiz acikir hopp 2 dk bir seyler hazirlariz. Yada evde hazir pasta kurabiyr falan vardir yeriz bir seyler. O kadin kadini gectim cocuklari gun icinde aciktiginda yiyecek yemek bulamiyor, ertesi gun camiden yemek cikmasini bekliyor. Bi cocuga nasil bekle dersin denir mi. Ayiptir soylemesi azcik para verdim. Hastam vardi oraya onun icin gitmistim. Soz verdim ben hep gelicem diye. Sarildik ohh misss valla insandi. Senden benden farki yok. Imkani olsa daha guzel giyinir daha guzel yasardi. Sonra bi sure hastamla ugrasip gittim onu gormeye. Her seyimi topladim kiyafet bi guzel de alisveris yaptim. Sizin corbaniz cok guzel demisti mercimek corbasi icin. Gittim bulamadim. O harabe evin kirasini odeyemedigi icin atmislar disari. 2 cocukla. Telefonu yoktu zaten. Aradim butun mahllede gitti dediler. Kim bilir noldu napiyor simdi. Allah yuzune baksin. Inanin merakli degiller burda onlari sevmeyen insanlarin yaninda assagilanmaya. Mecbur kalmislar. Savasta oldugunuzu dusunun. Kucuk cocuklariniz oldugunu. Onlarin kani aksin cani acisin ister misiniz? Psikolojileri bozulmasin diye zart olsa pedogog zort olsa pedogoga goturuyosunuz. Kimyasal silahlara maruz kalsin ister misiniz. Insani dugmelerinizi acin ya. Pis kokuyolar ne ya. Parfum alacak sabun alacak parasi yoksa kokar tabi. Kendinizi yerine koyun bu insanlarin. Ayni bizin gibi insanlar. Ulkelerinde.onlar da bizim gibi yasiyordu. Yarin ne olacagimiz belli mi? Ayni duruma dusersek nolacak?

Amma yazmisim

Özellikle doğu illeri suriyeli kuma doldu
O insanların bol bol doğurması bir sürü kiz çocuğu 15 yaşında evlendirmeler var
Erkeklere de gün doğmuş oluyor

Galiba yurtdışındaki politikacılar da göçmenlere sizin gibi bakıyor. Vicdan merhamet sıfır. Onlar hayvan değiller kampta yemeğini suyunu vereceksin susacaklar. Onlar da insan ve yaşamak istiyorlar insanca yaşamak. Nadine Gordimer, nobel ödüllü yazar, kısa hikayelerini okumanızı isterdim. Mülteciler ve kamplar hakkında ufak bir ufuk açabilirdi belki..

Onun da ailesi mülteciydi ve kendisi kamplarda kalmak zorunda kaldı ve evet nobel ödüllü bir yazar olarak karşımızda.. senden benden daha içli daha ruhlu daha insan ama tühhh mülteci

Son düzenleme:
Dilimizde var bu karı koca deniyor bilmiyorsan diye hatırlatayım dedim başka bir manası yok

Çok gülüyorum sizlere. Mülteci kamplarının kapasitelerinden bihaber ama orada kalsaydı diyenlere. İnsanlar sanki burada Bodrum katlarda, küflü evlerde, kışın ısıtma olmadan yaşamaya memnun oluyorlarmışta büyükşehirlere gelmiş gibi davrananlara.

Ben de bu konuda insanlara zerre savunmaya geçmezdim, ama bu kadar pişkin bir şekilde insanların gokten taş düşse Suriye li demelerinden ve yaşadıkları şartları görmeden, bilmeden devletin onları krallar gibi yaşattıklarını zannetmelerinden bıktım.

Önce insan olduğumuzu düşünmek gerekir . Ve onların da.

Ama aykırılık yapan her yabancıya yaptırım uygulanmalı sınır dışı vs.

Böyle garibanlar mağdur olmasın diye.

Güzel davranışınızdan ötürü sizi tebrik ederim.

Sanirim gormedim,
En azindan kizima yonelik 2 korkunc davranis oldu 5 yilda ikisi de suriyeliler tarafından gerceklestirildi, belki o yuzden bir fobi gelistirmis olabilirim.
Turklerin en kotu davranisi izinsiz yanagini minciklamak olmustur :)

15 seneden fazla oluyor, iyi bir semtte lisedeydim, okul çıkışı dilenci bir kadın para vermeyene beddua ederdi.
Bir gün arkadaşlardan biri çıkıştı kadına,
Aldığı cevap,
Seni dağa kaldırtır s...ririm oldu. Karakola şikayet ettik 2 gün sonra kadın daha beter tehditlerle geldi...
Sizin başınıza gelmesi gerekmez. Bu işin milliyeti olmaz :)
Dünyanın her yerinde cinayet, tecavuz, hırsızlık var. Şimdi gelen 4 milyonda 10bin tane kansız çıktıysa geri kalanı ölüme mi terketmeli?

Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini

Suriyelilerin bizzat siz bizim ülkeye kacsaydiniz asla sizi almazdik dediklerini biliyor muydunuz
Yada is arayan Türk vatandaşına biz is yerimiz de yabancı işçi çalıştırmak istemiyoruz dediklerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…