Ve beklenen cinnet geldi

'Zekan mı yetmiyor?' mu! Kendi çapımda ayıplayıp defolup gideceğim.

Yuh! dedim okuyunca. Bir de matah birşey gibi önden önden atar yapmışsınız. Belli ki psikolojik olarak çok da sağlıklı olmayan bir kadını zeka testine tabi tutmadan önce muhakkak yapılacak başka şeyler olmalıydı.
Çocukluğunda sizi, kendi onayı üzerinden var eden birine tepki olarak yemişim onayı diyerek bağımsız fikir ve hareketlerden hoşlanmanızı anlayabilirim ama bu başka birşey.

Zekan mı yetmiyor? :kahve:

Evet büyüklere sevgi , saygı gösterelim .. orda tamamız ..

Ama bazen büyükler , her yaptıklarının , her düşündüklerinin her şekilde her ortamda her şartta doğru olduğunu düşünmeleri , eylemlerini de bu yönde yapmaları insanı bazen çileden çıkarabiliyor ..

Her yöntemi deniyor bazen insan , bazen de kendini bu durumda buluyor ...

Eğer içinde bir “acı” hissetmiyorsan haklısındır ve çok iyi bir rahatlama gelmiştir diye düşünüyorum
O yöntemleri anlatarak, olmadı trip atarak, olmadı yüksek sesle, beceremedim yazıyla, çaresizlik içinde yalvararak denedim ben.
Olmayınca kalp de kırdım, en sonunda sonsuz uzaklaştım, yaşım 17 idi,
Şimdi 36
Hala yanaşmaya uğraşıyor sebebi de yalnız kalma korkusu
Ama ben hep yalnızdım,
Oynamam gereken yaşta bulaşık,çamaşır yıkıyordum elde, yine yalnız.
Canı istediğinde her şeyi yapabilen insan konu ben olunca zavallıya bürünüyordu,'ben cahilim, bilemedim' e getiriyordu.
Evet ben de çileden çıkmıştım aynı Yokuspokus Yokuspokus gibi.
Burada iki ay annemle görüşmediğimi yazdığım için topa tutanlar olmuştu beni,
Dışı seni içi beni yakar hesabı.
Dünyan dar geliyor, aldığın nefes kemiklerine batıyor.
Doğuran literatürde annedir,
Ya anneliğe yüklediğimiz mana çok abartılı biz hatalıyız o yüzden böyle isyanlarımız
Ya da biz çok haklıyız onlar olamamış,
Sonuç yine kayıp hayatlar, yok olan canlar.

O yöntemleri anlatarak, olmadı trip atarak, olmadı yüksek sesle, beceremedim yazıyla, çaresizlik içinde yalvararak denedim ben.
Olmayınca kalp de kırdım, en sonunda sonsuz uzaklaştım, yaşım 17 idi,
Şimdi 36
Hala yanaşmaya uğraşıyor sebebi de yalnız kalma korkusu
Ama ben hep yalnızdım,
Oynamam gereken yaşta bulaşık,çamaşır yıkıyordum elde, yine yalnız.
Canı istediğinde her şeyi yapabilen insan konu ben olunca zavallıya bürünüyordu,'ben cahilim, bilemedim' e getiriyordu.
Evet ben de çileden çıkmıştım aynı Yokuspokus Yokuspokus gibi.
Burada iki ay annemle görüşmediğimi yazdığım için topa tutanlar olmuştu beni,
Dışı seni içi beni yakar hesabı.
Dünyan dar geliyor, aldığın nefes kemiklerine batıyor.
Doğuran literatürde annedir,
Ya anneliğe yüklediğimiz mana çok abartılı biz hatalıyız o yüzden böyle isyanlarımız
Ya da biz çok haklıyız onlar olamamış,
Sonuç yine kayıp hayatlar, yok olan canlar.
Bak ne güzel .. elinden geleni yapmışsın ... evet kimse annesini babasını seçemiyor .. istediğinde Harika bir anne modeli değildir , biraz olsa anlaşılmaktır ..

Ama “cahilim” hep arkasına sığınılandır .. dilerim mutsuz günlerin geride kalmıştır

Bak ne güzel .. elinden geleni yapmışsın ... evet kimse annesini babasını seçemiyor .. istediğinde Harika bir anne modeli değildir , biraz olsa anlaşılmaktır ..

Ama “cahilim” hep arkasına sığınılandır .. dilerim mutsuz günlerin geride kalmıştır
Ben hala umuyorum o günlerin geride kalmış olmasını.
Allah, inşallah senin duanı kabul eder de hepsi geride kalır,
Çok amin.
:KK200:

Uzaklaşamıyorum. Ne yaptıysa, ne hale getirdiyse dönüp arkamı bırakıp gidemiyorum/Ya da geçmiş zaman mı kullanacağım bundan sonra bilmiyorum çünkü içim acımadı, otomatik gerçekleşti sanki.

Ne daha kötüdür Turuncu? Kötü olduğunu bildiğin kötü davranış mı, iyi kılığı ile giydirilmiş kötü davranış mı?
Beni dizinin dibine, senelerce üzerime çalışıp oturtmayı başardı ve öyle bir haldeyim ki onu suçlayamıyorum "Sen yaptın ki" diyorum. Ben mi yaptım gerçekten?

Hiçbir ilgi alanım önemsenmedi; hiçbiri. Benim neyle ilgilendiğimin hiçbir önemi yoktu çünkü neyle ilgilenmem gerektiği annemce belirlenmişti ve bu yolda istemediğim fedakarlıklara girerek, beni yolumdan vazgeçirdi, o fedakardı ve ben kendimi suçlayandım.

Yemek yemeye aşırı zorlanmak nedir biliyor musun sen? Obez olmamı mı beklerdin mesela? Anoreksiya oldum, saçlarım elime geldi ve bu benim "Dengesiz beslenmeme-söz dinlememe" suçum oldu.

Sen 2 yaşından beri tek rahatlama yolun olan resim çizmenin elinden alınması nedir biliyor musun? İyiliğim içindi ve çok güzel açıklanmıştı, o kadar şahane ikna oldum ki aslında ben resim çizmeyi o kadar sevmiyormuşum bile :) Sonra tabi "Ben tercih ettim" oldum.

O kadar ağır bir pedofili korkusu yaşardı ki annem; liseye kadar hiçbir arkadaşımla evinde doğru düzgün hatıram yok. Çünkü onlar bize gelirdi ve annemin yaptığı tüm yemekler karşısında böyle bir annem olduğu için şükretmem gerektiğini söylerlerdi.

Sen kışın ortasında terledin mi Turuncu? Ciddi soruyorum. Kışın isilik çıkardın mı? Öyle bir fotoğrafım var; üzerimde beyaz peluş kabarık bi mont, zannedersem 3 yaşındayım; boynumun yukarısına kadar düğmelenmiş, kaşkolla burnu sarılmış, alttan yün başlık ile kapüşonun içine iki kat sarılmış. Açıklaması "Koşardın terlerdin" di. Bir çocuğun Antalya kışında o kıyafetlerle terlememesi ve isilik çıkarmaması imkansız. Sonra gelsin ağır gripler, iltihaplanmalar ve hastaneler.
Serum başında bekleyen fedakar anne... Cahillik mi? Hiç zannetmiyorum, daha çok vekaleten munchausen sendromuna benzetiyorum. Çok bilgiliydi.

Ortaokulda günlüğümü okuyup hesap sordu.
Bu her annenin yapabileceği şey olabilir ama o günlüğü elinden alıp parçalarken karşımda gülümseyerek "Sen daha iyilerini hak ediyorsun" demesi? İyi mi kötü mü?

Kuzenim sigaraya başlamıştı, ben ise merak edip ondan tek dal yaktım (Sigara içmiyordum). Yakalanacak ve eniştem kızacak, benimkiler bana kızmaz biraz nutuk çeker sadece diye kuzenimin suçunu üstlendim. Teyzem "Aferim kızıma" dedi, annem teyzem karşısında boynunu eğdi diyemedi ya; o akşam sorguya çekildim. "Yazıklar olsun, senden hiç beklemezdim" girişi ile öyle rencide edildim ki.. Kuzenim "Kuzen sakın söyleme benim içtiğimi, teşekkür ederim" diye mesaj atmıştı ve söz verdim. Aldım telefonumu "Anne, sana bir şey göstereceğim ama bu sadece bizim aramızda kalacak; benim sana -layık- bir evlat olduğumu bil. Kimseye söylemeyeceksin tamam mı?" dedim. "Tamam annem, tabi annem bitanem, söz"ler... Mesajı gördü, anladı ve "O mesajı teyzene okutacağız!" a döndü olay. Hemen mesajı sildim "Anne nolur yapma, kuzenime söz verdim nolur" diye yalvardım köpek gibi. O ne yaptı sence? "Ben yeğenimin zehirlenmesini istemiyorum" diyerek beni de alıp kuzenim-teyzem öyle bir yüzleşmeye götürdü ki, kuzenimin yüzüne bakamaz hale geldim. :)

Ve daha neler... Ve sürekli tekrar eden "İyiliğin için, bilemezsin, anlamazsın, olmaz, yasak, asla, ben bilirim, bana hak vereceksin, sizin için neler yapıyorum görmüyor musun, sen nasıl vefasız bir çocuksun" sözleri dönen her gün.
Her gün anlam veremediğim bir yerden yükselen öfkem ve her seferinde sonucun "Neyin eksik?! Daha ne yapayım kızım senin için?"e bağlandığı o bilindik kısır döngü.

"Elalem ne der"li travmalarımıza girmiyorum bile.
"Senin tek sorunun şımarıklık" ile başlayan cümlelere de.
Baktım olmayacak; basıp gideyim bari dediğimde kardeşimi hemen önüme koydular. Kardeşime baktım ve gidemedim.
İntiharı düşündüm. Bunu anneme yapabilirim ama kardeşime böyle bir hatıra bırakamam dedim.
Neye öfkelendiğimi senelerce anlamadım ve kendimi suçladım. Çünkü annem çok iyiydi, o bir anneydi.
Sonra bir başka hastalık patladı kendimi sorgularken.
Korktu, öldü bitti, sevgi sözcükleri sıralandı döküldü ve "Sen yaptığın hataları düşünerek çok üzüldün biliyorum kızım kendini suçlama, sen iyi evlatsın anneler için evlatları vazgeçilmezdir seni her hatanla sevdim ben." tarzında konuştu. Tüm hatalarım(!) benim oldu :) Kendisinde hata yok.

Turuncu, daha bunlar sadece %1i.
Ben ömürlük bir beyin yıkama seansından çıkmaya çalışıyorum.

Annenizin pedofoli korkusu yasadigi veya gordugu bir seyden olabilir

Bu ulkede ortak sorunlardan birisi yasadigi acilari ve korkulari cocuklara yansitmak ve bir de yaptigi fedakarliklari gostermek halbuki bu cocuklari daha cok baski altina aliyor.

Anneligin yaninda kendilerinin de bizim de bir birey oldugumuzun farkina varsalar keske..

Geçen hafta sivriliğimle annemi ciddi derecede kırdığımı hatırladım. Bilerek kırdım, oda anlamıyordu çünkü. Sonunda ne oldu? Birkaç gün aramadım ve annem aradı.

Şimdi şu konunu görünce gözlerim doldu. Ne olmuş olabilir ki en kötü? İnsanı geçtim, bi anneyi ölmüş bil dedirtecek kadar kendini kaybettirecek ne olmuş olabilir? Bu rahatlık her ne olursa olsun onun tarafından sevileceğini bilmekten galiba. Sinir harbi yaşanır, bunu da gördüğün gibi en iyi anneler göğüsler. Seni derdinle tasanla taşıyacak bi annenin olduğu çok uzun yılların olur inşallah.

Uzaklaşamıyorum. Ne yaptıysa, ne hale getirdiyse dönüp arkamı bırakıp gidemiyorum/Ya da geçmiş zaman mı kullanacağım bundan sonra bilmiyorum çünkü içim acımadı, otomatik gerçekleşti sanki.

Ne daha kötüdür Turuncu? Kötü olduğunu bildiğin kötü davranış mı, iyi kılığı ile giydirilmiş kötü davranış mı?
Beni dizinin dibine, senelerce üzerime çalışıp oturtmayı başardı ve öyle bir haldeyim ki onu suçlayamıyorum "Sen yaptın ki" diyorum. Ben mi yaptım gerçekten?

Hiçbir ilgi alanım önemsenmedi; hiçbiri. Benim neyle ilgilendiğimin hiçbir önemi yoktu çünkü neyle ilgilenmem gerektiği annemce belirlenmişti ve bu yolda istemediğim fedakarlıklara girerek, beni yolumdan vazgeçirdi, o fedakardı ve ben kendimi suçlayandım.

Yemek yemeye aşırı zorlanmak nedir biliyor musun sen? Obez olmamı mı beklerdin mesela? Anoreksiya oldum, saçlarım elime geldi ve bu benim "Dengesiz beslenmeme-söz dinlememe" suçum oldu.

Sen 2 yaşından beri tek rahatlama yolun olan resim çizmenin elinden alınması nedir biliyor musun? İyiliğim içindi ve çok güzel açıklanmıştı, o kadar şahane ikna oldum ki aslında ben resim çizmeyi o kadar sevmiyormuşum bile :) Sonra tabi "Ben tercih ettim" oldum.

O kadar ağır bir pedofili korkusu yaşardı ki annem; liseye kadar hiçbir arkadaşımla evinde doğru düzgün hatıram yok. Çünkü onlar bize gelirdi ve annemin yaptığı tüm yemekler karşısında böyle bir annem olduğu için şükretmem gerektiğini söylerlerdi.

Sen kışın ortasında terledin mi Turuncu? Ciddi soruyorum. Kışın isilik çıkardın mı? Öyle bir fotoğrafım var; üzerimde beyaz peluş kabarık bi mont, zannedersem 3 yaşındayım; boynumun yukarısına kadar düğmelenmiş, kaşkolla burnu sarılmış, alttan yün başlık ile kapüşonun içine iki kat sarılmış. Açıklaması "Koşardın terlerdin" di. Bir çocuğun Antalya kışında o kıyafetlerle terlememesi ve isilik çıkarmaması imkansız. Sonra gelsin ağır gripler, iltihaplanmalar ve hastaneler.
Serum başında bekleyen fedakar anne... Cahillik mi? Hiç zannetmiyorum, daha çok vekaleten munchausen sendromuna benzetiyorum. Çok bilgiliydi.

Ortaokulda günlüğümü okuyup hesap sordu.
Bu her annenin yapabileceği şey olabilir ama o günlüğü elinden alıp parçalarken karşımda gülümseyerek "Sen daha iyilerini hak ediyorsun" demesi? İyi mi kötü mü?

Kuzenim sigaraya başlamıştı, ben ise merak edip ondan tek dal yaktım (Sigara içmiyordum). Yakalanacak ve eniştem kızacak, benimkiler bana kızmaz biraz nutuk çeker sadece diye kuzenimin suçunu üstlendim. Teyzem "Aferim kızıma" dedi, annem teyzem karşısında boynunu eğdi diyemedi ya; o akşam sorguya çekildim. "Yazıklar olsun, senden hiç beklemezdim" girişi ile öyle rencide edildim ki.. Kuzenim "Kuzen sakın söyleme benim içtiğimi, teşekkür ederim" diye mesaj atmıştı ve söz verdim. Aldım telefonumu "Anne, sana bir şey göstereceğim ama bu sadece bizim aramızda kalacak; benim sana -layık- bir evlat olduğumu bil. Kimseye söylemeyeceksin tamam mı?" dedim. "Tamam annem, tabi annem bitanem, söz"ler... Mesajı gördü, anladı ve "O mesajı teyzene okutacağız!" a döndü olay. Hemen mesajı sildim "Anne nolur yapma, kuzenime söz verdim nolur" diye yalvardım köpek gibi. O ne yaptı sence? "Ben yeğenimin zehirlenmesini istemiyorum" diyerek beni de alıp kuzenim-teyzem öyle bir yüzleşmeye götürdü ki, kuzenimin yüzüne bakamaz hale geldim. :)

Ve daha neler... Ve sürekli tekrar eden "İyiliğin için, bilemezsin, anlamazsın, olmaz, yasak, asla, ben bilirim, bana hak vereceksin, sizin için neler yapıyorum görmüyor musun, sen nasıl vefasız bir çocuksun" sözleri dönen her gün.
Her gün anlam veremediğim bir yerden yükselen öfkem ve her seferinde sonucun "Neyin eksik?! Daha ne yapayım kızım senin için?"e bağlandığı o bilindik kısır döngü.

"Elalem ne der"li travmalarımıza girmiyorum bile.
"Senin tek sorunun şımarıklık" ile başlayan cümlelere de.
Baktım olmayacak; basıp gideyim bari dediğimde kardeşimi hemen önüme koydular. Kardeşime baktım ve gidemedim.
İntiharı düşündüm. Bunu anneme yapabilirim ama kardeşime böyle bir hatıra bırakamam dedim.
Neye öfkelendiğimi senelerce anlamadım ve kendimi suçladım. Çünkü annem çok iyiydi, o bir anneydi.
Sonra bir başka hastalık patladı kendimi sorgularken.
Korktu, öldü bitti, sevgi sözcükleri sıralandı döküldü ve "Sen yaptığın hataları düşünerek çok üzüldün biliyorum kızım kendini suçlama, sen iyi evlatsın anneler için evlatları vazgeçilmezdir seni her hatanla sevdim ben." tarzında konuştu. Tüm hatalarım(!) benim oldu :) Kendisinde hata yok.

Turuncu, daha bunlar sadece %1i.
Ben ömürlük bir beyin yıkama seansından çıkmaya çalışıyorum.

İnan bana bir bu kadar da ben yazabilirim :)
Benim şizofreni teşhisi olan bir halam vardı, bir de üstüne aynı onun gibi olduğumu söyleyen, kız halaya çeker lafları. Annem+teyzelerimden biri :)

En büyük şansım babamdı. Senin yüzde 1 dediğinin bende %30 olması babam sayesinde. Frenledi. Ve frenlerken o yıprandı.

5. Sınıfta boşanmaya kadar gidip döndüklerini hatırlıyorum. Ve onun bile sorumlusu alttan alta bendim.

Anneme göre babam beni koruyarak şımartıyordu.
Babam korudukça annem bilendi.

Diğer kardeşlerimle aramızdaki uçurumda böyle ortaya çıkıyor. Babam daha sonra anlamış sanırım, onun müdahale ediyor olması annemi iyice zıvanadan çıkarıyordu, etmemeye başladı.
İlerleyen zamanlarda gerçekten sakinleştiler. Böylece onların tüm kavgaları Benim yüzümden olmuş oldu :)

Bunlar hep geçti. Bir kısmı ile bağıra çağra yüzleştim. Bir kısmına sünger çektim. Bir kısmını unuttum. Bir kısmı için tedaviye başladım :)

Ama görsen konuşsan, çok seversin annemi. İyidir. Anlayışlıdır. Saygılıdır başkalarına. İlk evlat olmanın ceremesini mi çektim, o zaman zor şeyler yaşıyordu, onun etkisi miydi bilmiyorum.

Zaten bu negatif yönünü babam, ben ve biraz da Dedem bildiği için sanırım kime anlatsam İnanmaz :)
Uzaklaş. Gerçekten uzaklaş.
Şartlarını nasıl ayarlarsın bilmiyorum ama bazen annemin evine gittiğimde o aşırı düzenli hali bile beni geriyor.
Evdeki simetri, mobilya vitrini gibi olan salonu, evin kokusu bile bazen başka şeyleri getiriyor beraberinde.
Benim 1 numaranın huyu suyu biraz bana benziyor.
Kıskançlığı, konuşkanlığı falan.
Bazen ona davranışında bile fark ediyorum.

Öpmezsen öpme bende kardeşini öperim
Kardeşin uzun ayağa bir kalksın seni dovecek
He sen çok biliyorsun da ondan altına kaçırıyorsun
Anneni mi seviyorsun babanı mı?
Baban sana daha güzel bakıyor degil mi?
Annen senin degil, benim.

Çocuğun damarına basacak, dolayısı ile beni sinir edecek bir sürü şey işte :) bu yüzden de çok da bir araya getirmemek güzeli.
15 te 1 falan ideal. Bunlara sıra gelmiyor o zaman.
Yedik içtik hooooppp çocukların uyku saati geldi tuh diyip kaçmak :)
Yada çok sıkıştım çocuğu birine bırakacak olsam kızkardeşime bırakıyorum.
O biraz daha annemle iyi, annem ben yapma desem inat eder yapar, o derse durur.
Sanki ben bir yerlerde güvenilirliğini yitirdim, muhakeme yeteneği olmayan biriyim ve ciddiye alınmıyorum gibi.

Konunu ele geçirdim :))
Neyse. Evet sorunlar somut degil ki çözümü somut olsun dedin. Ama bence biraz dene imkanın varsa.
Babana bakma. Kazık kadar adam.
Bırak biraz ne halleri varsa görsünler.
Biliyorum ki sen kriz geçirdikçe nankör oluyorsun :) senin için Neler neler yapmış oluyorlar.
Bari biraz nankör ol da kafan rahat olsun.

Keşke annenize bu kadar saydırmasaydınız.
Tamam benimde annemle problemlerim var ama bu kadar azarlayıp kırmadım hiçbir zaman.
Sinirimden cam çerçeve indirdiğimde oldu,2 metre duvar aynasını yere indirdiğimde oldu. Sinirden bardakları camdan mı atmadım,sofrayı yerle bir mi etmedim.
Herşeyi yaptım ama asla bu kadar kalbini kırıp üzmedim onu.
Çünkü biliyorum yaşlanıyor,bir gün beni bırakıp gidecek.
O gün gelip çattığında "keşke sana bağırmasaydım" diye mezarının başında ağlamamak için yapmadım hiçbirini.
Zaman acımasız,anneniz yitip gidince çok pişman olursunuz.
Bravo. Kendinizi övduyseniz sadede gelebilirsiniz.

Annenizin pedofoli korkusu yasadigi veya gordugu bir seyden olabilir

Bu ulkede ortak sorunlardan birisi yasadigi acilari ve korkulari cocuklara yansitmak ve bir de yaptigi fedakarliklari gostermek halbuki bu cocuklari daha cok baski altina aliyor.

Anneligin yaninda kendilerinin de bizim de bor birey oldugumuzun farkina varsalar keske..

"Aile terapisti alalım, anne-kız birlikte gidelim. İletişim kuramıyoruz anne, birbirimize bağırmaktan başka bir şey yapmıyoruz" dediğimi hatırlıyorum ergenliğimde. Çünkü psikolog psikolog beni gezdirirken, aynı psikologlardan bazıları "Sizi hep beraber terapiye alalım" tarzı da konuştu. Kabul etti mi? :) Elbette hayır, onun psikolojik sorunu asla olamaz. Sorun varsa bendedir.

Ha ama çok güzel bir gelişme olarak artık "Psikolojik olarak çok yoruldum, yordunuz" deyip psikologa gitmeyi istedi. Ama bunun bize dönüşünün "Acındırma" olacağını biliyorum. Yine de gidelim dediğimde ve kendi psikoloğuma gittiğimizde önce biraz dökülür gibi oldu "Gangstayı anlıyorum, çok iyi anlıyorum" dedi, sonra bir anda "Ben elimden geleni, doğru bildiğim her şeyi yaptım bir anne olarak" deyip işin içinden çıktı, psikologa gitmekten de caydı. Nasıl?

Size söylemiyorum da şuralarda bir yerlerde kendini alemin zekisi zanneden bir üyeyle muhattap olmak istemediğimden, ona da sizin nezdinizde -kibarca- cevap vermiş olayım da güzel defolsun ^_^

Mune Mune

Gangsta konusunun kapatılmasını istiyor ve anlayışla yaklaşan herkese çok teşekkür ediyor; o yaranın anlayanlarla sarılacağını görmekten mutluluk duymuş, destek olanları gördüğü için de sevinmiş. Selamları var.

Ve aleykum selam gangsta.

İyi yapmışsın kendi kendini yiyeceğine birazda annen yesin kendini. ..düşünür belki bu kız neden böyle oldu neden bu kadar ağır konustu dank eder belki.

Yaşayan bir annem olsaydı eminim aynı şeyleri çoktan yapmıştım... kırıp dökmustum eminim.. neden bu kadar sevgisini bize gostermediginden hesap sorardim mesela ... ya derdim sen ne biçim bir annesin...

6 7 yaşındaki kızın cinsel istismara ugradiginda korumadigini... anlatiysam inanmadi ve muhtemelen dövdü var bir anı ancak terapiye devam etmedim hatırlamıyorum .... anlatmadiysam, davranisimdan, durusumdan ,korkularimdan nasil olupta farketmedigininin hesabını bağıra bağıra sorardim hiç acimazdim ..Sadece yapabildiğim mezarına gidince ona hesap sormak ama cevap yok.

Ha bide babam var.... az kaldı ona patliyacagim... insan kime güvenir ailesine dimi? öyle kazıklar yedim ki geçenlerde içimden konuşmak dahi gelmiyor aramiyorum o arayinca mecbur konuşuyorum ..hala kendi haklı... bana özel olan bir durumu memlekette duymayan kalmamış pişkince diyor ki" Bundan sonra sırrını anlatacağın adamı iyi seç " lafa bak secmistim babacığım!! Güvenmistim baba!! demek ki babana bile guvenmeyecekmissin!!

Neyse hayatta iken canını acıtandan hesap sormayı öğrendim... ölünce pişman olursun soylemediklerine ... yaşarken soylebildiklerin olur belki, pişman da olunur ancak için soğur.

Son düzenleme:
"Aile terapisti alalım, anne-kız birlikte gidelim. İletişim kuramıyoruz anne, birbirimize bağırmaktan başka bir şey yapmıyoruz" dediğimi hatırlıyorum ergenliğimde. Çünkü psikolog psikolog beni gezdirirken, aynı psikologlardan bazıları "Sizi hep beraber terapiye alalım" tarzı da konuştu. Kabul etti mi? :) Elbette hayır, onun psikolojik sorunu asla olamaz. Sorun varsa bendedir.

Ha ama çok güzel bir gelişme olarak artık "Psikolojik olarak çok yoruldum, yordunuz" deyip psikologa gitmeyi istedi. Ama bunun bize dönüşünün "Acındırma" olacağını biliyorum. Yine de gidelim dediğimde ve kendi psikoloğuma gittiğimizde önce biraz dökülür gibi oldu "Gangstayı anlıyorum, çok iyi anlıyorum" dedi, sonra bir anda "Ben elimden geleni, doğru bildiğim her şeyi yaptım bir anne olarak" deyip işin içinden çıktı, psikologa gitmekten de caydı. Nasıl?

Size söylemiyorum da şuralarda bir yerlerde kendini alemin zekisi zanneden bir üyeyle muhattap olmak istemediğimden, ona da sizin nezdinizde -kibarca- cevap vermiş olayım da güzel defolsun ^_^

Mune Mune

Gangsta konusunun kapatılmasını istiyor ve anlayışla yaklaşan herkese çok teşekkür ediyor; o yaranın anlayanlarla sarılacağını görmekten mutluluk duymuş, destek olanları gördüğü için de sevinmiş. Selamları var.
:KK200:

Mune Mune

Yalniz degil evet ve yasamadigimiz acilar hakkinda kolayca yorum yapmamak gerekiyor once anlamaya calismak gerekiyor.

Hayır o anlamda değil, anne babadan yaraliysak kosemize çekilip mesafeli olunmalidir yani. Kalp kirmaktansa mesafe koymak.
Bu size göre olani. Peki ya konu sahibi icin gecerli degilse ? O zamsn hmm tuh tuh pekte saygisiz bir evlat. Dağlara taslara :silah:

Yorumunuz , konunun duyarını kasıyo cıkışa lütfen.

Ben kendisine sarıldığımda, ben sarılmanı/öpmeni istemiyorum, kalk da şu mutfağı topla bir işe yara diyen bir anne ile büyüdüm.
Kabus gibi ergenlik, kabus gibi bir gençlik.
Evlendikten sonra rahata erdim. Aramız düzeldi. Mesafeli ve seviyeli bir ilişki kurduk.
Bu süreçte sadece ilk doğumumda yanımda 5 gün kaldı, onda da bana çocuğu emziremiyorum, beceremiyorum diye eziyet etti :)
Hatta 4 günlük Doğum yapmış kadın olarak
‘Sütün sidik gibi, bu çocuğa yaramaz’ lafını annemden duydum.
2 gün sonra da arkadaşları ile tatile gitti.
Kırgınlıklarım var.
Her şeyi ben bilirim havasından yoruldum.
Çok iyi yönleri de olan biri.
Becerikli, toplumda sevilir, insanlara saygılı, her ortamda esprili, Güleryüzlü.
Neden bana böyle İnan bilmiyorum :)
Uzak kalınca iyiyiz. Uzak kalıyorum.
Her gün konuşuruz ama nasılsın iyi misin, o kadar.
Fazlasına girince b.ka sarıyor.
Senin kadar iç içe olsam şimdiye çoktan kriz üstüne krizler geçirmiştim.
Her anne iyi olmuyor. Enteresan ama her anne her çocuğuna da iyi olmayabiliyor.
Kabul ettim, devam ettim.
Huzurlu muyum? Evet.
İhtiyaç duyuyor muyum? Evet
Zaman zaman üzülüyor muyum? Çoğunlukla.
Bana yaşattığı pek çok şey için kırgınım, diğer kardeşlerim nispeten daha hafif atlattığı için mutluyum.
Karışığım :)
Anneme ben de çok saydırdım. Genel olarak evlatlarından bul diye geri döndü.
Bakalım neler bulacağım :)
Ben yazsam bu kadar olurdu. Ne olurdu sanki herşeyin sinirini benden cikartmasaydi. O sıralar ben yakinindayim diye miydi bütün kırıp dokmeleri? Evlendikten sonra rahata erdim ben de. Mesafe koydum içten ice. Doğumda geldi iki sefer ilkinde yedi bitirdi beni. İkincide artık umursamadigimdan sanırım koymadi artık. Dayaktan bahsetmiş bazısı. Diliyle dövmek nasıl olur tatmış mi acaba? Benden bir gün haber alamadı diye nerdeyse şehri ayağa kaldirmisligi var. Sonuç yine bana azari bastı. Yine beni suçlayacak birsey buldu. Hem de herkese ilan etti. Üstelik beni hergun arayan sesimi duymadan duramayan birisi de değil. Soğuktur hep bildim bileli. Espri bile kaldırmaz. Dışarıya iyidir ama sevilir. Artık takmiyorum ben. O öyle ben böyle. Gülüp geçiyorum. Beklentim de sıfır. Senede bir evime gelecek de ancak. O da büyük bir lütuf gibi.

@GangstaWalk size tek sözüm birşey beklemeyin artık. Hiçbir konuda hiçbir beklentiniz olmasın. Kendinize ne kadar yetebiliyorsaniz o kadar. Olduğu kadar herşey. Çocuğunuz büyüyecek insallah krese gittiginde yaparsınız hayallerinizi. Ben hala bekliyorum onlar düzene girsin diye. Ancak o zaman kendi hobilerime vakit ayirabilecegim çünkü. Sağlık olsun da gerisi er ya da geç olur.

Bu kadar saydirmaniza rağmen sükunetle cevap vermiş. Defolup gitmiyorum konudan , çünkü söylemek zorundayım ; ancak her gün döven, küfür eden, terk eden, yıllarca görmeyen , asla ilgilenmeyen anneye bu şekilde yapılır. Ve hatta yapılmaz mesafe konur.

Ağır yaralılar sükunetle köşeye çekilmeli, karşı tarafın kalbini paramparça etmeye lüzum yok.

En azından bir gün olsa bile uykusuz kalmış sizin için.
Bir insan sadece doğurduğu için mi bu kadar büyük bir saygınlığı hak ediyor? Doğurduğu çocuğu hayatı boyunca mutsuz ettiyse, psikolojik olarak büyük zararlar verdiyse de mi boynumuz bükük dursun karşısında?

Her konuda akıl almaz duyar kasıyorsunuz.

Sövüp saydım mı sanıyorsun? En ağır cümlelerim ne biliyor musun? En ağır deyince aklına sövmek mi geldi? Sövmedim; "Sen anne misin?" dedim anneme, "Sen anne miydin, anne misin sen? Sen nesin, neyimsin?" dedim. "Zekan yetmiyor mu?" da dedim, hak etti çünkü.

Annemi tanımıyorsun, beni de.
Artık kırılması gerekiyordu, kırdım.
Ben defolup gidemiyorum, anlamayacaksa, o beni ittir etsin diye kırdım.

Ya sen kimi savunmaya çalıştığını hakikaten bilmiyorsun.

Savunmuyorum inan ki, saygım var yaşadıklarına.

Sen anne misin lafı bir anneye en ağır sövmektir. Bana dense oturup saatlerce ağlarım.

Kötü biri mi hayır, seni çalmış biri anlattıklarından anladığım kadarıyla . Muhtemelen bu sözümün üstüne ban küfür edeceksin , olsun ; yinede senin için uykusuz kalmış, hasta olacaksın diye sarıp sarmalamış.
Yanlış yapmış ama en azından yapmış.

Yapmayıp terk etseydi, hiç saysaydi seni, bunları söyleyecek bir annen bile olamazdı.

Back
X