ve ben de bosanan anne oluyorum

cok sagol canim bu konuyu arastiricam.

Zaten sizin ailesine yanlışınız olmuştur demiyorum.
Eşiniz sizin ailenizin ,evliliğinizin bu kadar içinizde olmasından dolayı ailesinin dışlandığını düşünüyordur.Artık öyle bir noktaya gelmiş ki,siz annesine iyi birşey söylesenizde tersten anlıyor.

Konunuzu bilmiyorum ama yazdığın cümleler icin bişey soylicem,
1. beni arama demişsin bebeğini gormeye gelebilirsin de demişsin sonra beni goturmedi taksi cagir demiş, valla ben onun yerinde olsam ayni şeyi yapardim, yani esim beni terkedicek annesine gidecek ve üstüne basa basa beni ara m a diyecek.
2. kendi babana babacığım diyosun onun babasina demiyosun
Yani illaki demen gerekmiyor tabiiki k.p babacigim diye ,ama adam biliyor zaten aranizda bir duvar olduğunu o yüzden istiyo ki kendi ailesini de benimse
Alinma arkadasim ama kaç senelik evliyim allaha Şükür iyi bir evliligim var huzurum yerinde ama yeri geldiğinde kv.de annecigim derim
Gelsin bizde bile kalsin derim , gerçi yurtdışında yaşıyorum ama olaki gelmek zorunda kalsa hayir demem basimin üstünde yeri var derim esim de bilir bunu o yüzden banada sıkıntı yapmaz.ayrimciligimi görse benimki işi inada da bindirir
Allah yardımciniz olsun

Konunun tamamini bilmiyorum ama ilk msji okudugumda ailenizin fazla mudahil edildigi gibi bi izlenim yaratti bende.Bitirmeyin bosanmayin lutfen deneyin cocugunuz icin.aldatma kumar icki surekli surekli siddet yoksa sabredin ne olacak bosaninca annenizin evinde elinizde bir cocuk.neden abiniz su getirdiki bide onu anlayamadim sabir bence yikmayin yuvanizi pusurukten sebeplerle

bu dort ay olan es icin mi, cocuk icin mi? Sayet cocuk icinse, cok sacma, ki oyle olacafini sanmyorum. Ayrica dort ay dolar dolmaz hemen evlenmiyor kimse. Su dort ay bitsinde, hemen evleneyim diye gun mu sayiyor kadinlar? Tut ki kadin evlenmek istese bile, karsisina bi kismet cikmadi. Ve maddi durumuda iyi degil. Adamda bunu bosadi. Dort ay sonra ne hali varsa gorsun mu diyor bizim dinimiz?

Çocuk için değil eş için geçerli ne hâliniz varsa görsün demiyor tabi aileniz var çalışıyorsunuz vs en zengin ve en fakir dinimizin kadın için hiddet süresi 4 ay 10 gün bunu yazmamında sebebi uzun süre nafaka almayı düşündüğünüzü yazmanızdandır eşiniz razıysa ne ala ama zorla alırsanız haramdır bunda kötü bi niyetim yokdu üzdüysem kusura bakmayın iyi akşamlar

1. Oncelikle ben her zaman elesririye acigim canim. bana neler dendi. sadece bj kisi epey hakaret vari konusmustu ona biraz kizmistim baska kimseye beni elestiriyo diye kizmam.
2.insanim hatalar da yapmis olabilirim. onemli olan onu gormem ve telafi edebilmem. araci olursaniz ne mutlu size.
3. Gelelim elstirilerinize. Eski konumda esimi muma cevkrdim gibi bi tabir kullanmadim. beni cok fazla kisitliyordu. Bundan vazgecti. "yola geldi
" Gibi biseyler yazdim diye hatirliyorum.
4. Mevlut meselesine. Daha bebegim karnimdayken "bebegin bakiminda annem de yardimci olur annen de hem biraz aileden uzakta durmak ikimize iyi gelir sans ver bize" dedigi icin ailemden uzaga tasindim. Uzak dediysem annemler 4 otobus falan degistiriyolar bana gelirken. Ben de esime tasinmadan bile. O zaman hem kendi hem annemlerde mevlut yapariz dedim. istedigin yere istedigin kisileri cagir dedim. Tamam demisti. Ama cocuk olumca annemlerde mevlut yapmami istemedi ve zaten daha 20. Gunde babasina bebegimi emzirmeye gidip cay goturmedigim icin kavga ettik ve beni yine annemlere birakti. Burda mevludu yaptim ama sonra baristik evime dondum. Ben de yine kendi evimde yapalim dedkm fakat kavgalardan dolayi bi turlu yapamadim. Kv zaten mevlut istemedi. Ben hatta uc tane bile mevlute raziydim. Kendi kizi da gecdn sene dogum yaptiginda ay ugrasmayiz diye yapmaMislardi.
5. Benim ailem sadecd bana kizim bos ver alttan al dedi hamileyken terke edilene kadar. esime tek bir soz bile soylemediler. Yani evliligime mudehale ancak ben terk esildigimde oldu.
ama tabi benim bastan beri hatam aileme karsi bazi seyleri gizli tutcaktim belkide bilsmiyorum.

Ben sizi konu sahibi sandım tekrar kusura bakmayın sizmiş gibi yazdım cevabı.

Elbette ihtiyaci olmadigi halde almak hos degildir. Ama ihtiyaci varsa, almali ve ihtiyac ortadan kalkana kadar da eski es vermeli. Dort ayla sinirlandirmak dogru degil.

Balik bastan koktu da ben cok sans verddim kizlar.
Ilk geceden korktugum icin olmamisri bu da bana kizip sirtini donup yatmisti.
ertesigun rengli olmustum. Balayinda bana tavirliydi. sanki ben kiz degilmisim de gizlemisim gibi.
birinci ay donumuzde kavgali oldugumuz halde bdn ona guzel sofra hazirladim. Yuzume bakmadi gidip yatti..
45 gunluktuk sebebini hatirlamiyorum ama bi avm de hungur hungur aglatti beni. hic orali olmadi..yoldan gecen noldu kizim diye sordu. Umursamadi.
ben boyle dik duran biri degildim.
beni gaddarlastirdi.
hayat enerjimi aldi.
nesemi aldi.
simdi hic bi nafaka bunlari geri getiremez ki.
iyi ki oglum var.
Oglumun hakkini alicam Insallah.

Bende bunu ilk konularinden beri söylüyordum. Esi elbette normal degil, sonuçta siddet uyguladi, küfürler, hakaretler,.. AMA konu sahibin esini bu kivama getirmesinde payi büyüktür.

Bak yine, bebek dogdu, annesi 1 ay onlarda kalmis. Ki annesi 5 dakika ilerde oturuyormus, komsu yani. Tamam yine bebege gelip arada sirada bakabilir, fakat aksam niye orada kalsin 1 ay boyunca? Bu "bak benim annem 1 ay kaliyor, seninki 4 gün kaliyor" lafini vurmak gibi olur. Dogal olarak adam da buna tepki göstererek asiri derecede kendi ailesini koruyor.

Kisacasi bence yalnis bir evlilik. Iki zit karakterin birlesmesi olmuyor iste. Sadece o bebegin olmasina üzülüyorum. Hani yalnis bir evlilige niye bebek getirilir?

canım ben senin zaten eleştiri kabul edeceğin bildiğim için yazıyorum.
sen kendin diyorsun eşim ailesini benden önce çok benimsemiyordu ama benden sonra aileci oldu diye.
ben sana bu cümlenin altındaki alt metini okuyayım
(maalesef senin okumakta zorlandığın bu yüzden problem yaşadığın için)
eveet eşin senden önce ailesini bu kadar benimsemiyordu senden sonra benimsemmesinin sebebi
sizin tam bir aile olamamanız ve senin sürekli dillendirmesende hareketlerinde
sürekli ailem ailem ailem demen. eşinde kendi ailesine karşı bir yaklaşım gösterme gereği gördü.
senin çok basit ihtiyaçlarını bile eşinle küs olduğunda ailenden birine(mesela küsken abine su aldırman)
hallettirtmen. eşine sana hiç ihtiyacım yok nasıl benim bir ailem var imajı çizmiş olman(istemeden çizdiğin bir imaj)
canım buna benzerr senin hareketlerinde yanlış çizilmiş çok fazla imaj var canım. ailen eşine bişey yapmadı. eşin ailenden senin yaptıkların yüzünden antipati duydu maalesef.
canım benim sana tavsiyem eşini anlamaya çalış. eşin yanlış davrandı ama onu bu yanlış yola
sürükleyen sensin kabul et. ve senin ailen eşin ve çocuğun
nasıl erkeklerden bunun ayrımına varmasını istiyorsak bizde bunu yapalım
sen sürekli annem babam deyince adamada benim anne babamı da benimse dedi sana
sen bu kadar aileci olmasan eşin senden annesini ablasını aramanı talep etmeyecekti.
yeni anne olmuş birini üzmek istemem ama maalesef istemden hatalı davranıyorsun
sağlıklı huzurlu günler senin olsun..
hiçbir şey için geç değil....

çok üzgünüm keşke bunları yaşamamış olsaydınız. elbette nafaka isteyin. ve sakın ailemin başına dert oluyorum diye düşünmeyin bu sizi iyice yıpratır, bunun yerine güçlü durmaya çalışın. yine de geç kalmış sayılmazsınız, eğer bebeğiniz bir şeylerin farkına varıyorken bunları yaşasaydınız onun psikolojisi ciddi anlamda etkilenirdi. ve lütfen kendinizi kötü hissettiğiniz anda konuşmak, dertlerinizi anlatmak için bir psikoloğa gidin yani sadece rahatlamak için. inanın çok daha huzurlu hissedeceksiniz. bu aşamada size kolay gelsin ve geçmiş olsun

Oww cok yanlis anlatmisim size kendimi. Ben annemlerden uzaga tasinali 5 ay oldu. Sabah git aksam gel uzaklikta olsa zaten durmaz annem. 3 otobus bir metrobus degisiyor bana gelinirken.

kesinlikle katılıyorum ama normal bir baba çocuğunu merak etmez mi ya da eşine -hamile eşine- bu şekilde davranabilir mi. mesele sadece aile değil çünkü. adam zaten insancıl değil

Tabi ki al hakkını... Ondan olsa olsa iskele babası olurmuş... Çok şanslısın ki bir mesleğin var, arkanda ailen var. Allah onlara uzun ömür versin.

Eski konunu biliyorum canım sonunun böyle olacağı belliydi zaten yine de üzüldüm hiç bir evliliğin bitmesini istemeyiz ama böylesi senin için daha hayırlı emin ol çocuğun için eminim zor olacaktır şüphem yok ama bu şekilde evliliğinize devam etseydiniz bebeğiniz daha fazla psikolojik olarak daha kötü olabilirdi sadece zaman zamanla her şey yerine oturacaktır içiniz rahat olsun o adamdan koca olmaz zaten Hakkında hayırlısı olsun canım senin içinde Bebisin içinde Hakkını ara Tabiki de çalışıyorsun maaşın iyi diye neden hakkını bırakasın ki çocuğun var sonuçta gurur yapma senin hakkın olan bir şeyi istiyorsun arkasında dur canım

insancıl olmayan bir yanı vardı ama konu sahibi eşinin bu insancıl yanını ortaya çıkarması için
bazı şeyler yapmış. hepimiz içinde bastırmaya çalıştığımız kötü yanlarımız vardır ama
bazen birileri gelir özellikle bizim o yanlarımızı ortaya çıkarmak için elinden geleni yapar

Allah razi olsun baska bi bakis acisi sundun. Belki de haklisin. Aileme cok duskun oldugumdan ona "sana muhtac degilim" imajimdan dolayi birazda aramizdaki olaylar alevlendi.
bunu yarin bizimkilere de soyliycem.
esime belki on kere dedim beraber psikologa gidelim diye. Belki senin bu farkettigin seyi ikimize soyleyecekti. O benim bu aileme duskunlugumu kabul edecek ben de bundan vazgecip biraz daha esime siginacaktim.
ama gerci ne yazikki o da zordu. Cunku bastan beri guven sorunumuz vardi canim.
bana ailesiyle kendisiyle ilgili pek bisey anlatmazdi. Hep ben anlattim sirlarimizi ona. Ki o tartisma sirasinda hep yuzume vurdu. Babami seviyorum mesela. Ben de baban gibi seni aldatmaliyim iste gayri mesru cocuk yapmaliyom falan dedi.
o bana annesiyle babasinin ayri yatmasini soyledi. konusmadiklarini soyledi ama bunlari bi kere bile hatirlatmadim

Aslinda durum su ki olmayacak duaya amin demisiz biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…