Veee 'son'a geldik... Hayırlısı

Çok büyük geçmiş olsun. Konularinizi okudum. Can cekisiyordunuz. Daha çok gencsiniz. Çok güzel bir yaşam sizi.bekliyor inşallah. Bu da belki de bir süreç, bir hayat dersiydi, böyle bakmak lazım.

Eski kocaniza da baya bir şey derdim ama banlanirim diye korkuyorum :)

Bulabilecek mi acaba kendisine köle olacak biri ama sanmam eski kocaniz koleyi bile bezdirir :)

Evet aynen dediğiniz gibi. Flört döneminde kıyafetlerim hiç mi hiç sorun teşkil etmezken nişan kıyafetimle birlikte her kıyafetime laf eder oldu. Önceleri sadece onun ailesinin yanında bazı şeyleri giyme demişken şimdi kendi ailem, kendi arkadaşlarım, iş ortamım dahil giymememi istiyor. Giyim konusunda bir tık fazlasını istedi hep. Güya bu şekilde orta yolu bulmuş oluyoruz. Onun en büyük sorunu benim giyimim, düğün olur ilk sorusu ne giyeceksin olur. Veya o gün ne giydim işte, veya arkadaşlarla buluşmaya gittiysem ne giydim. Sana ne be sana ne. Koca kadınım ne giyeceğimi sana mı soracağım!!! Bolerom iç gösteriyorsa veya bluzumun kumaşı ince olup içine giyindiğim badi ip askılı/ kalın askılıysa vay halime. Konuşur da konuşur. Desenli pantolon da yasak bana ne öyle hafif kadın imajı (!) onunlayken dışarı çıkmayı sırf kıyafet yüzünden istemez olmuştum. 1.5 yıl olmuş evleneli hala gelinliğin sırtından konuşur, ki sırtını yarıya kadar dantelle kapatmama rağmen. Ben böyle büyümedim, böyle yetişmedin, giyim konusunda hiç kısıtlanmadım . Buna rağmen açık giyindiğimi düşünmüyorum. Ona göre giyimde tamamen onun istediği gibi olayım her şey düzelecek, başka bir şeyimi değiştirmesem de olurmuş. Bu söylemleri beni ondan soğuttu, bu zihniyetin benim yaşamımda yeri olmamalı. İleride kızımız olursa baskı içinde büyütecek, her şeyini kusıtlayacak. Kızkardeşine yaptığını kızımıza yapacak; oğlan olursa da kendi gibi yetiştirecek tabii.

o karısının sözünü dinliyormuydu?
Nerdeeee, ben ona göre ağır oturaklı sessiz sakin kalıyorum. Uyardığım zaman karışma diyor, ben böyleyim diyor. İnsanlarla ve akrabalarıyla olan muhabbeti hep dan dun. Yani kaba saba, yani der misin ki ünv mezunu. Ona kalsa insanlar ona bayılıyor, herkes onu böyle çok seviyor, evin en sevilen çocuğu. Bir bakabilse görebilse kendini. Benim yanımda koskoca erkek kardeşine üstelik onun da eşi yanımızdaykdn embesil dedi iki kez. Sonrasında uyardım eşimi. Bak dedim , kardeşinle yalnızken ne dersen de; ama benim yanımda üstelik karısı da varken böyle laflar etme. Adam, hem ben varım diye mahçup olur hem de eşinin yanında küçük düşürmüş olursun dedim. Aynen bu üslupla konuştum. Aldığım cevap o benim kardeşim, istediğim gibi konuşurum, sen bizim diyaloğumuza karışma. İşte böyle bir tip

1.5 yıl oldu evleneli. Demez miyim neden evlendin? Cevabı, boşluktaydım, ben böyle değilmişim o zamanlar, evlenerek günahtan da sakınmış olacaktım. Bu cevapları veriyor, sevdim de evlendim demiyor. Başka zaman aramız iyiymen seviyorum lafları havada uçuşur ama.

zor iş seninki o zaman...bide iyice bilenmişsin doğal olarak...yinede son bir kez konuşmandan yanayım...yada ayrı kalmanızdan...

O son konuşma kaç kez yapıldı , hatırlamıyorum ki. Her konuşmanın bir öncekinden farkı yok. Verdiğimiz örnekler de, talepler de aynı. Ben kararımı verdim, o da verdi. Boşanma kapısı açıldı bir kere. Hem ailelerle o kadar yüz göz olduk ki. Asla düşmek istemediğim durumlar içine düştüm.

Konumu okuyan bekarlar varsa lütfen benim yaşadıklarımı kendine ders alsın. Yaptığım evlilikte kültür, yetiştirilme, görüş farklılıkları vardı. Bunları bilerek, 'sevgi' mizin her şeyi halledebileceğine inanarak ve farklılıklara saygılı olmayı kabul ederek evlendik. Ama başaramadık, değişmem istendi, bir türlü beğendiremedim kendimi. Ve ne yazık ki sinirli biri oluverdin, tahammülüm azaldı eşime ve kavgalar bir biri ardına geldi. Hırpalandım ve hırpaladım, hakaretler işittim, an geldi ben de kaba konuştum. Kısacası, evlilik zor zanaat, herkesin harcı değilmiş, her şeyinden emin olmadığınız biriyle EVLENMEYİN, amann ilerde düzelir / düzeltirşm hiç mi hiç DEMEYİN.

Benim ki de resmen şizofrendi. Hem üstüme binbir turlu iftira atıp beni eve hapis ediyodu, hemde geldiğinde nereye gittin diye hesap soruyodu. Bi laf vardır osuran kıç rahat durmaz ayrıl gitsin.

Tavizle Uzlaşma arasındaki farkı açıkla deseler şu durumunuzu örnek veririm.

Taviz isteyen asla doymaz ne yazık ki.
Her zaman sizden koparacağı bir tık ötesi vardır. Ama iş sizin beklentilerinize geldiğinde ayağına beton dökülmüs misali bırakın bi adım atmayı 1 milim kıpırdamaz yerinden.

Zaten diger yorumlarınızı yek tek okuyunca anlasılıyo ki konu giyim kuşamın çok ötesinde. "Ben böyleyim, bana karısma, herkes beni cok sever" diyen, sizi suçlu hissettirmek adına bir sene ònceki gelinligin sırtının bile gündemden düsmesine izin vermeyen, sizi sürekli utandıran bi adamdan bahsediyoruz.

Ki bu evlilik devam ederse bir gün dogma ihtimali olan kücük hanımla kücük beyin durumu beni de korkuttu. Sizi de en çok üzecek şey çocuklarınızın gözlerinizin önünde hiç istemediginiz insanlara dönüstügünü görmek olur. Bi annenin zorbalığa, kaba saba konusmalara özenen bi ogul ve sürekli ürkek, cekingen, acaba tshirtüm mü kısa, hava sıcak ama sort giysem babam bana kızacak mı diye tetikte bekleyen biz kız görme ihtimali o evliligi bitirmeye yeter bence.

Ayrilmak bu kadar basit olmamali bncee ne kadarda cogaldii ayriliklarr bir daha evlennicn ilerde illagha onla cokk mu huzurluu mutluu olcan sanmiyorm onlada illa bi sirunlar cikacak sen bu dunyadaa cokkk mutluu insanlar derdi olmayan insanlar gordun muu dayan derm bir kere daha denne cunkuu sikintisz hc bisi olmuyoo hayat buu sen altan al sen kur yuvanii cekk kendine onuu başar bnce ki bn bole dusunuyormm

Boşluğa düştüm aldattım diyeni çok duyduk kk da
Ama boşluktayken seninle evlendim ne demek, terbiyesiz

Evet, haklısınız. Ayrılmak bu kadar basit olsaydı şu 1.5 yıl içinde en az 3 kez boşanma başvurusunda bulunmuştum. Ya da balayı sabahında neye sinirlendiğini hatırlamadığım bir mevzu üzerine eşyalarımı yerlere saçıp 'hadi kalk ananın evine yolluyorum seni' demesiyle ayrılırdım. Çocuk oyuncağı olmadığını biliyorum elbette.

Onun tavırlarını görüp hakkınızda böylesinin hayırlı olduğuna inandıysan bence bu metanetini koru.
Seni bu konuda aciz görmedim ben. bu insanla mutlu değilsen zorlama şartlarını.
Koca sözü dinlemek de neymiş!

sizin esiniz dogulu galiba benimkide dogulu ama asla boyle degil benim esim lise bezunu unuversite falan okumamis gerci dimdi aciktan okuyo sizin esiniz kusura bakmayin hic kendini gelistirmemis insanin insan olmasi okumakla olmuyor kafasi gelitirmesi ile ilgili bisey onun bazi akrabalari karsi giruste o malum h... baslayan partiden ben ise milliyetci facebook ta ne ler baylastim onlarin gozune soka soka hic bir sey demedi gerci kendisise benimle ayni gorusten ama gene bir sey diyebilirdi her artamda siyaset konusurum agzini bile acmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…