- 1 Haziran 2012
- 2.223
- 858
- 83
- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
Evet aynen dediğiniz gibi. Flört döneminde kıyafetlerim hiç mi hiç sorun teşkil etmezken nişan kıyafetimle birlikte her kıyafetime laf eder oldu. Önceleri sadece onun ailesinin yanında bazı şeyleri giyme demişken şimdi kendi ailem, kendi arkadaşlarım, iş ortamım dahil giymememi istiyor. Giyim konusunda bir tık fazlasını istedi hep. Güya bu şekilde orta yolu bulmuş oluyoruz. Onun en büyük sorunu benim giyimim, düğün olur ilk sorusu ne giyeceksin olur. Veya o gün ne giydim işte, veya arkadaşlarla buluşmaya gittiysem ne giydim. Sana ne be sana ne. Koca kadınım ne giyeceğimi sana mı soracağım!!! Bolerom iç gösteriyorsa veya bluzumun kumaşı ince olup içine giyindiğim badi ip askılı/ kalın askılıysa vay halime. Konuşur da konuşur. Desenli pantolon da yasak bana ne öyle hafif kadın imajı (!) onunlayken dışarı çıkmayı sırf kıyafet yüzünden istemez olmuştum. 1.5 yıl olmuş evleneli hala gelinliğin sırtından konuşur, ki sırtını yarıya kadar dantelle kapatmama rağmen. Ben böyle büyümedim, böyle yetişmedin, giyim konusunda hiç kısıtlanmadım . Buna rağmen açık giyindiğimi düşünmüyorum. Ona göre giyimde tamamen onun istediği gibi olayım her şey düzelecek, başka bir şeyimi değiştirmesem de olurmuş. Bu söylemleri beni ondan soğuttu, bu zihniyetin benim yaşamımda yeri olmamalı. İleride kızımız olursa baskı içinde büyütecek, her şeyini kusıtlayacak. Kızkardeşine yaptığını kızımıza yapacak; oğlan olursa da kendi gibi yetiştirecek tabii.Omzunuzdan büyük bi yük kalkacak inanın.
Sizi olduğunuz gibi sevmemiş ve sevemeyen, size sadece onun istediği kalıplar içinde yaşama alanı tanıyan ve bunun adına da "koca sözü dinlemek" diyen biriyle harcadığınız her güne yazık.
Onun dediklerine uya uya bi sabah uyanıp "ben kimim, ne ara böyle bi insan oldum" diye sormaktansa boşanmak verilebilecek en doğru karar.
Kendinizden vazgeçeceğinize varsın o adamdan vazgeçin. Sizi oldugunuz gibi kabul edecek birini hak ediyorsunuz.
Nerdeeee, ben ona göre ağır oturaklı sessiz sakin kalıyorum. Uyardığım zaman karışma diyor, ben böyleyim diyor. İnsanlarla ve akrabalarıyla olan muhabbeti hep dan dun. Yani kaba saba, yani der misin ki ünv mezunu. Ona kalsa insanlar ona bayılıyor, herkes onu böyle çok seviyor, evin en sevilen çocuğu. Bir bakabilse görebilse kendini. Benim yanımda koskoca erkek kardeşine üstelik onun da eşi yanımızdaykdn embesil dedi iki kez. Sonrasında uyardım eşimi. Bak dedim , kardeşinle yalnızken ne dersen de; ama benim yanımda üstelik karısı da varken böyle laflar etme. Adam, hem ben varım diye mahçup olur hem de eşinin yanında küçük düşürmüş olursun dedim. Aynen bu üslupla konuştum. Aldığım cevap o benim kardeşim, istediğim gibi konuşurum, sen bizim diyaloğumuza karışma. İşte böyle bir tipo karısının sözünü dinliyormuydu?
1.5 yıl oldu evleneli. Demez miyim neden evlendin? Cevabı, boşluktaydım, ben böyle değilmişim o zamanlar, evlenerek günahtan da sakınmış olacaktım. Bu cevapları veriyor, sevdim de evlendim demiyor. Başka zaman aramız iyiymen seviyorum lafları havada uçuşur ama.Kocalık hakkı var dediğinde eşlerin birbiri üzerinde hakları var
Üstüne başına laf ettiğinde ben zaten böyleydim niye evlendin başka bi kalıba sokmak için demiyo musun
Ne kadarlık evliydiniz en uyuz tiplerden kocan, beğenmiyosa evlenmeseymiş
zor iş seninki o zaman...bide iyice bilenmişsin doğal olarak...yinede son bir kez konuşmandan yanayım...yada ayrı kalmanızdan...Nerdeeee, ben ona göre ağır oturaklı sessiz sakin kalıyorum. Uyardığım zaman karışma diyor, ben böyleyim diyor. İnsanlarla ve akrabalarıyla olan muhabbeti hep dan dun. Yani kaba saba, yani der misin ki ünv mezunu. Ona kalsa insanlar ona bayılıyor, herkes onu böyle çok seviyor, evin en sevilen çocuğu. Bir bakabilse görebilse kendini. Benim yanımda koskoca erkek kardeşine üstelik onun da eşi yanımızdaykdn embesil dedi iki kez. Sonrasında uyardım eşimi. Bak dedim , kardeşinle yalnızken ne dersen de; ama benim yanımda üstelik karısı da varken böyle laflar etme. Adam, hem ben varım diye mahçup olur hem de eşinin yanında küçük düşürmüş olursun dedim. Aynen bu üslupla konuştum. Aldığım cevap o benim kardeşim, istediğim gibi konuşurum, sen bizim diyaloğumuza karışma. İşte böyle bir tip
Tavizle Uzlaşma arasındaki farkı açıkla deseler şu durumunuzu örnek veririm.Evet aynen dediğiniz gibi. Flört döneminde kıyafetlerim hiç mi hiç sorun teşkil etmezken nişan kıyafetimle birlikte her kıyafetime laf eder oldu. Önceleri sadece onun ailesinin yanında bazı şeyleri giyme demişken şimdi kendi ailem, kendi arkadaşlarım, iş ortamım dahil giymememi istiyor. Giyim konusunda bir tık fazlasını istedi hep. Güya bu şekilde orta yolu bulmuş oluyoruz. Onun en büyük sorunu benim giyimim, düğün olur ilk sorusu ne giyeceksin olur. Veya o gün ne giydim işte, veya arkadaşlarla buluşmaya gittiysem ne giydim. Sana ne be sana ne. Koca kadınım ne giyeceğimi sana mı soracağım!!! Bolerom iç gösteriyorsa veya bluzumun kumaşı ince olup içine giyindiğim badi ip askılı/ kalın askılıysa vay halime. Konuşur da konuşur. Desenli pantolon da yasak bana ne öyle hafif kadın imajı (!) onunlayken dışarı çıkmayı sırf kıyafet yüzünden istemez olmuştum. 1.5 yıl olmuş evleneli hala gelinliğin sırtından konuşur, ki sırtını yarıya kadar dantelle kapatmama rağmen. Ben böyle büyümedim, böyle yetişmedin, giyim konusunda hiç kısıtlanmadım . Buna rağmen açık giyindiğimi düşünmüyorum. Ona göre giyimde tamamen onun istediği gibi olayım her şey düzelecek, başka bir şeyimi değiştirmesem de olurmuş. Bu söylemleri beni ondan soğuttu, bu zihniyetin benim yaşamımda yeri olmamalı. İleride kızımız olursa baskı içinde büyütecek, her şeyini kusıtlayacak. Kızkardeşine yaptığını kızımıza yapacak; oğlan olursa da kendi gibi yetiştirecek tabii.
hayırlısı olsun senin vicdanın rahatsa gerisini düşünme..Hayır, ben de kafaya koymuştum. Ailesinin yanında bütün odunluğunu, maçoluğunu, egoistliğini gösterince bununla bir ömür geçmez dedim
Boşluğa düştüm aldattım diyeni çok duyduk kk da1.5 yıl oldu evleneli. Demez miyim neden evlendin? Cevabı, boşluktaydım, ben böyle değilmişim o zamanlar, evlenerek günahtan da sakınmış olacaktım. Bu cevapları veriyor, sevdim de evlendim demiyor. Başka zaman aramız iyiymen seviyorum lafları havada uçuşur ama.
Evet, psikolojik şiddet ne yazık ki anlaşılmıyor. Özellikle de aile büyükleri nezdinde boşanma sebebi olarak görülmüyor.Tebrikler, güçlü duruşunuzdan dolayı.
Çünkü hala kadınlarımız psikolojik şiddeti boşanma nedeni saymıyor.
Oysa her birimiz bir bireyiz.
Evet, haklısınız. Ayrılmak bu kadar basit olsaydı şu 1.5 yıl içinde en az 3 kez boşanma başvurusunda bulunmuştum. Ya da balayı sabahında neye sinirlendiğini hatırlamadığım bir mevzu üzerine eşyalarımı yerlere saçıp 'hadi kalk ananın evine yolluyorum seni' demesiyle ayrılırdım. Çocuk oyuncağı olmadığını biliyorum elbette.Ayrilmak bu kadar basit olmamali bncee ne kadarda cogaldii ayriliklarr bir daha evlennicn ilerde illagha onla cokk mu huzurluu mutluu olcan sanmiyorm onlada illa bi sirunlar cikacak sen bu dunyadaa cokkk mutluu insanlar derdi olmayan insanlar gordun muu dayan derm bir kere daha denne cunkuu sikintisz hc bisi olmuyoo hayat buu sen altan al sen kur yuvanii cekk kendine onuu başar bnce ki bn bole dusunuyormm
Onun tavırlarını görüp hakkınızda böylesinin hayırlı olduğuna inandıysan bence bu metanetini koru.Burada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş.
sizin esiniz dogulu galiba benimkide dogulu ama asla boyle degil benim esim lise bezunu unuversite falan okumamis gerci dimdi aciktan okuyo sizin esiniz kusura bakmayin hic kendini gelistirmemis insanin insan olmasi okumakla olmuyor kafasi gelitirmesi ile ilgili bisey onun bazi akrabalari karsi giruste o malum h... baslayan partiden ben ise milliyetci facebook ta ne ler baylastim onlarin gozune soka soka hic bir sey demedi gerci kendisise benimle ayni gorusten ama gene bir sey diyebilirdi her artamda siyaset konusurum agzini bile acmazBurada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?