Vefasızlık

Bende kahve içmek istiycem birini düşününce kizimi alip parka göturuyorum oynatiyorum onu akşamda eşimle geziyoruz. Sizde öyle yapin. Birde o sürekli birbiriyle görüşüp kahve içen insanlarin ya bi çıkarı vardır birbirinden. yada araları çokta iyi değildir aslında birbirlerine laf sokup duruyolardir kuyu kaziyolardir. böyle düşünün ve ohh ağrısız kaygısız hayatım diye düşünün ve soğuyun

o zaman önce kendinizle vakit geçirmeyi öğrenmekle başlayın.
bir hobi edinin, kitap okuyun vs.
sanırım karşınızdakine yanlış sinyaller veriyorsunuz.
Kitap okuyorum, çocuklarımla ilgileniyorum, haftada 1 gün kursa gidiyorum onun gerektirdiği şeylerde yapıyorum. Ama bunların dışında nasılsın arkadaşım neler yaptın vs diyebileceğim bir iki arkadaş istiyorum sadece. Şimdiye kadar bunun içinde çabaladım ama yok ben aramadan ben sormadan kimsenin beni aradığı yok. Ben bunun nedenini öğrenmek istiyorum hep böylemi olacak. Hatam bende mi bunu bilmek istiyorum. Ve artık umursamak kafamdan tamamen silip yalnızlığı kabullenmek istiyorum

Haklısın sanırım. Benim eşim işte çok yoğun çalışıyor. Akşamları genelde çok geç geliyor.

Merhaba, ne güzel dile getirmişsiniz.Dost edinmek cok güzel birsey. Benim etrafımda hep cok insan oldu acıkcası.Çoğu da liseden ilkokuldan dostlarım. O yüsden sizi cok fazla anlayamam sanırım. Ama şunu söyleyebilirim kapım herkese acıktır, büyük sofralar kurar herkesi cagırırım.Yemeğe içmeye merakım var aslında =) neyse cok uzattım benim de etrafımdaki insanlar hep bana gelsin isterler ikram cok olduğu için de olanilir =) =) bu bir tercih tabi benim açımdan sıkıntı yok sadece vefasızlık demişssiniz ya o bence biraz da tembellik artık su günlerde insanlar birbirine vakit ayırmayı ödün vermek olarak görüyorlar ne yazık ki ...kimse kimse için ekstra birsey yapmak istemiyor. Bunda sehir hayatının insanı cok yorması da bir sebep tabiki. Kendinizi üzmeyin yalnızlığın da güzel yanları var bence. Özellikle tek basına sinemaya gitmek cok büyük bir zevk, tavsiye ederim

Hata falan da aramayın kendinizde. Bende sizin gbi bir karakterim üç asagı bes yukarı ama birçok insan aranılsın sorulsun ister ama kendileri birsey yapmak istemezler. Zor gelir onlara bircok sey.İnanın sadece siz değil etrafındaki coğu insana davranışları bu sekilde.

Vefasizlik gordum, yok kazik yedim, ben şöyle iyilik yapmistim, ben boyle guzellik yapmistim diyen insanlar cidden cok itici yahu...
Herkes sizin gibi biriyle dost olmazsa ölecek şekilde yaşamiyor. Yapmasaydiniz, cagirmasaydiniz...
Bir kere cagirdiniz diye kimse sizinle iletisimi devam ettirmek zorunda değil.
Evinize cagirip 2 lokma ikram ettiniz diye insanlar size vefa borclu cikiyorsa cagirmayin.

Bir tane yakın dostum var onunla görüşüyorum fazlasıyla yetıyor. Komsuluğu sevmem zaten tanımadığım insanın evime gelmesınden veya ben gıtmekten rahatsız olurum. Oturdugum yerde de kımse kımseyı tanımaz geliş gidiş yoktur. Kafam rahat huzurluyum hiç de nıye kımse benle komşuluk etmıyor dıye düşünmem. Insanlar sana faydadan cok zarar getırır kendı kendıne yetmeyı öğrenmelısın arkadaşım bırak gelmesınler sende onlara gıtme olsun bitsin.

Benimde hiç bir dostumtum olmadi ,komşumda yok ,kuzenlerimde .
Kiz kardeşlerim var ama birde hepimiz çalişiyoruz zamanimiz olmuyor anca ayda bir .
Artik çocuğu kadin çalişiyor haliyle dost edinmek zorlaşiyor.
Allah gelecek zamanlari hayirli etsin ,
Bazen korkmuyor değilim ,bu dünya ölümlü dünya ,Allah göstermesin ,cenaze olsa kapimi çalacak kimsem yok.
Oğullarimi evlendirmek düģün yapmak istesem tanidik yok.
Yurt dişinda yaşiyorum birde

Bu biraz çağımızla da alakalı.
İnsanlar artık sürekli sosyal medya üzerinden her an görüşebildikleri için yüzyüze görüşme ihtiyacı duymuyorlar.

Çalışan kadın sayısı artıyor, kadınlar artık komşuluk ilişkisi sürdürmekte zorlanıyor.

Öte yandan toplulumuz da müthiş suç artışları, bunlardan anında ve tüm detaylarıyla haberdar olabilme durumları da yabancılara karşı güven duygumuzu derinden sarsıyor. Herkes herkesten her şeyi bekler oldu. Kimse kimseye güvenmiyor.

Bir de benim gibi sadece yalnızlığı sevdiği için görüşmek istemeyenler olabilir. Ama ben en azından gittiysem çağırır, geldiyse davetine icabet ederim. Ama devamı içimden gelmiyor. Herkesin yapısı farklı işte.

öyle dönemler oluyor. BiZde eli açığız. Ağırlamayı yedirmeyi severim. Her insan sevmiyor. Ve çok dedikodu yapıyorlar acımasız bir şekilde. Bunlardanda hoşlanmıyorum. Milletin evini namusunu konuşana gitmeyi ve ağırlamayı sevmiyorum. Kendime çizgiler koydum. Gezmeyi ağırlamayı severim severdimde ama çizgimi koydum artık kendime.

Sanırım beni yanlış anladın. Ben bir kaç sefer görüştüğüm insanın ne evine giderim Nede çağırırım. Uzun zamandan bahsediyorum. Misal 8 yıl bir şirkette çalıştım doğum için istifa edip ayrıldım. İnanırmısın oğlum dünyaya geldikten sonra oradan kimse ne aradı nede tebrik etmeye geldi. 8 yıldan bahsediyorum. Şimdi bu insanın zoruna gitmezmi.? Yoksa geldi bende yedi içti gitti bak beni çağırmadı olaylarında değilim..

Ortada bir vefasızlık yok. Kimse kimsenin kapısını çalmak zorunda değil, komşuluktan hoşlanmak, ya da sizden hoşlanmak zorunda da değil. Yalnız kalmaktan korkmanız, takıntılı olmanız sizin sorununuz. Millet niye vefasız olsun... siz tedavi olun bence.

Seni çok iyi anlıyorum.
Yıllarca görümcem evimden çıkmadı.Kasıtlı olarak kahvaltı yemek saatlerinde şıp diye çocuklarıyla damlardı.Ben çalışıyorum o hanımefendi evde.Pazarları pikniğe giderdik her hazırlık benden.Birkaç yıl sonra canıma tak etti.Bir defa çay yaptım gel içelim demezdi.Benim de ihtiyacım var değişikliğe ama yok umrunda değildim.Geldiği her sefer yemek saatiyse erteledim çay bile koymadım.Biraz oturur giderdi.Şimdi neredeyse hiç gelmiyor.Hizmet ettirme hoşlarına gidiyor bazılarının.Beleşçi insanlardan nefret ederim Allah da ne hikmetse hep onları karşıma çıkarıyor.

Evet doğru diyorsun, içimdeki merhameti insanlığı Duyarlılığı aldırıp tedavi olmam gerekiyor. Geriye içi boş, hiç bir insanı önemsemeyen sırf kendi hayatını yaşayan başka insanları Asla umursamayan biri kalmalı...

ben kime ne iyilik yaptım da bana bu kötülüğü yaptı lafı boşa söylenmemiş olsa gerek

8 yil keyfinizden ayni yerde bulunmuyorsunuz orasi iş yeri sevsende sevmesende uzun yillar birlikte calisirsin. Kimse bunun için size gelmek zorunda değil. Sevilmiyorsunuz demek ki.
Devamli ben iyiyim, iyilik yaptim, merhametliyim diyen insankara da asla inanmiyorum ve uzak dururum. Buradaki gibi devamli bunlari vurguluyorsaniz...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın ama o şirkette çalışan herkes mi kötü niyetli veya görgüsüz?
Hiç kimse arayıp 'gözün aydın' demiyorsa, sizin iletişiminizde ve insan ilişkilerinizde bir sorun var diye düşünülür.
Bırakın 8 yılı, 1-2 yıl bile benimle çalışan tüm öğretmenlerimin ve asistanlığımı yapan arkadaşlarımın düğünü, nikahı, bebeği, kazası, cenazesi kısacası her özel durumunda bizzat ziyaret ederim.
Ziyaretin mümkün olmadığı durumlarda ise telefonla ararım,en kötü watsaptan mesaj yazarım.
Tamam burası İstanbul ve hepimiz yoğun çalışıyoruz ama insanlık henüz ölmedi,
en azından benim akraba ve iş çevremde durum bu şekilde.

evde olduğunuz için boyle düşünuyo olabılırsınız.ben biri geleceği zaman ortalığı ayağa kaldırırım sadece ıkı gun hazırlık yaparım ölürüm yorgunluktan..çalışıyorum.kçocuğum var.bır cumrtesı pazarım var ondada çocuğumu dısarı çıkarır temzılık yaparım geç kalkarım..tek yanlı düşünmeyın herşeyi..sız sevıyosunuz ağırlamayı zamanınızda var herkes için gecerlı değil buı durum.dışarıda görüşmeyı teklıf ederim. oda arada bir.

İş dolayısıyla gurbetteyiz. Bir tek görümcem var bu şehirde o da şehrin diğer ucunda. Haftada bir falan ona gideriz o kadar. Komşuluk kendi memleketimde güzeldi. Burda kimseyi tanımıyorum. Asla evime davet etmem. Gitmem de. Selamlama dışında bir iletişimim yoktur. Gelmek isteyen olursa komşulardan da tek değil kalabalık ağırlarım. 2-3 kişi olacak şekilde ama kimse gelmek istemedi bir yıldır. Bu kişilerin ne olduklarını, geçimlerini bilmiyorum. Belki helal kazançları yok neden boğazımdan geçsin. Terör bağlantısı olabilir, yasadışı işlerle uğraşabilirler, ahlaksız ilişkiler ve bu şekilde kazançlar olabilir. Bilemem ki. Birisi takibe takılırsa görüşüp konuştukları kişilerde takibe alınıyor. Ne gerek var huzurlu ve iki kişilik çekirdek ailemin tadını kaçırmaya. Çalışamıyorum bir yıldır ve tüm gün evdeyim. Hamileyim üstelik. Hiç şikayetim yok. Zaman bir şekilde geçiyor.

Sen uzak durabilirsin o senin tercihin ki ben böyle bir şeyi sürekli vurgulamıyorum orasıda ayrı.
8 yıl aynı odada çalıştığım kişilerin bir geçmiş olsuna gelmemeleri tebrik etmemeleri bence benim değil onların kusuru onların ayıbı ortada olan da benim sürekli bu tarz insanlarla karşılaşıyor olmam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…