vefat eden aile özlemi

benil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.858
285
648
41
Ankara
hanımlar iyi geceler herkese. Gecenin 1 bucugunda rüyadan uyanmıs bir psikilojiyle yazıyorum hata olmaz inşallah teşbihte. Derdime gelince şuan 35 yasında evli 1 çocuklu öğretmen bir bayanım. 12 yasına kadar mutlu güzel bir çocukluk geçirdim ancak 12 yasındayken benden 7 yas büyük abimi kaybettik derken ailesel sıkıntınlar da peşinden geldi onun ardından annem hastalandı kaldıramadı bu durumu babam üzüntüden kanser oldu ve sonucta 5 6 sene hastalık çektikten sonra birer sene arayla da vefat ettiler o zamanlar da ben 20 21 yaslarında idim. Okulu bitirdim öğretmen oldum derken evlendim ama anne ve babama karsı son zamanlarda muthiş bir özlem duyuyorum rüyalarıma bile girecek derecede oluyor bu durum. Acaba sebebi ne olabilir ya da ne yapılabilir ? Bir fikriniz var mı?

bunları sık sık yapıyorum aslında lakin son zamanlarda çok sık rüyamda görmeye başladım acaba neden diye düşünüyorum dini bir açıklaması vs olabilir mi ki?

Rabbim yardimciniz olsun Allah evladıniza ve size hayırlı ömürler nasip etsin sizin dediğiniz gibi onlara olan özleminizden dolayı rüyalarında giriyordur muhtemelen
olabilir özlemden dolayıdır belkide rüyada görmek. Lakin bu aralar ciddi derece de sıklastı bu durum. Çok fazla metafiziksel durumlar hakkında bilgim yoktur ama ne bileyim altında bir şey arar oldum.

belki buna benzer bir durum duyan ya da vefat eden bir yakını ile ilgili benzer durumları yaşayan olmus olabilir diye paylaşmak istedim açıkcası. Hem birileriyle paylaşmak anlatabilmek bana da iyi geliyor.

Ne ağır imtihan
Allah sabırlar versin, cennetinde kavuştursun sizleri.

Özlemeniz çok normal, rüyalarınıza ondan.giriyorlardır.
Bir de dua isterler, dua edin. Hayır yapın onlar adına. Sınıfınızdaki öğrencilere birşey dağıtarak onları mutlu ederek bile sevap işlemiş olursunuz ruhlarına değer.

olabilir mi acaba bir dua okutmak mı istiyorlardır belki de ondandır bende ne bileyim acaba bi cuma akşamı komsuları falan toplayıp yasin mi okutsam.

bu arada arkadaşlar hepinizden allah razı olsun güzel dilekleriniz için malum gecenin bir yarısı olunca algılama seviyem düşük ancak fark edebildim.

olabilir mi acaba bir dua okutmak mı istiyorlardır belki de ondandır bende ne bileyim acaba bi cuma akşamı komsuları falan toplayıp yasin mi okutsam.
Çok iyi fikir.
Arkalarından dua eden, ettiren, hayır işleyen evlat bırakmış olmaları onların makamını yükseltecektir.
İslam inancında böyle en azından.
Belirteyim de ben yine de.Herkes aynı dine inanmıyor ya burada tepki verilir hemen

zor tabii allah kimseye yaşatmasın yaşayanlara da sabırlar versin ama hayat işte herkesin bir sınavı var kimseye dayanamayacağından fazla yük vermez allah derler dünya imtihan dünyası çocuktuk yıllar geçti 35 olduk bir bakmışız yıllar geçmiş yaşlanmısız...

yok canım dua etmek hayır işlemek iyilik yapmak bunların nesi negatif eleştiri alacak bir yapıda. Herkes istediği inancı dini yaşayabilir. esas amaç iyilik ise hangi inanç olursa olsun bence pozitif yönde eleştirilmeli.

Kesinlikle orası öyle..
Allah kalbinize ferahlık versin.
Kuran okumak, muhtaç birilerine yardım etmek,çocu sevindirmek... Bunlar hem size hem ötedekilere iyi gelecektir.
Sevgiler...

bunları sık sık yapıyorum aslında lakin son zamanlarda çok sık rüyamda görmeye başladım acaba neden diye düşünüyorum dini bir açıklaması vs olabilir mi ki?
Sanmiyorum. Çok özlediniz. Allah rüyanızda size onlari gösteriyor bence

Benim annem ve babamda rahmetli...onları çok sık rüyamda görmem.görürsem dua beklerler bunu bilirim hiç bişey yapamazsam oturur bı Yasin okurum ölen insanın hayır kapısı kapanmazmış çünkü...özlem meselesine gelince...o asla dinmiycek...azalmıycak ve ne yazıkkı yaş aldıkça dahada artacak...ben şu an tamda bu noktadayım...rabbim cennetinde kavuştursun bizi...size ve kendime sabır diliyorum...Allah yardımız olsun...

Anne babanıza abinize allah rahmet eylesin inş..
Konunuzu okudum biraz bi düşündüm..
Siz 12 abi 19 yaşın da imiş kaybettiğiniz de..
Anne baba oğullarının acısına dayanamış. Bir de küçük bir kız evladımız var ona destek olalım canım kızımızla avunalım diye bir psikolojiye girmemişler belli ki ağır gelmiş ilk evlatlarını kaybetmek.
Size çok üzüldüm..
Senin ailen çocuklarının ölümüyle imtihan olmuş..
Bnm annem babam ise abim yaşıyor diye imtihan oluyorlar (yanlış duymadınız !)
Hayattlarını bitirdi ellerinde avuçların da birşey bırakmadı yalanıyla dolanıyla bna iftiralarıyla.
Soranlara tek çocuğum diyorum onun neler yaşattığını anlatmaya hiç bir kelime yetmez yetemez inanın..
Bir anne ona hamile iken düşme tehlikesi var diye yataktan çıkmamıştım ..
Bn böyle evladımın olacağını bilseydim kalkar hoplar zıplardım diyorsa bu bir imtihandır ..
kimse başına ne geleceğini bilemez
Yarın ne olacağını da ..
allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah ..

genelde bir vefat eden rüyada yanınıza geliyorsa ya hayır ya dua istiyodur denir bizde hatırlanmak yaad etmek amaçlı

Sacma bulabilirsiniz ama gecenlerde bir astroloji ile ugrasan kisinin yazisina denk geldim bu siralar vefat eden yakinlarinizla ilgili vs ruyalar gorebilirsiniz normal diyordu o geldi aklima. Ne kadar dogru bilemem. Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…