Vefat Eden Eşim Daha Önce Evliymiş...

Belki formalite icabı evlenmiştir. Belki çok sorunlu bir evlilikti, hatırlamak istemiyor.
ailesine sorun. Tabii bu saatten sonra doğruluğunu nasıl bileceksiniz ki?

Başınız sağolsun.
Ben olsam duramaz sorardım,hesap sorar gibi ortalığı ayağa kaldırmasamda anlatmalarını isterdim.
Evlilik de ya formalitedir. Ya da talihsiz bir gençlik hevesi. Ağız birliği edip size söylemek istememişlerdir, çocuk da olmayınca.
Böyle bir tanıdığım var, o nişanını gizlemişti. Evlilik daha başka tabii.
Bilmek hakkınız.

Bence siz saka yapıyorsunuz bunu düsünerek sakaya saka ile karsılık verdim.
Zira bizim tam olarak ne yapmamızı istiyorsunuz?
İstiareye yatalım soralım mı? Yani biz ne yapalım tam olarak isteğiniz nedir
Herkesin 11 senelik kocası daha önce evlenmiş ve bunu gizlemiş olmuyor. Kadın ne yapmalıyım diye soruyor. Tüm ailesinin organize şekilde bunu gizlediğini düşünüyor. Bizden fikir yardım istiyor. Kadının çocuğu var ne şakası ya? Kim olsa bilmek ister. Çok cool mu oldunuz konu sahibini azarlayınca?

Bir de psikoloji bölümü - dersleri yazılmış. Ben sınav soruları artık çalınmıyor sanıyordum ama demek varmış hala.
Psikoloji eğitimi almış bir uzmana gidiyorsun, kocam benden önce evlilik yapmış ve ailesiyle birlikte bunu benden gizlemiş diyorsun. Psikoloğun verdiği cevap: istişareye yatıp kocanıza mı sorayım napayım?

Çocuğu olsa vukuatlı nüfus kaydında görünür yazılmış da kadın kendisi için almış. Yani ölen eşimizin başka çocuğu varsa niye bizim nüfus kayıt belgemizde görünsün? Yanlışsam düzeltin lütfen.
Ben de olsam ailesine gider sorardım. Bunun niye gizlendiğini bilmemek insanı düşünceden düşünceye atar. Yazıldığı gibi formalite bir evlilikse veya çok kısa sürede anlaşmazlık başlayıp boşandılarsa sizi üzmek istememiş olabilir.
Ben kimseye kırıcı konuşmadan eşimin anne ya da babasının nüfus kayıt örneğine bakmak istediğimi söylerdim.Yalnız bundan emin değilim, yani onlarınkinde eşinizin evliliği görünür de varsa bir çocuk o yazılır mı?
Ben en kötüyü bile bilmek gerek düşüncesindeyim.

Evlendiğinizde sanıyorum k eski kimlikler vardı, eski kimliklerde medeni durum yazıyordu hiç bakmadınız mı? Anneminkinde boşanmış yazıyordu hatırlıyorum da

Evet görünmüyor
Çocuk varsa sadece kayıtlı olan ebeveynde görünür yeni eşte görünmüyor

Eskiden boşanmak daha zordu, davalar daha uzun sürüyordu

Bence üzerine düşünülecek bi şey yok ben direk arayıp sorardım en sorulabilecek kişiye yani bu merak edilmeyecek sorgulanmayacak bi şey değil şu an bile sormadan iyi dayaniyorsunuz
Ben de kafamda kurup canımı sıkacağıma direkt arar sorardım ailesine. Nedir aslı diye.

Ölmüş olsa dahi bunun hesabını sorardım. E devletini aktifleştir.

Empati yapınca çok tuhaf hissettim kendimi adama hesap da soramayacaksınız. Evliliğiniz nasıldı peki belki çok kıskanç biriyseniz anlatmak istememiş olabilir. Hani diyorsunuz ya eski sevgililer için sevgililerinden bahsederdi acaba siz mi soruyordunuz o eskileri?

Kardeşi olsa o kayıtlarda çıkardı, abartmasak mı, eski eş çıkacak da olan çocuk mu çıkmayacak.

Kendisi icin aldigi vukuatli nufus kayit orneginde esinin cocuklari cikmaz. Mirascilik belgesi aldigini da sanmiyorum tayin icin. Ayrica niye abarti olsun, 2 senelik evlilik gayet yeterli bir sure cocuk icin bircok evlilikte. Ve eger varsa mevcut kardeslerin birbirini bilmesi annelerin bu konuda ne hissettiginden daha onemli bir durum.

Başınız sağolsun.İnsan şok olur gerçekten ve en kötüsü muhatabına hesap soramamak.Insanın duygularını değiştirir böyle birşey hayırla yad ederken kızgınlık onun önüne geçer.Ailesine usulünce sorulabilir.Cevap ne olursa olsun durum degişmeyecek ama umarım kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bir cevap olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…