Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vegan olun ya da olmayın bu bizi ilgilendirmez elbette ancak benim cevremde sizin geçerli sebeplerinizle vefan olmaya karar vermiş iki kişi vardı,ikisi de bir müddet sonra ciddi b12 eksikliği yaşadılar, ilaçla takviye etmeye çalıştılar olmadı.
Bitkisel takviye içinse gerekli olan sebzeden baya bi yemeleri gerekiyordu ki bu bir süre sonra tiksinti yarattı.
Mecburen-sagliksal acıdan- etçil beslenmeye geri dönüş yaptılar.

Şahsen "ıskender kebap"la arama hiçbir beslenme modeli girmemesi için duacıyım:)

Vegan beslenen bir anne gördüm Instagram da. İkiz bebeklerini vegan besliyordu. Çok güzel ve sağlıklılardı.

Reactions: Kuf
Türkiyede vegan olmak zor. Mekanlar çok az ve pahalı üstelik marketlerde satılan malzemeler de pahalı. Ayrıca benden sana bir tavsiye bu görüşte olabilirsin fakat önce bir doktora gitmelisin birden bire hayvansal gıdayı kesmek vücut dengesi açısından çok tehlikeli benim vejeteryan birkaç arkadaşım bünyeleri hasta olduğu için bırakmak zorunda bile kaldı çünkü doktor az da olsa et yemeleri gerektiğini söyledi. Önce iyi bir bak kendine yavaş yavaş geçiş yap derim.

ellerinize yüreğinize saglik:)

Insanların fikirlerine saygı duymayan bi toplumuz maalesef. Bu konuda yazılanlar da onu gösteriyor. Belli bi yaşa gelmi s kişiler kendi beslenme tarzlarıyla ilgili kararlar verebilirler sanirim. Dalga geçmeye veya özenti demeye ne gerek var? Ilk sayfalarda vegan bi arkadaş cok.guzel tavsiyelerde bulunmuş. Dikkate alın derim.

Vegan beslenen bir anne gördüm Instagram da. İkiz bebeklerini vegan besliyordu. Çok güzel ve sağlıklılardı.
İşte bundan bahsediyorum. Bari çocuklara karışmayın büyük ihtimal devlet yakında o anneden bebekleri alacak yakındır. İlerde zeka geriliği olacak çocuklarda vitaminsizlikten

Canan hanım elbette daha iyi bilir ama günümüzde asıl süt yumurta et öldürüyor. Tavuk çiftliğine gittim. Tiksindim tek kelimeyle. Asla ama asla market yumurtası yemem. Kodu 0 ile başlayan bulursam alıyorum. Bulamazsam yemem. İneklerin elbette dna sı değiştirildi bu artık bilimsel olarak açıklanan bir şey. Süt sağlıklı değil. Çok fazla kaynak var. Ufak bir araştırmayla ulaşabilirsiniz. Doğal köy sütü diye de bir şey yok. Sütü bıraktığımdan beri bendeki değişimleri sayayım. Öncelikle geçmiyor diye dünya tedavi gördüğüm sivilcelerim geçti. Kollarımdaki tavuk derisi denen çıkıntılar geçti. Mide problemlerim bitti. Yanmalar beni öldürüyordu. Tırnak kırılmalarım bitti. Asıl süt beni öldürüyormuş. Yoğurt probiyotik için alıyordum ama onun da turşu alternatifi var. Çok sağlıklı ve güzel bir yiyecek turşu. Et sağlıklı tamam ama hangi et. Bütün inekler ilaçlı. Yemleri ilaçlı. Zirai ilaçlar, kalıntılar, hava kirliliği, içtikleri suyun kirliliği... Bizim köyde bile suda arsenik bulundu ama köylüler şikayet etmiyor tarlalarına para geliyor diye. Bizim köyün kurbanı yenmez yani. Kaç hayvan telef oldu biraz da korkutuyor büyük firmalar avukat sayısıyla falan. Para verip susturuyorlar milleti. Buğday desen zaten ilaç dolu. Glutenin kime faydası olmuş ki bize olsun. Sağlıklı yiyecek yok ki.

Direk veganlığa geçmek sizi zorlayabilir önce vejeteryanlığı deneyip zamanla veganlığa geçseniz daha iyi olur bence

Aman kaç burdan! Sadece eleştirilirsin.
Neymiş özentilikmiş! Neden size havalı mı geldi? Emin olun veganlar hiç o açıdan bakmamıştır!
Özentilik olduğunu düşünüp eleştirenler demek ki içten içe bunlara öykünüyor,cesaret edemeyeceğinden de eziyor. Bu ciddi bi karar uygulaması da zor, kimse özentiden bu kararı almaz, zaten vegan diye kimseye ekstra sayg duyulmayacak yani.
Tüm hayvansal ürünleri hayatından çıkarırsan sağlık problemleri yaşayabilirsin. Evet daha fazla üretim için hayvanların sömürülmesi çok kötü ama belki bunun için farklı bi şekilde aktif mücadele verebilirsin?
Et yememekten başlayabilirsin, ben mecbur kalmadıkça yemem, ama bunu hayatımın amacı gibi görüp ciddiye de almıyorum. Bi yere davetliyim ve çorbanın içinde et var diyelim, yerim. Ama kendime et pişirmem, dışarda et sipariş vermem. Kansızlık yaşadığım dönemlerde tüketirim. Vejetaryen değilim ama tercihen et yemiyorum. Bence çok radikal kararlar almaya gerek yok.

Vegan değilim ama süt ve süt ürünlerini kestim. Çok sağlıklı değil zaten artık günümüzde. Yumurta çok uzun zamandır yemiyorum gibi bir şey. Unlu şeyler yapmıyorum fazla. Bal yerim. Denizden taze gelmişse balık yerim. Yetiştiricisine güvenirsem et yerm ama dediğim gibi bir tık üstüm veganlık. Kalmir ipek zaten param yetmez aldığım ürünlerde vegan amblemi arıyorum mutlaka.

Kızıma yoğurt vermedim. Et veririm ama süt yoğurt yumurta gerek yok şimdilik. Bunları söyleyince tepki görüyorum ama tepki gösterenler marketten kutu süt alıp 3 ile başlayan kodlu yumurtayı verenler. Siz verin, siz yedirin. Ben sağlıklısını bulana kadar market ürünleri vermem de yemem de. Herkesin kendi tercihi. Dalga geçilecek ya da eleştirilecek bir mevzu değil.

Amin:)) bu kadari insani cok zorlar.. et yumurta zararli dogali yok deniyor ok, ama otlarda farkli degil ya da brazilyada uretilen yediginiz ve peynir yaptiginiz kajular ne islemden geciyor acaba biliniyor mu? O kofte yaptiginiz kuru fasulyelerin basindan neler geciyor biliyor muyuz? Otlar desen cogu hormon bombasi.. desekki evde yetistirelim? Kullandigimiz gubreler nedir biliyor muyuz? Kullanilan tohum keza oyle.. kisaca hic birseyin garantisi yok

Dalga geçenler bu yaptığınız saygısızlık.
Burda alkolü bırakmak istiyorum diyene gelip dalga geçseler ne hissederdiniz?
Yetişkin bir birey istediğini yer yemez içer içmez. Bununla dalga geçmek haddiniz değil.
Ben vegan yada vejeteryan değilim. Ama bu yapılan çok ayıp.
Konu sahibi benim bir arkadaşım veganlığı devam ettiremedi. Sürekli işyerine sefertası götürmesi gerekiyordu.
Hali hazırda büyük şehirlerde pek çok yer vegan menüler satıyor. Ama ufak bir şehirde uygulamanız oldukça zor.
Siz buradaki insanlara çanınızı sıkmayın hiç. İnsanların özel tercihleriyle dalga feçecek kadar şuursuzlar. Yazık

Bu sebze icinde gecerli ama... otlarda birer canli.. ayrica hepsi hormon..

Yediğiniz her hayvanda fazlasıyla antibiyotik ve hormon var zaten.
Ne olursa olsun sinir sistemi olmayan sebzelerle sinir sistemi olan hayvanları bir tutamazsınız.
Cahil cahil yazıp güya dalga geçiyorsunuz ama brdan komik duran sizsiniz.
İnsanların en özel tercihlerinden biriyle bu denls dalga geçmeye hakkınız yok.

Sana laf atmadim ama:)) dalga gecmiyorum bitkiler canli degil mi? Gercekten tuhaf bi dusunce mi bu? Cahil dedigin icinbirde saygisizlik yapiyorsun ustelik. Kaldiki tercihi onu baglarda, gelir millete somurucu derse cevabini alir herkesten:)

Maliyetin düşüklüğü nedense soru işareti bende.
Vejeteryan yine başabaş gelir, çok etkilemez muhtemelen ama vegan diyince hayatımızdan süt çıktığındaki kısmı, haftada 10 litre sut-yogurt-kefir tüketen bir aile olduğumuzu düşününce hayal edemiyorum :)

Baklagil, mantar güzel alternatifler. Et yerine belki ama yumurta yerine de geçer mi? Yetişkin için önemsemiyorum. Ama çocuklar için alternatifi var mıdır merak ettim:)

VEGAN OLANLAR BAKABILIR MI? Yazan bir konuyu konu disi yorumlarla sabote etmek saygisizlik. Yeter ya. Ne bicim yorumlar bunlar. Yeter.

veganlık çok zor bir şey. hayvansal içeriği olmayan şeyler çok az.
destek ürünleri kullanman lazım beslenmenle birlikte. vegan ürünü diye satılan ürünler de daha pahalı oluyor. kendin yapabilirsin ama, badem sütü falan yapıyorlardı youtube kanallarında.

Ayrica vegan deyince et gelmiyor aklima.. yumurta sut tereyag bunlar daha cok geliyor aklima.

Biri demis ilac icindede var, kullanmican mi?

Biz zorlugundan bahsediyoruz bi yerde..

Belli bir süre dediğiniz ağız sütü

Hatta bizim oralarda o da dağılıp pişirilir avuz diye şeker katılıp tatlı niyetine yenir

Bizdeki üç gün inekteki de yanılmıyorsam 5-7 gün arası geliyor

Bebek de ek gıdaya geçiyor ama 2 yıl emziriyoruz

Sütü sağarsak ya da emerse gelmeye devam eder

İneklerde bu daha fazla koyun keçinin sütü daha çabuk biter yeniden hamile kalır

Özetle biz ineğin sütünü boşa gitmesin diye içmiyoruz kendimiz için içiyoruz

Biz içmezsek ineğin yavrusu içer içmezse de süt kesilir ineğin vücudu toplar ve yeniden yavru yapar doğal döngü böyle

Ha ben inek sütünün içilmesine vs karşı değilim ama onu bizim için yaratmışlar fikri bana uygun değil

Sana laf atmadim ama:)) dalga gecmiyorum bitkiler canli degil mi? Gercekten tuhaf bi dusunce mi bu? Cahil dedigin icinbirde saygisizlik yapiyorsun ustelik. Kaldiki tercihi onu baglarda, gelir millete somurucu derse cevabini alir herkesten:)

Sinir sistemi yok acı hissetmiyor bitki bunun neyini anlamıyorsunuz? Hayvanlarda fa bizdeki gibi sinir sistemi var. Her şeyi hissediyor.
Hayvansal gıda kullanıyorum ama kahkaha atan emojilerle bitkiyle bir tutmuyorum. Komik olan bu aslında.
Bir bitkide sinir sistemi yok. Ama hayvanda var. Hayvanın memeleri yara oluyor sağılırken makineden mesela. Yavrusu kuzu yeniyor diye kesiliyor. Bunları o hayvanlar hissediyorlar. Sinir sistemini geçtim duyguları da var.
Danaların burnuna aparat takıyorlar annesini ememesin diyr.
Sizin bebeğinizi altı aylık olduğunda burnuna halka takıp zorla ekgıda yedirseler sizi de sağıp başkasına süt verseler ne hissederdini? Bu hayvanlar da bunu hissediyorlar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…