Cahil cahil konuşup sinir bozanlar olmuş. Hiç cevap bile vermeyin bence. Herkes kendini çok biliyor sanıyor. Akılları sıra size ne kadar saçma düşündüğünüzü kabul ettirecekler
Konuya gelirsek, benimki biraz farklı. Ben kendimi bildim bileli et yiyemeyenlerdenim. Hayatımda ağzıma balık sürmüş insan değildim, olduğu sofraya oturmazdim bile ama dün öğüre öğüre bir iki parca yedim bebek için. Et desen bol baharatlı lahmacun, köfte falan olacak da anca. Yani keşke bendeki et sevgisizligi size geçse, sizdeki iştah bana geçse demeye geldim ben
Şimdi yillardir et yiyemeyen biri olarak en doğru ben anlatırım sanırım zorluklarını. Bir kere misafirliğe gitmek ölüm. Hayır benim midem kabul etmediği halde insanlar inatla yedirmeye çalışırdı çocukken. Yetiskinken de bol bol nutuk dinledim yine cahil cühela kesimden. Sonra aileniz, ev arkadaşınız, eşiniz artık kiminle yaşıyorsanız, o kişi ya da kişiler etcilse büyük eziyet. Ayrıca maalesef B12 eksikliği ve buna bağlı unutkanlık yaşıyorum yıllardır. O yüzden ignenizi takviyenizi ihmal etmeyin derim.
Bir de işin kozmetik boyutu var. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş vegan ürün bulmak artık daha kolay ülkede. Yine de çok sevdiğiniz ürünlerden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. Ve eğer ileride bebek düşünürseniz o sırada nasıl besleneceksiniz? Etten soğuyan dönüş de yapamıyor. Vegan beslenmeyle sağlıklı bebek doğuyor mu inanın bilgim yok, o yüzden soruyorum. Bence siz de araştırın.
Nihayetinde çok zor ve mühim bir karar. Allah yardımcınız olsun.
ellerinize yüreğinize saglik:)4 yıldır vegan besleniyorum, verdiğim en güzel kararlardan biri.
Bende maliyeti daha düşük ve vegan beslenmenin hiç bir zorluğu yok.
Peynirimi kajudan yapıyorum, yoğurdumu soya sütü veya hindistan cevizi sütünden yapıyorum.
Bol zeytinyağlı yemek yemiş oluyoruz ailece, mantardan veya kuru fasulyeden köfte yapıyorum, kek ve hamur işlerinde kıvam açısından yumurta alternatifleri var, ben daha çok muz püresi veya keten tohumu kullanıyorum.
Vegan diyince insanların ilk aklına protein eksikliği geliyor ama öyle bir şey yok fazlasıyla protein alıyorsunuz.
Yalnız B12 eksikliği olabilir ( et tüketenlerde de olabiliyor) onun için takviye kullanıyorum.
Her sene vitamin değerlerimi ölctürürüm ve değerlerim hep normal seviyede.
Evime gelen misafirlerim hiç eti aramaz, biraz araştırıp güzel alternatifler sununca insanların da hoşuna gidiyor.
En son kayinvalidem ve kayinpederim ( etsiz olmaz diyen adam) bizde iki ay gayet güzel vegan beslendiler ve eti hiç aramadılar. Kayinpederim bazı sağlık sorunları vardı daha iyi oldu. Her sene kurban kesen adam bu sene kesmedi.
Sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz.
İşte bundan bahsediyorum. Bari çocuklara karışmayın büyük ihtimal devlet yakında o anneden bebekleri alacak yakındır. İlerde zeka geriliği olacak çocuklarda vitaminsizliktenVegan beslenen bir anne gördüm Instagram da. İkiz bebeklerini vegan besliyordu. Çok güzel ve sağlıklılardı.
Vegan beslenmek Canan Karatay'ın dediği gibi aşırı saçma bir şey. Bunu yapanlar kendini ölüme götürüyor farkında değil. Ama bana ne çocukları ,ergenleri ve hayvanları zorla vegan beslemeyin de ne yaparsanız yapın.
Amin:)) bu kadari insani cok zorlar.. et yumurta zararli dogali yok deniyor ok, ama otlarda farkli degil ya da brazilyada uretilen yediginiz ve peynir yaptiginiz kajular ne islemden geciyor acaba biliniyor mu? O kofte yaptiginiz kuru fasulyelerin basindan neler geciyor biliyor muyuz? Otlar desen cogu hormon bombasi.. desekki evde yetistirelim? Kullandigimiz gubreler nedir biliyor muyuz? Kullanilan tohum keza oyle.. kisaca hic birseyin garantisi yokAynen oyle. Ki bence hala bitki canlidiraksini iddia eden vejeteryandir
Kiremitte Alabalik yemeden yasanmaz mesela. Hamsiyi soyle misir ununa bulayip cizirditmadan yasanmaz. Mangal ya basli basina ulkemin eglence anlayisiOt yedigim piknigi dusunemiyorum. Dahasi tantuninin ustune kunefe gommeden oh be iiyi yasadim 3 gunluk dunyada diyemem
Allah veganlara yardim etsin.
Bu sebze icinde gecerli ama... otlarda birer canli.. ayrica hepsi hormon..
Sana laf atmadim ama:)) dalga gecmiyorum bitkiler canli degil mi? Gercekten tuhaf bi dusunce mi bu? Cahil dedigin icinbirde saygisizlik yapiyorsun ustelik. Kaldiki tercihi onu baglarda, gelir millete somurucu derse cevabini alir herkesten:)Yediğiniz her hayvanda fazlasıyla antibiyotik ve hormon var zaten.
Ne olursa olsun sinir sistemi olmayan sebzelerle sinir sistemi olan hayvanları bir tutamazsınız.
Cahil cahil yazıp güya dalga geçiyorsunuz ama brdan komik duran sizsiniz.
İnsanların en özel tercihlerinden biriyle bu denls dalga geçmeye hakkınız yok.
4 yıldır vegan besleniyorum, verdiğim en güzel kararlardan biri.
Bende maliyeti daha düşük ve vegan beslenmenin hiç bir zorluğu yok.
Peynirimi kajudan yapıyorum, yoğurdumu soya sütü veya hindistan cevizi sütünden yapıyorum.
Bol zeytinyağlı yemek yemiş oluyoruz ailece, mantardan veya kuru fasulyeden köfte yapıyorum, kek ve hamur işlerinde kıvam açısından yumurta alternatifleri var, ben daha çok muz püresi veya keten tohumu kullanıyorum.
Vegan diyince insanların ilk aklına protein eksikliği geliyor ama öyle bir şey yok fazlasıyla protein alıyorsunuz.
Yalnız B12 eksikliği olabilir ( et tüketenlerde de olabiliyor) onun için takviye kullanıyorum.
Her sene vitamin değerlerimi ölctürürüm ve değerlerim hep normal seviyede.
Evime gelen misafirlerim hiç eti aramaz, biraz araştırıp güzel alternatifler sununca insanların da hoşuna gidiyor.
En son kayinvalidem ve kayinpederim ( etsiz olmaz diyen adam) bizde iki ay gayet güzel vegan beslendiler ve eti hiç aramadılar. Kayinpederim bazı sağlık sorunları vardı daha iyi oldu. Her sene kurban kesen adam bu sene kesmedi.
Sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz.
bence siz biraz saygılı olun. buraya konu açıyorsunuz ve size göre yorum yapan herkes saygısız bir siz saygılısınız.
yapamazsam bırakırım diyorsanız hayvan sömürüsünden bahsetmeyeceksiniz. sizin inancınız farklıdır ama burada ki üyelerin %80i farklı. size göre sömürü bize göre "helal" bunu anlamanın nesi zor?
paran varsa gider ne yapacaksan yaparsın ama cebinde 5 kuruş paran yoksa önüne ne koyarlarsa yiyeceksin. burada da insanlara saygısızlık yapmayacaksın.
Ayrica vegan deyince et gelmiyor aklima.. yumurta sut tereyag bunlar daha cok geliyor aklima.Yediğiniz her hayvanda fazlasıyla antibiyotik ve hormon var zaten.
Ne olursa olsun sinir sistemi olmayan sebzelerle sinir sistemi olan hayvanları bir tutamazsınız.
Cahil cahil yazıp güya dalga geçiyorsunuz ama brdan komik duran sizsiniz.
İnsanların en özel tercihlerinden biriyle bu denls dalga geçmeye hakkınız yok.
Inek doğum yaptığı zaman belli bir müddet kesinlikle sütü sagilmaz. O sutu sadece yavrusu içer. Zaten yavru da belli bir müddet sonra ek gıdaya geçer tıpkı bizde olduğu gibi. Bir yavrunun hakkı yenmiyor yani. Ha bakıcısı zalimdir vermez onun vebali boynuna...
Yeriz yemeyiz vejeteryan vegan oluruz bunlar tercih meselesi. Eger hayvanlara bir eziyet olsaydı Yaradan bize helâl kılmazdı...
Sana laf atmadim ama:)) dalga gecmiyorum bitkiler canli degil mi? Gercekten tuhaf bi dusunce mi bu? Cahil dedigin icinbirde saygisizlik yapiyorsun ustelik. Kaldiki tercihi onu baglarda, gelir millete somurucu derse cevabini alir herkesten:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?