Vekalet istemi: ((

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
10 gün önce babamı kaybettik amcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık

Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor

Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,

Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,

İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum ki hiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım

( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )

Son düzenleme:

Araba babamin adina oyle kalacak. Rahatsiz etme beni mal duskunu de gec.
Ayrica sakin vekalet verme bananin ustunr ne varsa konabilir amcan. Gerektiginde islemleri kendin yaparsin.

Bize hiç sormuyorlar bile sadece aracın yıkılması lazım diyip baskı yapıyor, araç öyle dursa ne oluyor sanki diyorum olmaz diyor

Babanın arabasına kardeşi ne karışıyormuş.

Yıkım mıkım anlamadım pek ama o amcanın niyetinin iyi olmadığını sezdim.

Acele ettirip katakulleye getirmeye çalışıyor sanırım.
Aynen öyle arabayı kendi adına yapmak istiyor kısacası bi insan ölünce illa malınjn başkasının adına mı geçmesi lazım

benim eşim yıllar önce babasına (babasına diyorum öz babasına)vekalet veriyor bekarken.eşimin bekarken aldığı bi arsası vardı.biz evlenmeden önce bile ben diyordum ki o vekaleti iptal et baban bişeyler yspabilir dedim.o babam bana bunu yapmaz arsamı satmaz dedi.evlendik üçüncü günü eşimi aradı kira parasını istedi.6,000 tl eşimde ben nerden vereyim büyün borçlar üstümde dedi.babası tek kuruşluk bişey yapmadı bize.benim masam bile yoktu alamamıştık.sehpa üstünde yedik yemeğimizi.tv bile alamadık benim bekarken ufak televizyonum vardı onunla idare ettik. ben yine vekaleti iptal et bak satacak arsayı dedim babam o böyle bişey yapmaz bana dedi ve arsayı damadına yok pahasına 30,000 tl karşılığında satmış 6 ay sonra öğrendik biz. damat bana ev verecekler o evde kira vermeden oturursun demiş kayınpederde vermiş arsayı.damat arsayı mütehattite veriyor müteahhit damada daire veriyor birde üstüne para veriyor ve damat kayınpederime ne ev veriyor nede bişey.30,000 tl yide parça parça veriyor.ama kayınpedere asla ev vermiyor.damadı 30,000 tl karşılığında ev sahibi yapıyor.yani diyeceğim o ki amcana direk kesin net bir daha gelme vermeyeceğim de avukatla konuş.kimseye güvenme.akıllı ol.biz hala kiradayız ama hakkımızı helal etmedik.Allaha havale ettik biz.sana diyeceğim kimseye kardeşine bile verme vekalet.iyilik ypacaksan kendim yaparım de ama vekalet sakın ha.

Araba babamin adina oyle kalacak. Rahatsiz etme beni mal duskunu de gec.
Ayrica sakin vekalet verme bananin ustunr ne varsa konabilir amcan. Gerektiginde islemleri kendin yaparsin.
Asla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya

Yıkım nedir hiç anlamadım.

Ama notere gidin bi sorun.
Vekaleti sadece veraset ilamı çıkaracak kadar kısıtlı şekilde verebiliyor musun?

Adınıza bir alım satım intikal işlemi yapmadan, imza yetkisi olmadan sadece veraset için verilmiş bir vekaletname.

Hem o susar hem de işiniz hallolur.

Başınız sağolsun bu arada merak etmiştim sizi.

Bir avukata danışmadan bu işlemleri yapmayın sakın
Hele acınız taze kafanız karışıken bir çok hata yapabilirsiniz
Aman diyeyim
Başınız sağ olsun sabır dilerim
Şuan kafam karısık olduğu için yanlış karar vermekten korkuyorum

Söylediklerimizin benzerini bende yasamıstım hiç bi şekilde vermek istemym vermem de erkek kardesm var benden ,3 yas küçük onu doldurup üatüme salıyor artık dayanamıyorum ya

Söylediklerimizin benzerini bende yasamıstım hiç bi şekilde vermek istemym vermem de erkek kardesm var benden ,3 yas küçük onu doldurup üatüme salıyor artık dayanamıyorum ya
O zaman kendi işimi kendim yaparım diyin siz gidin yapın. Sakın vermeyin birşey ona.

Asla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya
Sakın vermeyin babanızın mallarında onların ne hakkı var babanız evli bekar değil ki malların bir kısmı annene diğer kısımları kardeşinle sana olur yüzde olarak,hadi bekar olsa tamam kardeşlere kalır,babanın borcu harcı var mıydı banka vs,yıkım ne onu bende anlamadım,ayrıca babanın emeklisi gelmişse annene maaş bağlanır zaten mala mülke bakmaz ki bu olay.

Başınız sağ olsun. Konulara tam hakim değilim ama vekaletinizi kimseye vermeyin, pislik amcanız uyanıklık yaparak üstüne konmaya çalışıyor gibi hissettim. Gerekirse bir avukata danışarak halledin işlerinizi.

Vekalet verirsen senin adina herseyi yapabilir.. borcta yapar satip savar vs. Bu yuzden sakin ole birsey yapma.. kaldiki vekalete ne gerek var.. eger birsey satilacaksa vs gidersiniz birlikte yaparsiniz bu kdr basit

Öncelikle başınız sağolsun, Allah sabır versin. Sakın vermeyin. Babanıza ait tüm mal ve haklar size ve kardeşinize ait. Anneniz de bunların kullanım hakkına sahiptir. Amcanız dış kapının mandalı. Yalnızca babanızın borcu olup olmadığına emin olun. Miras ile borcunu da alır ve ödemek durumunda kalırsınız. Boyunuzu aşacak birşeyse reddi miras yapmanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…