Aynen müne abla aynılarını bana da yapmaya çalışıyorlar , şu günde aklınıza mal mı düştü dedim , sinirden çatlıyorum benim canım ciğerim babam gitmiş bunlar ne derdine düşmüş diye düşünmeden duramıyorum , babamın öldüğünü unutturdular bana ya, bende senin gibi yapcam abla kim ner derse desin vermiycem kimseye de güvenmek zorunda değilim dediğin gibi abla Allah yardıöcım olsun ya insanı ölüm yıkıyor ,bir de mal mülk davası olunca iyice yıkılıyor insan herkesin gerçek yüzünü gördüm zaten bu saatten sonra dimdik dırcam karsılarındaHiçbir baskıya boyun eğmeyin lütfen, bana neler neler denmedi ki, hatta en son ki hamleleri paragözsün oldu, heee paragözüm dedim geçtim, ya ben babam öldü mü ne oldu onu bile anlamamıştım ki, ölüyorum acıdan, apar topar gömdüler babamı, bana fikrimi soran bile olmadı nasıl olsun ne zaman olsun diye, gömüldü, canım acıyor kendimde değilim, babanın şu malları, babanın arabası vs demeye başladılar, nevrim döndü, ben babamı gömdüm ya, daha bunu kabullenmezken neyin arabası neyin malı, bırakın bir kendime geleyim yasımı tutayım, benim normalde ne deli olduğumu biliyorlar, mal mülk umursamam ne var ne yok herşeyi ellerimle parçalarım kimseye yar olmaz biliyorlar, kafam yerinde olursa yaptırmayacağım şeyleri acım tazeyken yaptırmaya kalktılar, büyük müyük dinlemedim, herkese ağzıma geleni sayıp ne yapılacaksa kendim yaptım, siz de kendinizi toplayınca miras işlerini kendiniz yapın, vekalet vermeyin, evet güvenmiyorum deyin, güvenmek zorunda mısınız?
Konusmuyorum kardeşime 22 yasında kafası olsa zaten beni bu zor duruma sokmazsıpardon?
erkek kardeşinizin kafası yok mu kaç yaşında bu çocuk
çok mu güveniyormuş amca beye
Mala mülke bakmıyormus bende yeni öğrendim sgkdan , amcam emekli etmek için yıkım istiyor güya yanı malı adına geçirmek istiyorSakın vermeyin babanızın mallarında onların ne hakkı var babanız evli bekar değil ki malların bir kısmı annene diğer kısımları kardeşinle sana olur yüzde olarak,hadi bekar olsa tamam kardeşlere kalır,babanın borcu harcı var mıydı banka vs,yıkım ne onu bende anlamadım,ayrıca babanın emeklisi gelmişse annene maaş bağlanır zaten mala mülke bakmaz ki bu olay.
Bende babamdan yadigar diye babamın adına kalsın istiyorumGit arabayı kendi üstüne al yada sat. Bütün işleri san takip et kimseye asla vekalet verme. Sen babamdan yadigar dersin kalır ama o satar çatır çatır yer SAKIN VEKALET VERME.
Aynen ablacım, ben babamı gömdüm bir sürü akrabayla kavga etmek zorunda kaldım, bu kızın babası öldü ayakta bile duramıyor demediler ki gördüler halimi, yüreğim yanmış ne yaptığımı bilmez haldeydim, cenaze arabasından zorla koparıldığımı gördükleri halde, arkadaşım dediklerim halimden anladı da akrabalar anlamadı, herkesin yüzü babam ölünce ortaya çıktı, ben de hak ettikleri gibi davranmaya başladım o gün bugündür.Aynen müne abla aynılarını bana da yapmaya çalışıyorlar , şu günde aklınıza mal mı düştü dedim , sinirden çatlıyorum benim canım ciğerim babam gitmiş bunlar ne derdine düşmüş diye düşünmeden duramıyorum , babamın öldüğünü unutturdular bana ya, bende senin gibi yapcam abla kim ner derse desin vermiycem kimseye de güvenmek zorunda değilim dediğin gibi abla Allah yardıöcım olsun ya insanı ölüm yıkıyor ,bir de mal mülk davası olunca iyice yıkılıyor insan herkesin gerçek yüzünü gördüm zaten bu saatten sonra dimdik dırcam karsılarında
Olur mu öyle şey. Vekaletin bile kısıtlaması var.TTesekkür ederim, yıkım demek o mal vekalet verdiğimiz kişinin oluyor ,
Abla ben babam şofördü arabasına hiç kıyamazdı, bende babamın adına kalsın her şey istiyorum , babamın adına dursa ne olur kiBabanın malları annenin, senin ve kaç kardeşin varsa onlarındır, amca çok uyanık.
Ben noterle konuştum dediğimiz gibi şerh ne koydurabiliyoruz, kardeşime verelim şerhli vekalet sadece imza işleri için diyorum onu da kabul etmiyorlar amcalrOlur mu öyle şey. Vekaletin bile kısıtlaması var.
Babamın babasından kalma arsamız var, babamda vefat etti. Şuan halam bizim adımıza satış akdi imzalayacak. Sadece malı bizim üzerimize alması için vekalet verdik. Ne kendine alabilir ne başkasına satabilir. Sadece tapu işlemlerini yapıyor yani.
Notere gidin ve anlatın sıkıntıyı, onlar hemen ayarlayacaklardır.
Benim bildiğim sizin üstünüze geçmesi gerekiyor, veraset çıktıktan sonra veraset intikale gidiyorsunuz çünkü, tüm malların dökümünü çıkarıyorsunuz. Sonra ne var ne yok sizlerin üstüne çıkartılıyor, olur ya bir gün satmak zorunda kalırsanız problem yaşamamak için, biz herşeyi kendi üstümüze devralmıştık ama tabii yine de işi bilen birilerinden fikir alın.Abla ben babam şofördü arabasına hiç kıyamazdı, bende babamın adına kalsın her şey istiyorum , babamın adına dursa ne olur ki
İş belli oldu, onlar tam yetkili vekaletname istiyor, sakın öyle bir hata yapmayın gülüm.Ben noterle konuştum dediğimiz gibi şerh ne koydurabiliyoruz, kardeşime verelim şerhli vekalet sadece imza işleri için diyorum onu da kabul etmiyorlar amcalr
Off ablam off beni çok iyi Anlıyorsun şuan, ben acımı yasayamadımAynen ablacım, ben babamı gömdüm bir sürü akrabayla kavga etmek zorunda kaldım, bu kızın babası öldü ayakta bile duramıyor demediler ki gördüler halimi, yüreğim yanmış ne yaptığımı bilmez haldeydim, cenaze arabasından zorla koparıldığımı gördükleri halde, arkadaşım dediklerim halimden anladı da akrabalar anlamadı, herkesin yüzü babam ölünce ortaya çıktı, ben de hak ettikleri gibi davranmaya başladım o gün bugündür.
Hey Allahım bu kadar açıktan dolandırma yöntemide görülmemiştir herhalde.Ben noterle konuştum dediğimiz gibi şerh ne koydurabiliyoruz, kardeşime verelim şerhli vekalet sadece imza işleri için diyorum onu da kabul etmiyorlar amcalr
Abla kısıtlı vekalet nasıl verebiliriz , kendi adıma sadece araçla ilgili imza yetkilerini vermek istiyorum diye kardeşime ama satısı asla vermem kardeşime olsa vermemİş belli oldu, onlar tam yetkili vekaletname istiyor, sakın öyle bir hata yapmayın gülüm.
Hayır hepsinin evi ticari aracı var zaten hatta onlara evinde babam almıstıEVI ve arabayi ortak mi verdiler parasini?
Onuda yaptım babamın cenazesinde olay cıkarmamk için sabrettim en sonunda dayanamadım çıktım geldim üni okudum şehire basımı burada da agrıtcaklar diye çok korkuyormHey Allahım bu kadar açıktan dolandırma yöntemide görülmemiştir herhalde.
Bu işin tek yolu bir cinnet.
Bi sinir krizi geçirin herkesin ortasında, babam gitmiş malın davasına mı düşücez böyle kalacak bu sadece bizi ilgilendirir diye bağırın. Hem paragöz ortaya çıkar, hemde artık sıkıştıramaz.
Bende diyorum bu kadar veraset ilanının ne acelesi vardı ya geç çıksa ne olurdu sanki asla vermem vekaletiVekalet vermeyin
Durun hele
Veraset ilamının bile acelesi yok
Bir kayıtlar yapılsın acı yaşansın
Kesseler de o amcaya vekalet vermeyin gerekirse her yere anneniz ile gidin gerekirse avukat tutun ama kapıya gelen bu tarz Adama günahınızı bile vermeyin
Bu arada başınız sağ olsun üzüldüm ama hepimizin sonu aynı çözüm yok
Ne! Öyle şey mi olur. O mallar sizin ailenizin. Amcaya ne oluyor? Fırsatçılık bu. Acınız tazeyken oldu bittiye getirmelerine izin vermeyin. Kardeşinize de okutun burada yazanları. Amcasına güvenmesin.TTesekkür ederim, yıkım demek o mal vekalet verdiğimiz kişinin oluyor ,
Elbette öyle birşey yok emekli hakkınız var ise annenize ve siz çalışmıyor iseniz bekar iseniz size maaş bağlanır bu arada başınız sağolsun.Mala mülke bakmıyormus bende yeni öğrendim sgkdan , amcam emekli etmek için yıkım istiyor güya yanı malı adına geçirmek istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?