başın sağolsun ,elimiz kolumuz tutuyor çok şükür beynimizde var yıkımıda alımı da satımı da biz yaparız derdi sana düşmesin defol git diyin amcanıza,pislik mal düşkünü insanlara acısını yaşatmayan paraya tamah eden rezil insanlar bunlar.Asla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya
sakınnnnnAynen öyle arabayı kendi adına yapmak istiyor kısacası bi insan ölünce illa malınjn başkasının adına mı geçmesi lazım
Sen önce iyi bir avukatla danış konuz10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
Öncelikle başınız sağolsun, Allah sabır versin. Sakın vermeyin. Babanıza ait tüm mal ve haklar size ve kardeşinize ait. Anneniz de bunların kullanım hakkına sahiptir. Amcanız dış kapının mandalı. Yalnızca babanızın borcu olup olmadığına emin olun. Miras ile borcunu da alır ve ödemek durumunda kalırsınız. Boyunuzu aşacak birşeyse reddi miras yapmanız gerekebilir.
Böyle seyler okudukça insanlardan daha çok nefret ediyorum. Yok insanlardan utanmıyorlarda Allahtandami korkmuyorlar ne biçim insanlar varbenim eşim yıllar önce babasına (babasına diyorum öz babasına)vekalet veriyor bekarken.eşimin bekarken aldığı bi arsası vardı.biz evlenmeden önce bile ben diyordum ki o vekaleti iptal et baban bişeyler yspabilir dedim.o babam bana bunu yapmaz arsamı satmaz dedi.evlendik üçüncü günü eşimi aradı kira parasını istedi.6,000 tl eşimde ben nerden vereyim büyün borçlar üstümde dedi.babası tek kuruşluk bişey yapmadı bize.benim masam bile yoktu alamamıştık.sehpa üstünde yedik yemeğimizi.tv bile alamadık benim bekarken ufak televizyonum vardı onunla idare ettik. ben yine vekaleti iptal et bak satacak arsayı dedim babam o böyle bişey yapmaz bana dedi ve arsayı damadına yok pahasına 30,000 tl karşılığında satmış 6 ay sonra öğrendik biz. damat bana ev verecekler o evde kira vermeden oturursun demiş kayınpederde vermiş arsayı.damat arsayı mütehattite veriyor müteahhit damada daire veriyor birde üstüne para veriyor ve damat kayınpederime ne ev veriyor nede bişey.30,000 tl yide parça parça veriyor.ama kayınpedere asla ev vermiyor.damadı 30,000 tl karşılığında ev sahibi yapıyor.yani diyeceğim o ki amcana direk kesin net bir daha gelme vermeyeceğim de avukatla konuş.kimseye güvenme.akıllı ol.biz hala kiradayız ama hakkımızı helal etmedik.Allaha havale ettik biz.sana diyeceğim kimseye kardeşine bile verme vekalet.iyilik ypacaksan kendim yaparım de ama vekalet sakın ha.
pardon?Söylediklerimizin benzerini bende yasamıstım hiç bi şekilde vermek istemym vermem de erkek kardesm var benden ,3 yas küçük onu doldurup üatüme salıyor artık dayanamıyorum ya
Başın sağolsun canım imza falan verme sakin. Benim amcamda aynısı çok seviyoruz ama degisik. Babaannemin emekliliğini kendi aliyor. Şimdi babam dedemlere gitti vekalet istemiş yurtdışındaki sigortadan belge almak icin. Zaten alınabilir niye istiyor kimse anlamadi. Benim saf babamda tamam diyor. Hiç demiyor ben imzayı kendime alayım belgeleri ben cikartiririm. Allahtan annem var yoksa babamin donuna kadar almislardi. Ne yapılacaksa sen kendin yap. Amcana ne o kim10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
daha gerisi varda ben kısadan yazdımBöyle seyler okudukça insanlardan daha çok nefret ediyorum. Yok insanlardan utanmıyorlarda Allahtandami korkmuyorlar ne biçim insanlar var
Sakın asla kimseye vekaletname vermeyin, babamın vefatında da toprağa vereli 24 saat geçmeden üstüme gelmeye başlayanlar olmuştu, zaten acıdan sağlıklı düşünemeyecek halde oluyorsunuz, babanızın ölümünü kabullenmek zor oluyor bir de adına akraba denilen zatlar sizin o duygusal halinizden yararlanmak istiyorlar, ben hepsiyle kavga ettim, çatır çatır lafları yapıştırdım bir daha kimse baskı yapmaya cesaret edemedi.10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Çok teşekkür ederim müne abla, bende asla vermem , 3 yas küçük kardeşim var onu doldurup üzerime gönderiyorlar bize güvenmiyor vekalet vermiyor diye , kardeşimle aram açıldı bu sebepten dolayı, lanet olsun bu insanlara ya cenaZegününden beri baskı yapıyorlar artık kafam ağrımaya başladı acımı unuttum ben yaSakın asla kimseye vekaletname vermeyin, babamın vefatında da toprağa vereli 24 saat geçmeden üstüme gelmeye başlayanlar olmuştu, zaten acıdan sağlıklı düşünemeyecek halde oluyorsunuz, babanızın ölümünü kabullenmek zor oluyor bir de adına akraba denilen zatlar sizin o duygusal halinizden yararlanmak istiyorlar, ben hepsiyle kavga ettim, çatır çatır lafları yapıştırdım bir daha kimse baskı yapmaya cesaret edemedi.
Kendinizi toparlayınca miras veraset adına ne varsa kendiniz yaparsınız, böyle konularda acı ama gerçektir babanızın oğluna güvenmeyin derim.
Hiçbir baskıya boyun eğmeyin lütfen, bana neler neler denmedi ki, hatta en son ki hamleleri paragözsün oldu, heee paragözüm dedim geçtim, ya ben babam öldü mü ne oldu onu bile anlamamıştım ki, ölüyorum acıdan, apar topar gömdüler babamı, bana fikrimi soran bile olmadı nasıl olsun ne zaman olsun diye, gömüldü, canım acıyor kendimde değilim, babanın şu malları, babanın arabası vs demeye başladılar, nevrim döndü, ben babamı gömdüm ya, daha bunu kabullenmezken neyin arabası neyin malı, bırakın bir kendime geleyim yasımı tutayım, benim normalde ne deli olduğumu biliyorlar, mal mülk umursamam ne var ne yok herşeyi ellerimle parçalarım kimseye yar olmaz biliyorlar, kafam yerinde olursa yaptırmayacağım şeyleri acım tazeyken yaptırmaya kalktılar, büyük müyük dinlemedim, herkese ağzıma geleni sayıp ne yapılacaksa kendim yaptım, siz de kendinizi toplayınca miras işlerini kendiniz yapın, vekalet vermeyin, evet güvenmiyorum deyin, güvenmek zorunda mısınız?Çok teşekkür ederim müne abla, bende asla vermem , 3 yas küçük kardeşim var onu doldurup üzerime gönderiyorlar bize güvenmiyor vekalet vermiyor diye , kardeşimle aram açıldı bu sebepten dolayı, lanet olsun bu insanlara ya cenaZegününden beri baskı yapıyorlar artık kafam ağrımaya başladı acımı unuttum ben ya
TTesekkür ederim, yıkım demek o mal vekalet verdiğimiz kişinin oluyor ,Yıkım nedir hiç anlamadım.
Ama notere gidin bi sorun.
Vekaleti sadece veraset ilamı çıkaracak kadar kısıtlı şekilde verebiliyor musun?
Adınıza bir alım satım intikal işlemi yapmadan, imza yetkisi olmadan sadece veraset için verilmiş bir vekaletname.
Hem o susar hem de işiniz hallolur.
Başınız sağolsun bu arada merak etmiştim sizi.
Babanın malları annenin, senin ve kaç kardeşin varsa onlarındır, amca çok uyanık.TTesekkür ederim, yıkım demek o mal vekalet verdiğimiz kişinin oluyor ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?