• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Yazdım yazdım sildim. Kendi hayatımdan mı örnek versem, başka hayatlardan mı bilemedim. Kendi fikrimi söyleyeyim önce. Öleceğimi bilsem bile oğlumu asla bırakmam. Bir çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı vardır...
Ben yengemi kaybettim kanserden. Yeğenlerimin biri yedi diğeri üç yaşında. Yedi yaşında olan yeğenim, annesinin hastalık sürecine şahit olduğu halde, aylarca öfkesi bitmedi. Annesinin onu bırakıp gitmesine o kadar öfkeliydi ki asla annesinden bahsetmedi. Hala öfkeli ama ilk kez geçen hafta onu yıkarken "hala, biliyor musun annem beni yıkarken 'su geliyor deniz kızııı' diye bağırıp su dökerdi" dedi. Yedi ayda ilk kez ağzından anne kelimesini duydum. Ne diyeceğimi bilemedim. "benim de öyle söylememi ister misin" diye sordum. Sevinerek evet dedi. Ağladığımı görmesin diye o kadar çabaladım ki. Off aman neyse işte çocukların hislerini hafife almayın. Annenin bırakma sebebi ölüm bile olsa öfkeleri asla geçmiyor. Yavrunuzu bırakmayın.

Gece gece :cry::cry:

Böyle konularda sürekli çocuğum, o benim çocuğum, vermem çocuğumu gibi sahiplik belirten ifadeler kullanılır?
çocuk sizin kadar babanın da çocuğu değil mi?
yani elin adamına vermiyorsunuz çocuğu babasına veriyorsunuz.
sürekli çocuğum çocuğum.. işte böyle böyle ebeveyne yabancılaşma başlıyor çocuklarda.

sizin anlaşmazlığınız ya da kocanın iğrenç biri oluşu aynı şekilde iğrenç bir baba yapmaz kişiyi.
kötü koca iyi baba olabilir.
kötü baba iyi koca da olabilir.
bununla ilgili endişeleri anlıyorum ama o zaman çocuk ileride anne kocanı iyi seçseydin zamanında diye size yüklenirse ne olacak?

Neler yaşadığınızı bilmiyorum ama konunuz beni çok etkiledi.. verme asla verme.. bende 8-5 çalışıyorum.. vermem yani hiçbir durumda vermem.. ölürüm yavrum olmadan.. 5 gün ayrı kaldım hastanede yattım. Taşikardi oldum bir de kalbim çıkacak gibi oluyordu yerinden doktorum acıdı hadi çık dedi biraz daha yatmam gerekiyordu..

Benim de 4 yaşında çocuklarım.
Büyük sözüme tövbe ama bırakmazdım asla.Yani duygusal da baksam,mantıkla da baksam onları kimseye veremem,yapamam......
Sizin işiniz de varmış,pekala bir düzen kurarsınız,kreşe gider,yarın okula başlar derken,1+1 evde yaşarsınız,ne olurki.
Tabii durumu yaşayan sizsiniz,hariçten gazel okuyorum şuan,çaresizliğinizi anlamayabilirim.
Ama ne olursa olsun çocuğu bırakmadan çözüm bulmak en sağlıklısı.
Pişman olursunuz zaten.
Bir de çocuğu size karşı nasıl yetiştirirler bilemezsiniz.
Umarım velayeti vermezsiniz :KK66:

Neler yaşadığınızı bilmiyorum ama konunuz beni çok etkiledi.. verme asla verme.. bende 8-5 çalışıyorum.. vermem yani hiçbir durumda vermem.. ölürüm yavrum olmadan.. 5 gün ayrı kaldım hastanede yattım. Taşikardi oldum bir de kalbim çıkacak gibi oluyordu yerinden doktorum acıdı hadi çık dedi biraz daha yatmam gerekiyordu..
Doktor dedi bir tarafı düzeltirken diğer tarafı bozduk sanırım.. beni gördüğünde annemin arkasına saklandı gelmek istemedi. Çocuklar etkileniyor sakın verme onun sana çok ihtiyacı var.. o ameliyatlı halimle hep kucağıma aldım.. yapma bunu. Al velayeti bir çözümü bulunur.

zaten calisiyor ne fark edecek diyorsunuz da o hic oyle olmuyor.

oglumu 3.5 aylikken biraktim hep calistim
son yillar cok yogundum hatta.

egitim icin baska sehre gittim 2-3 ayligina..her haftasonu gordum en fazla 2 haftada bir mutlaka geldim eve. arada bayram.oldu rapor aldim vs uzun uzun da geldim..ama asla her aksam gormekle haftada 2 kere gormek ayni sey degil. cocuk da buram buram ozluyor anne de.

yani bırakıyorsanız yine birakin ama asla velayet verme gibi kalici olabilecek seyleri emin olmadan yapmayın.

ilk 1-2 ay yine rahat.geciyor ama.aylar ilerledikce hasret biriktikce cok ama.cok zor.oluyor.

ve bosanma.esnasinda herkes cok cirkinlesebilir
.kv cocuga.demese bile illa aile ortaminda konusur cocuk etkilenir. velayeti bile almadi derler. cocuk onu cok farkli algilar. esiniz.deseniz size her ofkesinde sadece yasal zamanlarda gorusmenizi isteyebilir.
ilk baslarda olgun karsilasa bile zaman icinde ters dusecektir..hele hayatinizda biri falan olsa sorun cikarmak icin mutlaka velayet kozunu kullanacaktir.

bence siz cocuklu yogun hayattan bikmissiniz ve yuksek sesle soyleyemediginiz icin vicdaninizi da susturmak icin bahane ariyorsunuz. suclamak icin yazmadim.benzer seyleri bende yasiyorum. bazen insan oyle bunaliyor ki anlayabiliyorum. anliyorum ama dogru bulmuyorum. kendinizle yuzlesin lutfen. bana da boyle buhranlar geldiginde kendi kendimi gaza getiriyorum ben..hadi bedevi kalk annesin sen, onun sana ihtiyaci var diyorum.

hep sorumluluk annede mi olacak diyenler icin de yazayim. esim benden iyi ve bikmadan usanmadan bakar oglumuza. altini almasindan yrdirmesine uyutmasina genelde ondaydi zaten hala onda. oglumla arasi da asiri iyidir. sehir disina gittigimde asla bakim olarak ve sevgisi acisindan gozum arkada kalmadı. 4 yaşındaydı benim oglumda. ama ne olursa olsun annenin yerini tutmaz..annenin hissi sevkati baskadir. 9 ay aranda bir kordonla ayni bedeni paylasiyorsun. ona ozel annelik hormonlarin oluyor. babalik hormonu var mi yok. nasil ayni olabilir ki.

Çocukla daha önce kim vakit geçiriyordu siz mi baba mı ? Ona göre yorum yapacağım.

5 buçuk aylıkken başladım işe ve kayın validem bakmaya başladı
akşamları da hepimiz birlikte vakit geçiriyorduk tabi ki ve hala daha öyleyiz.
Öyle sadece tek bir kişiyle vakit geçirmiyor.

Kreşe gitti ama almak zorunda kaldık..
Sabahları ben işe çok erken geldiğim için babası bırakıyordu kreşe..
İnanılmaz ağlıyordu beni bırakma diye ve bir süre sonra daha geceden okula gitmiycem diye ağlamaya başladı..
Sonar parmaklarını yolmaya başladı ve tedirgin bir çocuk haline geldi.
Bizi kreşin sokağına bile sokmak istemiyordu. Ordan geçmeyeceğiz dimi baba falan diyordu
Hal böyle olunca kreşten aldık ve parmak yolması,endişeli ruh hali herşeyi değişti çocuğumun.
4 yaşını doldurduğu için eylülde farklı bir kreşe başlatmayı düşünüyorum bende.Ama bu sefer tam gün değil 1-5 arası
Kreş öneren arkadaşlara da toplu cevap vermiş olayım.

Velayet çocuk sende kalsın mevzusunu çocuğun yanında yapmadınız inşallah..

Benim için çocuğumun mutluluğu kendi buhranlarımdan, rahat etme çabamdan daha ön plandadır. Çocuğun psikolojisini hiç mi düşünmüyorsunuz?

Siz anne babasınız bencilce hareket edemezsiniz. Dünyaya gelmeyi, sizin çocuğunuz olmayı o seçmedi.

Amacınız eşinize ders vermek mi önce ona bir karar verin..

neden çocuğunu terketmiş muamelesi yapanlar olmuş anlayamadım. Eğer zaten babaannesi bakıyorsa ve eşinizle anlaşıyorsanız haftasonları alma konusunda çok da sorun olacağını sanmıyorum şahsen. Sonuçta mahkeme her zaman anneye vermez kimin durumu koşulu daha iyiyse çocuk orada kalmalı ki eşinizin durumu ve koşulu daha iyiymiş madem mahkeme de zaten ona verecektir. Şahsen yanına al kreşe ver diyenlere katılamıyorum kreşte elalem bakacağına babaannesi baksın çok daha mantıklı..

Evet herkes çocuğumu terk ediyormuşum gibi yorumlar yapmış.
Böyle bir şey söz konusu bile olamaz.
Bende 2 gün görmeyince özlemeye ağlamaya başlıyorum bende bir anneyim tabiki canımdan çok seviyorum çocuğumu.
Sadece bu hengamede bir orda bir bende onu yormak istemediğim için böyle birşey düşündüm.
Yorumlarınız için teker teker teşekkür ederim.

Şaşkınım. Gözümün önünde 4 yaşında bir çocuk var. Gece uyumadan önce çocuğunuzu öpmez misiniz siz? Masal anlatmaz mısınız? İşten gelince kocaman sarılıp günün yorgunluğunu atmaz mısınız? Yemek yerken sohbet etmez misiniz? Sırtınızda taşımaz mısını, oyun üretmez misiniz? Gözünün içine bakıp seni seviyorum demez misiniz?

Bunları yapmadan geçecek 1 gün bile korkunç. Belki buhrandasınız bilemiyorum. Psikolojik destek alsanız daha iyi olur.

Ya olayı inanılmaz bir şekilde dramatize hale getirip artık anneliğimi sorgulamaya kadar gitmiş olaylar..
Ben bu söylediklerinizin hepsini yapıyorum hanfendi.. Boşansam da, oğlum orada yaşasa da benimle olduğu her
an yapmaya devam edeceğim.
Çocuğu sadece biz yapmışız gibi davranıyoruz her zaman. Bu çocuğun babası da var..
Babası da öpüyor, babası da masal anlatıyor,babası da sırtında taşıyor.
Sizin eşiniz çocuklarına karşı ilgisiz de bunları sadece siz yapıyormuşsunuz ve bağlı değil de bağımlı çocuklar haline gelmişler gibi geldi bana da..
Bu da hiç sağlıklı bir durum değil bence..

Ya olayı inanılmaz bir şekilde dramatize hale getirip artık anneliğimi sorgulamaya kadar gitmiş olaylar..
Ben bu söylediklerinizin hepsini yapıyorum hanfendi.. Boşansam da, oğlum orada yaşasa da benimle olduğu her
Çocuğu sadece biz yapmışız gibi davranıyoruz her zaman. Bu çocuğun babası da var..
Sizin eşiniz çocuklarına karşı ilgisiz de bunları sadece siz yapıyormuşsunuz ve bağlı değil de bağımlı çocuklar haline gelmişler gibi geldi bana da..
Olay zaten fazlasıyla dramatize. Babalarda ilgi gösteriyor, babalarda seviyor, öpüyor. Ama 9 ay siz taşıdınız, siz doğurdunuz, çocuk sizi emdi, altını çoğunlukla siz değiştirdiniz değil mi? Ben evde oturup çocuğuna bakan bi baba, evi geçindiren bi anne duymadım. Doğanın bazı kanunları var çünkü. Annelik içgüdüsü gibi, annelere has merhamet gibi, annelere has fedakarlık gibi -ki buda her annede bulunmuyor maalesef- Anne yoksunluğunu duydunuz mu? Babaların olmaması çocuklar için annenin olmaması kadar tramvatik değil. Ne yapalım nasıl değiştirelim bunu? Olan bu.

Bayılıyorum bu bağlı-bağımlı ayrımını yapmaya çalışan annelere. Siz çalıştığınız için başkası baktı, e doğal olarak bağımlı değil özgüvenli ve sağlıklı bağlanmış bi birey oldu değil mi çocuğunuz?

Böyle karmışık bi duygu halleri yok onların. Anne dediği zaman orada olmazsanız bikaç kere daha çağırır, sonra zaten ihtiyaç duymamaya başlar. Sizde “güçlü birey, özgür birey” diye övünür durursunuz.

4 yaşında daha anne kuzusu olan bi çocuğa bakmaktan sıkılarak tüm haftaiçini ayrı geçirmeye göze alıyorsanız, benim ve ailemin sağlığını değil, kendi ruh halinizi tartın.

Zaten kararınızı vermişsiniz neden ne yapsam diye konu açıyorsunuz.
Size biseyler diyecem ams dramatiklestirmeyin diye atarlanirsiniz. Sursa bir elin parmaklarini gecmez size verin o da babasi vs diyen, diğer yorumlara gözünüzü kulaginizi kapatıyorsunuz.
Zaten yazdığınız seylerde de cocugum özlerse görürüm, siz özlemeyeceksiniz heralde.?
Yazidiginiz diger konulara yorumlardan hayatınızda aldığınız kararlar ve sonuclarıni görüyoruz.

Sizin kararınız belli zatej benimde temmenim 4 yaşındaki o yavru babasiyla, babaannesiyle o ksdar mutlu olsun ki, hayatinin hicbir aşmasında neden demesin, neden bıraktı demesin. Babasi , babaannesi ve halasi ona iyi bir anne olsunlar da özlemesn, aglamasin

O zavalli cocuga cok acidim yavrum benim.iki sorumsuzun cocugu olmus.nden sizin gibilrin cocugu oluyor ki okadar isteyen varken.bakamiyacaksiniz size yuk geliyorsa niye yaptiniz bunu sorun kendinize.kendi canini kanini babane hala dedeye birakip oh cekmek bilmem nasil bir annesiniz ben anlayamadim.Allah size vicdan versin...

Kusura bakmayın ama benim çocuğum hiç acınacak bir durumda değil..
Boş kaldığım her an onu en güzel şekilde mutlu etmek için elimden geleni yaparım.
Bana anne değil annem diye hitap eder..
Sorumsuz olduğumu kesinlikle kabul etmiyorum.Çok şükür ki Rabbim bizim gibilere! de çocuk veriyor,iyiki de doğmuş..
Hayat bu sizin başınıza da ne gelir bilemezsiniz.Düşmez kalkmaz bir Allah.. Kesinlikle yük olarak görmem evladım o benim.
Sadece onun için en iyisi ne ise onu yapmaya çalışıyorum ve bunu kesinlikle benden mahrum bırakarak yapmayacağımdan emin olabilirsiniz..
Ayrıca çok şükür de vicdanlı bir insanımdır..Ailem için de yardıma muhtaç insanlar içinde neler yaptığımı Allah bilsin o bana yeter.. !

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Annesiz buyumekten iyidir hepsi. Benim de annem calisiyordu bazen gun agarmamisken sicak yatagimdan kaldirilip kucaga alinip birakilacagim yere goturulurdum. Araba da yoktu herzaman dolmusla sunla bunla..yazi kişi hergunde.. ama annesiz buyumek mi deseler bu kosusturma mi.. o kucucuk aklimla da o gun gene kosustutmayi secerdim...

Olay zaten fazlasıyla dramatize. Babalarda ilgi gösteriyor, babalarda seviyor, öpüyor. Ama 9 ay siz taşıdınız, siz doğurdunuz, çocuk sizi emdi, altını çoğunlukla siz değiştirdiniz değil mi? Ben evde oturup çocuğuna bakan bi baba, evi geçindiren bi anne duymadım. Doğanın bazı kanunları var çünkü. Annelik içgüdüsü gibi, annelere has merhamet gibi, annelere has fedakarlık gibi -ki buda her annede bulunmuyor maalesef- Anne yoksunluğunu duydunuz mu? Babaların olmaması çocuklar için annenin olmaması kadar tramvatik değil. Ne yapalım nasıl değiştirelim bunu? Olan bu.

Bayılıyorum bu bağlı-bağımlı ayrımını yapmaya çalışan annelere. Siz çalıştığınız için başkası baktı, e doğal olarak bağımlı değil özgüvenli ve sağlıklı bağlanmış bi birey oldu değil mi çocuğunuz?

Böyle karmışık bi duygu halleri yok onların. Anne dediği zaman orada olmazsanız bikaç kere daha çağırır, sonra zaten ihtiyaç duymamaya başlar. Sizde “güçlü birey, özgür birey” diye övünür durursunuz.

4 yaşında daha anne kuzusu olan bi çocuğa bakmaktan sıkılarak tüm haftaiçini ayrı geçirmeye göze alıyorsanız, benim ve ailemin sağlığını değil, kendi ruh halinizi tartın.

Sıkılmak..! Gerçekten sadece gülüyorum bu yoruma :)
Burada bütün çalışan annelere de saldırı var arkadaşlar..
Sizi bu yorumu okumaya davet ediyorum..

Back
X