- 30 Temmuz 2017
- 219
- 486
- 33
Birlestirilmis sinifta okumasindan daha iyidir en azindan mobilyacilik okuduysa universite mzunu progrm var elinde yapabilecagini dusunuyorum ki kendine de guvenmis girmis işin icine sizde evde destekleyeceksiniz is sadece ogretmende bitmiyor
Var var istanbulda da var. Ben de ogretmenim. Kolejde calismayi tercih etmedim. Bebegim oldugu icinde kpss ye oturup calismadim daha dogrusu calismak istemedim. Meslegimi de seviyorum 4 yildir ucretli ogretmenlik yapiyorum. Edebiayt ogretmeniyim. Beni biyoloji dersine sokmak icin ugrasti bir okulun muduru dusunun! Olmaz dedim yapamam kitaptan okutursun dedi! O cocuklar lys ygs ye girecek vebalini alamam dedim. Ilce onay verdi bile dediler ama ben gitmedim. Cunku o derse yeterli degilim benim alanim bambaska bir alan. Malesef ki bunu kabul eden insanlar var. Keske olmasalar ama var. Cok alakasiz bir meslege sahip bir tanidigim yillarca sinif ogretmenligi yapti malesef bir baskasi ingilizce.Bende ogretmenim 10 yillik koydede calistim merkezdede en az 15 tane ucretli ogretmenle calismisimdir bolumu disinda derse giren 2 tane ingilzceciyle calistim sadece onlarda yakin bolumdu kuzeydeyim bu arada batidan bir ornek olsa ona gore yorum yapardim ama doguda durum budur maalesef ben ogrencilerin hakkidir degildir demiyorum durumdan bahsediyorum atanamayan herkes merkez istiyor yakin yer olsun istiyor hakli olarak cunku maddi getirisi cok dusuk bu yuzden basvuru olupta bu bolumlerin secildigine ben inanmiyorum
Cok dogru yazmissiniz. Elinde program var kendine güveniyor bu kadar basit demek cocuklarinin egitimleri. Zaten biz bosuna okuduk fakultede bosuna kostuk formasyon pesinde.Her üniversite mezununun öğretmenlik yapabileceğini mi düşünüyorsunuz ? Pedagojik bilgisi sıfır olan çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini bile bilmeyen insanlar öğretmenlik yapacak biz de evde destekleyeceğiz ve bunun adı da eğitim olacak. Komiksiniz. Onca atanamayan öğretmene hakaret şu yaklasiminiz.
Kuzum kimi kime sikayet ediceksin. Devlet onayliyor zaten ucretli atamalarini da. Okulalrin kendi kendine yaptigi birsey degilki.Olay nedir anlayamadım? Elinizde böyle belge varsa şikayet etmeniz gerekir (yorumları okumadım açıklama yaptıysanız bilmiyorum konuya editlerseniz daha çok faydalı olur).
Kuzum kimi kime sikayet ediceksin. Devlet onayliyor zaten ucretli atamalarini da. Okulalrin kendi kendine yaptigi birsey degilki.
Kuzum kimi kime sikayet ediceksin. Devlet onayliyor zaten ucretli atamalarini da. Okulalrin kendi kendine yaptigi birsey degilki.
Yok canim malesef zaten MEB yapiyor bu atamalari. Soyle bur sitem var her ilcenin kendi milli egitim müdürlüğü var. Oraya online olarak basvuru yapiyorsun. Basvurular bir havuzda toplaniyor. Okullar istedikleri ogretmeni seçip meb ten onay istiyorlar. Meb onay veriyor ve ogretmen gorevine basliyor.Konu sahibi bir anlık öfke ile açmış sanırım tam bilgi edinemedim dediğim gibi yorumları okumadım ancak MEB’e şikayet edilemez mi?
4 yil iki farkli okulda calistim ve sunu farkettim. Hakkatten meslegini severek yapanlar asla isteyim, ise gidiyorum, isten ciktim gibi cumleler kurmuyor. Okuldayim, okula gidiyorum diyor. Ama sanki o okula zirla getirmis silah zoruyla ogretmenlik yaptiriyormussun gibi olan tipler var. Onlar hep is diyor.Öğretmenlik 2017’de malesef ki torpil yoksa yapılacak bir meslek değil. Keşke meslek olarak görülüp de başvurulmasa gerçekten çocukları seven ve iletişimi - öğretme becerisi yüksek olan kişiler atama ile de değil seçilerek yapılsa.
Çok keşke var belki bir gün gerçek olur..
Iste biz de olmasi gerekiyor diyoruz.Iyide ztn adı üstünde sözleşmeli öğretmen başvurursun eğer çok gerekliyse geçici süreliğine çağırıyorlar ve verdikleri maaş yol yemek parasına zor yetiyor .. belli şartları yok ki.. İlla sınıf öğr. Mezun olcak die bşe yok.
Bir anlık öfke ile acmadim, hala ofkeliyim. Sadece isim soyosiKonu sahibi bir anlık öfke ile açmış sanırım tam bilgi edinemedim dediğim gibi yorumları okumadım ancak MEB’e şikayet edilemez mi?
Ya tutturdunuz bi kimse gitmiyor oralara. Ne demek kimse gitmiyor? Atasalar gideceğiz. Zaten çakılı öğretmenliği göze alarak sınava giriyoruz. Yani sınavı kazanan insan atanan insan 6 yıl orda kalmayı göze almış. Bizleri atasinlar gidip kalalim. Mobilyacılık mezunu kişi çocuklarınızın başında durmasin anlamadığı işi yapmasin.bahsettiğiniz açıklar ücra yerler için geçerli, burada da suçu biraz kendimizde bulmamız lazım. Kimse ücra yerlere, köye gitmek istemediği için oralardaki kadrolar boş. Ben köydeyken anasınıfı kadrosu açık olmasına rağmen 2 sene kimse gelmedi, ücretli öğretmen geldi. 2 sene sonra biri atandı öyle devam edildi. Merkezlerde boş kadro hiç duymadım, görmedim.
Tamam bizler "evde" destekleriz öğretmenler olarak. Onlar da "okulda" desteklerler öğrencileri nasılsa işin ehli onlar.Birlestirilmis sinifta okumasindan daha iyidir en azindan mobilyacilik okuduysa universite mzunu progrm var elinde yapabilecagini dusunuyorum ki kendine de guvenmis girmis işin icine sizde evde destekleyeceksiniz is sadece ogretmende bitmiyor
2 yil onceydi guney dogunun bircok ilinde ogretmenleri kacirir gibi cikardilar ordan seminerlerde istrnilen il duzenlemesi yaptialr. Istr o yil kpss ye girdim ben. Sur lice hepsini yazdim. Ciksa giderdim. Ama olmadi kismet degilmis. Yani van neden tercih edilmesin ki dimi?Bir anlık öfke ile acmadim, hala ofkeliyim. Sadece isim soyosi
Ya tutturdunuz bi kimse gitmiyor oralara. Ne demek kimse gitmiyor? Atasalar gideceğiz. Zaten çakılı öğretmenliği göze alarak sınava giriyoruz. Yani sınavı kazanan insan atanan insan 6 yıl orda kalmayı göze almış. Bizleri atasinlar gidip kalalim. Mobilyacılık mezunu kişi çocuklarınızın başında durmasin anlamadığı işi yapmasin.
Bir anlık.öfke ile acmadim. Hala ofkeliyim. Sadece isim soyisim paylastigimi fark etmemisim fotoğrafta. Dalginligima gelmiş . tam odaklanamadim fotoğrafın tamamına.Konu sahibi bir anlık öfke ile açmış sanırım tam bilgi edinemedim dediğim gibi yorumları okumadım ancak MEB’e şikayet edilemez mi?
Kesinlikle , oraya birilerinin gitmesi lazim zaten. Hangi memur ben izmirlerde istanbillarda keyif caticam diye kpssye girer ki? Sonuçta herkesin doğu görevi var.2 yil onceydi guney dogunun bircok ilinde ogretmenleri kacirir gibi cikardilar ordan seminerlerde istrnilen il duzenlemesi yaptialr. Istr o yil kpss ye girdim ben. Sur lice hepsini yazdim. Ciksa giderdim. Ama olmadi kismet degilmis. Yani van neden tercih edilmesin ki dimi?
Birlestirilmis sinifta okumasindan daha iyidir en azindan mobilyacilik okuduysa universite mzunu progrm var elinde yapabilecagini dusunuyorum ki kendine de guvenmis girmis işin icine sizde evde destekleyeceksiniz is sadece ogretmende bitmiyor
Aynen oyle. Arkadasim bu yil karsa atandi. 5 yasinda oglu var ve 2 aylik hamile. Oglu ve esi istanbulda cocul burda anaokuluna basladi. Nasil yaparim demedi kiz. 6 yil nasil gecer demedi. Ben istedim o cocukalrin da ogretmene ihtiyaci var bis ekilde olacak dedi ve gitti. Hatta dogumdan sonra 2 yil ucretsiz izin alirsin dediler. Hayir dedi annesi gelecekmis yanina. Esinin burada kendi isi oldugu icin birakip gidemiyor. Artik 2 haftada 1 ay da bir gorusucez ne yapalim diyor.Kesinlikle , oraya birilerinin gitmesi lazim zaten. Hangi memur ben izmirlerde istanbillarda keyif caticam diye kpssye girer ki? Sonuçta herkesin doğu görevi var.
Durdugun kabahat kiz. Bende meniskus var gel de bu el at bizim ev cok hijyenik ben sana kretuarimi da veririm o da keskin donucta nester yerine gecer.Şaka mısınız siz? Üniversite mezunu olunması öğretmenlik yapmak için yeterli yani öyle mi? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır??
Öğretmen; bilgiyi nasıl aktaracağını bilen, hangi eğitim yaklaşımını kullanacağını bilen,pedagojik formasyonu olan,dersine girdiği yaş grubunun gelişim özelliklerini bilen ve dersini ona göre anlatan uzman kişidir..
Eline her program alanın bu mesleği yapabileceği düşüncesi inanılmaz derecede cahillik içeriyor.. Mobilya ya da farklı bir bölüm mezunu 1.sınıf çocuğuna acaba nasıl okuma ve yazma öğretir? Ya da diğer kademelerde hakim olmadığı konularda nasıl ders anlatabilir?
Ya bi de ben çok fazla ameliyat videoları filan izliyorum,ameliyat olan yakınlarımın epikriz raporlarını filan okuyorum. Elimdeki bu verilerle ameliyat yapabilir miyim acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?