veliler iyi bakin buraya

bu nasıl bir sistem çorba gibi

iyi olur inşallah sıkmayın canınızı nasıl düzelir? biz ne yapabiliriz? hiç bilmiyorum... ama bu mesele böyle devam ederse çocuklarımızı köreltecekler bir dur demek lazım artık

Aciklamalari okuyan cocuk her yerde okur.

Okuyan cocuk her yerde okurda neden daha iyi sartlarda okumasin?

Sartlar daha iyi olmaya elverisliyken neden daha kötüsü?

Geregi ne bunun

Kolayligi varken zorlastirmak neyin nesi.
Gercekden oglum yurt disinda okusun istiyorum.
Keske imkanim olsa okutabilsem.
Dersleride gayet iyi cocugumun resmen harcandigini dusunuyorum.

Okadar farkindaki.

Anne ogretmen dersi anlatiyo herkes konusuyor (en onde olmasina ragmen) ogretmeni duyamiyorum ve ogretmen sinifa susun demiyor diyor.
Simdi ben o ogretmenle konussanm bana isimi siz mi ogreteceksiniz dicek.

Konusmasam cocugum cok onemli bir dersi anlamadan okul bitirecek.

Anlat gec salla basi al maasi olayi
Artik ogretmenlerdr islerini severek yapmiyorlar ben oyle dusunuyorum.
Cunku onlarda sıkildi.
Atanamiyorlar
Ucretli ogretmenlik olayi var
Egitim sistemi surekli degisiyor.
Onlarda mutsuz.

Ben umudumu kaybetmek isyemiyorum.

Mustehak bizim millete hic mi hic uzulmuyorum, 2007 de de durum buydu, simdi de durum bu! Bimer'e sikayet edeceksiniz ya o daha da komik:))) devleti devlete sikayet ediyorsunuz, zaten bunu yapan onlar farkinda degiller mi saniyorsunuz:))) ise alinma islerini ilce milli egitim yapiyor, Izlanda milli egitimi degil:)

Hep diyorum yine diyecegim neoliberal egitim politikalari yuzunden cocuklariniz harap olacak, "eskiden tup kuyruklarinda bekliyorduk dediginiz" zamanlarda hic degilse cocuklariniz devlet okullarindan cikip sinif atlayabiliyorlardi, o is yas artik iscinin , dusuk gelirlinin, ev hanimi kadinin cocugu buyuk ihtimal icine dogdugu aile sarmalini kiramayacak, bir Einstein dogurmadiysaniz eger! Devlet okullari boyle boyle bilerek kotulestirildikce " ozel daha iyi diye " dusuneceksiniz ve hop bunlarin yancilarinin actigi okullara para akitacaksiniz:))) tabi paraniz varsa! Gidin bir bardak soguk su icin iyi gelir, ati alan Uskudar'i gecti:)

Son düzenleme:
Malesef disiplin büyük sorun !!
öğretmenin eli kolu bağlı her sınıfta sıkıntılı öğrenciler var.konuşsan olmuyor, veli ile konuşsan bakıyorsun ki veli çocuktan beter ..ee biraz sesini yükseltsen hemen şikayet ..öğretmen ne yapsın!! ama inanın bazı sınıflarda 3 kişi için ders anlatıyoruz
bir kişi bile olsa öğrensin derdindeyiz ve bu durum her yıl daha kötüye gidiyor.her yıl daha sıkıntılı öğrenci geliyor. liseye gelip okuma yazma bilmeyenler var!!
sistem sınıfta kalmasına izin vermiyor velhasıl eğitim içler acısı

bende 1 sene ücretli öğretmenlik yaptım kendi branşımda torpilliler vardı baska bransta yaptım. sonraki sene kpss çalıştım kısmet olmadı baska işe yöneldim öğretmenlik dışında ama içimde hep öğretmenlik var kalbim hep orda haksızlık yapıyorlar benim gibi bir çok mesleğini sevipte baska işlerde çalışan var

bahsettiğiniz açıklar ücra yerler için geçerli, burada da suçu biraz kendimizde bulmamız lazım. Kimse ücra yerlere, köye gitmek istemediği için oralardaki kadrolar boş. Ben köydeyken anasınıfı kadrosu açık olmasına rağmen 2 sene kimse gelmedi, ücretli öğretmen geldi. 2 sene sonra biri atandı öyle devam edildi. Merkezlerde boş kadro hiç duymadım, görmedim.

Birlestirilmis sinifta okumasindan daha iyidir en azindan mobilyacilik okuduysa universite mzunu progrm var elinde yapabilecagini dusunuyorum ki kendine de guvenmis girmis işin icine sizde evde destekleyeceksiniz is sadece ogretmende bitmiyor

Listeyi tam olarak göremedim. Ama mesela muhasebe bölümü mezunları teknik liselerde muhasebe öğretmenliği, gıda Teknikerliği mezunları yine bu eğitimi veren okullarda öğretmenlik yapabiliyorlar. Böyle birşey olabilir mi?

Yuhlar olsun!

Arkadaslar bu ülkede öğretmen eksiği olan bölgeleri gözümüze sokuyorsunuz güzel
Peki öğretmen fazlası olan yerler?
Milli eğitimin atama ve yer değiştirme sistemi baştan hatalı
Ankara merkezde bir ilkokulda suan dört tane sınıf öğretmeni sadece okula gidip aksama kadar oturmakla görevli Evet bu sadece bir okul Arkadasim bunlardan biri oldugu icin biliyorum Dersine girdikleri bir sınıf yok çünkü norm fazlasi durumundalar Başka ile ilçeye gonderilmiyorlar çünkü es durumu ile oradalar Sabah 8.30 dan 14.30 a kadar okulda bulunup, derse girmeden maaşlarını alıyorlar Birçok merkezi yerde durum bu
Bazi yerlerde ihtiyaç karşılanamadığı için bu durum yaşanıyor bazı yerlerde de benim bahsettigim durum

Bindik bir alamete! Gidiyoz kıyamete

Internette yayinlanan herseye inanmamak lazim dogru ama isin icinde olan biri olarak bunun dogruluk payinin cok yuksek oldugunu dusunuyorum.

Devlet okullarına atanamayan öğretmenler çalışıyor ki özel okullarda
Devlete atanamayanin kotu ogretmen oldugunu mu dusunuyorsunuz cok uzuldum sizin adiniza.
Kadrolu ogretmenden daha cok calisan ucretli ogretmrn gördü bu gozler. Elektrik yok akilli tahta olmadan ders anlatamam diye kadrolu fizikci de gördüm telefon isiginda konu anlatan ucretli ogretmen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…