- 13 Eylül 2016
- 425
- 309
- 33
Aynen öyle eskilerde bu döngülere göre düzenlerlermiş hep işleri tabi ozaman bu kadar net ve çok bilgi yok tabi :)
Jüpiter yay hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ? Bu konuda çok farklı yorumlar okudum kimi yaylar müthiş enerji alacak derken kimisi aslında negatiflikleri büyütecek de diyor. Jüpiterim 12.evdeydi yanılmıyorsam Hülya hanımın 8-12.evlerdekilerle alakalı bir teeetini görünce çekindim açıkçası
Jüpiter transitleri için şunu unutmamak lazım; jüpiter iyi kötü her şeyi genişletir denir, yani hastalık da olabilir örneğin iyice ortaya çıkarır ama şifasını da verir derler, 6, 8 ve 12. evler daha sorunlu yerlerdir ama diğer yandan her harita kendine özeldir, kötüyü düşünmemek lazım illa. Benim jüpiter akrep transitinde akrep burcunun temsil ettiği bir rahatsızlığım ortaya çıktı, tedavi oluyorum. Bir de özellikle maddi evlerde geçici durumlar yaratabiliyor sanki jüpiter, şans benden yana deyip salmamak ve şanslarımızı iyi kullanmaya, işlerimizden sabit bir fayda sağlamaya, parayı bütçemizden fazla harcamamaya vs. dikkat edersek bu evlerde jüpiter gittiğinde esas faydasını görmüş oluruz diye düşünüyorum bu zamana kadar dinlediğim, okuduğum yorumlardan, bilgilerden ve yaşadığım bir iş deneyiminden yola çıkarak anladığım bu oldu. Fazla iyimserlik de katabilir çünkü.
Yengeç bir dolunay mağduru olarak konuya ortadan dalmaya geldim :)
Mahvoluyorum her defasında uykusuzluk, şişkinlik, kabuslar... Her ay tipik dolunay belirtileri gösteriyorum resmen
Ben de sulara bağlamıştım bunu hep. Yalnız bu sene daha da beter etti bu gökyüzü beni. Geçen yıl dolunay uykusuzlukları daha fazla, retro etkileri çok görülmezken bu sene niye bilmiyorum olan retro bana oldu
Vivid dün akşam yeşim hanımın jüpiter yay videosunu izlerken uyuyakalmışım. Ben de tek tek not almaya başladım hatta gece inanılmaz bir gerginliğim vardı ama belli bi noktada geçti haritada saatleri tek tek kontrol ettim meğerse ayım plutoyla kavuşum mu yapıyor muş neymiş; bu bittiğinde öyle bir rahatlama yaşadım ki hissettim. Benim kad-gad akrep-oğlak aksında . Bu düğüm değiştirme mevzusu aslında hayatta basit goller yedik dememek için kontrol edilmesi gereken önemli birşey sanırım
Vivid natal transit haritası olarak baktıgımda farklılık moon conjunct pluto diyordu internetten baktıgımda overwhelmed situations gibi açıklamalar gördüm hemen dedim benimde budur :) yanlış yorumladım sanırım. Evet akrep boğa; boğayla oğlağı hep karıştırıyorum.
Vivid kad akrebim 1.evde retrodaymış hatta, gad da boğa da 7.evde
Bir de kad a gitmek demek gad ı tamamen bırakmak demek değil, mesela ben yengeçten oğlağa gideceğim için nemrut, suratsız biri olmak zorunda değilim (yer yer olabiliyorum çünkü ayım oğlak), denge kurmak gerekiyor. İlla gad dememek buna şartlanmamak, kad a yol almak ama bu sefer de sadece kad olmamak. Hayat bir "denge" çünkü. Astrologlar böyle anlatır ve bana göre de gayet mantıklı.
Astrolojiyle ilgilendikçe insanlara çok ön yargılı yaklaşmamak gerektiği daha çok belli oluyor bence. Herkesin bir hayat sınavı, zorlanmaları var. O insanın da imtihanı böyle diyebilmemiz kolaylaşıyor gibi. Ha şu da var, evet haritamızın potansiyellerine göre bir yaşamımız var temelde ama farkındalığımız ne kadar artarsa haritamızdaki kötücül yönleri o kadar değiştirebiliriz. İyi-kötü konusunda daha çok farkındalık sahibi olunmalı bence. Bazı astrologların anlatımlarından örnekler duyuyorum; mesela haritasında katil olma potansiyeli olan biri var ama hiç öyle biri değil çünkü bu yönünü, duygusunu hayata faydalı olacak başka bir yol bularak dönüştürmüş. Haritanın dışına çıkmak da mümkünmüş ama farkındalık derecemizle de alakalı. Ne kadar potansiyellerimiz olsa da irademiz de var.
kendi adıma da çok teşekkür ederim, doğrudur çok meraklıyımdır aile geçmişine :)Ah pardon iki merkür başak olunca karıştırmışım :)
4. ev olanvilgeta imiş.
Sizin 11. ev;
Merkür 11. Ev’deyse: Dostlarıyla fikir ve bilgi paylaşımı içindedir. Ekip, dernek, cemiyet gibi sosyal oluşumların içinde iletişim konularıyla ilgilenir. Gelecek günlere yönelik projelerde bilgi birikimini paylaşır.
Olumsuz bir yerleşim gibi durmuyor ^^
Evet kesinlikle öyle; astrolojiyle alakalı bilgilerim artıkca dediğiniz gibi benim de empatim anlayışım artıyor. Daha farklı bir açıdan bakmaya başladım insanların içinde bulundugu duygusal duruma.. Eklediğiniz Videoları izlemeye çalışıyorum bazı noktalarda kafam karışıyor tabi ama yavaş yavaş olacak
bu arada dolunayla ilgili okuyunca bi bilgi vermek istedim. bi yerde okumuştum dolunay zamanı insanlar eskiden beri çok etkilenir, üzgün ya da agresif olur, ve en kötücül hisleri ortaya çıkarmış. bu sebepten en çok cinayet işlenen zamanlar hep dolunay zamanıymış. hatta ingilizcedeki "lunatic" kelimesi, dolunay zamanında çıldıranlara denirmiş, luna bildiğiniz gibi ay demek :)
bir de aralıkta özellikle çok daha sakin, çok daha rahat nefes alacağımız bir dönem gelecek. hem venüs, hem merkür retrosu bitiyor olacak, bu sefer yay'ın yani jüpiterin tahtında oturup biraz bolluk bereket dağıttığını izleyebileceğiz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?