Verilen sözün tutulmaması

Evet ben hep eşmle brlikte alrz dye beklyordum kaynvaldm öyle deynce mecbir kaldk.. bi arada tabki de sonradan masraflar çktı bebeğim erken doğdu küvezde kaldı. Fıtığı çktı amelyat oldu .. Binlar hep acil ihtiyaç oldu ki kaynpederm parasnı vermek istedi bz istemedk. bide bunları yaşaynca insan hep gözü önünde olsun istyor hç oda düşünmüyorm şuan 2 yl daha gözümün önünde olsin yavrum

Bakalım dogsun da benim ki ben odasını ayırırım ama başlarda yatak almayacagım çünkü uyandığında düşer diye beşikte yatması daha iyi 2.5 yada 3 yaşına gelince alırım yatagını falan

Uslubunuza dikkat edin ne demek musallat olmak ! Ne kadar ayıp . Buradaki mesele alacağız deyip güvendirip almamak
Ablacım çocuğu onlar mı yaptı? Başkasının lafıyla iş mi olur?
Nasılsa ödeyecekler diyip ihtiyacından fazlasını yüklenip almışsın, sonra sıkışmışsın. Yani nasılsa onlar verecek diyip açılmak ne demek onu anlamıyorum. Başkasının parasını "verin paramızııığğ" diye isteyecek olan siz değil misiniz? O para sizin değil, kimse sizin çocuğunuza birşey almak zorunda da değil. Millet bunu anlatmak istiyor.

Evet canm bende öyle düşürüyorm. Sağlıkla doğsin bebeğin

Hadi verin paramızı mı? Borç mu verdiniz hayırdır? Sırf hava civa için bebeğinize oda yaptığınıza göre parasını da sizin ödeyeceksiniz ailelere yıkmak yerine zaten.
Yalnız sizin paranız olmuyor o .Ayrıca vermesinler ne olacak evlat sizin yabancıya gitmiyor ya .Nasıl olsa o yatak odası alınacaktı çocuğa .
Vermek zorunda değiller diye düşünüyorum
Neden bebek ihtiyaçları için aileler yardım anlamıyorum.Neyse.Parayı nasıl istersiniz bilemedim.Dediğiniz gibi dürtün iyisi
Senet mi imzalatsaydiniz acaba. İcraya verirdiniz
Hadi verin paranizimi eller yukari sokulun paralari de
Bebek odasi ne yahu,dolar milyarderimiyiz biz ,ikizlerim var bir sifonyer ,2 park yatak aldim mus gibi en az 2 yasa kadar goturur bizi ,abuk subuk hevesler,birde millete musallat oluyorsunuz
Bütün masrafları ailelere kitlemişsiniz. Gerçekten alacak durumda olmayabilirsiniz bunu anlarım ama o zamanda insan sadece acil ihtiyaçları aldırmalı diye düşünüyorum.
Ben sadece bebek odası gibi okumuşum ama herşeyi de ailelere yüklemişsiniz yahu ek insaf.

Aynen baba olarak siz para harcamayı düşünmez misiniz? Biz öyle yaptıkta.
“ihale bana kaldı” mı? Çocuk sizin çocuğunuz hanımefendi ne ihalesi ne size kalması nasıl bi tabir bu?
Hadi verin paramızı derken
Nerden baksan yüzsüzlük seninki ayıp ya.

O kadar çirkin üsluplar var ki gerçekten okuduğumda hayrete düştüm . Ne kadar ayıp ya . Ne kadar empati yoksunu
allahıma bin kere şükür çocuğumuzun her şeyini alacak gücümüz var ama kendimize göre, ayağımızı yorganımıza uzatmak suretiyle. Ben onun yarısı kadar bir harcama yapacakken bu insanlar bana bizim 3 bine kadar limitimiz var ne isterseniz alın dedi . Bende ona güvenerek aldım. Kimsenin boğazına sarilmıyorum . Sadece bana " vereceğiz! " diye vaadedilen paranın verilmesini istiyorum . Verilmeyecekse de söylensin veremeyeceğiz densin konu kapansin bende beklentiye girmeyeyim diyorum .
Oradan gelecek paraya güvenip bende alacağım 2 3 parca şeyi bekletiyorum 1 aydır. Çünkü bu bana söz verildi ! Ben bir söz verdim mi tutarım . Kendi çocuğumun hiçbir şeyini de başkasına kitlemek (!) Gibi bir niyetim yok

Bir cok kisi öyle demis de. Ama benim ilk oglumda mesela kayinvalidem ve kayinpederim bebek odayi ve bebek arabayi aldi gerek yok dedigimiz halde. Hani bana "kartinla öde biz sana sonra veririz" deyip ödemeseler paranin arkasindan gitmem, ama sözlerine de inanmam bundan.sonra. kaldiki konu sahibin ailesi söz verdigi masrafi üstlenmis.

Hanımefendi bu insanlar bana biz alacağız dedi ! Biz alacağız! Bende ona göre yaptım harcamamı planlamami . Kimseye siz alın demedim

Evet canm bende öyle düşürüyorm. Sağlıkla doğsin bebeğin
İnşAllah Bi kucagıma alsam sag salim başka bişey istemem rabbim evlatlarımızı bize bagışlasın senin bebegin de inşallah saglıkla büyür zor günler geride kalmış güzel günler yaşamanız dileğiyle

Yahu bende diyorum ki alamayacağı şeyin sözünü vermesi beni zora soktu . Mesele açılmak sıkışmak değil bir şekilde ödenir ama bu söz. Vereceğiz deyip vermiyorsan bir açıklama yapmak zorundasın

Demek ki başkası ödeyince ihtiyacınız olandan fazlasını almışsınız.
Demek ki başkası ödeyince ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız.
Onlar ödemeseydi, siz kendiniz alsaydınız sıkışmayacaktınız değil mi? O zaman önünüzde 2 seçenek var onlara güvendiğiniz için ya ihtiyacınız olandan fazlasını aldınız ya da lükse kaçtınız.
Söz verdiler, tutmadılar. Bu onların ayıbı. Ama tutup onların cebindeki paraya "bizim paramız" derseniz herkes tepki gösterir. Çocuk sizin çocuğunuz, aldıklarınızı komşunuz Raziye teyzenin çocuğu kullanmayacak, siz kullanacaksınız. Dolayısıyla onların cebindeki paraya bizim paramız deme hakkınız yok.

Ama kartla öde biz sana 500 500 öderiz demişler ve geçen ayda sıkışıklarmış. Elde olan bir para yoksa, ailenin borç öder gibi yardım etmek istemesini kabul etmekde doğru değil bence.

Diğer yorumda da yazdım ben ailemden böyle bir parayı kabul etmezdim. Parası olan nakit gönderir zaten.

Peki siz ödemediklerinde "iş başa düştü, verin paramızı" diyerek kayınailenizden para ister misiniz? Yanlış olan bu.

Ammiiinnnnn aaammiiiiinnnnnn canım inşaALLAH.. ALLAH razı olsun

Ben onlara telefonda defalarca teyit ettirdim. Istediğin gönlünden geçen ne varsa onu al içinde kalmasın dediler . Biz zaten o bebek arabasini alacaktik . Ama eylul gibi biraz duze cikinca alacaktik şu an değil.

Sende pek empati yapan biri degilsin bence kimseye söz söyleme bu konuda belki zor durumdalar ayrıca neden yarısı kadar harcama yapsan yetecekken fazla harcama yaptın peki senin paran kıymetli de onlarınki para degil mi keşke söylenen limitin hepsini harcamaya odaklanıp öyle alışveriş yapmak yerine kendi paranı nasıl harcıyorsan öyle düşünüp alsaydın ihtiyaçlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…