Verilen sözün tutulmaması

Insanlar zor durumda kalabilirler ona da sözüm yok sadece bana kizim biz sana söz verdik ama yapamayacağız kusura bakma deselerdi ben bu kadar üzülmezdim . Bu beni doğrudan aptal yerine koymaktan başka bir şey değil . Ve bunu da bu şekilde geçiştirmek istemiyorum .bir şekilde durumdan haberdar oldugumu vurgulamak istiyorum

onlar sana yalan soylemis oldu ve onlarin yuzunden zor duruma dustun. bunu anlamak zor degil. yani herkes burda konusuyor ama bence bos konusuyor boyle diyenler. ne diyelim bir gun baslarina gelirse belki anlarlar ne kadar hassas bir konu oldugunu.
Sürekli birilerinden beklenti içinde olanlara göre evet boş konuştuk. Başıma gelmez çünkü insanların mecbur olmadığının farkındayım, beklemem, istemem, yapabildiğim kadarını yaparım.
İki çocuk büyüttüm, ortalama maaşla ayağımı yorganıma göre uzattım. Ne kimseden bir şey isterim, ne sonradan lafını ettiririm buda benim hayat felsefem. Sizde bunu anlayamazsınız.

Valla bende ogluma sizden daha pahalı marka bebek arabası aldım. Gittik kendimiz aldık getirdik kullandık. Geçende minik katlanan aldık. Onu da kimseye söylemeden aldık geldik.
Torun torun diye ısrar etmek ayrı, masraf karşılamak ayrı.
E madem durumunuz iyi hiç lafını etmeyin nasıl paramızı isticez diye.
Aptal yerine kimsenin kimseyi koyduğu yok.
Siz bu insanları tanıyorsunuz alıp almayacaklarını iyi bilmeniz gerekiyor.
Bu kadar dert edecek ortada konu yok.
Yapmıyorlarsa da yapmıyorlar.

Allah sağ gözden sol göze itimat etmemişde araya burnu koymuş bunu sakın unutmayın!

Şimdi olay şöyle oldu . Bebek arabasını biz alacağız dediler ısrar kıyamet 5 ay boyunca . Haziranda da beni sıkıştırmaya başladılar gidin alın bir an önce diye . Siz karttan cektirin biz size taksit taksit ödeyelim demişler eşime tamam eyvallah dedik . Pesin veremiyorlar içlerinde de kalmasın alsınlar. Ama ses soluk yok benim uzuldugum nokta kimsenin bizi düşünmemesi bir açıklama bile yapmaması.
Laf ağızdan çıkmaz . Söz namustur . Ve inanın 500 lirayı veremeyecek insanlar değil

aferin alkiiss hanfendi belliki size bos vaad verenler olmamis. nesini anlamiyorsunuz bu kadin kendi dememis alin diye..biz alalim deyip soz verip odeme yapmamislar. demeselerdi madem sozlerinin arkasinda duramayacaklar. sorun senin maddi durumun degil beklentinde degil. valla diyorum ya insanlar soz verme olayina bu kadar duyarsiz ve relax olmalari cok sasirtiyor beni. bana gore soz vermek harbi cok onemlidir. ya olcem ya o sozu yerine getircem o kadar degerlidir yani. bilmem anlayabildin mi : )

Bende istemedim . Ben kendi ailemden de istemedim . Yüzsüz biri değilim. Israr kıyamet illa alacağız deyip aldırmazsan vallahi billahi yüzüne bakmayız diyen ınsanların sözüne güvendim almalarına izin verdim . Yoksa 3 ay sonra ben zaten aynı markayı alacaktim

evet aynen bari tutamaycaklar sozlerini bi aciklama yapmalari gerekirdi.

Hanımefendi söz veriyor Ben yapacağım diyor. Söz namustur . Nasıl bu kadar amaaan oluversin gözüyle bakabiliyorsunuz . Benim için mesele paradan ziyade verdikleri sozu tutmamaları .

Eşiniz doğru soylemiş .Olsa zaten verirler.Hem vallaha bu devırde bırıne para vermek cok zor.Her sey ateş pahası.Ortada hıc bır sey yok 200 tlden asagı cıkamıyosun

Hay allah razı olsun . Burada bu şekilde konuşan insanlar sosyal hayatlarında verdikleri sözleri tutmuyorlar besbelli

Eşiniz doğru soylemiş .Olsa zaten verirler.Hem vallaha bu devırde bırıne para vermek cok zor.Her sey ateş pahası.Ortada hıc bır sey yok 200 tlden asagı cıkamıyosun
O insanlar bize söz verdi . Vereceğiz dediler . Simdi aciklama bile yapmiyorlar
Evet her şey ateş pahası benim annem her çıktığımızda elimi cebime attirmiyor . Bende onlardan gelecek paraya güvenip iş yapıyorum.

Hay allah razı olsun . Burada bu şekilde konuşan insanlar sosyal hayatlarında verdikleri sözleri tutmuyorlar besbelli
dedin ya olay 3000 5000 degil bana gorede bu 100 tl de olabilirdi...ama o adam sozunu tutmuyorsa gozumde sifirdir yani. burda herkes kendini ovuyor yok efenim durumum eyi yok efenim ben kimseden istemeden aldim. sorun o mu simdi yaw sorun su tavir tutum yani..isterse 1 lira olsun..bu davranisi dogru yapmiyor.

Hanımefendi söz veriyor Ben yapacağım diyor. Söz namustur . Nasıl bu kadar amaaan oluversin gözüyle bakabiliyorsunuz . Benim için mesele paradan ziyade verdikleri sozu tutmamaları .
Peki siz bu kadar dansöz insanlara nasıl güveniyorsunuz???
Daha konunuzu okurken siz alın biz parayı gönderirizi okuduğum ben anladım konunun sonunu...
Siz bu kadar bilmişken nasıl bı tongaya düştünüz.
Ayrıca hayatta herkesin namus anlayışı farklıdır.
Bu da kulağınıza küpe olsun.

Sizin düşünce yapınıza sahip birinden alkış yada onay beklemeyecek kadar güveniyorum karakterime. O yüzden önemi yok benim için.
Evet bana boş vaat veren olmadı, çünkü istemedim. Beklentimi gözlerine sokmak adına alacaklarımın reklamını da yapmadım. Eşimle çıktım aldım geldim.

sahsen benim bebek arabami annemler almisti. esimin ailesi zirnik almadi ama zaten uzaktaydilar ondan. birsey beklemedim..ama bana birsey icin sozde vermediler beklentimde olmadi.

ailem dedi biz alcaz bebek arabasini..boyle deyip almasalardi kirilirdim..cunku ben birsey beklemeden boyle deyip yapmazlarsa bi sorun vardir. ki cok sukur durumum vardi hep calisan bir insandim yani...

bilmem anlayabildimi kk hanimlari

bu kadinda istememis iste, anlamak istemeyene ne anlatsan bos size boyle teklifte gelen olmamis zaten mecburen cikip alcaktin yani bilmemki birseyi anlamak neden bu kadar zor. bak yukarda kendimden ornek verdim daha iyi anlamaniz icin sizler icin yani , kiymetimi bilin

Verilen sözün tutulmaması genel anlamda fiilen doğru bir davranış değil. Ancak sizin konunuzda biraz farklı. Kimse sizin çocuğunuzun temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Çocuğu nasıl ki yaparken kimseyi araya sokmadıysanız temel ihtiyaçlarını alırken de sokmamalıydınız. Eğer sizin için eylül uygunsa “biz planımızı yaptık eylül gibi kendimiz anne baba olarak alacağız” diyebilirdiniz. Kurnazlık yapmışsınız elinizde patlamış.

Sağolsun eşimle benim ailelerimiz de bu dönemde fazla fazla vericilerdi, hep birşeyler yapmak istiyorlardı. Onlara “sizlerde gönlünüzden her ne geçiyorsa yine alın tabiki o parayı da bebeğe hesap açar orada biriktiririz” dedik ve gram altın hesabı var. Okula başlayana kadar da orada birikmeye devam edecek Allahın izniyle. Şimdiden 2 katına çıktı bile, Doğru olan budur.

Buradaki linç ekibi dillere destan zaten . Bomboş hiçbir şeyden haberi olmayan insan topluluğu. Ve ben verdikleri sözleri bile tutmayan bu insanlara iki çift laf etmek istiyorum . Aptal yerine koymak ne demek ya . Benzer bir şeyi düğünde de yaptılar sineye cektim

Benim gözlerine soktugumu nereden cikardiniz ?
Araba temel ihtiyaçtır alınması gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…