- 10 Şubat 2011
- 1.880
- 2.252
- 333
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
ben hassasim bu konuda kandirildim zamaninda ama ondan oncede hep hassas olmusumdur aile egitimi diyelim. hayatim boynca degisecegimi sanmiyorum, benim icin ince konulardan bir tanesidir. sozunde durmamak yalancilikla esdegerdir. dedigim gibi siz kendinz yapin bir sekilde..onlar yaptiklarindan ya da soz verip yapmadiklarindan utansinlar. sorun senin onlara guvenip cocuk yapman filanda degil. yeminle bazi seyleri fahrettin koca gibi heceleyerek anlatmak gerek sanirim burda
Sürekli birilerinden beklenti içinde olanlara göre evet boş konuştuk. Başıma gelmez çünkü insanların mecbur olmadığının farkındayım, beklemem, istemem, yapabildiğim kadarını yaparım.onlar sana yalan soylemis oldu ve onlarin yuzunden zor duruma dustun. bunu anlamak zor degil. yani herkes burda konusuyor ama bence bos konusuyor boyle diyenler. ne diyelim bir gun baslarina gelirse belki anlarlar ne kadar hassas bir konu oldugunu.
Valla bende ogluma sizden daha pahalı marka bebek arabası aldım. Gittik kendimiz aldık getirdik kullandık. Geçende minik katlanan aldık. Onu da kimseye söylemeden aldık geldik.Allaha bin kere şükür hepsini yapacak benim de gücüm var . Defalarca söyledim tekrar söylüyorum aynı ürünleri alacaktım Ama haziranda değil eylülde. Beni acele ettirmeleri sonucu erkenden aldik o da bizi zora soktu bundan da ziyade kendimi aptal yerine konmuş hissettim . 2 sene ısrar kıyamet bana torun torun diyen, ilk 5 ay araba alcaz diye ısrar eden ınsanların 3 bin liralık bir arabayı bu kadar sıkıntı haline getireceklerini dusunmedim haklisiniz
Şimdi olay şöyle oldu . Bebek arabasını biz alacağız dediler ısrar kıyamet 5 ay boyunca . Haziranda da beni sıkıştırmaya başladılar gidin alın bir an önce diye . Siz karttan cektirin biz size taksit taksit ödeyelim demişler eşime tamam eyvallah dedik . Pesin veremiyorlar içlerinde de kalmasın alsınlar. Ama ses soluk yok benim uzuldugum nokta kimsenin bizi düşünmemesi bir açıklama bile yapmaması.burada onemli olan sizin ne kadarlik bir bebek arabasi aldiginiz degil. Neden insanlara bunu aciklamak icin bir cok msj attiniz ki. bebek dogdugunda aileler hediye almak isterler genelde. yegenim dogdu ben de bebek arabasi hediye ettim. ben yurt disinda yasadigim icin sizin soylediginiz miktarda bir parayi hesaplarina gectim gittiler aldilar gonullerinin istedigini. sizin durum hediye etmekten cikmis. hediye alacaksam birinden, bana sen su kadar ayda ode demem diyemem. hediye gonulden kopar soze felan ihtiyac yoktur. ben bu bebek arabasinin isteyerek alindigini dusunmedim
kusura bakmayin. belki aranizda konusurken ailenizin size destek olacagindan etkilendiler altta kalmamak icin laf agizlarindan cikti bilemiyorum. yerinizde olsam bu konuda konusmam sıkışsam da kendim oderim.
aferin alkiiss hanfendiSürekli birilerinden beklenti içinde olanlara göre evet boş konuştuk. Başıma gelmez çünkü insanların mecbur olmadığının farkındayım, beklemem, istemem, yapabildiğim kadarını yaparım.
İki çocuk büyüttüm, ortalama maaşla ayağımı yorganıma göre uzattım. Ne kimseden bir şey isterim, ne sonradan lafını ettiririm buda benim hayat felsefem. Sizde bunu anlayamazsınız.
Bende istemedim . Ben kendi ailemden de istemedim . Yüzsüz biri değilim. Israr kıyamet illa alacağız deyip aldırmazsan vallahi billahi yüzüne bakmayız diyen ınsanların sözüne güvendim almalarına izin verdim . Yoksa 3 ay sonra ben zaten aynı markayı alacaktimSürekli birilerinden beklenti içinde olanlara göre evet boş konuştuk. Başıma gelmez çünkü insanların mecbur olmadığının farkındayım, beklemem, istemem, yapabildiğim kadarını yaparım.
İki çocuk büyüttüm, ortalama maaşla ayağımı yorganıma göre uzattım. Ne kimseden bir şey isterim, ne sonradan lafını ettiririm buda benim hayat felsefem. Sizde bunu anlayamazsınız.
evet aynen bari tutamaycaklar sozlerini bi aciklama yapmalari gerekirdi.Insanlar zor durumda kalabilirler ona da sözüm yok sadece bana kizim biz sana söz verdik ama yapamayacağız kusura bakma deselerdi ben bu kadar üzülmezdim . Bu beni doğrudan aptal yerine koymaktan başka bir şey değil . Ve bunu da bu şekilde geçiştirmek istemiyorum .bir şekilde durumdan haberdar oldugumu vurgulamak istiyorum
Hanımefendi söz veriyor Ben yapacağım diyor. Söz namustur . Nasıl bu kadar amaaan oluversin gözüyle bakabiliyorsunuz . Benim için mesele paradan ziyade verdikleri sozu tutmamaları .Valla bende ogluma sizden daha pahalı marka bebek arabası aldım. Gittik kendimiz aldık getirdik kullandık. Geçende minik katlanan aldık. Onu da kimseye söylemeden aldık geldik.
Torun torun diye ısrar etmek ayrı, masraf karşılamak ayrı.
E madem durumunuz iyi hiç lafını etmeyin nasıl paramızı isticez diye.
Aptal yerine kimsenin kimseyi koyduğu yok.
Siz bu insanları tanıyorsunuz alıp almayacaklarını iyi bilmeniz gerekiyor.
Bu kadar dert edecek ortada konu yok.
Yapmıyorlarsa da yapmıyorlar.
Allah sağ gözden sol göze itimat etmemişde araya burnu koymuş bunu sakın unutmayın!
Eşiniz doğru soylemiş .Olsa zaten verirler.Hem vallaha bu devırde bırıne para vermek cok zor.Her sey ateş pahası.Ortada hıc bır sey yok 200 tlden asagı cıkamıyosunMerhabalar iyi geceler direk konuya giriyorum
Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim ( ARKADASLAR BUNU BEN SOYLEDIM KENDILERINI SIKISTIRMASINLAR DIYE !) . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bana bi akıl verin kızlar ben bu insanlara nasıl söyleyebilirim?
Ekleme : Biz ihtiyaçlarımızın tümünü eylül gibi alacaktik toplu bir ödememiz vardı o bittikten sonra . Ama bizi aceleye getirdiler bir an önce alınsın diye . Biz o yüzden erken aldik . Haliyle hem onlara düşen kısmın taksitleri hem bizim odemelerimiz sıkıntıya soktu. Çünkü bizim plânlamamız Eylül ayi içindi. Kimsenin bogazina sarilmadim , alin demedim . Kendileri teklif etti biz alalim diye.
Benim ailem bize tek kuruş bırakmadan sözlerini tutmuş odemisken onların bir açıklama dahi yapmadan odememeleri sadece beni üzen.
Hay allah razı olsun . Burada bu şekilde konuşan insanlar sosyal hayatlarında verdikleri sözleri tutmuyorlar besbelliaferin alkiiss hanfendibelliki size bos vaad verenler olmamis. nesini anlamiyorsunuz bu kadin kendi dememis alin diye..biz alalim deyip soz verip odeme yapmamislar. demeselerdi madem sozlerinin arkasinda duramayacaklar. sorun senin maddi durumun degil beklentinde degil. valla diyorum ya insanlar soz verme olayina bu kadar duyarsiz ve relax olmalari cok sasirtiyor beni. bana gore soz vermek harbi cok onemlidir. ya olcem ya o sozu yerine getircem o kadar degerlidir yani. bilmem anlayabildin mi : )
O insanlar bize söz verdi . Vereceğiz dediler . Simdi aciklama bile yapmiyorlarEşiniz doğru soylemiş .Olsa zaten verirler.Hem vallaha bu devırde bırıne para vermek cok zor.Her sey ateş pahası.Ortada hıc bır sey yok 200 tlden asagı cıkamıyosun
dedin ya olay 3000 5000 degil bana gorede bu 100 tl de olabilirdi...ama o adam sozunu tutmuyorsa gozumde sifirdir yani. burda herkes kendini ovuyor yok efenim durumum eyi yok efenim ben kimseden istemeden aldim. sorun o mu simdi yawHay allah razı olsun . Burada bu şekilde konuşan insanlar sosyal hayatlarında verdikleri sözleri tutmuyorlar besbelli
Peki siz bu kadar dansöz insanlara nasıl güveniyorsunuz???Hanımefendi söz veriyor Ben yapacağım diyor. Söz namustur . Nasıl bu kadar amaaan oluversin gözüyle bakabiliyorsunuz . Benim için mesele paradan ziyade verdikleri sozu tutmamaları .
Sizin düşünce yapınıza sahip birinden alkış yada onay beklemeyecek kadar güveniyorum karakterime. O yüzden önemi yok benim için.aferin alkiiss hanfendibelliki size bos vaad verenler olmamis. nesini anlamiyorsunuz bu kadin kendi dememis alin diye..biz alalim deyip soz verip odeme yapmamislar. demeselerdi madem sozlerinin arkasinda duramayacaklar. sorun senin maddi durumun degil beklentinde degil. valla diyorum ya insanlar soz verme olayina bu kadar duyarsiz ve relax olmalari cok sasirtiyor beni. bana gore soz vermek harbi cok onemlidir. ya olcem ya o sozu yerine getircem o kadar degerlidir yani. bilmem anlayabildin mi : )
bu kadinda istememis iste, anlamak istemeyene ne anlatsan bosSizin düşünce yapınıza sahip birinden alkış yada onay beklemeyecek kadar güveniyorum karakterime. O yüzden önemi yok benim için.
Evet bana boş vaat veren olmadı, çünkü istemedim. Beklentimi gözlerine sokmak adına alacaklarımın reklamını da yapmadım. Eşimle çıktım aldım geldim.
dedin ya olay 3000 5000 degil bana gorede bu 100 tl de olabilirdi...ama o adam sozunu tutmuyorsa gozumde sifirdir yani. burda herkes kendini ovuyor yok efenim durumum eyi yok efenim ben kimseden istemeden aldim. sorun o mu simdi yawsorun su tavir tutum yani..isterse 1 lira olsun..bu davranisi dogru yapmiyor.
Benim gözlerine soktugumu nereden cikardiniz ?Sizin düşünce yapınıza sahip birinden alkış yada onay beklemeyecek kadar güveniyorum karakterime. O yüzden önemi yok benim için.
Evet bana boş vaat veren olmadı, çünkü istemedim. Beklentimi gözlerine sokmak adına alacaklarımın reklamını da yapmadım. Eşimle çıktım aldım geldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?