Vermeli miyiz?

Size katılıyorum. Konu sahibi, eğer bir yerden borç almayacaksanız, elinizde de varsa neden vermeyeceksiniz? Hayır yani size geri vermeseler ne olur? Elimizdekini ailelerimizden de sakınacaksak malın ne kıymeti var?

B

Burada bazı durumları bilmeden yorum yapıyorsunuz. Lütfen kırıcı olmayalım
Sizin anlattığınız kadarına yorum yapıyoruz nedir degildir bilemem kırıcı falan bilmem yorumum bu, kirılıcaksanız konu acmayın

10 bin sizin bütçenizde ne olduğuna göre değişir. Benden isteseler verirm geri dönmese bile önemli değil ama yeni evli borç ödüyorsan bilemem

Vermeli miyiz diye sorduğunuza göre sizi çok zorlamayacağa benziyor bence verin gitsin aileniz sonuçta yinede tercih sizin.

Sizi ne kadar zora sokacak yazmamışsınız?
Laf söz olursa demişsiniz, sizin eve giren çıkan parayı sizden başkası da mı biliyor da lafını etsin.
Maddi durumunuza göre karar verin, ben olsam zorlansam da verirdim, sonuçta ev için, çok güzel bir amaç.

Elimizde vardi biz verdik. Elinizde yoksa ve sizi zora sokacak bir rakam ise zaten veremezsiniz. Ama söyle birsey var. Akrabaya verilen parayi hep gözden cikaririm. Cogu geri ödemiyor (annem geri verirse bile ben almam ama)

Bence peşin para vermesinler. Haftasonu taşındım daha, karşımda boş bir apartman var. Bizimkiyle aynı gibi, dış cephe aynı en azından. Bugün öğrendim ki peşin para verilmiş, parayı alan tüymüş. Ne mobilyacısı ne işçisi, hiçbiri gelmiyormuş. Koskoca apartman duruyor öylece. Varsın 10.000 fazla olsun ama iş bitince olsun bence.

Canim eger kenarda paraniz varsa verirsiniz durumunuz cok iyi olsa zaten direk sormadan verirdin o yuzden elleri bollasinca geri alirsin parca parca onlarida zorlamadan para biriktirmek kolay degil sonucta.

eşimle konuşurdum, durumum iyiyse de veririm. bu tip şeylerin hesabı yapılmaz.

Dara dusmeyecekseniz verin 10 bin normalde cok degil zaten

Tavsiyem sonradan sorun olmaması adına. Altına endeksleyip verebilirsiniz. Böylece hem onların içi rahat etmiş olur hem eşinizle de sorun olmaz. Sonuçta şimdinin 10 bin lirası 1 sene sonra değer kaybediyor. insan ailesine tabi ki böyle hesap yapmaz da ben eşiniz açısından yapıyorum yapıyorum bu yorumu. Hem de kimsenin ağzına laf vermemiş olursunuz

Anneye borç verilecek para için tereddüte düşülür mü yahu?
Yani aileniz evlatlarını sömüren,aldığını vermeyen ne biliyim üzerinizde hiç emeği olmayan,geçmişte size büyük hataları olmuş insanlar mı?
Kaldı ki bu tür sıkıntılar yoksa,durumum da iyiyse karşılıksız verirdim.
Biz de yakın zamanda ev aldık. Bir miktar birikimimiz vardı. Çok fazla kredi çekmeyelim diye biraz eşimin ailesi,biraz da benim ailem katkıda bulundu. Öylesine verdiler.
Başka bir zamanda onların ihtiyacı olur seve seve biz de veririz.

Para dediğiniz nedir yav? Bugün bulunmaz an gelir fazla fazla olur.
Durum anlattığınız gibiyse sizi düşündüren ne anlamadım. Yoksa zaten neyi vereceksiniz, varsa bu neyin tereddütü? Kime hesap vermekten çekiniyorsunuz böyle?

Maddi durumuma bakarım ve az çok tanıyorsam ki insan tanır eşimin tepkisine göre derim.tabi Burada ailenin parayı iade edip etmemesi tavrı önemli yani ailenize güveniyorsanız neden olmasın

Benm babmn durumu iyidr ama nakit sikinti oldgndan istemsti. Bende olmaz dedim. Verilebilir belki ama yarin baskasi istynce bu sefer esiniz senin annene verdik ona bunada verelm diye bilir. Ben odeyebilck insansanlarsa verileblcgini dusunuyrm. Ve az bi miktarsa mesela kardsme 6000 verdm. Yaza verck. Ama esim bu sfer tabi kardeslermz sikisnca yardim etcez moduna girdi. Benm icin vermek sikinti degl ama paranin zamnnda degerini kaybetmedn gelmesi de ayri bi onemli

Ben verirdim açıkçası, birde o evler size kalacak, bunda bu kadar düşünmenin bir manası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…