- 2 Temmuz 2015
- 3.973
- 3.452
- 83
- 36
- Konu Sahibi Pink_Women
-
malesef ki evetEşin mutsuz olsun. Unutur düzelir elbet. Sen umursama bence onun mutsuzluğunu. Haa çok istiyorsa kendi hizmet etsin ailesine sen birşeye karışma.
Ya da bunu sizin taraf yapsaydı, eşin senin yaptığın fedakarlığı yapar mıydı? Bence cevabına göre eşinin bu konudaki hislerini değerlendir.
Cevabın hayırsa, bırak üzülsün.
desinlerValla erkek kardeşim bir gün geldi
Ne yapacaklarını şaşırdılar
Bunlar öyle lafcı ki
Şimdi kardeşi sınava girecek ya
Bu seferde kazanmazsa senin kardeşin geldi gitti ondan çalışamadı derler
Bıktım bunların entrikalı bahaneci tavırlarından
Teşekkür ederim sağolunÇok güzel ifade etmişsin durumu bence de.Bir de şunu önerebilirim erkekler "eşimin lafıyla aileme sırt mı dönüyorum" vicdan sorgusu yaşıyor ailelerin duygu sömürüsü de eklenince.Belki sen bir süre bu konuda sessiz kalsan "eş hatrına" değil mantığıyla karar verdiğini anlayacak.Belki de denemişsindir bilemiyorum Allah sabır versin çok iyi bir gelinsin hakikaten şanslılar
Babanızın annenize karşı tavrı ne olmuştu pekiAnnem de senelerce çekti. Bir de babannemler çok kalabalık. Evleri köydeydi Annem de iki oda bir mutfak evde senelerce çekti. Hatta kardeşim olunca beni annaneme verdi bakamadı. Babam en ufak şeyde onlar yüzünden surat asardi. Sonra annemin bir gün tepesi attı kalamadilar eskisi gibi gidip gelemediler. Annem kötü gelin cadı gelin oldu. Seneler sonra babam da hasta yatağında öyle yollarını gozledi sağlığında üstünden gitmeyenler can yoldaşı olmaya bile gelmedi. Aramadılar bile. Yani anlayacağın şimdiden restini çek. Yiprandiktan sonra ne önemi var
Ben kimseye kendi mi iyi gösterme çabam yokSiz böyle kanatsız melek modunda gezerseniz ortalıkta eşinizle onlar gitseler bile huzur bulamassınız. Neden bu kadar iyi görünme çabası. Yeni evli birinin evinde kaynın ne işi var. 3gün değil 5 gün değil. Tutsaydınız bir apart vs dersini orda çalışssaydı orda yatıp kalksaydı. Yemeğini sizde yer dönerdi evine. Siz hatayı baştan yapmıssınız. Aile olmayı işveyi cilveyi birlikte yemek yapmayı, tv izlemeyi, evinize arkadaş çağırmayı, birlikte evi toplamayı, bazen tartışmayı kısaca normal bir karı koca nasıl olur nasıl yaşar eşinize gösterememissiniz. Siz polyanna gibi ortalıkta dolaştıkça eşiniz birlikte yaşamayı normal olarak kanıksamış. Şimdide sizin piliniz bitmek üzere ama eşinizin gözünde vicdansız bir insan durumundasınız. Bırakın Allah aşkına eşinizin gözünde iyi bir insan olduğunuzu gösterme çabalarını siz kendiniz farkında olmadan sevginizi azaltıyorsunuz birbirinize karşı. Siz onlar gidince eşimle sorunlarım olacak diye tırsacağınıza biraz dik durun, kararlı olun bu durum vicdanı sızlatacak kendinizi kötü hissettirecek bir durum değil önce onu kabullenin. Eşiniz size bunları yaşattığı için vicdan yapıyor mu?
Eşim halen tamam gidecekler ne istiyorsunCanım sen kendini negüzel ifade etmişsin ne mutlu eşineki böyle yuvasına sahip çıkan ,, gelecekte oluşabilecek sorunları başınıza gelmeden öngören algıları açık bi karısı var. Hiç vicdan yapıpta saçma sapan düşüncesizlikler girdabinda kendini ezdirip yuvanında tadının kaçırılmasına izin verme. Ben olsam yerinde aynı şeyi yapar olabilceklerimi eşime idrak ettirmeye çalışırdım . Anlayışsız hiçbi topluluğa boyun eğme. Akrabanda olsa. Anlayışlı ve vicdan sahibi kişileride baş tacı et yabancı olsa bile...
Istemediğini belli etse surat Babam surat asıyordu. Sonradan o da anladı ama artık çok geçtiBabanızın annenize karşı tavrı ne olmuştu peki
Eşim sayesinde sonunda bu olacak zaten
Bende çıldıracağım sonunda
Beni yetiştiren aile sizce yapar mı bunu?bitmesi için aramıcaksın. olayı anlatıp daha katlanamadığını ve yardım istediğini artık onlarla baş edemediğini söyleyeceksin. hatta bana gelin onlar gidene kadar diyeceksin. kv ler ortamı çok boş bulmuşlar
Çünki sen gelinsin senin görevin bu. Yapmak zorundasın onlara göreBen kimseye kendi mi iyi gösterme çabam yok
Ben ne yaparsam Allahın rızasını kazanmak için yaptım
Kaynım yetim dedim terör olaylarından dolayı dersaneye gidemiyordu
Kıyamadım
Ama o kadar fedakarlığım karşılığında hiç birşey görmedim
Yani ne bileyim vefa görmedim en azından
Ben hayatıma o kadar geç kalmak istemiyorumIstemediğini belli etse surat Babam surat asıyordu. Sonradan o da anladı ama artık çok geçti
Beni yapmaya zorunlu kılan gelin olmam değilÇünki sen gelinsin senin görevin bu. Yapmak zorundasın onlara göre
Ya tabiki öyle ama beklerler yani onu demek istedim. Annem yaranamadi kimseye Hala da iyi demezler. Ne gerek vardı yılları gitti çocukları rezil oldu. Allah yardımcın olsunBeni yapmaya zorunlu kılan gelin olmam değil
Yapmak zorunda da değilim
Ben sadece her şeyde ALLAH ın rızasını gözetirim
Benim böyle bir aileye çocuk getirmemYa tabiki öyle ama beklerler yani onu demek istedim. Annem yaranamadi kimseye Hala da iyi demezler. Ne gerek vardı yılları gitti çocukları rezil oldu. Allah yardımcın olsun
HaklısınızInanin siz boyle davrandikca kiymet bilmezler, yillar gecince yapmasaydin diyip isin icinden siyriliverirler
senin canının yandığını görünce öyle de bi yaparlar ki. hem aile bugünler için lazım. zor zamanda yanında olmayan ailenin iyi gününde yanında olmasına çok da gerek yokBeni yetiştiren aile sizce yapar mı bunu?
Yapamazlar ki
aynen. bak benim annem zamanında dedeme altınlarını vermiş. onlar istemiş daha doğrusu. yıllar geçti. olaylar oldu. babannemin dediği "vermeseydin. hayır diyebilirdin" oldu. böyle insanlara iyilik yaramazInanin siz boyle davrandikca kiymet bilmezler, yillar gecince yapmasaydin diyip isin icinden siyriliverirler
aynen. bak benim annem zamanında dedeme altınlarını vermiş. onlar istemiş daha doğrusu. yıllar geçti. olaylar oldu. babannemin dediği "vermeseydin. hayır diyebilirdin" oldu. böyle insanlara iyilik yaramaz
kesinlikle. kimse kalkıp da gelin bize zamanında sahip çıkmıştı demiyor. bi hakkını savunmada kötü gelin olunuyo zaten. en güzeli kendini ezdirmeden kötü olmak. nasılsa hiçbir şekilde onlara yaranılamayacakAynen oyle insan oglu nankordur, 40 yil sirtinds tasirsin, 1 kez indir senden kotusu olmaz. Yaptikca daha fazlasini beklerler ve asla memnun olmazlar
kesinlikle. kimse kalkıp da gelin bize zamanında sahip çıkmıştı demiyor. bi hakkını savunmada kötü gelin olunuyo zaten. en güzeli kendini ezdirmeden kötü olmak. nasılsa hiçbir şekilde onlara yaranılamayacak
Ama kendi yaptıkları en ufak şeyi yüze vurmayı biliyorlarAynen oyle insan oglu nankordur, 40 yil sirtinds tasirsin, 1 kez indir senden kotusu olmaz. Yaptikca daha fazlasini beklerler ve asla memnun olmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?