Vicdan Azabı Çekiyorum :(

Eşimi gaza getirdikleri için
Eşimin aslında hata olarak gördüğü şeyi öyle normalleştiriyorlar ki
Sanki kovmuşum gibi dün gidip valiz alınmış
Nerdeyse dün gece gidecekler
böyle saçmalar işte

böyle saçmalar işte

Yani eşinizde sizi tanıdığı halde iki sözle gaza gelecekse artık yapacak pek bir şey kalmamış demektir.Sizin aman eşim gaza gelmesin diye endişe yaşamıyor olmanız gerekiyordu şu anda...Gece herkes odasına çekildiğinde konuşun eşinizle,bu durumdan çok bunaldığınızı,tek istediğinizin onunla yalnız huzurlu gerçek bir çekirdek aile gibi yaşamak olduğunu belirtin.Böyle yaşamak için evlenmediğinizi,evliliğin bu olmadığını söyleyin...Eğer ailen gerçekten muhtaç olsa seve seve katlanabileceğinizi ama böyle herkes sağlıklı ve dinçken maddi sıkıntıda yokken bunu devam ettiremeyeceğinizi belirtin.Bir gün verin ve o güne kadar gerçek bir aile ortamı sağlayamayacaksa evden ayrılacağınızı ciddi ve kararlı bir şekilde söyleyin.

Vicdan yapacak bi durum yok. 1,5 yıllık evliliğinde 3 ay yalnız kalamamışsan 1 yıldan fazla süredir sizinleler anlamına geliyor. Gereksiz alınganlıkların anlamı yok. Biraz düşünceli olsalardı bu zamana kadar ayrı eve çıkarlardı zaten. Kimse onlara evinize geri dönün demiyor. Yakınlarınızda bir yerlere de taşınabilirler.

böyle saçmalar işte
durumu bu raddeye getirenler onlar. hiç umursama. valiz hazırlarken yardım et hatta. :)

Söylüyorum
Ama anlamamakta ısrarcı
Babası olmadığı için
Ailesi bunu çok kullanıyor
Gaza gelmekten kastım
Duygu sömürüsü aslında yaptıkları

Ya çok üzüldüm. Böyle misafirliğin ne olduğunu bilmeyip de yüzsüzce aylarca kalanlara da sinir olurum. Bence vicdan yapılacak bir şey yok. Sizin ev olmasaydı nerede kalacaklardı, belki de bir otelde. Koskocaman insanlar... Sizi düşünmeyen insanları siz hiç düşünmeyin. Onlar size rahatsızlık verdiğini düşünüyor mu? Başlarının çaresine bakabilirler merak etmeyin.

Ama onlar öyle algılıyorlar
Eşimede zorla öyle algılatıyorlar
ahh oğulcuğum ev tutarız ama elalem ne der
Oğlu bakamadı derler
Deyince eşimde hemen duygusala bağlıyor

ahhh ahh
ben ne kadar üzülüyorum
ne kadar sinir krizleri geçiriyorum
yoo onların umrunda değil

Onlar icinde kolay olmayan bir durum. Can güvenligi olmayan bir yerden gidip, oysa icleri parcalaniyordur zor kalarak bildikleri ve büyüdükleri yerden uzak kalmak.

Senin icinde kolay degil, ama zor dönemlerde birbirinize destek olamayacaksaniz peki ne zaman?
Hani buradan ev daire bulma düsüncen de güzel. Fakat iste esine bunu dile getirdigin sekile bakar. Bazende erkekler hemen dramatik duruma getirmeyi de seviyorlar gibi, istemeyerek bir tepki yagdirirlar elbet.

Istersen kendisi ile tekrar konus ve suanda bize ne dile getirdiysen bunlari kendisine de söyle.

Lutfen birkac kez deneyin ailenizi cagirmayi misafir etmeyi, onlar bisey derlerse dersin siz aylardir misafirsiniz onlarda gelecek tabiki. Siz ev onlarin gibi davranirsaniz ekmeklerine yag surersiniz

Eşimin ailesi en baştan beri böyle
Evlendiğimizden bir hep uzun kalmalı gelirler
O zaman kredilerini doldurmasalardı şimdi daha anlayışlı olabilirdim
Ama sözlerinden anladığım kadarıyla daha 2,3 ay burada kalmak istiyorlardı
Bende bunu konuştum eşimle bak böyle böyle planları var
Olmuyor böyle dedim
Bir düzen kuralım dedim tabi ılımlı bir şekilde

Evet anlayabiliyorum seni, ne yazayim bilemedim böyle ögüt vermek insana kolay geliyor. Peki kayinvalide ile konusmayi denedin mi?

ahhh ahh
ben ne kadar üzülüyorum
ne kadar sinir krizleri geçiriyorum
yoo onların umrunda değil
Sözünüzü geri almayın, ya dönsünler ya da daha fazla kalacaklarsa kendilerine bir ev tutsunlar. Yeterince yıkılmışlar üzerinize. Bu kadar da iç içe olunmaz. Hele yeni evlilerin evinde... Ayrı olup tatlı kalmak en iyisi. Siz haklısınız. Umarım dediğinizin arkasında durur vicdan yapıp vazgeçmezsiniz. Onların da amacı bu zaten. Vicdan yaptırıp vazgeçirmek. Asla taviz vermeyin. bir kez zayıf tarafınızı görürlerse hep o taraftan girerler. Taviz sakın vermeyin. Bırakın nereye giderlerse gitsinler.

Evet anlayabiliyorum seni, ne yazayim bilemedim böyle ögüt vermek insana kolay geliyor. Peki kayinvalide ile konusmayi denedin mi?
onların ana dilini bilmiyorum
kv de de türkçe biliyor ama
hani iyi niyetli konuşmayı çok anlayacağını zannetmiyorum
Bide atarlıdır birşey demeden hemen anladığıyla hareket eder
İlk evlendiğimiz zaman görümceleri me evde birşey yaparken bana sorarsanız iyi olur demiştim
Eşime yengem bizi evden kovdu demişlerdi
Sizce anlar mı beni?

Yok dönmeyeceğim zaten
Ama eşim biraz doğruyu yanlışı görmeli
Hep benim kötü olacak halim yok ya
Ben orta yolu bulmaya çalışıyorum
Ama kv büyük olarak orta yolu bulmuyor
Hep dik başlılık yapıyor

Zor, esinin dahil olmasi gerekir o vakit, hani arada iki tarafida sakince bir noktaya getirebilmesi icin, tabi bu durumda esinin bir yöne cekilmemesi lazim bu da zor olabilir.

Zor, esinin dahil olmasi gerekir o vakit, hani arada iki tarafida sakince bir noktaya getirebilmesi icin, tabi bu durumda esinin bir yöne cekilmemesi lazim bu da zor olabilir.
işte ailesi yönüne çekildiği için
yıpranıyoruz, huzurmuz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…