- 3 Mayıs 2019
- 833
- 1.327
- 63
- Konu Sahibi kahvesevenkadin
-
Bunu söylemek istemem ama ben düzelebileceklerini sanmıyorum bu tip insanların. Yani dağınıklık onu rahatsız etmiyor e bu yaşa da gelmiş. Ve de hamilesiniz şu an bile böyleyse düzelmez.
Maalesef hepimizinki ataerkil yetiştirilmiş. Ama bazılarının işlerine geldiği için de bu hali abartıyorlar. Sizin daha da yardıma ihtiyacınızın olduğu durumlarınız olabilir. Yani ev de düzenli tutulmak mecburiyetinde. Bu bağrışma sonrası bi konuşun bakalım ne diyecek.Ya böyle zamanlarda kayınvalideme o kadar kızıyorum ki alıştırmış çünkü ve ben ufacık bir şey desem hemen tartışmaya çekiyor. Annesinin evinde şekeri bile atılıp karıştırılıyor. Bazen diyorum tamam oh yapıyor ama azıcık iyi niyet göstersem hemen tekrar aynı. Bi de beni gerçekten çok kolay kırıyor bıktım artık.
Ben eşinden çok onun annesinde suç buluyorum. Kadınlar erkek çocuklarını prens edasıyla yetiştirmemeli. Böyle yetiştirince adam yediği tabağı bile kaldırmaktan aciz oluyor. Eşinizin değişeceğini zannetmiyorum, belli bir yaşı geçmiş artık kişiliği karakteri oturmuş, ailesinden böyle görmüş böyle gidecek.
valla şimdiye çağırırdım normalde ama covidden dolayı çağıramıyorum.Yerinizde olsam eve temizlik için yardımcı alacağım senin pisliğinle uğraşamam derdim. Ne kavga edip kendinizi yoruyorsunuz ki..
yani daha çok yeni hamileyim bunun 8.ayı falan var hadi onu geçtim doğumu var. Kendisine çeki düzen verir vermezse kendi bilir.Maalesef hepimizinki ataerkil yetiştirilmiş. Ama bazılarının işlerine geldiği için de bu hali abartıyorlar. Sizin daha da yardıma ihtiyacınızın olduğu durumlarınız olabilir. Yani ev de düzenli tutulmak mecburiyetinde. Bu bağrışma sonrası bi konuşun bakalım ne diyecek.
Bu cümle erkeklerin mottosudur.Sen bana söyle ben söylediğinde yaparım diyor
Kendinizi üzmeyin. Benim kardeşimde öyle. Ben ne kadar düzenli temizsem kardeşimde bir o kadar dağınık. Ama şöyle çözüm buldum çamarılarını makineye koy çalıştır yarın giyecek temiz birşeyim kalmadı dersen karışmam diyorum. Çalıştırıyor sonra ben seriyorum. Ya da yemek yapılacağı zaman sen şunu doğra bende şunu yapayım diyorum. Mesela sabah uyanır uyanmaz wc vs tüm çöpleri toplar kapıya koyarım. Onlar atılacak derim atar. Yani annesi eğitmemiş ama orası artık sizin eviniz siz biraz otoriteyle yaptırabilirsiniz. İnanın canınızı sıkacak üzülecek kadar büyük bir konu değil. Sadece kurallar koyun ve bir süre tekrar edin. Daha sonra kendiliğinden yapmaya başlayacaktır.
Eve yardimci almak istediğinizi soyleyin birkac gun hicbir seye elinizi surmeyin. Alirsa ne ala almazsa kendi yapmaya baslar diye düşünüyorum.
Hemen yine anneye suç bulunmuş. Erkek iş yapmıyor yine kadın suçlu oluyor. Ben de iş yapmadım evlenene kadar. Annem bana da ogrermedi. O zaman ben de başköşeye oturayım ben öğrenmedim yav yapılacak bir şey varsa söyle üstünkörü yapiyomus gibi yapayım diyeyim. Işine geliyor adamların işte bilmiyoruz yapamıyoruz öğrenmedik vs demek. Olay bu
ben sürmezsem asla sürmüyor. Kaşıkları, çatalı makineye nasıl koyması gerektiğini söyledim, hep tersi şeklinde koyuyor. Bunda diretiyor resmen. Ben hep tekrar düzeltiyorum makineye bulaşık koy desem atıyor resmen içine sen yerleştirirsin ben bilmiyorum diyor.
Bilmeyecek ne var ki yani altı üstü tabağı koyuyorsun makinayaşebek olsa eline verilen tabağı eğitimle yerleştirebilir
Toz bezi vermedi hiç. Ya da süpürge. Çayımı karıştırmadi tabii ki oğlu olsa da karistirmazdi. Yani bu saydiklarinizi yapınca iş öğrenmiş mı olunuyor anlamadım tamam kayınvalide suçlu prens sanmış eşinizi ondan böyle yoksa merhametsiz olduğu için falan değil tamam.ben de annemin evinde iş yapmadım ama annem çayımın şekerini atıp karıştırıp ayağıma kadar getirmiyordu. Kıyafetlerimin ne zaman kirlendiğine annem değil ben karar veriyordum. Evde olmadıkları zaman makarnadır, çorbadır yapabiliyordum. Toz bezini vermiştir anneniz elinize en azından bi kere. Kendi yatağınızı kendiniz toplamışsınızdır ya da.
Toz bezi vermedi hiç. Ya da süpürge. Çayımı karıştırmadi tabii ki oğlu olsa da karistirmazdi. Yani bu saydiklarinizi yapınca iş öğrenmiş mı olunuyor anlamadım tamam kayınvalide suçlu prens sanmış eşinizi ondan böyle yoksa merhametsiz olduğu için falan değil tamam.
Sen soyle ben yaparim diyormus yine de benim esime gore bir tık iyi.Hizmetcileri var sanki. Allah sabir versin biz kadinlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?