- Konu Sahibi kahvesevenkadin
-
Sen merak etme eli masaliya düşerse. Ekmek arasi peynir yer ruhun duymazyuregi merhametli oglum yardim ediyor demek cok arabesk degil mi? Kız cocugu olsa böyle demezdiniz. Bu kadar guzelleme yapmakta çocuğu kötü etkiliyormus. Bu yardımın merhametle ilgisi yok zaten de hadi ana yuregi diyelim.
Bunu söylemek istemem ama ben düzelebileceklerini sanmıyorum bu tip insanların. Yani dağınıklık onu rahatsız etmiyor e bu yaşa da gelmiş. Ve de hamilesiniz şu an bile böyleyse düzelmez.
bu yorumlara katılıyorum maalesef. 1 dersiniz yapar sonra 3-5 yapmaz. siz yerinizde sinirden bitersiniz.Ben eşinden çok onun annesinde suç buluyorum. Kadınlar erkek çocuklarını prens edasıyla yetiştirmemeli. Böyle yetiştirince adam yediği tabağı bile kaldırmaktan aciz oluyor. Eşinizin değişeceğini zannetmiyorum, belli bir yaşı geçmiş artık kişiliği karakteri oturmuş, ailesinden böyle görmüş böyle gidecek.
Sizin eş çok afedersiniz komutla iş yapıyor demek ki, mutfakta "Kocaya Notlar" diye bir not kısmı yapın, yemek yaptıktan sonra ocağı sil, çöpleri çöp kutusuna dök, bulaşıkları sudan geçirip bulaşık makinesine diz.Kesinlikle yapmıyor. İlk üç ay kokudan sürekli midem bulandı ve tek bişey istedim ondan çöpü sen çıkart sabahları toplanıyor bizim çöp bi de. Bi gün çıkarsa üç gün ağlayarak ben çıkarttım.
Mune the yargı machineSizin eş çok afedersiniz komutla iş yapıyor demek ki, mutfakta "Kocaya Notlar" diye bir not kısmı yapın, yemek yaptıktan sonra ocağı sil, çöpleri çöp kutusuna dök, bulaşıkları sudan geçirip bulaşık makinesine diz.
Evin giriş kapısına "Koca çöpleri konteynere dök" notunu da unutmayın, diğer ev işleri için eline süpürge vereceksiniz, süpürme işi bitince toz bezi, böyle böyle alışacak.
Yiyorlar yiyorlar eşimden biliyorumAna yüreği tabii ben elimden geldiğince mücadelemi veriyorum. Erkek annesinolarak sorumluluğumun farkındayım. Bu arada inşallah yedirir vallahi kıskanırsam. Yeter ki yesin, alışsın arabesk olmayı da hiç istemem çok kötü ya.
İş yapmayan erkeklere dayanamıyorum :)))) ille süpürüp silme beceresi olacak, yemek yapabilecek, ya şaka bir yana da bu kadıncağız hamile, yarın öbür gün bebek doğunca eşinin yardımına ihtiyacı var, şuraya yazıyorum bebeğe de bakmaz böyle adamlarMune the yargı machine
Öyle bir yer ki sasarsiniz:) eşim lahana sarması yemezmiş. Ben yaptıktan sonra müptelası olduAna yüreği tabii ben elimden geldiğince mücadelemi veriyorum. Erkek annesinolarak sorumluluğumun farkındayım. Bu arada inşallah yedirir vallahi kıskanırsam. Yeter ki yesin, alışsın arabesk olmayı da hiç istemem çok kötü ya.
Mune Hanım parti kurun oy verelim diyorumİş yapmayan erkeklere dayanamıyorum :)))) ille süpürüp silme beceresi olacak, yemek yapabilecek, ya şaka bir yana da bu kadıncağız hamile, yarın öbür gün bebek doğunca eşinin yardımına ihtiyacı var, şuraya yazıyorum bebeğe de bakmaz böyle adamlarama her şeyleri de dört dörtlük olsun isterler, o da yetmez hem ev kadınlığınıza hem anneliğinize laf ederler.
Sizin eş çok afedersiniz komutla iş yapıyor demek ki, mutfakta "Kocaya Notlar" diye bir not kısmı yapın, yemek yaptıktan sonra ocağı sil, çöpleri çöp kutusuna dök, bulaşıkları sudan geçirip bulaşık makinesine diz.
Evin giriş kapısına "Koca çöpleri konteynere dök" notunu da unutmayın, diğer ev işleri için eline süpürge vereceksiniz, süpürme işi bitince toz bezi, böyle böyle alışacak.
Mune Hanım parti kurun oy verelim diyorum
size gerçekten katılıyorum, yani kadın-erkek fark etmez,herkes bağımsız bir birey olarak,başkasının yardımına ihtiyaç duymayacak kadar iş becerisi edinmeli. Yani şimdi gerçekten feministlik vb. yapmıyorum ama bazı hatta bazıdan da fazla sayıda erkek annesinin oğullarını şehzade gibi yetiştirip, o duygu ve benliği onlara işleyip ''ben merkezli'' bireyler yetiştirdiklerini düşünüyorum. bu erkekler evlendikten sonra bir başka annenin evladını hizmetçi olarak görmeye başlıyorlar bu sefer.
ev işinin cinsiyeti yoktur,eğer o evde birlikte yaşanılıyorsa herkes üstüne düşeni yapmalı .
Ya siz erkeklerin yaptigi isten nasil memnun kaliyosunuz anlamiyorum. Benimkisi cokta evde olmaz, misafir falan geldiginde yardim etmeye kalkar hic icime sinmez onun yaptigi hicbisey. Coraplarina kadar dolaptan kendim alip veririm cunki azcik bisey kayarsa hepsini yeniden yaparim
O şekil çalıştır makineyi çıkanları da önüne koyben sürmezsem asla sürmüyor. Kaşıkları, çatalı makineye nasıl koyması gerektiğini söyledim, hep tersi şeklinde koyuyor. Bunda diretiyor resmen. Ben hep tekrar düzeltiyorum makineye bulaşık koy desem atıyor resmen içine sen yerleştirirsin ben bilmiyorum diyor.
Ay inşallah ya, 10 yaşında velet bu saydıklarımdan varsa masay oturmak istemiyor. Sizin adınıza da çok sevindim, aşkın mucisizesi olmuşsunuzÖyle bir yer ki sasarsiniz:) eşim lahana sarması yemezmiş. Ben yaptıktan sonra müptelası oldu
Bu ve bunun gibi bir-çok yemeği benden sonra yemeğe basladi
Benim eşim evde ekmek olmasın ekmek yapar annesi zamanında öğretmiş kek yapar internetten tarifle, makineleri de çok güzel yerleştirir ama işine gelirse çünkü eşe yardım edilmez bunlar eşin görevi diye öğretilmiş şimdi evde bi iş yapsa millet duyacak diye ödü kopar bnm kv kp lere göre el kızı el oğlu köle kendi çocukları prens prenses cidden en uyuz olduğum huyları dışarda eleştirdiği herşeyi kızı oğlu yapıyor ama onlar yapabilir onlar kıraliyet soyundanYok eşim masum demiyorum ki ben ama kardeşimin nişanlısına annesi erkek çocuğu diye asla ayrıcalık göstermemiş ve çocuk her işi biliyor da yapıyor da. Yetiştirme tarzı, ataerkil toplum yapısının sonucu bunlar. Annelerin çoğu erkek çocuğuna bunları öğretmiyor çünkü el kızı gelir yapar oğlumun işi mi diye düşünüyorlar.Oğlu iş yapınca bozulan kayınvalidelerden bahsetsek buraya bi sürü insan evet der.
Ben bu durumu annenin öğretip öğretmemesine bağlayamıyorum.kızıma da oğluma da iş yaptırmıyorum.yani kendi odalarını, dağıttıklarını oyuncakları vs hep ben toplarım.sularını ben veririm en basit şeyleri dahi ben yapıyorum kısacası.
Ama oğlum (su an 12 yasında) son zamanlarda benim mutfakta işim varsa alır süpürgeyi kendi gider salonu süpürür,toparlar.kendi odasını elinden geldiğince toparlar.
Ben yap demiyorum kendi eksik gördüğü şeyleri kendi çapında yapıyor.
Kızım 6 yaşında belki büyüdükçe o da yapacak.alıştırmayla alakası oldugunu sanmıyorum ben kısacası.
Eşimde sagolsun yediğini kaldırmaktan başka hiç bişey yapmaz
Cok uzun yazmışım neyse ben eşinizinde çok değişecegini sanmıyorum.o yuzden boşuna kendinizi yormayın.yardımcı alın
Ozaman hak veririm size.İşte bakın siz tam çocuğunuz böyle yaparken derseniz ki oğlum sen erkeksin olmaz bırak ben yapayım diye hayatta yaptıramazsınız ya da sen beceremiyorsun bırak erkek adamın eline yakışır mı falan derseniz yapmaz. İş tam olarak burada başlıyor bence.
Eşim mutfağa tabağı götürsün annesi ayağa kalktığı yerden elinden alır, bulaşığı makineye dizmek için hamle yapsın bırak oğlum sen ben yaparım der. Odasını toplasın olmamış der gider toplar, yatağını düzeltsin bırak oğlum seninkini olmamış ben düzeltirim der:
Bacim birak yapmasinlar ya benimkide sana suprizim var mutfaga girme,sana suprizim var odaya girme der Allah var hazirlar yok kahvalti yok aksam yemegi falan bir tanede bulasik cikarmaz ama gel gorki yag yapar temizlemesini istemem cunki temizledim diye batirir heryeriKızlar Merhaba,
Eşimle tartıştık, onunla ilgilenmediğimi falan düşünüyormuş. Sabahtan beri tavırlıydı bana. Ben de onun en ufak ev işine dahi müdahale etmemesine sinirliydim. Sanki hizmetçiymişim gibi ne yendiğini kaldırıyor, ne yaptığını. Küçük bi hobi odamız var oraya el koydu, dağınıklıktan içeri girilmiyor. Evde bi şey görsün ben toplamazsam hayatta elini sürmez. Sabah kahvaltı hazırlayacaktım bi baktım boş yumurta kutusunu falan öylece yere atmış üstünde peçete falan var. Poşete falan koymadan öyle yere atmış, kan beynime sıçradı. Hani böyle ufak ufak birikir de bi anda çıkar ya öyle oldu. Hamileyim diye özel iltimas beklemiyorum ama bu kadarı fazla geldi. Sonra bağrıştık falan şimdi ağlayıp duruyorum ve bebeğim için vicdan azabı çekiyorum.Ben üzüldükçe onu da üzüyorum diye Canım bir lokma yemek istemiyor gerçekten mutfağa girince asabım bozuluyor dün patates falan kızarttı her taraf yağ olmuş. Temizlememiş tabi ki. Konuşuyorum bi yapıyorsa, iki yapmıyor. Sen bana söyle ben söylediğinde yaparım diyor ama artık yoruldum. Bi de üstüne bugün hassasım biraz sanırım. Bi yandan ağlıyorum bi yandan vicdan azabı çekiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?